8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με αυτές τις ταινίες ξεκινά ο Αύγουστος!

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open, Πέμπτη 01/08, στις 21:00

«Αγώνας για Δικαιοσύνη» (2019) σκηνοθεσία Ντέστιν Ντάνιελ Κρέτον

Δράμα – Μετά την αποφοίτησή του από το Χάρβαρντ, ο Μπράιαν θα μπορούσε να είχε επιλέξει μία προσοδοφόρα επαγγελματική πορεία. Αντίθετα, κατευθύνεται στην Αλαμπάμα προκειμένου να υπερασπιστεί όσους καταδικάζονται άδικα, έχοντας την υποστήριξη της δικηγόρου Εύα Άνσλεϊ.

Μία από τις πρώτες και πιο εκρηκτικές υποθέσεις, που αναλαμβάνει, είναι εκείνη του Γουόλτερ ΜακΜίλαν, που το 1987 καταδικάζεται σε θάνατο για τη δολοφονία ενός 18χρονου κοριτσιού, παρά την ύπαρξη αποδεικτικών στοιχείων, που αποδεικνύουν την αθωότητά του και του γεγονότος ότι η μόνη μαρτυρία εναντίον του ήταν από έναν εγκληματία, που είχε κίνητρο να αποκρύψει την αλήθεια.

Στα χρόνια που ακολούθησαν, ο Μπράιαν εμπλέκεται σε ένα λαβύρινθο νομικών και πολιτικών παρασκηνίων και απροκάλυπτου και αναίσχυντου ρατσισμού, καθώς παλεύει για τον Γουόλτερ και για άλλους σαν αυτόν, με τις πιθανότητες – και το σύστημα – να είναι εναντίον τους

Παίζουν: Μάικλ Μπ. Τζόρνταν, Τζέιμι Φοξ , Μπρι Λάρσον, Τσαρλι Πάι τζ., Μάικλ Χαρντιγκ, Κρίστοφερ Γολφ, Σάρμιν Λη, Μπραντ Σάντερς, Τζόν Λέισι, Ντόμινικ Μπόγκαρντ, Ντέιβιντ Γκαρλοκ

*Star, Πέμπτη 01/08, στις 21:45

«Κάτι να Καίει» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Κλέαρχος με τον Φάνη κι άλλους τρεις Θεσσαλονικείς έχουν φτιάξει ένα μουσικό συγκρότημα, στο οποίο επιθυμεί να συμμετέχει και η Ρένα, τα αγόρια όμως δεν της το επιτρέπουν. Η Ρένα γνωρίζει τον κύριο Ντίνο Εξαρχόπουλο ο οποίος συνοδεύει την Τζένη, την κόρη του διευθυντή του, σε μια επίσκεψη στη “Διεθνή ‘Eκθεση της Θεσσαλονίκης”.

Ο εν λόγω κύριος, θέλοντας να κατακτήσει τη Ρένα της υπόσχεται να βοηθήσει το συγκρότημα. Οι σκοτούρες του Ντίνου μεγαλώνουν με την άφιξη της Σοφίας, η οποία μόνο αν τον παντρευτεί θα εισπράξει την κληρονομιά του μακαρίτη θείου της.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ρένα Βλαχοπούλου, Κώστας Βουτσάς, Μάρθα Καραγιάννη, Χλόη Λιάσκου, Έλενα Ναθαναήλ, Χρήστος Νέγκας, Χρήστος Τσαγανέας.

*Ant1, Πέμπτη 01/08, στις 22:00

«Σοκ και Δέος» (2017) σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δραματική βιογραφία – Μετά την τρομοκρατική επίθεση της 11ης Σεπτεμβρίου, ο πρόεδρος Μπους αποφασίζει να εισβάλει στο Ιράκ για να απομακρύνει τον Σαντάμ Χουσεΐν από την εξουσία, με την κατηγορία ότι κατέχει όπλα μαζικής καταστροφής. Τα μεγαλύτερα αμερικανικά ΜΜΕ και ειδικά ο Τύπος φαίνεται να συντάσσονται με την κυβερνητικά επιλογή. Ωστόσο, δύο δημοσιογράφοι μιας καλιφορνέζικης εφημερίδας δεν έχουν πειστεί για τα κίνητρα αυτού που θα αποδεικνυόταν ένας από τους μεγαλύτερους και πιο δαπανηρούς πολέμους στην ιστορία της χώρας. Η απόφασή τους όμως να ερευνήσουν το θέμα βαθύτερα, κόντρα στο κλίμα πατριωτισμού, αλλά και την κυρίαρχη στάση των συναδέλφων τους, θα αποδειχτεί πιο επικίνδυνη από όσο νόμιζαν αρχικά…

Παίζουν: Γούντι Χάρελσον, Τζέιμς Μάρσντεν, Ρομπ Ράινερ, Τζέσικα Μπίελ, Μίλα Γιόβοβιτς, Τόμι Λι Τζόουνς.

