13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αρκετές οι επιλογές για απόψε και διαφορετικές μεταξύ τους. Επίλεξε αυτή που ταιριάζει περισσότερο στη διάθεσή σου.

«Ο Μονομάχος» (2000) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Περιπέτεια – Ο Ράσελ Κρόου είναι ο Μάξιμος Δέκιμος, Ισπανικής καταγωγής, ατρόμητος στρατηγός της Ρωμαϊκής Λεγεώνας και πιστός φίλος στον αυτοκράτορα Μάρκο Αυρήλιο (Ρίτσαρντ Χάρις).
Ο Αυρήλιος τον αγαπά σαν παιδί του και όταν έρχεται η ώρα να επιλέξει διάδοχο, διαλέγει τον Μάξιμο και όχι τον νόμιμο γιο του Κόμοδο (Χοακίν Φίνιξ), τον οποίο θεωρεί αριβίστα, άπληστο και ακατάλληλο για να αναλάβει το αξίωμα.

Ο Κόμμοδος διαισθάνεται τα σχέδια του πατέρα του και τον δολοφονεί την ίδια νύχτα. Φωνάζει έπειτα τον Μάξιμο για να του αναγγείλει ότι ο Αυτοκράτορας «πέθανε» και ότι πριν πεθάνει όρισε τον Κόμμοδο διάδοχό του.

Παράλληλα διατάζει την εκτέλεση του Μάξιμου και της οικογένειάς του προκειμένου να εξαλείψει κάθε πιθανότητα παραμονής του στο θρόνο. Ο Μάξιμος γλιτώνει από την απόπειρα δολοφονίας εναντίον του, όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι του στην Ισπανία, μαθαίνει πως η σύζυγος και το παιδί του έχουν ήδη βρει φρικτό θάνατο.

Συντετριμμένος και χωρίς δύναμη για ζωή, καταλήγει να πουληθεί ως σκλάβος και να γίνει μονομάχος στις αρένες κάτω από τη σκληρή εκπαίδευση του Πρόξιμου (Όλιβερ Ριντ). Όταν τελικά η ομάδα του «προσκαλείται» στο Κολοσσαίο ενώπιον του Κόμοδου, ο Μάξιμος συνειδητοποιεί πως αυτή είναι η ευκαιρία που ζητά για να εκδικηθεί τη δολοφονία των δικών του.

Παίζουν: Ράσελ Κρόου, Χοακίν Φίνιξ, Κόνι Νίλσεν, Όλιβερ Ριντ, Ντέρεκ Τζάκομπι, Ρίτσαρντ Χάρις, Ντέιβιντ Χέμινγκς.

*Star, Κυριακή 28/07, στις 20:45

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Λίζα Άνταμ, Στηβ Μπίσλεϊ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπικι, Ισλα Φίσερ

*Open, Κυριακή 28/07, στις 21:00

«Rocketman» (2019) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Alpha, Κυριακή 28/07, στις 22:45

«Κόντρα στα Προγνωστικά» (2021) σκηνοθεσία Άντριου Έργουιν, Τζον Έργουιν

Δραματική Ρομαντική – Η ταινία Κόντρα στα Προγνωστικά είναι βασισμένη στην εμπνευσμένη αληθινή ιστορία του Κερτ Γουόρνερ, ο οποίος από πωλητής σε ένα σούπερ μάρκετ, έγινε δύο φορές MVP του NFL, πρωταθλητής του Super Bowl και quarterback του Hall of Fame.

Η ταινία επικεντρώνεται στη μοναδική ιστορία του Γουόρνερ και στα χρόνια των προκλήσεων και των αποτυχιών που θα μπορούσαν να εκτροχιάσουν τις φιλοδοξίες του να γίνει παίκτης του NFL.

Τα όνειρά του έμοιαζαν σχεδόν απρόσιτα, αλλά με την υποστήριξη της συζύγου του, Μπρέντα και την ενθάρρυνση της οικογένειάς του, ο Γουόρνερ επιμένει και βρίσκει τη δύναμη να δείξει στον κόσμο τον πρωταθλητή που ήταν ήδη μέσα του.

