15 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Σάββατο βράδυ, ταινίες να απολαύσεις απόψε από τον καναπέ σου με ένα κλικ!

«The Notebook» (2004) σκηνοθεσία Νικ Κασσαβέτης

 

Δραματική Ρομαντική – Ο Ράιαν Γκόσλιγκ και η Ρέιτσελ Μακ Άνταμς πρωταγωνιστούν στο Ημερολόγιο, μία από τις πιο γνωστές ρομαντικές ταινίες που αγαπήθηκαν από το κοινό και τους κριτικούς.

Μια πανέμορφη ιστορία βασισμένη στο βιβλίο του Νίκολας Σπαρκς που δεν θα αφήσει κανένα θεατή ασυγκίνητο.
Ο νεαρός Νόα Καλχούν (Ράιαν Γκοσλιγκ) γυρίζοντας από τον πόλεμο αγοράζει ένα παλιό ερειπωμένο σπίτι και ξεκινά να το φτιάχνει, ενώ στο μυαλό του γυρνά συνέχεια η μορφή της ‘Αλι Χάμιλτον (Ρέιτσελ Άνταμς) που γνώρισε ένα καλοκαίρι όταν ήταν έφηβοι και οι γονείς της τους ανάγκασαν να χωρίσουν.

Ξαφνικά η Άλι στέκεται στο κατώφλι του, σε αυτό το σπίτι που της είχε υποσχεθεί ότι θα το αγοράσει για να μείνουν μαζί.

Η φλόγα μεταξύ τους δεν έχει σβήσει, αλλά η Άλι είναι πλέον αρραβωνιασμένη και θα πρέπει να διαλέξει ανάμεσα στον νεαρό, πλούσιο δικηγόρο Λον Χάμοντ Τζούνιορ (Τζέιμς Μάρσντεν) και τον άντρα που αγαπά.

Την ιστορία αφηγείται ένας ηλικιωμένος άντρας (Τζέιμς Γκάρνερ) στην γυναίκα του (Τζίνα Ρόουλαντς) που πάσχει από Αλτσχάιμερ, μέσα στο γηροκομείο που μένουν μαζί.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλινγκ, Ρέιτσελ ΜακΆνταμς, Τζέιμς Γκάρνερ, Τζίνα Ρόουλαντς

*Star Σάββατο 10/08, στις 20:45

«Ποιος Θανάσης!» (1969) σκηνοθεσία Θανάσης Βέγγος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Ο Θανάσης Τρίκορφος (Θανάσης Βέγγος), έντιμος, ευχάριστος και φιλεύσπλαχνος καταστηματάρχης ηλεκτρικών συσκευών, εξυπηρετεί και διευκολύνει όλο τον κόσμο, παρ’ όλο που κι ο ίδιος περνά δυσκολίες.

Κάποια στιγμή προσλαμβάνει στο κατάστημά του τη χαριτωμένη Στέλλα (Άννα Φόνσου), η οποία έχει απόλυτη ανάγκη να εργαστεί, διότι- συν τοις άλλοις – συντηρεί και τον χαρτοπαίχτη φίλο της Αλέκο (Βαγγέλης Πλοιός), που απομυζά κάθε της οικονομία.

Ο Θανάσης, γοητευμένος από τη σπιρτάδα και την καλή της καρδιά, την ερωτεύεται και νιώθει πανευτυχής. Το ίδιο αισθάνεται και η Στέλλα, αλλά το κρατά μυστικό, φοβούμενη την αντίδραση του φίλου της.

Όταν ο καλοκάγαθος κι εύπιστος Θανάσης μαθαίνει για το δεσμό της απογοητεύεται, η πληγωμένη καρδιά του σκληραίνει και αποστασιοποιείται. Από γαλαντόμος καταστηματάρχης γίνεται δύστροπος, αυταρχικός και απαιτητικός έμπορος.

Στο μεταξύ δυο φίλοι του (Τάκης Μηλιάδης και Γιώργος Βελέντζας) προσπαθούν να τον πείσουν να συνεργαστεί επιχειρηματικά με την κοσμική κυρία Μάργκαρετ Κοράκι (Αιμιλία Υψηλάντη), με απώτερο σκοπό να του «φάνε» το μαγαζί.

Η Στέλλα, που ακούει τυχαία τη συζήτηση και μαθαίνει για την παγίδα, που ετοιμάζονται να του στήσουν οι “καλοί του φίλοι”, θορυβείται κι αψηφώντας τα πάντα ματαιώνει τα σχέδιά τους την ύστατη στιγμή. Εξ αιτίας αυτής της συμπεριφοράς αποκαλύπτεται κι ο έρωτάς της για το Θανάση ..

