9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή βράδυ και μία λίστα από ταινίες σε περιμένει.

«Το Λάθος Θύμα» (2015) σκηνοθεσία Φουάντ Μικάτι

Μυστηρίου – Μια νοσοκόμα, η Μιράντα Γουέλς, βγαίνει τυφλό ραντεβού, αλλά ο άντρας που εμφανίζεται καταλήγει να τη βιάσει και να τη χτυπήσει άσχημα μέσα στο σπίτι της. Η Μιράντα καταφέρνει να τον αναγνωρίσει και η αστυνομία τον βάζει πίσω από κάγκελα.

Μετά από αυτό το περιστατικό, η ζωή της θα διαλυθεί και η ίδια θα πέσει σε σοβαρή κατάθλιψη.

Πολύ αργότερα, θα ανακαλύψει ότι ο βιαστής της κρατείται σε μια φυλακή κοντά στην περιοχή που μένει και ξεκινάει να τον επισκέπτεται…

Παίζουν: Ρόζαμουντ Πάικ, Σάιλο Φερνάντεζ, Νικ Νόλτε, Κάμριν Μαινχάιμ

*Star, Παρασκευή 02/08, στις 21:45

«The Matrix» (1999) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Η ζωή κυλά ήρεμα για τον νεαρό χάκερ Τόμας Άντερσον (Κιανου Ριβς), μέχρι τη στιγμή που προσεγγίζεται από τον αινιγματικό Μορφέα (Λώρενς Φισμπουρν).

Αυτός θα του αποδείξει πως η ζωή του δεν είναι τίποτε άλλο από ένα ψέμα, αφού στην πραγματικότητα πρόκειται για το έτος 2199 και οι μηχανές έχουν κυριεύσει τον κόσμο.

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορν, Κάρι-Άνν Μος, Χιούγκο Γουίβινγκ, Γκλόρια Φόστερ, Τζο Παντολιάνο, Πολ Γκοντάρ, Μπελίντα Μακ Κλόρι.

*Open, Παρασκευή 02/08, στις 22:00

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Ant1, Παρασκευή 02/08, στις 22:00

«Το Χάρισμα» (2015) σκηνοθεσία Αφόνσο Πογιάρτ

Δράμα, Μυστηρίου – Ο βετεράνος πράκτορας του FBI, Τζο Μέριγουεδερ ζητάει τη βοήθεια ενός συνταξιοδοτημένου γιατρού, του Τζον Κλάνσι, για να επιλύσει μια σειρά από μυστηριώδεις δολοφονίες. Οι υπερφυσικές δυνάμεις του Κλάνσι όμως, ο οποίος αγγίζοντας ένα πρόσωπο ή ένα αντικείμενο, βλέπει το παρελθόν και το μέλλον, τον βάζουν στο στόχαστρο του δολοφόνου. Ο serial killer έχει ακριβώς το ίδιο χάρισμα! Ο γιατρός σύντομα θα αντιληφθεί ότι το χάρισμα του δεν είναι αρκετό ενάντια στις δυνάμεις αυτού του στυγερού εγκληματία.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Κόλιν Φάρελ, Τζέφρι Ντιν Μόργκαν, Άμπι Κόρνις.

*Star, Παρασκευή 02/08, στις 23:45

«Τρέξε!» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Πιλ 

Μυστηρίου, τρόμου – O Κρις (Ντάνιελ Καλούγια) ετοιμάζεται να πάει στο πατρικό της κοπέλας του, της Ρόουζ (Άλισον Ουίλιαμς), για να γνωρίσει τους γονείς της (Μπράντλεϊ Γουίτφορντ και Κάθριν Κίνερ) και τον αδερφό της, Τζέρεμι (Κέιλεμπ Λάντρι Τζόουνς). Εκείνος είναι Αφρο-Αμερικάνος, εκείνη είναι λευκή, αλλά, όπως επίμονα τον διαβεβαιώνει, οι μεγαλοαστοί, καλλιεργημένοι γονείς της δεν θα έχουν τον παραμικρό ενδοιασμό για τη διαφυλετική σχέση της κόρης τους.

