13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Το Πράσινο Μίλι» (1999) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική – Τη δεκαετία του 30, οι δεσμοφύλακες της πτέρυγας μελλοθανάτων ενός σωφρονιστικού ιδρύματος θα βρεθούν σε πραγματικό ηθικό δίλημμα καθώς θα διαπιστώσουν ότι το επόμενο «θύμα» τους, που έχει καταδικαστεί σε θάνατο για τη δολοφονία δύο κοριτσιών, είναι ένα καλοκάγαθο άτομο, που διαθέτει το χάρισμα να θεραπεύει με τα χέρια του

Παίζουν: Τομ Χανκς, Ντέιβιντ Μορς, Χάρι Ντιν Στάντον, Μπόνι Χαντ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*Star, Κυριακή 04/08, στις 20:45

«The Matrix Revolutions» (2003) σκηνοθεσία Λίλυ και Λάνα Γουακόφσκι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Νίο (Κυάνου Ριβς) έχει παγιδευτεί στον «Σιδηροδρομικό Σταθμό», μια διάσταση κάπου ανάμεσα στο Μάτριξ και τον πραγματικό κόσμο. Ο Μορφέας (Λώρενς Φισμπουρν), η Τρίνιτι (Καριν Αν Μος) και ο Σέραφ (Κόλιν Τσου) οργανώνουν την επιχείρηση διάσωσής του ζητώντας τη βοήθεια του Μεροβίγγιου (Λάμπερτ Γουίλσον).

Εντωμεταξύ οι στρατιές των Μηχανών κατευθύνονται προς την Ζάιον, το τελευταίο οχυρό της ανθρώπινης αντίστασης ενάντια στην κυριαρχία τους. Όμως δεν έχουν ακόμη αντιληφθεί πως κάποιος έχει αποκτήσει τον έλεγχο του Μάτριξ με σκοπό να καταστρέψει τα πάντα: ο κύριος Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)!

Οι μηχανές έχουν εισβάλλει στην τελευταία ανθρώπινη πόλη έξω απ’ το Matrix και η μοναδική ελπίδα των ανθρώπων ακούει στο όνομα Neo. Η τελική μάχη ενάντια στις μηχανές θα είναι ιδιαίτερα σφοδρή και αμφίρροπη.

Ενώ η Ζάιον αντιστέκεται σθεναρά στις καταιγιστικές επιθέσεις των Μηχανών, ο Νίο καταδύεται στα άδυτα του Μάτριξ σε μια ύστατη προσπάθεια να έρθει αντιμέτωπος με τον Σμιθ και να ματαιώσει τα σχέδιά του…

Παίζουν: Κιάνου Ρίβς, Λόρενς Φίσμπορ, Μόνικα Μπελούτσι, Κάρι-Άνν Μος, Χιουγκο Γουίβιγκ, Τζάντα Πίκετ Σμιθ, Λάμπερτ Γουίλσον.

*Open, Κυριακή 04/08, στις 22:00

«Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» (2011) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”.

Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Μάγκι Σμιθ, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ, Πενέλοπι Ουίλτον.

*Alpha, Κυριακή 04/08, στις 22:45

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει μ? ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά μ? ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Ant1, Κυριακή 04/08, στις 23:45

«Spider-Man 3» (2007) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Ο άνθρωπος – αράχνη ανακηρύσσεται ήρωας της πόλης, τα προβλήματά του, όμως, συσσωρεύονται. Ο φίλος του Χάρι γίνεται ο νέος Γκόμπλιν, ο Σάντμαν είναι μια ανίκητη καινούργια απειλή, ο ίδιος μετατρέπεται στον σκοτεινό, μαυροφορεμένο Σπάιντερμαν, ενώ η Μέρι Τζέιν αποφασίζει να τον χωρίσει γιατί την παραμελεί.
Πηγή: Cityportal<br>https://cityportal.gr/movie/spider-man-3-2007/

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Τόμας Χέιντεν, Τσερτς Τόφερ, Γκρέις Μπράις , Ντάλας Χάουαρντ, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Mega, Κυριακή 04/08, στις 23:50

«Τον Καιρό των Ελλήνων» (1981) σκηνοθεσία Λάκης Παπαστάθης

Δραματική Ελληνική Ταινία Περιπέτεια – Στις αρχές του 1900, μια ομάδα ληστών απήγαγε έναν νεαρό αστό, που υποδύεται ο Κώστας Αρζόγλου, και καταφεύγει στο βουνό, περιμένοντας τα λύτρα για την απελευθέρωσή του.