Παίζουν:  Θανάσης Βέγγος, Άννα Φόνσου, Βαγγέλης Πλοιός, Γιώργος Βελέντζας, Νάσος Κεδράκας, Νίτσα Μαρούδα, Σάσα Καζέλη

*Alpha Σάββατο 10/08, στις 21:45

«1917» (2019) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Παίζουν: Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντουμπιοργκ, Μπίλι Ποστλγουέιτ, Αντριάν Σκάρμπορο, Σπάικ Λέιτον

*Open Σάββατο 10/08, στις 22:00

«Τζέρι Μαγκουάιρ» (1996) σκηνοθεσία Κάμερον Κρόου

Κομεντί Ρομαντική – “Show Me The Money”
Ο διεθνής σταρ του κινηματογράφου Τομ Κρουζ είναι ο Τζέρι Μαγκουάιρ, ένας επιτυχημένος αθλητικός πράκτορας.

Ο Τζέρι Μαγκουάιρ τα έχει όλα, καλοπληρωμένους πελάτες, μια όμορφη αρραβωνιαστικιά, σεβασμό από τους συναδέλφους.

Μέχρι τη στιγμή που αμφισβητεί τη θέση του στον κόσμο. Καταγράφει όλες τις σκέψεις του για τις ατιμίες που επικρατούν στο αθλητικό μάνατζμεντ, σε μία δήλωση που στέλνει στην εταιρεία, πιστεύοντας ότι ξεκινά μια νέα ζωή.

Οι ανώτεροι του όμως δε δέχονται με ενθουσιασμό τις απόψεις του, και τον απολύουν αφού του αφαιρέσουν πρώτα όλους τους πελάτες.

Ο Μαγκουάιρ βγαίνει τώρα στον κόσμο της αθλητικής βιομηχανίας με μοναδικό πελάτη τον αθλητή Ροντ Τίντγουελ (Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ), και το μόνο άτομο που πιστεύει στις ικανότητές του, την Ντόροθι Μπόιντ (Ρενέ Ζελβέγκερ), για να κατακτήσει όσα έχασε.

Η πορεία του θα του δείξει σκληρές αλήθειες που αγνοούσε και δυσκολίες που δεν είχε αντιμετωπίσει ποτέ πριν.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Ρενέ Ζελβέγκερ, Κούμπα Γκούντιγκ Τζ., Κέλι Πρέστον, Μπόνι Χαντ, Ρετζίνα Κινγκ, Τζέι Μορ, Τζόναθαν Λιπνίκι, , Τζέρι Ο Κόνελ, Τζέι Μορ, Έρικ Στολτζ, Τζέρεμι Σουάρες

*ΕΡΤ1 Σάββατο 10/08, στις 23:00

«Valentine’s Day» (2010) σκηνοθεσία Γκαρι Μάρσαλ

Κομεντί Ρομαντική – Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, που συνδέονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους, μας χαρίζουν τις ιστορίες τους καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Ερωτευμένων σε διάφορες γειτονιές του Λος Άντζελες. Εργένηδες, ζευγάρια, ερωτευμένοι και μη, κερδίζουν και χάνουν τον έρωτα και προσπαθούν να βρουν, να διατηρήσουν ή να δώσουν τέρμα στη σχέση τους.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέιμι Φοξ, Άν Χάθαγουέι, Τζέσικα Άλμπα, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κάθι Μπέιτς, Τζέσικα Μπίελ, Έρικ Ντέιν, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άστον Κούτσερ, Κουίν Λατίφα, Σίρλεϊ ΜακΛέιν

*Star Σάββατο 10/08, στις 23:30

«Καπετάν Φάντης Μπαστούνι» (1968) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας νησιώτης καπετάνιος, ανακαλύπτει μια νέα κοπέλα μέσα στα ψυγεία του καραβιού του και της προσφέρει στέγη στο σπίτι του, αντίθετα με την επιθυμία των υπολοίπων συγγενών του. Όταν κάποια στιγμή, το πλοίο του βυθίζεται, οι συγγενείς του διώχνουν την κοπέλα από το σπίτι και κοιτάνε να του ξεκοκαλίσουν την περιουσία, χωρίς όμως να γνωρίζουν πως ο ίδιος έχει διασωθεί από το ναυάγιο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Λαυρέντης Διανέλλος, Μήτση Κωνσταντάρα, Τασσώ Καββαδία, Δημήτρης Νικολαΐδης, Αλέκος Τζανετάκος.

