14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο με ταινία και ποπ-κορν!

«Ο Χάρι Πότερ και το Τάγμα του Φοίνικα» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Γιέιτς 

Δράσης, μυστηρίου, φαντασίας – Ο Χάρι επιστρέφει για τον πέμπτο χρόνο των σπουδών του στο Χόγκουαρτς και ανακαλύπτει ότι το μεγαλύτερο μέρος της κοινότητας των μάγων αντιμετωπίζει αρνητικά την πρόσφατη συνάντησή του με τον Άρχοντα του Σκότους, Λόρδο Βόλντεμορτ, προτιμώντας να προσποιείται ότι ο Βόλντερμορτ δεν έχει επιστρέψει και θέτοντας την αξιοπιστία του Χάρι, υπό αμφισβήτηση.

Χειρότερο όλων, ο Υπουργός Μαγείας Κορνήλιος Φατζ διορίζει στο Χόγκουαρτς μια καινούργια καθηγήτρια στο μάθημα της Άμυνας Εναντίον των Σκοτεινών Τεχνών, την “διπρόσωπη” καθηγήτρια Ντολόρες Άμπριτζ.

Όμως το μάθημα της Ντολόρες Άμπριτζ, που έχει εγκρίνει το Υπουργείο, αφήνει τους νεαρούς μάγους απροετοίμαστους να υπερασπιστούν τους εαυτούς τους ενάντια στις σκοτεινές δυνάμεις που απειλούν τους ίδιους και ολόκληρη την κοινότητα των μάγων. Γι’ αυτό, με την παρότρυνση του Ρον και της Ερμιόνης, ο Χάρι παίρνει τα πράγματα στα χέρια του.

Οργανώνει μυστικές συναντήσεις με μια μικρή ομάδα μαθητών που αυτοαποκαλούνται “Ο Στρατός του Ντάμπλντορ” και τους διδάσκει πώς να αμύνονται ενάντια στις Σκοτεινές Τέχνες, προετοιμάζοντας τους θαρραλέους νεαρούς μάγους για τη σημαντική μάχη που τους περιμένει.

Παίζουν: Ντάνιελ Ράντκλιφ, Ρούπερτ Γκριντ, Έμα Γουάτσον, Ιμέλντα Στόντον, Γκάρι Όλντμαν, Ραλφ Φάινς, Έμα Τόμσον, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Άλαν Ρίκμαν, Μάγκι Σμιθ.

*Star Σάββατο 03/08, στις 20:45

«Το Τεμπελόσκυλο» (1963) σε σκηνοθεσία Στέφανος Φωτιάδης 

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο Πολύδωρος είναι ένας εκ πεποιθήσεως τεμπέλης, που έχει αναγάγει την τεμπελιά σε ‘φιλοσοφική θεωρία’. Ο αδελφός του εργάζεται σε ένα εργοστάσιο και συντηρεί το σπίτι, τους γονείς, την αρραβωνιαστικιά… με αποτέλεσμα οι καυγάδες και οι συγκρούσεις ανάμεσα στα δύο αδέλφια να είναι συνεχείς.
Όταν στο εργοστάσιο που δουλεύει ο αδελφός του Πολύδωρου χρειάζονται έναν εισπράκτορα χρεών, ο Πολύδωρος που δεν μπορεί να καταλάβει γιατί οι άνθρωποι που χρωστάνε δεν πληρώνουν, δέχεται να πάρει τη θέση. Βρίσκει έναν πρωτότυπο και αποτελεσματικό τρόπο για να κάνει τους οφειλέτες να συμμορφωθούν με τις υποχρώσεις τους και η κόρη του εργοστασιάρχη, που εντυπωσιάζεται από τον δραστήριο και υπερ-εργατικό υπάλληλό της, τον προάγει σε διευθυντή και δεν αργεί να τον ερωτευτεί.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Νίκη Λινάρδου, Βασίλης Αυλωνίτης, Αλέκος Λειβαδίτης, Νίκος Βασταρδής, Δέσπω Διαμαντίδου, Λαυρέντης Διανέλλος.