Ο νεαρός αναπτύσσει μια σχέση φιλίας με τον αρχηγό των ληστών, που υποδύεται ο Αλέξης Δαμιανός, και συνειδητοποιεί ότι η ζωή αυτών των παρανόμων είναι πολύ πιο αυθεντική απ’ τη δική του.

Ταινία με αναφορές στον Βιζυηνό, τον Παπαδιαμάντη, τον λαϊκό πολιτισμό: οι παλιές φυλλάδες, τα πρόσωπα μύθοι, οι ρωμαίικες παραδόσεις και τελετουργίες, η βαθιά θρησκευτικότητα, όλα αυτά με φόντο πάντα το σκληρό ορεινό ελληνικό τοπίο.

Ο Παπαστάθης, σκιαγραφώντας κι αυτός την αντίθεση ανάμεσα στη ληστεία ως λαϊκή εξέγερση και τη συγκρότηση του νεωτερικού αστικού κράτους, δείχνει τελικά πως παλιότερες μορφές λαϊκής κουλτούρας πάντοτε συνυπήρχαν, κατά κάποιο τρόπο, με νεωτερικές μορφές πολιτισμού.

Παίζουν: Κώστας Αρζόγλου, Αλέξης Δαμιανός, Γιώργος Σαμπάνης, Υβόννη Μαλτέζου, Γιώργος Κοτανίδης, Μίμης Χρυσομάλλης, Νένα Μεντή, Τόλης Πολάτος, Σταύρος Μερμήγκης, Μιχαήλ Μαρμαρινός, Ντίνος Λύρας, Σταύρος Νικολαΐδης, Σμαράγδα Σμυρναίου, Βαγγέλης Γούσιας, Πάρις Αποστόλου, Μανώλης Λογιάδης, Νίκος Φρονιμόπουλος, Μάνος Ευστρατιάδης, Ηλέκτρα Λαπαθιώτη, Νίκος Ταμιωλάκης, Άννα Σαμπάνη, Γιάννης Σαμπάνης, Ελένη Μαλτέζου, Μαρία Γουδή, Ειρήνη Μεϊντάνη, Γιώργος Μεϊντάνης, Κατερίνα Παπανικολάου, Μαριάννα Κουτάλου, Πάρι Κοραχάι, Ουρανία Τορολοπούλου, Έφη Ράπτη, Βασίλης Τσεκούρας, Σπύρος Παπαϊωάννου, Νίκος Λαπαθιώτης, Νίκος Αϊβαλής, Νικόλας Μητσοβολέας, Γιώργος Γεωργίου, Ελένη Μιχαλάκη, Νάντια Παπαστάθη, Πανίνος Δαμιανός

*ΕΡΤ3, Κυριακή 04/08, στις 00:00

«Άτακτη Καθηγήτρια» (2011) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν 

Αισθηματική κομεντί -Η Ελίζαμπεθ Χάλσεϊ είναι μια καθηγήτρια γυμνασίου-κλασικό παράδειγμα προς αποφυγή, καθώς όχι μόνο κακομεταχειρίζεται τους μαθητές της και βρίζει σα λιμενεργάτης, αλλά, παράλληλα, πίνει και καπνίζει σα να μην υπάρχει αύριο.

Όχι, δηλαδή, πως την πολυενδιαφέρει η γνώμη των άλλων, καθώς πολύ σύντομα πρόκειται να τα παρατήσει όλα, για να παντρευτεί τον αρραβωνιαστικό της.

Ωστόσο, όταν ο τελευταίος της δίνει τα… Λουμπουτέν στο χέρι, η Ελίζαμπεθ αναγκάζεται να ξεδιπλώσει τα θέλγητρά της προκειμένου να ξελογιάσει τον Σκοτ, έναν αφελή καινούργιο καθηγητή, ο οποίος πέρα από γοητευτικός είναι και… ματσωμένος, καθότι κληρονόμος μεγάλης οικογενειακής επιχείρησης.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζάστιν Τίμπερλεϊκ, Τζέισον Σίγκαλ, Λούσι Παντς.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 04/08, στις 00:00

«Η Κοκκινοσκουφίτσα» (2011) σε σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουϊκ

Θρίλερ – Για δεκαετίες, οι κάτοικοι του χωριού Ντάγκερχορν έχουν καταφέρει να συνυπάρχουν με τους λυκάνθρωπους -που κάνουν την εμφάνισή τους κάθε πανσέληνο- προσφέροντάς τους θυσίες ζώων για να καταλαγιάσουν την όρεξη και τα ζωώδη ένστικτά τους. Όταν όμως η πανσέληνος γίνεται κόκκινη, ο λυκάνθρωπος καταπατά την εύθραυστη συμφωνία.