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Άννα Πάκουιν, Ντένις Κουέιντ, Χέιντεν Ζάλερ, Σίντι Χόγκαν, Μπρους ΜακΓκιλ, Άνταμ Μπάλντουιν, Τσανς Κέλι, Ντικ Βερμάιλ, Ο.Τζ. Κιθ Σίμπσον, Μπράις Μπρακμπάουε

*ΕΡΤ1, Κυριακή 28/07, στις 23:30

«Καλώς Ήρθε το Δολάριο» (1967) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας καθ’ όλα αξιοπρεπής και συνετός νέος, ο Φίλιππος Αγγελούτσος (Γιώργος Κωνσταντίνου), προκειμένου να συμπληρώσει το πενιχρό του εισόδημα, παραδίδει μαθήματα αγγλικής σε δύο κορίτσια που δουλεύουν στο μπαρ Blue Black της Τρούμπας, τη Τζίνα και τη Λίζα (Νίκη Λινάρδου- Σάσα Καστούρα) για να μπορούν να συνεννοούνται κάπως με τους ναύτες του 6ου αμερικανικού στόλου.

Μια μέρα που οι κράχτες απεργούν και το μπαρ μένει άδειο, η ιδιοκτήτρια, η μαντάμ Φούλη (Άννα Καλουτά), πείθει τον Φίλιππο να κάνει τον κράχτη.

Ο καθηγητής τρέχει στο λιμάνι και, παρά την προφανή αδεξιότητά του, κατορθώνει να γεμίσει ασφυκτικά το μπαρ με ναύτες.

Αναδεικνύεται μεγάλο ταλέντο σαν κράχτης και διαπιστώνει πως μια τέτοια δουλειά είναι χίλιες φορές πιο αποδοτική από αυτήν του καθηγητή.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Νίκη Λινάρδου, Άννα Καλουτά, Σωτήρης Μουστάκας, Σάσα Καστούρα

*Ant1, Κυριακή 28/07, στις 23:30

«Spiderman 2» (2004) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Επιστημονικής Φαντασίας – Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής.

Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον – η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ – αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, τον Νόρμαν Όζμπορν.

Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, ο Πίτερ μαθαίνει ότι η Μέρι Τζέιν αρραβωνιάζεται το γιο του Τζέιμσον, Τζον Τζέιμσον και μαλώνει με το μεθυσμένο Χάρι για την πίστη που έχει ο Πίτερ στον Spider-Man.
Ο Οκτάβιους, ο οποίος ονειρεύεται να τελειοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια με σύντηξη, φοράει ένα λουρί που αποτελείται από ισχυρούς μηχανικούς βραχίονες με τεχνητή νοημοσύνη για να διεξάγει ένα πείραμα. Αν και το πείραμα δεν πηγαίνει καλά, ο αλαζόνας Οκτάβιους αρνείται να το σταματήσει και φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Οκτάβιους χρειάζεται τρίτιο για το πείραμά του και απειλεί τον Χάρι για να το αποκτήσει. Ο Χάρι δέχεται να δώσει στον Οκτάβιους ότι χρειάζεται με αντάλλαγμα τον Spider-Man, και του λέει ότι ο Πίτερ – που συχνά βγάζει φωτογραφίες του Spider-Man για την εφημερίδα – είναι ο μόνος τρόπος να τον εντοπίσει.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντίλαν Μπέικερ, Ρόουζμαρι Χάρις , Τζ. Κ. Σίμονς.