*Alpha Σάββατο 03/08, στις 21:45

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open Σάββατο 03/08, στις 22:00

«Η γοργόνα» (1984) σε σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Κομεντί Ρομαντική – Όταν ήταν παιδί, ο Άλαν θυμάται να τον σώζει από βέβαιο πνιγμό μια νεαρή γοργόνα μέσα στη θάλασσα. Χρόνια μετά, απογοητευμένος από την τελευταία του σχέση, ο Άλαν θα ξανασυναντηθεί μαζί της μέσα από περίπλοκες συμπτώσεις.

Στην πραγματικότητα όμως, η γοργόνα είναι αυτή που αποφάσισε να τον ψάξει στην Νέα Υόρκη, αφού όταν η ουρά της στεγνώνει, τότε μπορεί να αναπτύσσει πόδια. Σύντομα, όμως θα πρέπει να αποφασίσει αν ο έρωτας της για τον Άλαν είναι τέτοιος που θα μπορούσε να μείνει μαζί του στην πόλη για πάντα ή να επιστρέψει στη θάλασσα…

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντάριλ Χάνα, Τζον Κάντι, Γιουτζίν Λέβι, Τζον Κάντυ, Ντόντι Γκουντμαν, Σέκι γκριν, Μπόμπι ντι Τσίκο, Χάουαρντ Μόρις

*Alpha Σάββατο 03/08, στις 23:45

«Ο Γεροντοκόρος» (1967) σε σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Ελληνική κωμωδία – Αισθηματική κωμωδία με επίκεντρο έναν εκ πεποιθήσεως εργένη, τον Θανάση Μπαρούτσο, που έχει πλήρη αλλεργία ακόμα και στην ιδέα του γάμου. Οι δικοί του βέβαια θέλουν να τον παντρέψουν και το επιχειρούν με δόλιο τρόπο. Του πλασάρουν, ως δακτυλογράφο, τη Μαίρη Αγγελίδου, μια δήθεν ομοϊδεάτισσα που παριστάνει τη φανατική πολέμια του έγγαμου βίου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Γιώργος Μούτσος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Πόπη Λάζου, Ορφέας Ζάχος, Κώστας Πρέκας, Αγγέλα Γιουράντη.

*Ant1 Σάββατο 03/08, στις 23:45

«Τα Δύο Πρόσωπα του Νόμου» (2016) σκηνοθεσία Σ. Κρεγκ Ζάλερ

Αστυνομική Δράσης – Ένας σκληρός, παλαιάς κοπής αστυνομικός (ο βραβευμένος με δύο Όσκαρ Μελ Γκίμπσον) και ο ευέξαπτος, νεότερος συνεργάτης του (Βινς Βον) τίθενται σε διαθεσιμότητα όταν ένα βίντεο που δείχνει τις σκληρές μεθόδους καταστολής που ακολουθούν, διαρρέει στο διαδίκτυο.

Με λίγα χρήματα και χωρίς καμία επιλογή, οι απογοητευμένοι αστυνομικοί βουτάνε στον εγκληματικό υπόκοσμο όπου και θα βρουν πολλά περισσότερα από όσα είχαν όσο ζούσαν στη σκιά.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Βινς Βον, Ντον Τζόνσον, Λόρι Χόλντεν, Τζένιφερ Κάρπεντερ, Τόρι Κιτλς, Τατιάνα Τζόουνς, Ούντο Κίερ

*Star Σάββατο 03/08, στις 23:45

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Μαρκ Γουόλμπεργκ πρωταγωνιστεί στο remake του ισλανδικού αστυνομικού θρίλερ “Ρέικιαβικ – Ρότερνταμ” και υποδύεται έναν πρώην διαβόητο λαθρέμπορο που προσπαθεί να μπει στον ίσιο δρόμο, παρά τις οικονομικές δυσκολίες που αντιμετωπίζει εργαζόμενος σε εταιρεία security.