Σκοτώνει τη μεγαλύτερη αδελφή της Βάλερι, μιας όμορφης νεαρής κοπέλας, που έχει μόλις μάθει ότι οι γονείς της έχουν κανονίσει να την παντρέψουν με τον Χένρι, κληρονόμο της πιο πλούσιας οικογένειας της πόλης. Αλλά η καρδιά της Βάλερι χτυπά μόνο για τον Πίτερ, έναν φτωχό ξυλοκόπο. Το ζευγάρι δεν βρίσκει άλλη λύση και αποφασίζει να το σκάσει αλλά η τρομακτική παρουσία του λυκάνθρωπου, αναγκαστικά τους αλλάζει τα σχέδια.

Οι κάτοικοι της πόλης έχουν εξοργιστεί, ζητούν εκδίκηση και καλούν τον διάσημο κυνηγό λυκάνθρωπων, τον Πάτερ Σόλομον. Η άφιξή του σηματοδοτεί απρόσμενες εξελίξεις καθώς  δίνει μια νέα διάσταση στο πρόβλημα. Ο  λυκάνθρωπος παίρνει ανθρώπινη μορφή τη μέρα και συνεπώς θα μπορούσε να είναι ο οποιοσδήποτε ανάμεσά τους. Κανείς δεν μπορεί να είναι υπεράνω υποψίας. Η καχυποψία κυριεύει την πόλη  καθώς ο αριθμός των νεκρών αυξάνεται με κάθε νέα σελήνη.

Παίζουν: Αμάντα Σέιφριντ, Σίλο Φερνάντεζ, Μαξ Άιρονς, Γκάρι Όλντμαν, Τζούλι Κρίστι, Βιρτζίνια Μάντσε, Μπίλι Μπερκ, Όσκαρ Ισαάκ.

*Star, Κυριακή 04/08, στις 00:30

«Νύχτες στη Ροδάνθη» (2008) σκηνοθεσία Τζώρτζ Σ. Γουλφ

Δραματική Ρομαντική – Η ‘Ειντριαν (Νταϊάν Λέιν), είναι μια γυναίκα που θέλει να ξαναφτιάξει τη ζωή της μετά από την προδοσία του συζύγου της.
Όταν πληροφορείται τις προθέσεις του να επιστρέψει στο σπίτι, βασανίζεται από ανάμεικτα συναισθήματα και βρίσκει την ευκαιρία να αποδράσει από την πραγματικότητά της, όταν ένα φιλικό της πρόσωπο της ζητά να αναλάβει το πανδοχείο που διατηρεί στη Ροδάνθη, επαρχία της Βόρεια Καρολίνα για ένα Σαββατοκύριακο.

Εκεί, σε μια απομακρυσμένη περιοχή στα παράλια της βόρειας Καρολίνας, η ‘Ειντριαν ελπίζει να βρει τη γαλήνη που χρειάζεται για να επανεξετάσει τη ζωή της, έναν συναισθηματικά άστατο σύζυγο και μια έφηβη κόρη που αντιτίθεται σε κάθε απόφασή της.

Η περίοδος αιχμής για το πανδοχείο έχει περάσει και θα παρέμενε κλειστό αν δεν έκανε κράτηση ο Πολ (Ρίτσαρντ Γκιρ), ένας γιατρός από την πόλη. Ο Πολ, ένας άνδρας που θυσίασε την οικογένειά του στο όνομα της καριέρας του, πηγαίνει στη Ροδάνθη για να εκπληρώσει μια δυσάρεστη υποχρέωση αλλά και για να αντιμετωπίσει τους προσωπικούς του δαίμονες.

Δύο ξένοι μοιράζονται την ίδια στέγη. Καθώς μια τρομερή καταιγίδα πλησιάζει στην περιοχή, ο ένας αναζητά στον άλλο παρηγοριά, θέτοντας τις βάσεις για μια ρομαντική ιστορία που θα αλλάξει τη ζωή τους για πάντα με τρόπο που δεν το περιμένουν.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκιρ, Ντάιαν Λέιν, Κρίστοφερ Μελόνι, Βαιόλα Ντέιβις, Σκοτ Γκλεν, Μπέκι Αν Μπείκερ, Λίντα Μολόι, Τεντ Μάνσον.