*Ant1 Σάββατο 10/08, στις 23:45

«Το Βλέμμα του Φιδιού» (1998) σε σκηνοθεσία Μπράιαν Ντε Πάλμα

Αστυνομική, μυστηρίου, τρόμου – Ο Ρικ Σαντόρο είναι ένας αστυνομικός στο Ατλάντικ Σίτυ, που η ζωή του αλλάζει όταν βρεθεί αυτόπτης μάρτυρας, μαζί με ένα ολόκληρο γήπεδο θεατών, μιας αιφνίδιας πολιτικής δολοφονίας.

Καθώς το αστυνομικό καθήκον τον καλεί να αναλάβει δράση, αποφασίζει να αναλάβει κεντρικό ρόλο στη διαλεύκανση της υπόθεσης. Μια σειρά εντατικών ανακρίσεων ξεκινά, σύντομα όμως διαπιστώνει ότι κάθε μικρό βήμα που καταφέρνει τον οδηγεί σε ένα όλο και πιο μεγάλο παζλ μυστηρίου, συνομωσίας και διαφθοράς.

Όταν, όμως καταλάβει ότι έχει ανοίξει την πόρτα μιας πλεκτάνης που δεν έχει προηγούμενο, η ζωή του θα έχει ήδη μπει σε θανάσιμο κίνδυνο.

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Γκάρι Σινίζ, Κάρλα Γκουτζίνο, Τζον Χερντ, Σταν Σόου.

*Alpha Σάββατο 10/08, στις 23:45

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Skai Σάββατο 10/08, στις 23:50

«Μην Πεις Λέξη» (2001) σκηνοθεσία Γκάρι Φλέντερ

Δράσης Μυστηρίου – Το 1991 τρεις διαρρήκτες κλέβουν ένα πολύτιμο διαμάντι, αξίας 10 εκατομμυρίων δολαρίων όμως δύο από τα μέλη προδίδουν τον αρχηγό τους τους, Πάτρικ (Σον Μπιν) και εξαφανίζονται με τη «λεία».

Δέκα χρόνια αργότερα, μία μέρα πριν τη γιορτή των Ευχαριστιών, ο Νέιθαν Κόνραντ (Μάικλ Ντάγκλας) διακεκριμένος ψυχίατρος, αναλαμβάνει τη θεραπεία της κατατονικής Ελίζαμπεθ Μπάροουζ (Μπρίτανι Μέρφι).

Χωρίς να το γνωρίζει, πέφτει θύμα των σκοτεινών σχεδίων του Πάτρικ, ο οποίος απάγει τη κόρη του, εκβιάζοντάς τον να «εισχωρήσει» στο διαταραγμένο μυαλό της Ελίζαμπεθ, ώστε να αποσπάσει μια σημαντική πληροφορία, που θα φέρει τον Πάτρικ κοντά στον… χαμένο θησαυρό.

Παίζουν: Μάικλ Ντάγκλας, Μπρίτανι Μέρφι, Σον Μπιν, Φάμκε Γιάνσεσν, Τζένιφερ Εσποζίτο, Σκάι Μακκόλ Μπαρτούσιακ.

*Open Σάββατο 10/08, στις 00:30

«Καλύτερα δεν Γίνεται» (1997) σε σκηνοθεσία Τζέιμς Μπρουκς 

Αισθηματική κομεντί – Ο Μέλβιν Γιούνταλ είναι ένας πετυχημένος συγγραφέας και ζει στη Νέα Υόρκη. Υποφέρει από ιδεοψυχαναγκαστική διαταραχή που μαζί με την αντικοινωνική του συμπεριφορά, εκνευρίζει τους γείτονές του και όλους όσους έρχονται σε επαφή μαζί του. Τρώει πρωινό στο ίδιο τραπέζι, στο ίδιο εστιατόριο κάθε μέρα χρησιμοποιώντας πλαστικά μαχαιροπίρουνα τα οποία φέρνει μαζί του εξαιτίας της μικροβιοφοβίας του. Η μόνη σερβιτόρα που τον ανέχεται είναι η Κάρολ Κόνελι.

