Εκτός ελέγχου η πυρκαγιά στη βορειοανατολική Αττική – Επιχειρούν 560 πυροσβέστες

Στη μάχη και 16 ομάδες δασοκομάντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια μέσα – Ενισχύονται οι άνεμοι

Δραματικές ώρες στη βορειοανατολική Αττική, καθώς η φωτιά που ξεκίνησε από τον Βαρνάβα το μεσημέρι της Κυριακής «εξελίσσεται ταχύτατα και έχει μπει στο Πεντελικό όρος» όπως ανακοίνωσε ο εκπρόσωπος Τύπου της Πυροσβεστικής λίγο πριν τις 6 σήμερα το πρωί «παρά τις υπεράνθρωπες προσπάθειες όλων των δυνάμεων της Πολιτικής Προστασίας».

Η φωτιά καίει εκτός ελέγχου και αλλάζει συνεχώς κατεύθυνση. Χαρακτηριστικό είναι ότι μέσα σε μισή ώρα έφτασε από τη λεωφόρο Διονύσου στην Πεντέλη και τώρα κατευθύνεται προς τη Νέα Μάκρη.

Αυτή τη στιγμή τα μέτωπα είναι τρία: Στο Γραμματικό, την Πεντέλη και την Ανατολή Νέας Μάκρης.

Στη μάχη μέ τις φλόγες έχουν ριχτεί 560 πυροσβέστες, 16 ομάδες δασοκομάντος, 177 οχήματα και 32 εναέρια μέσα.

Tην αγωνία επιτείνει το γεγονός ότι, όπως έλεγαν οι μετεωρολόγοι και ο εκπρόσωπος της πυροσβεστικής, αναμένεται τις επόμενες ώρες περαιτέρω ενίσχυση των ανέμων που έχουν ήδη βοηθήσει τη φωτιά να διανύσει μια τεράστια απόσταση καίγοντας τα πάντα στο πέρασμά της, με το μήκος του μετώπου να φτάνει τα 30χλμ.

Σύμφωνα με τον πυρομετεωρολόγο Θεόδωρο Γιάνναρο η φωτιά μέσα σε λιγότερες από 12 ώρες «έτρεξε» απόσταση μεγαλύτερη των 30-40χλμ.

Όπως είπε ο κ. Βαθρακογιάννης από την πυροσβεστική, στα μέτωπα της φωτιάς δίνουν μάχη 510 πυροσβεστες με 16 ομαδες δασοκομάντες και δεκάδες οχήματα. Παράλληλα με το πρώτο φως της ημέρας ξεκίνησαν να πετάνε σε δύο κύκλους πάνω από τα μέτωπα τα εναέρια μέσα, 17 αεροσκάφη και 15 ελικόπτερα.

dionysovouni-007dionysovouni-009