14 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι Κυριακές είναι για ταινίες!

«Ελεύθερος Σκοπευτής» (2014) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δραματική Περιπέτεια – Ο Κρις Κάιλ είναι ο πιο φονικός ελεύθερος σκοπευτής στη στρατιωτική ιστορία των ΗΠΑ. Το Αμερικανικό Πολεμικό Ναυτικό τον στέλνει στο Ιράκ με μία μόνο αποστολή: να προστατεύσει τους συμπατριώτες και συμπολεμιστές του. Η σκοπευτική του δεινότητα σώζει αμέτρητες ζωές στο πεδίο μάχης και μετά από πολλά θαρραλέα κατορθώματα, κερδίζει τον τίτλο του “Θρύλου”. Η φήμη του όμως, εξαπλώνεται μέχρι το εχθρικό στρατόπεδο, καθιστώντας τον πρωταρχικό στόχο εξόντωσης.

Την ίδια στιγμή, ο Κρις δίνει μία εξίσου δύσκολη μάχη στην προσπάθεια του να είναι καλός σύζυγος και πατέρας στην άλλη μεριά του κόσμου. Παρά τον κίνδυνο και το τίμημα της απόστασης από την οικογένεια του, ο Κρις εκτελεί το καθήκον του στο Ιράκ, συμμετέχοντας σε τέσσερις στρατιωτικές αποστολές. Δυστυχώς για τον ίδιο, επιστρέφοντας κοντά στη σύζυγο και τα παιδιά του, συνειδητοποιεί πως δεν μπορεί να αφήσει τον πόλεμο πίσω του.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Σιένα Μίλερ, Μπεν Ριντ, Σάμι Σέικ, Τζέικ ΜακΝτόρμαν, Έρικ Κλόουζ.

*Star, Κυριακή 11/08, στις 20:45

«Οι Διώκτες του Εγκλήματος» (2013) σκηνοθεσία Ρούμπεν Φλάισερ

Δράσης – Λος Άντζελες 1949. Ο Μίκι Κόεν (Σον Πεν), ο αδίστακτος αρχηγός της μαφίας έχει το γενικό πρόσταγμα στην πόλη, συγκεντρώνοντας κέρδη από ναρκωτικά, όπλα, πορνεία και κάθε στοίχημα που γίνεται δυτικά του Σικάγο. Και όλα αυτά τα κάνει υπό την προστασία των δικών του πρωτοπαλίκαρων, αλλά και μελών της αστυνομίας και της πολιτικής σκηνής που κρατάει στο χέρι.

Όλα αυτά αρκούν για να τρομοκρατήσει ακόμα και τους πιο γενναίους και σκληροτράχηλους αστυνομικούς… εκτός ίσως, από ένα μικρό μυστικό σώμα της Αστυνομίας του Λος Άντζελες με επικεφαλής τον αστυνόμο Τζον Ο Μάρα (Τζος Μπρόλιν) και τον υπαστυνόμο Τζέρι Γούτερς (Ράιαν Γκόσλινγκ). Οι δύο αυτοί θα προσπαθήσουν να γκρεμίσουν τον κόσμο του Κόεν.

Παίζουν: Σον Πεν, Τζος Μπρόλιν, Ράιαν Γκόσλινγκ, Νικ Νόλτε, Έμα Στόουν, Άντονι Μακί, Τζιοβάνι Ριμπίζι, Μάικλ Πένια, Λούσι Ντέιβενπορτ, Χολτ ΜακΚλάνι.

*Open, Κυριακή 11/08, στις 22:00

«Όταν η Γη Σταματήσει» (2008) σκηνοθεσία Σκοτ Ντέρικσον 

Δράμα, επιστημονικής φαντασίας, θρίλερ – Ένας άγνωστος επισκέπτης από το Σύμπαν εμφανίζεται στη Γη και η αινιγματική παρουσία του προκαλεί αναστάτωση σε όλο τον πληθυσμό. Καθώς όλος ο πολιτικός κόσμος και η επιστημονική κοινότητα προσπαθούν να καταλάβουν την ταυτότητά του αλλά και τις προθέσεις του, μια μητέρα με τον γιο της φαίνεται να έχουν συλλάβει καλύτερο το λόγο της επίσκεψής του, όταν το οικοσύστημα του πλανήτη αρχίζει να δείχνει σημάδια κατάρρευσης.