Οι πειρασμοί όμως είναι πολλοί, ακόμα και από το οικογενειακό περιβάλλον και το παρελθόν του δείχνει να μην το ξεχνά ποτέ.
Ένα σκοτεινό χρέος από το παρελθόν του έχει λήξει και αυτοί που τον κυνηγούν βάζουν στο στόχαστρο την οικογένειά του.

Θα πετύχει άραγε το σχέδιό του ή θα τον επιστρέψει για πάντα στη σκοτεινή πλευρά του εαυτού του;

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Skai Σάββατο 03/08, στις 23:50

«Η Μάγισσα» (2005) σε σκηνοθεσία Νόρα Έφρον 

Κομεντί Ρομαντική – Ο εγωπαθής ηθοποιός Τζακ Γουάιατ (Γουίλ Φέρελ) διαλέγει την παντελώς άγνωστη Ίζαμπελ (Νικόλ Κίντμαν) ως συμπρωταγωνίστριά του, στη διασκευή της κλασικής τηλεοπτικής σειράς, “Η Μάγισσα”.

Σκοπός του είναι να μονοπωλήσει αυτός τα φώτα της δημοσιότητας και να αναστήσει την καριέρα του στο Χόλυγουντ, που έχει πάρει… την κατιούσα. Όμως, όταν η Ίζαμπελ, που είναι πραγματικά μάγισσα, ανακαλύπτει το σχέδιο του Τζακ, μηχανεύεται ένα ξεκαρδιστικό μαγικό ξόρκι, που θα του μείνει αξέχαστο!

Παίζουν:Νικόλ Κίντμαν, Γουίλ Φάρελ, Σίρλεϊ ΜακΛέιν, Μάικλ κέιν, Χήδερ Μπερνς

*Mega Σάββατο 03/08, στις 23:50

«Πράσινη θάλασσα» (2020) σκηνοθεσία Αγγελική Αντωνίου

Δραματική – H Άννα υποφέρει από αμνησία, όμως θυμάται πώς να μαγειρεύει.

Βρίσκει δουλειά και φιλοξενία σε μια λαϊκή παραθαλάσσια ταβέρνα που ανήκει στον μοναχικό Ρούλα. Στην κουζίνα, ανάμεσα στις μυρωδιες των μπαχαρικών και σε παλιές ξεχασμένες συνταγές, αγωνίζεται να ξαναθυμηθεί το παρελθόν της.Τα απλά αλλά πεντανόστιμα φαγητά της ξυπνάνε αναμνήσεις στους θαμώνες και δημιουργούν δεσμούς ανάμεσα σε αυτούς και στην Άννα.΄Ομως τα πράγματα παίρνουν απρόσμενη τροπή όταν ο Ρούλα ανακαλύπτει την πραγματική ταυτότητα της Άννας.

Παίζουν: Αγγελική Παπούλια, Γιάννης Τσορτέκης, Τάσος Παλαντζίδης, Χρήστος Κοντογιώργης, Μελέτης Γεωργιάδης, Στέφανος Κοσμίδης, Βάσω Ιατροπούλου, Αναστασία Δένδια, Φοίβος Παπακώστας, Αννέτα Παπαθανασίου

*ΕΡΤ3 Σάββατο 03/08, στις 00:00

«Ο Άντρας της Χρονιάς» (2006) σκηνοθεσία Μπάρι Λεβινσον

Κωμωδία – Τι θα συνέβαινε αν ο πιο αστείος κωμικός του έθνους, εκλεγόταν Πρόεδρος της χώρας;

Ο Τομ Τομπς (Ρόμπιν Γουίλιαμς) είναι ένας δημοφιλής, σατιρικός κωμικός, με δική του τηλεοπτική εκπομπή. Όταν πλησιάζουν οι προεδρικές εκλογές, αποφασίζει να θέσει υποψηφιότητα για Πρόεδρος, ως ανεξάρτητος υποψήφιος, για να αποκτήσει περισσότερο υλικό και να μπορέσει να σατιρίσει τους υποψηφίους από κοντά.