Μια μέρα, ο γείτονάς του Σάιμον Μπίσοπ, ένας ομοφυλόφιλος ζωγράφος, δέχεται επίθεση. Ο Μέλβιν αναγκάζεται να πάρει υπό την προστασία του, τον σκύλο του Βερντέλ όσο καιρό ο Σάιμον θα νοσηλεύεται. Αν και στην αρχή βρίσκει το σκύλο ανυπόφορο, στη συνέχεια δένεται μαζί του και ταυτόχρονα παίρνει όλο και περισσότερη προσοχή από την Κάρολ. Όταν η Κάρολ αποφασίζει να πάρει μια δουλειά που να βρίσκεται πιο κοντά στο σπίτι της ώστε να περνάει περισσότερη ώρα με το γιο της που πάσχει από άσθμα, ο Μέλβιν κανονίζει να πληρώσει τα ιατρικά έξοδα του γιου της. Φοβούμενη ότι η Κάρολ χρωστάει στον Μέλβιν κάτι, παίρνει το τραίνο με προορισμό το διαμέρισμά του στη μέση της νύχτας για να του ξεκαθαρίσει ότι δεν πρόκειται να κοιμηθεί μαζί τους.

Παίζουν: Τζακ Νίκολσον, Έλεν Χαντ, Γκρεγκ Κινίαρ, Κούμπα Γκούντινγκ Τζούνιορ, Σίρλεϊ Νάιτ, Χάρολντ Ράμις, Σκιτ Ουλριχ, Τζουλι Μπεντζ, Άλις Βοουν, Λόρι Κιλπάτρικ, Μπράιαν Ντόιλ Μιούρεϊ

*Mega Σάββατο 10/08, στις 00:40

«Η Υπογραφή» (2011) σκηνοθεσία Στέλιος Χαραλαμπόπουλος

Δραματική Ελληνική Ταινία Μυστηρίου – Η Άννα (Μαρία Πρωτόπαππα), μια νεαρή ιστορικός τέχνης ετοιμάζει ένα τιμητικό αφιέρωμα στο έργο της ζωγράφου, Μαρίας Δήμου. Στο πλευρό της για να την βοηθήσει είναι ο σύντροφος της Δήμου, Άγγελος (Γιώργος Χωραφάς). Μαζί θα ξετυλίξουν το κουβάρι της ζωής της Μαρίας, της οποίας τον θάνατο τυλίγει ένα πέπλο μυστηρίου.

Αυτοκτονία ή δολοφονία; Η Άννα σταδιακά βυθίζεται γοητευμένη στη ζωή της ζωγράφου, σύντομα, όμως, θα ανακαλύψει πως ο Άγγελος κρύβει πολλά μυστικά..

Παίζουν: Γιώργος Χωραφάς, Αλεξία Καλτσίκη, Μαρία Πρωτόπαππα, Νίκος Κουρής

*ΕΡΤ3 Σάββατο 10/08, στις 01:00

«Σφαίρες Στο Μεξικό» (2019) σκηνοθεσία Κάθριν Χάρντγουικ

Περιπέτεια – Η Γκλόρια Φουέντες είναι Λατίνα – Αμερικανίδα μακιγιέζ από το Λος Άντζελες, η οποία ταξιδεύει στην Τιχουάνα του Μεξικό για να επισκεφτεί την καλύτερή της φίλη. Σκοπός της είναι να τη βοηθήσει να κλέψει τις εντυπώσεις για να διακριθεί στον διαγωνισμό ομορφιάς για την Miss Bala.

Μπλέκεται όμως άθελά της στα πόδια ενός Μεξικάνικου καρτέλ που θέλει να δολοφονήσει τον διεφθαρμένο διευθυντή της αστυνομίας και την απαγάγει. Παράλληλα, η φίλη της αγνοείται…

Θα καταφέρει η Γκλόρια να ανακαλύψει την δύναμη που κρύβει μέσα της και να σώσει τη ζωή της φίλης της, αλλά και τη δική της;

Παίζουν: Τζίνα Ροντρίγκεζ, Ισμαέλ Κρουζ Κόρδοβα, Άντονι Μακί, Άισλιν Ντερμπέζ, Ματ Λαούρια.