Παίζουν: Κυάνου Ριβς, Τζένιφερ Κόνελλι, Τζον Κλιζ, Τζέιντεν Σμιθ, Τζον Χαμμ, Κάθυ Μπέιτς, Κάιλ Τσαντλερ, Τζον Ροθμαν, Τζειμς Χογκ

*Alpha, Κυριακή 11/08, στις 22:45

«Μοντέρνα Σταχτοπούτα» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία – Η Κατερίνα είναι μια ορφανή κοπέλα που ζει με τη γιαγιά της και τα τρία μικρά αδελφάκια της. Όμορφη και έξυπνη, αγωνίστηκε να μορφωθεί, για να μπορέσει να ανταπεξέλθει στις οικογενειακές της υποχρεώσεις.

Δυστυχώς, όμως, δεν έχει κατορθώσει να βρει δουλειά. Έτσι, όταν πληροφορείται ότι ο Αλέξης Βαρνέζης, γενικός διευθυντής μιας μεγάλης εταιρείας πετρελαίων, απέλυσε την ιδιαιτέρα γραμματέα του, βρίσκει τρόπο να φτάσει μέχρι τον Βαρνέζη και, χάρη στις ικανότητές της, κατορθώνει να κερδίσει την κενή θέση.

Σιγά-σιγά, μετά από πολλές παρεξηγήσεις, αλλά και μετά από ένα επαγγελματικό ταξίδι στη Ρώμη, η Κατερίνα κατορθώνει να γοητεύσει τον πλούσιο προϊστάμενό της και να τον πείσει να την… διώξει από γραμματέα του και να την κάνει γυναίκα του.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Άρης Μαλιαγρός, Σταύρος Ξενίδης, Χρήστος Πάρλας, Δέσποινα Νικολαΐδου.

*Ant1, Κυριακή 11/08, στις 23:45

«Ουζερί Τσιτσάνης» (2015) σκηνοθεσία Μανούσου Μανουσάκη

Δράμα – Στη γερμανοκρατούμενη Θεσσαλονίκη του 1942 ο Γιώργος δουλεύει μαζί με τον γαμπρό του Βασίλη Τσιτσάνη σε ένα δικό τους ουζερί. Θα γνωρίσει και θα ερωτευτεί την Εστρέα, ο έρωτας μεταξύ ενός χριστιανού και μιας Εβραίας, όμως, είναι απαγορευμένος με κάθε τρόπο. Κι ενώ οι ναζί κλιμακώνουν τις διώξεις τους, οι δυο νέοι θα ζητήσουν τη βοήθεια του διάσημου συνθέτη για να μπορέσουν να ξεφύγουν.

Παίζουν: Αντρέα Κωνσταντίνου, Χάρη Φραγκούλη, Γιάννη Στάνκογλου, Χριστίνα Χειλά Φαμέλη, Βασιλική Τρουφάκου.

*Star, Κυριακή 11/08, στις 23:45

«Το Μονοπάτι των Χαμένων Ψυχών» (2021) σκηνοθεσία Γκιγιέρμο Ντελ Τόρο

Περιπέτεια Δράσης- O χαρισματικός και φιλόδοξος Στάντον γίνεται μέλος ενός περιοδεύοντα θιάσου και κερδίζει την εύνοια του μέντιουμ Ζίνα και του συζύγου της, Πιτ. Σύντομα, ο Στάντον θα αρχίσει να χρησιμοποιεί τις νέες του γνώσεις για να κάνει κομπίνες σε βάρος της πλούσιας ελίτ της Νέας Υόρκης του 1940. Το επόμενο σχέδιο του Στάντον βάζει ως στόχο έναν μεγιστάνα. Τότε όμως εμφανίζεται μια μυστηριώδης ψυχίατρος που θα αποδειχθεί η πιο επικίνδυνη αντίπαλός του.

