9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Περιπέτεια, δράμα, κωμωδία… Εσύ τι θα δεις απόψε;

«Στα Ίχνη του Φυγά» (1998) σκηνοθεσία Στιούαρτ Μπερντ

Περιπέτεια – Ο ομοσπονδιακός πράκτορας Σαμ Τζεράρντ αναλαμβάνει την παραπομπή ενός κρατουμένου από το Σικάγο σε φυλακή υψίστης ασφαλείας στο Μιζούρι. Στην ίδια πτήση, βρίσκεται και ο Μαρκ Σέρινταν, που κατηγορείται για τις δολοφονίες δύο πρακτόρων του FBI, αν και ο ίδιος ισχυρίζεται πως είναι αθώος.

Τα πράγματα παίρνουν δραματική τροπή όταν το αεροπλάνο παθαίνει βλάβη και ο πιλότος επιχειρεί αναγκαστική προσγείωση.

Μέσα στον πανικό, ο Σέρινταν κατορθώνει να αποδράσει. Ο Τζεράρντ αναλαμβάνει την επιχείρηση εντοπισμού και σύλληψής του και ένα ανελέητο κυνηγητό αρχίζει.

Παίζουν: Τόμι Λι Τζόουνς, Γουέσλι Σνάιπς, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Κέιτ Νέλιγκαν, Τζο Παντολιάνο.

*Star, Παρασκευή 09/08, στις 21:45

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Φρέντι Χάιμορ, Κρίστοφερ Λι, Ντέιβιντ Κέλι, Νόα Τέιλορ, Μίσι Παίλ, Τζέιμς Φοξ, Άνταμ Γκόντλεϊ, Ντηπ Ρόι, Άννα Σοφία Ρομπ, Τζούλια Γουίντερ

*Open, Παρασκευή 09/08, στις 22:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Ant1, Παρασκευή 09/08, στις 22:00

«Δέκα Ύποπτοι για Φόνο» (2017) σκηνοθεσία Ζιλ Πακέ- Μπρενέρ

Μυστηρίου – Ένας μεγιστάνας δολοφονείται στην έπαυλή του στην Αγγλία και καθένας από τους συγγενείς του που ζουν μαζί του έχει το κίνητρο για να το κάνει.

Ο νεαρός ιδιωτικός ερευνητής Τσαρλς Χέιγουορντ (Μαξ Άιρονς), καλείται να εξιχνιάσει ένα βίαιο έγκλημα όπου κανένας από τους ύποπτους δεν είναι υπεράνω κάθε υποψίας, ακόμη και η πρώην αγαπημένη του.
Αυτή είναι και η εγγονή του μεγιστάνα, η Σοφία (Στέφανι Μαρτίνι), που ζήτησε τη βοήθειά του.

Την γνωρίζει από παλιά, είχαν ένα σύντομο φλερτ στο Κάϊρο, αλλά εκείνη διέκοψε τον πολλά υποσχόμενο δεσμό τους γιατί δεν ήθελε να τον μπλέξει με την ανισόρροπη οικογένειά της.
Ο πατέρας της τζογαδόρος, η μητέρα της μια απογοητευμένη, αλκοολική ηθοποιός, ο θείος της, το αγαπημένο παιδί του Λεωνίδη, ανίκανος ως επιχειρηματίας, η γυναίκα του, εξαιρετικά χειριστική, ο αδελφός της, ατίθασο νιάτο της γενιάς του νεοεμφανιζόμενου ρόκ και η μικρή της αδελφή, μια αεικίνητη και πανέξυπνη πιτσιρίκα που κρατάει σημειώσεις μανιωδώς και δείχνει να γνωρίζει τι έχει συμβεί.

Παίζουν: Γκλεν Κλόουζ, Τέρενς Σταμπ, Μαξ Αϊρονς, Στέφανι Μαρτίνι, Τζούλιαν Σαντ, Τζίλιαν Αντερσον, Κρίστινα Χέντρικς.

*Skai, Παρασκευή 09/08, στις 00:00

«Ξανά Aνάλυσέ το» (2002) σκηνοθεσία Χάρολντ Ράμις

Αστυνομική Κωμωδία – Το πρώην αφεντικό της Μαφίας, ο Πολ Βίτι (Ρόμερτ ντε Νίρο), έχει σχεδόν την ποινή του στις φυλακές του Σινγκ Σινγκ, αλλά οι πράκτορες του FBI, που τον παρακολουθούν από κρυφές κάμερες, είναι ολότελα μπερδεμένοι!

Μέρα με τη μέρα, τον παρακολουθούν να πέφτει σε κατάσταση κατατονίας από την οποία τίποτε δεν το συνεφέρει, ενώ ξαφνικά τον βλέπουν έκπληκτοι να ερμηνεύει τραγούδια από το πασίγνωστο μιούζικαλ West Side Story.