*Mega, Κυριακή 28/07, στις 23:50

«Ο Κόκκινος Δράκος» (2002) σκηνοθεσία Μπρετ Ράτνερ

Δραματική Μυστηρίου Τρόμου – Η σύλληψη του διαβόητου Χάνιμπαλ Λέκτερ παραλίγο να του κοστίσει τη ζωή του. Έτσι, αμέσως μετά, ο Γουίλ Γκράχαμ, ειδικός ερευνητής του FBI βγαίνει σε πρόωρη σύνταξη. Τρία χρόνια αργότερα, ο Τζακ Κρόφορντ, πρώην συνάδελφος του Γουίλ, τον επαναφέρει στην ενεργό δράση για την επίλυση μιας ακόμη μακάβριας υπόθεσης. Αυτή τη φορά, τα μέλη δύο οικογενειών βρέθηκαν διαμελισμένα και υπαίτιος είναι ένας serial killer με το παρατσούκλι «Νεράιδα των δοντιών». Ο Γουίλ ξεκινά τις έρευνες όμως σύντομα συνειδητοποιεί πως, για να συλλάβει τελικά τον δολοφόνο, χρειάζεται τη βοήθεια του Χάνιμπαλ.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Έντουαρντ Νόρτον, Ραλφ Φάινς, Χάρβεϊ Καϊτέλ, Έμιλι Γουάτσον, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν.

*Skai, Κυριακή 28/07, στις 23:50

«Firewall: Κωδικός Προστασίας» (2006) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Λονκρέιν

Δράσης – Ο Τζακ Στάνφιλν (Χάρισον Φορντ) σχεδιάζει προγράμματα υψίστης ασφαλείας για έναν κολοσσιαίο τραπεζικό όμιλο. Το χρήμα διακινείται πια μέσα από δίκτυα υπολογιστών και φυλάσσεται σε πανίσχυρους σκληρούς δίσκους.

Ο Τζακ κατόρθωσε να στήσει ένα μηχανισμό προστασίας- Firewall- που κάνει το εικονικό αυτό θησαυροφυλάκιο απόρθητο. Και είναι φυσικά ο μόνος που μπορεί να το ξεκλειδώσει.

Όταν η οικογένειά πέσει στα χέρια αδίστακτων απαγωγέων, ο μόνος τρόπος να σώσει ό,τι πολυτιμότερο έχει στον κόσμο, είναι να κλέψει από το σύστημα εκείνο που οι απαγωγείς θεωρούν πολυτιμότερο: εκατό εκατομμύρια δολάρια. Πόσο εύκολα μπορεί ένας συνηθισμένος άνθρωπος να μετατραπεί στον πιο αποφασισμένο εγκληματία;

Παίζουν: Χάρισον Φόρντ, Πολ Μπέτανι, Βιρτζίνια Μάντσεν, Μαίρη Λιν Ράισκουμπ, Ρόμπερτ Πάτρικ

*Open, Κυριακή 28/07, στις 00:00

«Deep End» (2008) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Δύο άνδρες διεκδικούν την ίδια γυναίκα. Ο ένας είναι ο Νίκος, ένας γοητευτικός νεαρός που έχει παντρευτεί τη Φανή, μία επιτυχημένη γυναικολόγο, για τα λεφτά της.

Ο άλλος είναι ο Γιάννης, ένας πλούσιος και καλλιεργημένος άνδρας, παντρεμένος με την πανέμορφη Ινώ.

Ο Νίκος και η Ινώ, κρυφοί εραστές στην πραγματικότητα, δεν βλέπουν την ώρα να χαρούν τον έρωτά τους.

Ένα τριήμερο σε μια ειδυλλιακή παραλία δίνει την ευκαιρία σε όλους να επανεξετάσουν τη σχέση τους και να απαντήσουν στο ερώτημα: «μπορεί να υπάρξει αγάπη και κατανόηση σ’έναν κόσμο όπου η υστερία, οι αδιέξοδες σχέσεις και ο θάνατος έχουν το πάνω χέρι;».

Παίζουν: Μαρία Κορινθίου, Αλέκος Συσσοβίτης, Ναταλία Λιονάκη, Κώστας Σόμμερ, Τόνυ Δημητρίου.

*Star, Κυριακή 28/07, στις 00:00

«Smac» (2016) σκηνοθεσία Ηλίας Δημητρίου

Η Ελένη ζει μια μάλλον όμορφη ζωή, έχει διευθυντική θέση σε μια τράπεζα και χάνει τη γη κάτω από τα πόδια της όταν μαθαίνει ότι έχει καρκίνο. Σ εκείνη την περίοδο, που πρέπει να επανακαθορίσει τη ζωή της, συναντά τον Ανδρέα, έναν άστεγο άνδρα, που κοιμάται τα βράδια στην είσοδο της πολυκατοικίας της. Εκείνος είναι που, όταν της ληστέψουν την τσάντα θα τη βοηθήσει να μπει στο διαμέρισμά της, γεγονός που στέκεται αφορμή να αναπτύξουν μια πιο στενή σχέση, που σίγουρα εξυπηρετεί και τους δύο. Η Ελένη και ο Ανδρέας ανακαλύπτουν σταδιακά, πως δεν προέρχονται από τόσο διαφορετικούς κόσμους, όσο θα πίστευαν, και είναι πολλά αυτά που τους ενώνουν.