Παίζουν: Μπράντλεϊ Κούπερ, Κέιτ Μπλάνσετ, Τόνι Κολέτ, Ρούνεϊ Μάρα, Γουίλεμ Νταφόε, Ρον Πέρλμαν

*Skai, Κυριακή 11/08, στις 00:00

«Ρομπέν των Δασών: Οι Ήρωες με τα Κολάν» (1993) σκηνοθεσία Μελ Μπρουκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Κάρι Έλγουις πρωταγωνιστεί ως Ρομπέν του Λόξλεϊ, ο όμορφος μεσαιωνικός smoothie που επιστρέφει νωρίς από τις Σταυροφορίες για να υπερασπιστεί την Αγγλία από μια εχθρική κατάληψη. Οι ένοχοι που έχουν βάλει στο μάτι τον θρόνο είναι ο κακομαθημένος και βασιλικά νευρωτικός πρίγκιπας Ιωάννης και ο συν-κακοποιός του, ο εντελώς σάπιος Μέρβιν, σερίφης του Ρότινγκχαμ. Με τη βοήθεια της ομάδας των εύθυμων ανδρών του, ο Ρομπέν αποσπά την εξουσία από τον πρίγκιπα, ταπεινώνει τον κατάπτυστο σερίφη και βρίσκει τα κλειδιά – τα κλειδιά της καρδιάς της όμορφης κοπέλας Μάριαν καθώς και της ζώνης αγνότητας Everlast.

Παίζουν: Κάρι ‘Ελγουες, Ρίτσαρντ Λιούις, Ρότζερ Ρις, Ντομ Ντε Λουίζ, Ντέιβ Τσάπελ, ‘Ειμι Γιάσμπεκ, Τρέισι Ούλμαν, ‘Αιζακ Χέις.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 11/08, στις 00:15

«Ληστεία στην Αθήνα» (1969) σκηνοθεσία Βαγγέλης Σερντάρης

Αστυνομική Ελληνική Ταινία – Ένας νεαρός, ο Ντίνος Καμπάκης (Ανέστης Βλάχος) εργάζεται ως υπάλληλος στο κτηματομεσιτικό γραφείο του Θωμά Χρηστίδη (Δήμος Σταρένιος). Όταν ένας πελάτης πληρώνει το γραφείο σε λίρες για μια αγορά οικοπέδου, ο Ντίνος αποφασίζει ότι ήρθε η ώρα να πιάσει την καλή.

Μαζί με τον μικρό αδερφό του, τον Σταύρο (Γιώργος Καλατζής) που είναι πλασιέ βιβλίων και τον φίλο τους τον Μιχάλη (Χρήστος Τσάγκας, οδηγός λαθραίου ταξί) αποφασίζουν να προετοιμάσουν και να υλοποιήσουν τη διάρρηξη του χρηματοκιβωτίου του Χρηστίδη.

Το σχέδιο εκτελείται με απόλυτη επιτυχία και πλέον η αστυνομία με επικεφαλής τον αστυνόμο Μανέτα (Θόδωρος Έξαρχος) αναζητά τα κλοπιμαία και φυσικά υποπτεύεται τον Ντίνο. Όλα πάνε καλά μέχρι τη στιγμή που ο Σταύρος παίρνει κάποια χρήματα από τα κλεμμένα για να πάει με μια πόρνη (Χριστίνα Πρόκου).

Η αστυνομία που τον παρακολουθεί (Δημήτρης Ιωακειμίδης) τον συλλαμβάνει και τον ανακρίνει, αλλά ο Σταύρος προσπαθώντας στον πανικό του να διαφύγει πέφτει από τον όροφο και σκοτώνεται….

Τα γυρίσματα της ταινίας Ληστεία στην Αθήνα πραγματοποιήθηκαν στο κέντρο της Αθήνας και τον περιβάλλοντα χώρο της πλατείας Oμόνοιας καθώς και στους σταθμούς του ηλεκτρικού σιδηροδρόμου.

Ήταν κατεξοχήν ρεαλιστικοί χώροι που με μικρές παρεμβάσεις έδωσαν το ρεαλιστικό αποτέλεσμα που επιθυμούσε ο σκηνοθέτης.

