9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας» (2016) σε σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Περιπέτεια Φαντασίας – Μέσα στη νύχτα, όταν όλα τα παιδιά και οι μεγάλοι κοιμούνται πολύ βαθιά, όλα τα σκοτεινά πλάσματα βγαίνουν από τις κρυψώνες τους και έχουν τον κόσμο για τον εαυτό τους. Αυτό πιστεύει και σκέφτεται η 10χρονη Σόφη, όταν δεν μπορεί να κοιμηθεί και στριφογυρίζει στο κρεβάτι της σε ένα ορφανοτροφείο του Λονδίνου.

Ένα βράδυ, η Σόφη παραβαίνει τους κανόνες και βγαίνει από το κρεβάτι της, βάζει τα γυαλιά της και σκύβει έξω από το παράθυρο για να δει πώς είναι ο κόσμος στο φως του φεγγαριού. Ξάφνου, η Σόφη βλέπει κάτι να έρχεται προς το μέρος της – κάτι πολύ ψηλό και μαύρο και λεπτό. Αυτό το κάτι είναι ένας Γίγαντας που κλέβει την Σόφη και την φέρνει στην πατρίδα του, την Γιγαντοχώρα.

Ευτυχώς, αυτός ο …χορτοφάγος Γίγαντας έχει μια καρδιά από χρυσάφι και δεν μοιάζει καθόλου με τους συμπατριώτες του. Η Σόφη θα τον γνωρίσει καλά και θα του δώσει το όνομα Μεγάλος Φιλικός Γίγαντας, ενώ θα μάθει τα πάντα για τους Γίγαντες και την συνήθειά τους να τρώνε ανθρώπους.

Οι δύο φίλοι, μόνοι τους στον κόσμο μέχρι να γνωρίσουν ο ένας τον άλλον, θα καταστρώσουν ένα φιλόδοξο σχέδιο και θα αναχωρήσουν για το Λονδίνο για να σταματήσουν για τα καλά τους ανθρωποφάγους Γίγαντες.

Παίζουν: Μαρκ Ράιλανς, Ρούμπι Μπάρνχιλ, Ρεμπέκα Χολ, Πενέλοπε Ουίλτον, Τζεμέιν Κλεμέντ, Ρειφ Σπολ

*Open, Τετάρτη 24/07στις 21:00

«Εμείς οι Γκλόριες» (2020) σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ

Δράμα –  Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη – από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ, Τζανέλ Μονά, Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 24/07στις 21:00

«American Assassin: Η Εκδίκηση» (2017) σκηνοθεσία Μάικλ Κουέστα

Δράσης, μυστηρίου – Ο Μιτς Ραπ στρατολογείται στις απόρρητες αποστολές, συντετριμμένος μετά την απώλεια της συντρόφου του σε μια τρομοκρατική επίθεση.

Για τον Μιτς δεν είναι η πρώτη απώλεια στη ζωή του, καθώς όταν ήταν 14 ετών είχε χάσει σε τροχαίο και τους γονείς του. Ο διευθυντής της CIA αναθέτει στον “σκοτεινό” βετεράνο των ειδικών δυνάμεων του ναυτικού, σταν Χάρλεϊ την εκπαίδευση του θλιμμένου αλλά απόλυτα αποφασισμένου Μιτς, στην αποτροπή και το κυνήγι των τρομοκρατών.

Καθώς η εκπαίδευση του Μιτς προχωρά, μαζί με τον Χάρλεϊ αναλαμβάνουν να ερευνήσουν ένα κύμα φαινομενικά τυχαίων επιθέσεων σε στρατιωτικούς και πολιτικούς στόχους σε μια κοινή αποστολή με ένα θανάσιμο Τούρκο πράκτορα, με σκοπό τη σύλληψη ενός μυστηριώδους άντρα, που θέλει να ξεκινήσει τον Τρίτο Παγκόσμιο Πόλεμο στη Μέση Ανατολή.

Παίζουν: Ντίλαν Ο’ Μπράιεν, Μάικλ Κίτον, Σάναα Λέιθαν, Τέιλορ Κιτς, Σκοτ Άτκινς, Σίβα Νεγκάρ.

*Star, Τετάρτη 24/07στις 21:45

«Ένα Έξυπνο Μούτρο» (1965) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Δύο συνέταιροι σε μια φαρμακοβιομηχανία, ο Ιορδάνης και ο Πότης, είναι αρκετά ζωηροί ερωτικά.