Παίζουν: Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Γιάννης Κοκιασμένος, Σταυρούλα Κοντοπούλου, Στέφανος Μουάγκε, Λουκία Μιχαλοπούλου, Νίκος Γεωργάκης, Μαριλίζ Ριτσάρδη, Ιορδάνης Χούρσογλου

*ΕΡΤ3, Κυριακή 28/07, στις 00:00

«Moneyball» (2011) σκηνοθεσία Μπένετ Μίλερ 

Βιογραφική – Ο Μπραντ Πιτ πρωταγωνιστεί ως Μπίλι Μπιν, γενικός διευθυντής των Oakland A’s και ο άνθρωπος που συγκεντρώνει την ομάδα, ο οποίος έχει μια επιφοίτηση: όλη η συμβατική σοφία του μπέιζμπολ είναι λάθος. Αναγκασμένος να αναδημιουργήσει την ομάδα του με περιορισμένο προϋπολογισμό, ο Μπιν θα πρέπει να ξεγελάσει τους πλουσιότερους συλλόγους.

Ο πάλαι ποτέ αθλητής συνεργάζεται με τον απόφοιτο του Ivy League Πίτερ Μπραντ (Τζόνα Χιλ) σε μια απίθανη συνεργασία, στρατολογώντας παίκτες-παζάρια που οι σκάουτερς αποκαλούν ελαττωματικούς, αλλά όλοι τους έχουν την ικανότητα να μπαίνουν στη βάση, να σκοράρουν και να κερδίζουν παιχνίδια. Είναι κάτι περισσότερο από μπέιζμπολ, είναι μια επανάσταση – μια επανάσταση που αμφισβητεί τις παραδόσεις της παλιάς σχολής και βάζει τον Μπιν, στο στόχαστρο εκείνων που λένε ότι ξεριζώνει την καρδιά και την ψυχή του παιχνιδιού.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Τζόνα Χιλ, Κρις Πατ, Ρόμπιν Ράιτ, Φίλιπ Σέιμουρ Χόφμαν, Νικ Ποράτσο, Μπομπ Μπίσοπ, Μπάρι Μος, Φιλ Πότε, Κέρις Ντόρσεϊ, Μπρετ Τζένινγκς

*ΕΡΤ1, Κυριακή 28/07, στις 01:30

«Γιατί αυτόν;» (2016) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία – Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του, επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Παίζουν: Μπράιαν Κράνστον, Τζέιμς Φράνκο, Ζόι Ντόιτς, Μέγκαν Μουλάλι.

*Alpha, Κυριακή 28/07, στις 01:30

«Hardcore Henry» (2015) σκηνοθεσία Ίλια Ναϊσούλερ 

Δράσης – Ο Χένρι ξυπνάει σε ένα εργαστήριο έχοντας χάσει τη μνήμη του. Η γυναίκα του, η Εστέλ, του λέει πως το όνομά του είναι Χένρι, όμως αμέσως μετά πέφτει θύμα απαγωγής.

Η Εστέλ Βρίσκεται τώρα στα χέρια του Ακάν, ενός αιμοσταγούς πολέμαρχου που θέλει να δημιουργήσει έναν στρατό από υβρίδια ανθρώπων και ρομπότ.

Ο Χένρι ανακαλύπτει την αλήθεια πίσω από την ταυτότητά του και ξεκινά μια άνιση μάχη για να σώσει τη γυναίκα του.

Παίζουν: Σάρλτο Κόπλεϊ, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Χάιλυ Μπέννεττ, Τιμ Ροθ, Σβετλάνα Ουστίνοβα.

*Open, Κυριακή 28/07, στις 02:00