Παίζουν: Ανέστης Βλάχος, Χρήστος Τσάγκας, Γιώργος Καλατζής, Δώρα Σιτζάνη, Θόδωρος Έξαρχος

*ΕΡΤ3, Κυριακή 11/08, στις 00:30

«Τα Κακά Παιδιά 2» (2003) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέϊ

Δράσης Κωμωδία – O Mάικ Λόουρι (Γουίλ Σμιθ) και ο Μάρκους Μπένετ (Μάρτιν Λώρενς) επιστρέφουν 8 χρόνια μετά την πρώτη ταινία, ως επικεφαλείς στην ομάδα δίωξης ναρκωτικών του αστυνομικού τμήματος του Μαϊάμι, για να εξιχνιάσουν μία υπόθεση διακίνησης χαπιών “έκσταση”.

Η έρευνα τούς οδηγεί σε έναν άπληστο νονό, που επιδιώκοντας την αποκλειστικότητα του εμπορίου ναρκωτικών σε όλη την πόλη, έχει προκαλέσει εμφύλιο πόλεμο στον υπόκοσμο. Ταυτόχρονα, μια δυνατή ερωτική έλξη αναπτύσσεται ανάμεσα στον Μάικ και τη Σιντ (Γκαμπρειλ Γιούνιον), την αδελφή του Μάρκους..

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάρτιν Λόρενς, Γκάμπρειλ Γιούνιον, Μάικλ Μπέι, Ζορντί Μολά, Πήτερ Στορμαρ, Τζο Παντολιάνο, Μάικλ Σάνον, Γιον Σέντα, Ότο Σαντσεζ, Χένρι Ρόλινς, Ρέι Χερνάντεζ

*Mega, Κυριακή 11/08, στις 00:40

«Εξωτικό Ξενοδοχείο Μάριγκολντ» (2011) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Ένα γκρουπ Βρετανών συνταξιούχων αποφασίζουν να “επενδύσουν” τη σύνταξή τους στην λιγότερο ακριβή και φαινομενικά εξωτική Ινδία. Έχοντας δελεαστεί από διαφημίσεις για το πρόσφατα ανακαινισμένο ξενοδοχείο Marigold και έχοντας οραματιστεί μια άνετη ζωή, φτάνουν εκεί και ανακαλύπτουν ότι το ξενοδοχείο αποτελεί πλέον “μια σκιά του εαυτού του”.

Αν και το νέο τους περιβάλλον είναι λιγότερο πολυτελές απ’ ό,τι περίμεναν, όλοι αλλάζουν για πάντα μέσα από τις κοινές τους εμπειρίες, ανακαλύπτοντας πως η ζωή και ο έρωτας μπορούν να ξεκινήσουν από την αρχή όταν αφήνεις πίσω το παρελθόν.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Τομ Γουίλκινσον, Μπιλ Νάι, Μάγκι Σμιθ, Ντεβ Πατέλ, Σίλια Ίμρι, Ρόναλντ Πίκαπ, Πενέλοπι Ουίλτον.

*Alpha, Κυριακή 11/08, στις 01:00

«1917» (2019) σκηνοθεσία Σαμ Μέντες

Δραματική – Στην καρδιά του Πρώτου Παγκοσμίου Πολέμου, δύο νεαροί Βρετανοί στρατιώτες, ο Σκόφιλντ (Τζορτζ Μακέι) και ο Μπλέικ (Ντιν-Τσαρλς Τσάπμαν) αναλαμβάνουν μια δύσκολη και επικίνδυνη αποστολή.

Σε μια μάχη ενάντια στο χρόνο, πρέπει να περάσουν στα εδάφη του αντιπάλου και να παραδώσουν ένα μήνυμα που θα σταματήσει μια θανάσιμη επίθεση σε εκατοντάδες στρατιώτες, ανάμεσα στους οποίους είναι και ο αδερφός του Μπλέικ.

Παίζουν: Ντιν – Τσαρλς Τσάπμαν, Τζορτζ ΜακΚέι, Κόλιν Φερθ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Μαρκ Στρονγκ, Άντριου Σκοτ, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κλερ Ντουμπιοργκ, Μπίλι Ποστλγουέιτ, Αντριάν Σκάρμπορο, Σπάικ Λέιτον

*Open, Κυριακή 11/08, στις 01:30

«500 Μέρες με τη Σάμερ» (2009) σκηνοθεσία Μαρκ Γουέμπ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τομ, παρόλο που ζει στην εποχή του κυνισμού, πιστεύει στον κεραυνοβόλο έρωτα. Η Σάμερ, σε αντίθεση, δεν πιστεύει στην ύπαρξη του έρωτα. Αυτό όμως δεν εμποδίζει τον Τομ να προσπαθεί να της κερδίσει την καρδιά. Θέλει να την πείσει ότι υπάρχει εκείνη η μορφή του έρωτα που μπορεί να συγκλονίσει έναν άνθρωπο και τον κόσμο γύρω του.