*ΕΡΤ1 Σάββατο 10/08, στις 01:15

«Το Συμβάν» (2008) σκηνοθεσία Μ. Νάιτ Σιάμαλαν

Δραματική Μυστηρίου – Μια σειρά από ανεξήγητες ομαδικές αυτοκτονίες, με αφετηρία τους το Σέντραλ Παρκ, φέρνει την ανθρωπότητα στο χείλος της καταστροφής. Ο καθηγητής φυσικής, Έλιοτ Μουρ (Μαρκ Γουόλμπεργκ), μαζί με τη γυναίκα του (Ζόι Ντεσανέλ) και την μικρή κόρη ενός φίλου του, καταφεύγουν στην εξοχή στην προσπάθειά τους να σωθούν, ενώ παράλληλα προσπαθεί να λύσει τον γρίφο αυτού του πρωτοφανούς και φρικιαστικού φαινομένου. Όπως όλα δείχνουν, έχουν να αντιμετωπίσουν έναν αόρατο εχθρό, που δεν ξέρουν πώς να τον σταματήσουν.

Παίζουν: Μαρκ Γουόλμπεργκ, Ζόι Ντεσανέλ, Τζον Λεκουιζάμο, Άσλιν Σάντσεζ, Μπέτυ Μπάκλεϋ, Σπένσερ Μπρέσλιν

*Alpha Σάββατο 10/08, στις 01:45

«Ραντεβού για Παντρεμένους» (2010) σκηνοθεσία Σον Λεβί

Αστυνομική Κωμωδία – Η ταινία “Date Night” είναι μια αμερικανική ρομαντική κωμωδία του 2010 για ένα παντρεμένο ζευγάρι που αγωνίζεται να κρατήσει ζωντανή τη σχέση του. Σε μια προσπάθεια να διατηρήσουν ακμαίο το γάμο τους, βγαίνουν ραντεβού και ξαφνικά βρίσκονται μπλεγμένοι σε μια σειρά από περιπέτειες.

Ο Φιλ είναι δικηγόρος φορολογικών υποθέσεων και η Καλερ είναι λογίστρια. Έχουν δύο παιδιά, και ο γάμος τους έχει βαλτώσει μετά από εννέα χρόνια. Σε μια προσπάθεια να αναζωπυρώσουν τη σχέση τους, θα βγουν οι δυο τους σε ένα μοντέρνο εστιατόριο στη Νέα Υόρκη για μια βραδιά μόνοι τους.

Στο εστιατόριο, για να βρουν τραπέζι δίνουν άλλο όνομα και δηλώνουν ότι λέγονται Tripplehorns.
Το ζευγάρι βρίσκει το τέλειο τραπέζι μόνο που δεν ξέρει ότι τους Τριπλχορν τους αναζητά η Μαφία.

Ο Φιλ και η Κλερ προσπαθούν να διαφύγουν από τους γκάνγκστερ και βρίσκονται στη μέση μιας άγριας νύχτας γεμάτης περιπέτειες.

Καθ’ όλη τη διάρκεια της καταδίωξης, ο Φιλ και η Κλερ ζουν τρελές περιπέτειες. Τους κυνηγούν οι γκάνγκστερ, παίρνουν μέρος σε μια καταδίωξη με γρήγορο αυτοκίνητο και διεισδύουν σε μια μυστική κυβερνητική εγκατάσταση.

Παίζουν: Στιβ Καρέλ, Τίνα Φέι, Μαρκ Γουόλμπεργκ, Τζέιμς Φράνκο, Ρέι Λιότα, Μαρκ Ράφαλο

*Ant1 Σάββατο 10/08, στις 02:00

«Κρύψου» (2015) σκηνοθεσία Ματ και Ρος Ντάφερ

Θρίλερ – Ο Ρέι, η Κλερ και η 7χρονη κόρη τους, Ζόι, αποτελούν μια μέση οικογένεια στο Κίνγκσβιλ της Βόρειας Καρολίνας, με τη μόνη διαφορά πως ζουν μέσα σε καταφύγιο, από την ημέρα που μια ανείπωτη καταστροφή άλλαξε τα πάντα.

Επί 301 ημέρες, έχουν μετατρέψει την τσιμεντένια αυτή φυλακή σε σπίτι, διατηρώντας τις μνήμες του παρελθόντος, κι ελπίζοντας για ένα φυσιολογικό μέλλον.

Χωρίς να έχουν άμεση γνώση του τι συμβαίνει από πάνω τους, ακούνε ανάσες και βήματα, που απειλούν την ύπαρξη τους.
Όλο αυτό τον καιρό, παραμένουν κρυμμένοι.

Αλλά το κρησφύγετο τους, πλέον, δεν είναι τόσο ασφαλές…

Παίζουν: Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Άντρια Ράιζμπορο,Έμιλι Άλιν Λιντ, Χέδερ Ντόρκσεν

*Star Σάββατο 10/08, στις 02:15