Προς έκπληξή του, αλλά και πολλών ανθρώπων, όταν οι ψήφοι καταμετρηθούν, εκλέγεται πράγματι πρόεδρος.

Στην πραγματικότητα, όμως, το όλο θέμα προκλήθηκε από μια μεγάλη δυσλειτουργία στο νέο ηλεκτρονικό σύστημα ψηφοφορίας που χρησιμοποιήθηκε. Τα στελέχη της εταιρείας Ντέλακροϊ,  που το σχεδίασε, θέλουν να κρατήσουν την αλήθεια μυστική, καθώς αυτό θα σημάνει το τέλος της εταιρείας.

Μια από τις επικεφαλής προγραμματίστριές της, η Έλενορ Γκρην ( Λώρα Λίνεϊ), αποφασίζει να πει την αλήθεια. Τα στελέχη της Ντέλακροϊ είναι αποφασισμένα να τη σταματήσουν πάση θυσία.

Παίζουν: Ρόμπιν Γουίλιαμς, Κρίστοφερ Γουόκεν, Λόρα Λίνεϊ, Λιούις Μπλακ, Τζεφ Γκόλντμπλουμ, Κάρεν Χάινς

*ΕΡΤ1 Σάββατο 03/08, στις 00:00

«Ο Υπέροχος Γκάτσμπυ» (2013) σκηνοθεσία Μπαζ Λούρμαν

Δράμα – Ο συγγραφέας Νικ Κάραγουεϊ αφηγείται μέσα από το ίδρυμα στο οποίο βρίσκεται, την ιστορία του και τη γνωριμία του με τον μυστήριο Γκάτσμπυ στη Νέα Υόρκη του 1922, μια εποχή που χαρακτηρίζεται από την ποτοαπαγόρευση, από τα χαλαρά ήθη, την πομπώδη τζαζ, την κυριαρχία του λαθρεμπορίου και της ακμής του χρηματιστηρίου.

Περιγράφοντας το δικό του «αμερικανικό όνειρο» ο Νικ σκιαγραφεί έναν έναν τους χαρακτήρες που θα καθορίσουν την μοίρα του, καθώς σιγά σιγά παρασύρεται σε έναν κόσμο γεμάτο ψευδαισθήσεις, έρωτα και απάτη.

Μια εναλλακτική εκδοχή του κλασικού αριστουργήματος του Σκοτ Φιτζέραλντ, γεμάτο μοντέρνα μουσική, εξαιρετική σκηνογραφία που αντικατοπτρίζεται σε σκηνές γεμάτες λαμπερά πάρτυ και φαντασμαγορικές εικόνες γεμάτες εφέ. Η ταινία του Μπαζ Λούρμαν ξεφεύγει από την πεπατημένη, χαρίζοντας όχι απλά μια ταινία εποχής, αλλά ένα ολόκληρο σόου πλαισιωμένο από το πιο λαμπρό και ταλαντούχο καστ.

Παίζουν: Λεονάρντο Ντι Κάπριο, Τόμπι Μαγκουάιρ, Κάρεϊ Μάλιγκαν, Τζόελ Έντγκερτον, Λίζα Άνταμ, Στηβ Μπίσλεϊ, Τζέισον Κλαρκ, Ελίζαμπεθ Ντεμπικι, Ισλα Φίσερ

*Open Σάββατο 03/08, στις 00:45

«Sniper: Το Τέλος του Εκτελεστή» (2020) σκηνοθεσία Κάαρ Άντριους

Περιπέτεια Τρόμου – Ο Μπράντον Μπέκετ, ελεύθερος σκοπευτής στο στρατό, θεωρείται πρωταρχικός ύποπτος για τη δολοφονία ενός ξένου αξιωματούχου, παραμονή της υπογραφής μιας υψηλής σημασίας εμπορικής συμφωνίας με τις Ηνωμένες Πολιτείες. Κατηγορούμενος για ένα φόνο που δεν έκανε, ο Μπέκετ αντιλαμβάνεται ότι πιθανόν υπάρχει ένας σκοτεινός πράκτορας εντός της κυβέρνησης.