Αρχικά ο Κρις θεωρεί πως η παράξενη ατμόσφαιρα που επικρατεί στο σπίτι, όπου το υπηρετικό προσωπικό είναι μαύροι, αλλά και κατά τη διάρκεια μιας ετήσιας οικογενειακής συνάθροισης οφείλεται στη διαφυλετική επιλογή της Ρόουζ, σύντομα όμως, βρίσκεται αντιμέτωπος με την τρομακτική αλήθεια…

Τα δάκρυα κυλούν ποτάμι από το μαρμαρωμένο του πρόσωπο. Δεν είναι απλώς ένας ζωντανός-νεκρός. Παρακολουθεί τη διαγραφή του.

Παίζουν: Κάθριν Κίνερ, Μπράντλεϊ Γουίτφορντ, Ντάνιελ Καλούγια, Άλισον Ουίλιαμς, Μάρκους Χέντερσον, Μπέτυ Γκάμπριελ, Στήβεν Ρουτ, Τζον Γουίλμοτ, Κάρεν Λάρκεϊ

*Skai, Παρασκευή 02/08, στις 00:00

«Ανάλυσέ Το» (1999) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Κωμωδία – Ο Μπίλι Κρύσταλ είναι ο Μπεν Σόμπολ, ένας ψυχίατρος, με τα δικά του θέματα, που ετοιμάζεται για τον δεύτερο γάμο του, τον οποίο οι γονείς του δεν θέλουν να παρακολουθήσουν. Ο γιος του κατασκοπεύει τις συνεδρίες των ασθενών του, ενώ ο ίδιος βρίσκει παγερά αδιάφορα τα προβλήματα των πελατών του.

Ο Ρόμπερτ ντε Νίρο είναι ο Πολ Βίτι, αρχιμαφιόζος, στην κορυφή της ιεραρχίας στη γκαγκστερική κοινότητα της Νέας Υόρκης. Ξαφνικά αρχίζει να αντιμετωπίζει κρίσεις πανικού και άγχους, είναι πλέον ανίκανος να σκοτώσει άνθρωπο και το χειρότερο… προβλήματα ανικανότητάς στο κρεβάτι!

Άθελά του ο Μπεν μετά από ένα τρακάρισμα, επιλέγεται ως γιατρός του ντον Πολ Βίτι με την εντολή να τον θεραπεύσει εντός δύο εβδομάδων, πριν συναντηθούν όλοι οι Ντον της μαφίας.
Τι είδους συμβουλές μπορεί όμως να δώσει ο ψυχαναλυτής, σε έναν τύπο που λύνει τα προβλήματα με ένα όπλο και ένα σακί τσιμέντο;

Παίζουν: Ρόμπερτ ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τσαζ Παλμιντέρι, Τζο Βιτερέλι.

*Open, Παρασκευή 02/08, στις 00:45

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Mega, Παρασκευή 02/08, στις 01:00

«Ο Απίστευτος Μπαρτ Γουόντερστοουν» (2013) σκηνοθεσία Ντον Σκαρντίνο

Κωμωδία – Το εκπληκτικό δίδυμο, Μπαρτ Γουόντερστόουν και Άντον Μάρβελτον, έχουν ένα σόου στο Λας Βέγκας που τους έκανε αρκετά διάσημους. Αλλά το βασικό συστατικό στο οποίο στηρίζεται το σόου τους – η φιλία τους – δυστυχώς στην πραγματικότητα δεν υπάρχει. Ο ένας μισεί τον άλλον. Ο Άντον θέλει να αλλάξει λίγο την παράσταση αφού εδώ και καιρό είναι η ίδια, αλλά ο Μπαρτ είναι αμετανόητος. Ο εγωισμός του Μπαρτ θα καταστρέψει τη φιλία τους και θα ρίξει την καριέρα τους στα …πατώματα.

Η μόνη σωτηρία είναι να παραμερίσει τον εγωισμό του ο Μπαρτ και αυτό θα γίνει μόνο όταν θυμηθεί το λόγο για τον οποίο αγάπησε τη μαγεία. Δυστυχώς όμως, ο ανταγωνισμός είναι σκληρός, αφού ένας μάγος του δρόμου, ονόματι Στιβ Γκρέι, θα κάνει ακραία τρικ, έτσι ώστε να φτάσει στην κορυφή και να εκθρονίσει τους ανταγωνιστές του.

Παίζουν:  Ολίβια Γουάιλντ, Στιβ Μπουσέμι, Στιβ Καρέλ, Μέισον Κουκ, Τζιμ Κάρεϊ

*Star, Παρασκευή 02/08, στις 02:00

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Open, Παρασκευή 02/08, στις 02:30