Ο Πότης είναι μέγας γυναικοθήρας, γιατί αν και αρραβωνιασμένος με τη βασική χρηματοδότρια της επιχείρησης, Αμαλία, δεν διστάζει να την απατά με την καλλίγραμμη Νανά, την οποία και συντηρεί.

Κάποια στιγμή, ένας φιλόδοξος νεαρός, ο Τηλέμαχος, παίρνει είδηση την απιστία και απειλεί ότι θα τα αποκαλύψει όλα στην Αμαλία. Έτσι, προσλαμβάνεται στην εταιρεία και ξεκινάνε τα μπερδέματα.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Βασίλης Αυλωνίτης, Νίκος Ρίζος, Αντιγόνη Κουκούλη, Νινή Τζάνετ, Έλσα Ρίζου

*Ant1, Τετάρτη 24/07στις 22:00

«Διπλή Ομηρία» (2005) σκηνοθεσία Φλόρεντ Εμίλιο Σίρι

Περιπέτεια – Ο Τζεφ Τάλι, πρώην διαπραγματευτής της αστυνομίας σε υποθέσεις ομηρίας, αποτυγχάνει σε μία υπόθεση με θύματα δύο αθώους ομήρους.

Οι τύψεις τον αναγκάζουν να αποσυρθεί σε μια επαρχιακή πόλη, ως διοικητής του τοπικού αστυνομικού τμήματος.

Την… πληκτική καθημερινότητά του και ηρεμία διαταράσσουν τρεις έφηβοι, οι οποίοι, προκειμένου να γλιτώσουν από την αστυνομία που τους καταδιώκει, παραβιάζουν το σπίτι του Γουόλτερ Σμιθ, πάμπλουτου και διεφθαρμένου λογιστή, που ξεπλένει χρήμα.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Κέβιν Πόλακ, Τζίμι Μπένετ, Μισέλ Χορν, Μπεν Φόστερ.

*Skai, Τετάρτη 24/07στις 00:00

«Εγκλήματα του Μέλλοντος» (2022) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Κρόνενμπεργκ

Δραματική – Στην εποχή αυτή, οι άνθρωποι ζουν σε μία νέα πραγματικότητα δημιουργημένη μέσα σε ένα πλαίσιο βιοτεχνολογικών προόδων.

Το ανθρώπινο σώμα έχει μεταλλαχθεί ώστε να αναπτύσσει νέα όργανα με βάση τις αλλαγές στο περιβάλλον.

Σε αυτό το πλαίσιο, ο Σολ Τένσερ (Βίγκο Μόρτενσεν), το σώμα του οποίου μεταβάλλεται ραγδαία, παρουσιάζει ζωντανές παραστάσεις με την σύντροφό του Καπρίς (Λεά Σεϊντού) όπου πραγματοποιεί ανοιχτές εγχειρήσεις εξελίσσοντας έτσι τον κόσμο του πειραματικού θεάματος.

Παίζουν: Βίγκο Μόρτενσεν, Λέα Σεντού, Κρίστεν Στιούαρτ, Γιώργος Πυρπασόπουλος

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 24/07στις 00:00

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Τετάρτη 24/07στις 00:45

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Τετάρτη 24/07στις 01:00

«Η Συνάντηση» (2017) σκηνοθεσία Πάολο Τζενοβέζε

Μυστηρίου – Ένας μυστηριώδης άνδρας κάθεται κάθε μέρα στο ίδιο τραπέζι ενός μπαρ, όπου δέχεται άγνωστους επισκέπτες. Ο καθένας από αυτούς έχει και μια διαφορετική επιθυμία, την οποία ο ίδιος πρόκειται να εκπληρώσει, με αντάλλαγμα να πραγματοποιήσουν παράξενα καθήκοντα που τους αναθέτει.

Μέχρι που είναι διατεθειμένοι να φτάσουν για να πάρουν αυτό που θέλουν;

Παίζουν: Βαλέριο Μασταντρέα, Μάρκο Τζιαλίνι, Αλεσάντρο Μπόργκι, Αλμπα Ρορβάκερ, Σαμπρίνα Φερίλι, Βιτόριο Πουτσίνι, Ρόκο Παπαλέο, Άλμπα Ροχβάχερ, Σίλβιο Μουτσίνο, Τζούλια Λαζαρίνι

*Star, Τετάρτη 24/07στις 02:00