Έτσι, συνειδητοποιεί ότι το μοναδικό πρόσωπό που μπορεί να εμπιστευτεί και να συνεργαστεί είναι ο πατέρας του , ο θρυλικός ελεύθερος σκοπευτής Τόμας Μπέκετ. Πατέρας και γιός καταδιώκονται από τη CIA ,τους Ρώσους μισθοφόρους αλλά και μία εκπαιδευμένη δολοφόνο της Γιακούζα, με ικανότητες σκοπευτή ισάξιες των 2 θρύλων.

Παίζουν: Τσαντ Μάικλ Κόλινς, Τομ Μπέρεντζερ, Σαγιάκα Ακιμότο, Αλίσα Μπάρμπαρα, Ράιαν Ρόμπινς, Λόχλιν Μονρό, Έμιλυ Τέναντ, Βίνσεντ Γκέιλ, Μίχαελ Γιόνσον

*Mega Σάββατο 03/08, στις 02:00

«Glass» (2019) σε σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δράμα επιστημονικής φαντασίας – O “Άφθαρτος” Μπρους Γούλις, επιστρέφει ως Ντέιβιντ Νταν και ο Σάμιουελ Τζάκσον ως Ιλάια Πράις γνωστός και ως Μίστερ Γκλας. Μαζί τους αυτή τη φορά και ο Τζέιμς Μακ Άβοι αναβιώνει τον ρόλο του Κέβιν Γουέντελ Κραμπ με τις πολλαπλές προσωπικότητες. και η Άννα Τέιλορ Τζόι ως Κέισι Κουκ, η μοναδική που επέζησε της συνάντησης μαζί του.

Ακολουθώντας το φινάλε του Διχασμένου (Split), ο Νταν καταδιώκει τον Κραμπ, στον οποίο έχει επικρατήσει η 24η προσωπικότητα του κτήνους μέσα του, σε μια σειρά από κλιμακωτές συναντήσεις.

Όταν καταλήγουν και οι δύο στο ψυχιατρείο, η στιβαρή παρουσία του Πράις, που βρίσκεται σε κατατονία λόγω της θεραπείας που του εφαρμόζει η κοινή τους ψυχίατρος, μοιάζει σαν ενός μαέστρου που φαίνεται να κρατάει μυστικά και για τους δυο.

Παίζουν: Τζέιμς Μάκαβοϊ, Μπρους Γουίλις, Σάμιουελ Τζάκσον, Άνια Τείλορ Τζόι, Σάρα Πόλσον

*Ant1 Σάββατο 03/08, στις 02:00

«Γιατί αυτόν;» (2016) σκηνοθεσία Τζον Χάμπουργκ

Κωμωδία – Κατά τη διάρκεια των γιορτών, ο Νεντ, ένας υπερπροστατευτικός αλλά τρυφερός πατέρας, και η οικογένειά του, επισκέπτονται την κόρη του στο Στάνφορντ, όπου γνωρίζει τον μεγαλύτερό του εφιάλτη: τον καλοπροαίρετο αλλά απροσάρμοστο φίλο της, Λερντ. Μια αντιζηλία ξεκινάει, και συνάμα ο πανικός του Νεντ μεγαλώνει όταν συνειδητοποιεί πόσο χαμένος νιώθει στον πολυτελή κόσμο της τεχνολογίας, αλλά και όταν μαθαίνει ότι ο Λερντ σχεδιάζει να ζητήσει την κόρη του σε γάμο.

Παίζουν: Μπράιαν Κράνστον, Τζέιμς Φράνκο, Ζόι Ντόιτς, Μέγκαν Μουλάλι.

*Alpha Σάββατο 03/08, στις 02:00