*Open, Κυριακή 04/08, στις 00:45

«Το Τελικό Χτύπημα» (2012) σκηνοθεσία Μπαλτάσαρ Κορμακούρ

Δραματική Δράσης – Ο Κρις Φάραντεϊ έχει εγκαταλείψει την παράνομη δράση και προσπαθεί να μείνει μακριά από τους πειρασμούς του εύκολου χρήματος. Όμως μια απερισκεψία του αδελφού της γυναίκας του, τον φέρνει αντιμέτωπο με τη μαφία και τον αναγκάζει να επιστρέψει σ’ αυτό που ξέρει να κάνει καλύτερα: το λαθρεμπόριο. Ωστόσο, τα πράγματα θα πάρουν ανεξέλεγκτη τροπή και ο Κρις θα πρέπει να προσπαθήσει με όλες του τις δυνάμεις να ξεφύγει από τα δίχτυα αδίστακτων εμπόρων ναρκωτικών, διεφθαρμένων αστυνομικών και επαγγελματιών δολοφόνων.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Κέιτ Μπεκινσέιλ, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μπεν Φόστερ, Λουκας Χαας, Τζ.Κ. Σίμπσονς, Ντιέγκο Λούνα.

*Skai, Κυριακή 04/08, στις 00:45

«Rocketman» (2019) σκηνοθεσία Ντέξτερ Φλέτσερ

Δράμα – Το «Rocketman» είναι ένα επικό μιούζικαλ φαντασίας για την απίθανη ιστορία των πρώτων χρόνων της καριέρας του Έλτον Τζον.

Η ταινία ακολουθεί το μεγαλειώδες ταξίδι της μεταμόρφωσης του Ρέτζιναλντ Ντουάιτ από ντροπαλό πιανίστα στον παγκόσμιο σταρ Έλτον Τζον.

Πρόκειται για την ιστορία τού πώς ένα αγόρι από μια μικρή πόλη γίνεται μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες της μουσικής και της ποπ κουλτούρας γενικότερα.

Παίζουν: Τάρον Έγκερτον, Τζέιμι Μπελ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ.

*Alpha, Κυριακή 04/08, στις 01:15

«Οικογενειακά Μυστικά» (2004) σκηνοθεσία Νταν Χάρις

Δραματική Κομεντί – Μια αυτοκτονία που συνταράσσει την οικογένεια Τράβις και τους βάζει στην επώδυνη διαδικασία να επαναπροσδιορίσουν τις μεταξύ τους σχέσεις και να προσπαθήσουν να επουλώσουν τις πληγές τους.
Ο καθένας αντιμετωπίζει διαφορετικά την τραγωδία.

Η μητέρα ανακαλύπτει τις θεραπευτικές ιδιότητες της μαριχουάνας και προσπαθεί να αφήσει πίσω της την τραγωδία.
Ο πατέρας από την άλλη μεριά, που είχε ως μοναδικό σκοπό της ζωής του να δει το γιο του να συμμετέχει στην αμερικάνικη κολυμβητική ομάδα, περιφέρεται στο σπίτι σαν ζωντανό φάντασμα, έχοντας πέσει σε κατάθλιψη.
Και ανάμεσά τους ο 16χρονος Τιμ που προσπαθεί εναγωνίως να βρει τον εαυτό του.

Παίζουν: Σιγκούρνι Γουίβερ, Τζεφ Ντάνιελς, Εμίλ Χιρς, Μισέλ Ουίλιαμς, Ράιαν Ντόνοβο, Κιπ Παρντού.

*Ant1, Κυριακή 04/08, στις 02:00

«Χαμός στο Μπρονξ» (1995) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Τονγκ

Δράσης Κωμωδία – Ο Κέονγκ έρχεται από το Χονγκ Κονγκ στη Νέα Υόρκη για το γάμο του θείου του.

Ο θείος του έχει ένα κατάστημα στο Μπρονξ και ο Κέονγκ προσφέρεται να το δουλέψει όσο ο θείος του βρίσκεται στο μήνα του μέλιτος.

Κατά τη διάρκεια της παραμονής του στο Μπρονξ, ο Κέονγκ γίνεται φίλος με έναν νεαρό στη γειτονιά, αλλά παράλληλα τα βάζει με την τοπική συμμορία, παλεύοντας μαζί τους, αφού είναι γνώστης πολεμικών τεχνών.

Αποτέλεσμα της διαμάχης τους είναι να εμπλακεί ολόκληρη η γειτονιά σε θανάσιμα διασταυρούμενα πυρά.

Όταν η αστυνομία αδυνατεί να δώσει λύση ο Κέονγκ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του.

Παίζουν: Τσάκι Τσαν, Στάνλεϊ Τονγκ, Ανίτα Μούι, Φρανσουάζ Γιπ, Γκάρβιν κρος, Μαρκ Ακερστριμ, Μπιλ Τανγκ, Μόργκαν Λαμ, Μαν Τσινγκ Τσαν, Έντυ Κο

*Star, Κυριακή 04/08, στις 02:30