Παίζουν: Ζούι Ντεσανέλ, Τζόζεφ Γκόρντον-Λέβιτ, Τζέφρι Άρεντ, Κλόε Γκρέις Μορέτζ, Μάθιου Γκρέι Γκιούμπλερ

*Ant1, Κυριακή 11/08, στις 02:00

«Γκλόρια» (2018) σκηνοθεσία Σεμπάστιαν Λέλιο

Κομεντί Ρομαντική – Η Γκλόρια (Julianne Moore) είναι μια απελευθερωμένη, χωρισμένη γυναίκα, που περνάει τον χρόνο της ανάμεσα στη ρουτίνα της πρωινής της δουλειάς και στις νύχτες της, που είναι γεμάτες χορό και διασκέδαση σε clubs του Λος Άντζελες.

Μετά την συνάντησή της με τον Άρνολντ (John Turturro) σε μια έξοδο, βρίσκει τον εαυτό της συμμέτοχο ενός νέου ρομάντζου, αλλά στριμωγμένη ανάμεσα στη χαρά του έρωτα και στις επιπλοκές που της δημιουργεί η οικογένεια, το φλερτ και οι υποχρεώσεις της.

Παίζουν: Τζούλιαν Μουρ, Τζον Τορτούρο, Μάικλ Σέρα, Κάρεν Πιστόριους, Τζιν Τρίπλχορν, Σον Άστιν

*ΕΡΤ1, Κυριακή 11/08, στις 02:00

«Αληθοφανή Ψέματα» (2009) σκηνοθεσία Στίβεν Σόντερμπεργκ

Αστυνομική Κομεντί – Ο Μάρκ Γουίτρεϊς, τo ανερχόμενο αστέρι στον κολοσσό της αγροτικής βιομηχανίας Archer Daniels Midland (ADM), ξαφνικά αποφασίζει να αποκαλύψει στο FBI τη συνωμοσία στην οποία συμμετέχει η εταιρεία του, για τον καθορισμό τιμών σε παγκόσμιο επίπεδο.

Ο ίδιος δε, φαντάζεται να τυχαίνει υποδοχής ήρωα και να παίρνει προαγωγή.

Πριν όμως να συμβούν όλα αυτά, το FBI θα χρειαστεί στοιχεία, που να τεκμηριώνουν τις κατηγορίες. Ο Μάρκ Γουίτρεϊς συμφωνεί πρόθυμα να φορέσει κοριό και να μαγνητοφωνεί τις συνομιλίες στο κασετόφωνο που κουβαλά κρυφά στον χαρτοφύλακά του, βλέποντας τον εαυτό του σαν μυστικό πράκτορα.

Δυστυχώς για το FBI, ο υπ’ αριθμόν ένας μάρτυρας τους, δεν καταφέρνει να πλησιάσει αρκετά και να αποσπάσει τις κρίσιμες πληροφορίες.

Οι διαρκείς αλλαγές στα λεγόμενα του Μάρκ αρχίζουν να εκνευρίζουν τους πράκτορες του FBI και απειλούν την υπόθεση κατά της ADM, μιας και γίνεται σχεδόν αδύνατη η αποκωδικοποίηση του τι είναι αληθινό και τι αποκύημα της αχαλίνωτης φαντασίας του Μάρκ Γουίτρεϊς και επιπλέον ανακαλύπτουν ότι ο Γουίτρεϊς έχει υπεξαιρέσει ένα μεγάλο ποσό χρημάτων από την εταιρία του…

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Μέλανι Λίνσκι, Λούκας Μάκχιου Κάρολ, Σκοτ Μπάκουλα, Τζόελ Μακ Χέιλ, Φρανκ Γουέλκερ, Τομ Πάπα, Έντι Τζέμισον, Τόμας Φ. Γουίλσον, Κλάνσι Μπράουν

*Star, Κυριακή 11/08, στις 02:15