*Skai, Πέμπτη 01/08, στις 00:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Πέμπτη 01/08, στις 01:00

«Ο Κατάσκοπός Μου» (2020) σκηνοθεσία Πίτερ Σιγκάλ

Δράσης Κωμωδία – «Ο Κατάσκοπός μου» είναι η ιστορία ενός σκληρού πράκτορα της CIA που βρίσκεται ξαφνικά στο έλεος ενός μικροκαμωμένου 9χρονου κοριτσιού, όταν η νέα του αποστολή είναι η επίβλεψη και προστασία της οικογένειά της.

Παίζουν: Ντέιβ Μπατίστα, Χλόη Κόλμαν, Παρίζα Φιτζ-Χένλι, Κρίστεν Σκααλ, Γκρεγκ Μπρυκ, Ντεβερέ Ρότζερς, Νοα Ντάλτον Ντάντυ, Ζαν Μισέλ Ναντό

*Open, Πέμπτη 01/08, στις 01:15

«Τρελές Αδελφές 2» (1993) σκηνοθεσία Τζέιμς Ορ, Τζουντι

Κωμωδία – Η υπόθεση της ταινίας Τρελές Αδελφές 2 ξεκινά όταν οι καλόγριες φίλες της Ντελόρες, χρειάζονται τη βοήθεια της και της ζητούν να υποδυθεί ξανά την Αδελφή Μέρι Κλάρενς για να σώσουν το σχολείο όπου διδάσκουν.

Η Ντελόρες Βαν Καρτιέ είναι πλέον διάσημη τραγουδίστρια στο Λας Βέγκας όπου και παρουσιάζει ένα σόου βασισμένο στις εμπειρίες της ως καλόγρια.

Κατά τη διάρκεια της τελευταίας της παράστασης, την επισκέπτονται οι φίλες της, Αδελφή Μέρι Πάτρικ, Αδελφή Μέρι Ρόμπερτ και Αδεφλή Μέρι Λάζαρους, οι οποίες έχουν έρθει στο Λας Βέγκας για να ζητήσουν τη βοήθειά της.

Το σχολείο κινδυνεύει να κλείσει, εκτός εάν βελτιωθεί η φήμη του. Οι καλόγριες της ζητούν να υποδυθεί ξανά την Αδελφή Μέρι Κλάρενς και να γίνει η νέα δασκάλα μουσικής.

Παίζουν: Γούπι Γκόλντμπεργκ, Μάγκι Σμιθ, Κάθι Νάτζιμι, Γουέντι Μακίνα, Μέρι Γουίκς, Τζέιμς Κόμπερν, Μπέρναρντ Χιουζ, Μάικλ Τζίτερ, Λορίν Χιλ, Σέριλ Λι Ραλφ, Αλάνα Ούμπακ, Ράιαν Τόμπι, Τζένιφερ Λαβ Χιούιτ

*Ant1, Πέμπτη 01/08, στις 01:45

Μικρά Αγγλία (2013) σε σκηνοθεσία Παντελή Βούλγαρη

Δραματική Ελληνική Ταινία – Η Άνδρος του 1930 είναι γνωστή και ως Μικρά Αγγλία, λόγω του πλούτου των κατοίκων της.

Τυπικό αιγαιοπελαγίτικο νησί, οι άνδρες θαλασσοπνίγονται προκειμένου να αποκτήσουν ένα αξιοπρεπές εισόδημα και οι γυναίκες πίσω αγωνιούν για την τύχη τους, ενώ παλεύουν να δημιουργήσουν μια ζωή για τις ίδιες και τα παιδιά τους.

Έτσι και η Μίνα (Αννέζα Παπαδοπούλου), σύζυγος καπετάνιου η ίδια, παντρεύει τις δύο κόρες της Όρσα και Μόσχα με ναυτικούς, εξασφαλίζοντάς τους μία άνετη ζωή, χωρίς να υπολογίζει αισθήματα, έρωτες και ρομάντζα.

Δεν γνωρίζει όμως ότι και οι δύο κόρες της αγαπούν τον ίδιο άντρα.

Η 20χρονη Όρσα (Πηνελόπη Τσιλίκα) είναι κρυφά ερωτευμένη με τον Σπύρο Μαλταμπέ (Ανδρέας Κωνσταντίνου), αλλά την παντρεύουν με τον Νίκο Βατοκούζη (Μάξιμος Μπουμούρης).

Η μικρότερη κόρη η Μόσχα, παρά τα όνειρα που κάνει να φύγει από το νησί και να μην παντρευτεί ναυτικό, καταλήγει σύζυγος του Σπύρου Μπαλταμπέ.

Τα δύο ζευγάρια μένουν μαζί στο διόρωφο οίκημα που έχτισε η μητέρα τους από τα εμβάσματα του άντρα της.

Στο κάτω σπίτι η Όρσα. Στο πάνω η Μόσχα….

Παίζουν: Πηνελόπη Τσιλίκα, Σοφία Κόκκαλη, Ανδρέας Κωνσταντίνου, Μάξιμος Μουμούρης, Αννέζα Παπαδοπούλου, Βασίλης Βασιλάκης, Χρήστος Καλαβρούζος, Ειρήνη Ιγγλέση, Βαγγελιώ Ανδρεαδάκη, Αγγελική Παπαθεμελή, Χρύσα Παπαϊωάννου, Κώστας Κλεφτόγιαννης, Κατερίνα Αντωνακάκη

*Star, Πέμπτη 01/08, στις 01:45