Μήπως ο Βίτι έχει πάθει νευρική κρίση εξαιτίας κάποιων πρόσφατων απειλών εναντίον της ζωής του;
Ο πρώην ψυχίατρός του, ο Μπεν Σόμπελ (Μπίλι Κρίσταλ), ενώ δυσκολεύεται να αποδεχτεί την απώλεια του πατέρα του, καλείται στις φυλακές για να εξετάσει τον Πολ και προτείνει την αποφυλάκισή του, υπό τον όρο να βρίσκεται υπό την επιτήρησή του.

Έτσι ο Πωλ Βίτι εγκαθίσταται στο σπίτι του Μπεν, γίνεται μέλος της οικογένειας και ενώ θέλει να κάνει μία καινούργια αρχή, οι απειλές που δέχεται από πρώην συνεργάτες του, τον οδηγούν ακόμη μία φορά να αναλάβει τα ηνία της “φαμίλιας”…

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μπίλι Κρίσταλ, Λίζα Κούντροου, Τζο Βιτερέλι, Κάθι Μόριαρτι.

*Open, Παρασκευή 09/08, στις 00:30

«Στη Σκιά του Νόμου» (2017) σκηνοθεσία Ρέτζιναλντ Χάντλιν

Αστυνομική Βιογραφική Δραματική – Το 1940, ο Θέργκουντ Μάρσαλ είναι νεαρός δικηγόρος που διασχίζει τη χώρα υπερασπιζόμενος στις δικαστικές αίθουσες αθώους Αφροαμερικανούς από άδικες κατηγορίες. Μια από τις πρώτες δίκες του Θέργκουντ, όταν έκανε τα πρώτα βήματα στην καριέρα του ήταν η υπόθεση ενός Αφροαμερικανού ονόματι Τζόσεφ Σπελ, που κατηγορήθηκε άδικα για βιασμό και απόπειρα δολοφονίας από το λευκό αφεντικό του, την Έλινορ Στράμπινγκ.

Ο ρατσιστής δικαστής απαγορεύει στον Μάρσαλ να μιλήσει στο δικαστήριο, αναγκάζοντας τον Φρίντμαν, έναν άλλο δικηγόρο, να ενεργήσει ως επικεφαλής σύμβουλος και έτσι μαζί δίνουν μία μάχη κατά του ρατσισμού.

Ο Μάρσαλ πολέμησε με πάθος τον ρατσισμό και έμεινε γνωστός για τη δικαστική υπόθεση που κατήργησε τους φυλετικούς διαχωρισμούς στα σχολεία της Αμερικής. Ήταν ο πρώτος Αφροαμερικανός Δικαστής του Ανωτάτου Δικαστηρίου των ΗΠΑ.

Παίζουν: Τσάντγουικ Μπόουζμαν, Τζος Γκαντ, Κέιτ Χάντσον, Τζέιμς Κρόμγουελ, Κίσα Σαρπ.

*ΕΡΤ3, Παρασκευή 09/08, στις 00:30

«Συμβόλαιο Θανάτου» (2017) σκηνοθεσία Τζόναθαν Μόστοου

Περιπέτεια – Ο Στίβεν Λούκας, ένας μοναχικός επί πληρωμή δολοφόνος, προσλαμβάνεται να δολοφονήσει μια νεαρή γυναίκα, την Έλα, η οποία αγνοεί ότι οι βρώμικες δουλειές της οικογένειας της, έχουν ήδη κοστίσει τις ζωές τους. Όμως, ο Λούκας δεν μπορεί να τραβήξει τη σκανδάλη και οι δύο τους γίνονται σύμμαχοι δραπετεύοντας στην Ευρώπη, κυνηγημένοι από αυτούς, που δολοφόνησαν την οικογένεια της Έλα.

Παίζουν: Σαμ Γουόρθινγκτον, Οντέγια Ρας, Άλεν Λιτς, Μάρτιν Κόμπστον, Τίνα Μάσκελ.

*Star, Παρασκευή 09/08, στις 00:30

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Παρασκευή 09/08, στις 01:00

«The Girl» (2012) σκηνοθεσία Τζούλιαν Τζάρολντ

Δραματική – Όταν η Γκρέις Κέλι εγκατέλειψε το Χόλιγουντ για να παντρευτεί τον Πρίγκιπα Ρενιέ του Μονακό,ο Άλφρεντ Χίτσκοκ αναζητά τη νέα του ξανθιά μούσα!

Και τη βρίσκει στο πρόσωπο ενός τηλεοπτικού μοντέλου!
Την έκανε το αστέρι του, αλλά και την πιο σκοτεινή εμμονή του.

Παίζουν: Σιένα Μίλερ, Τόμπι Τζόουνς, Ιμέλντα Στάτον, Κόνραντ Κέμπ, Πενέλοπε Γουίλτον, Αντζελίνα Ινγκπεν, Καρκ Μπέκες, Αντριαν Γκάλει, Πάτρικ Λύστερ, Σον Κάμερον Μάικλ

*Star, Παρασκευή 09/08, στις 02:30