8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει οκτώ ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Κινηματογράφος Majestic» (2001) σκηνοθεσία Φρανκ Ντάραμποντ

Δραματική Ρομαντική – Ο Τζιμ Κάρεϊ είναι ο Πήτερ Άπλετον, ένας σεναριογράφος του Χόλυγουντ, ο οποίος “απομακρύνεται” από τη βιομηχανία του κινηματογράφου λόγω των πολιτικών του πεποιθήσεων, με αποτέλεσμα να βρεθεί σε αδιέξοδο τόσο επαγγελματικά αλλά και στην προσωπική του ζωή.

Ένα βράδυ μεθυσμένος, οδηγώντας σε μία μικρή πόλη έξω από την Καλιφόρνια, προκαλεί ένα τροχαίο δυστύχημα και καταλήγει με απώλεια μνήμης.
Ο κάτοικος της πόλης Σταν Κέλερ τον βοηθά και τον πηγαίνει στο γιατρό της περιοχής που τον περιθάλπει.

Αποφασίζει να εγκατασταθεί στην πόλη για βρει από την αρχή τα «πατήματά» του.
Όλοι οι κάτοικοι όμως, πιστεύουν ότι πρόκειται για το χαμένο γιο του ιδιοκτήτη του μοναδικού σινεμά της πόλης, ο οποίος δεν επέστρεψε ποτέ από τον Β΄ Παγκόσμιο πόλεμο και του συμπεριφέρονται ανάλογα.
Ο ίδιος μη μπορώντας να θυμηθεί την προηγούμενη ζωή του αποδέχεται το ρόλο του αγνοούμενου στρατιώτη.

Το παρελθόν του όμως τον βρίσκει ξανά και σύντομα η ζωή του θα ανατραπεί όπως και όλων γύρω του….

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Λόρι Χόλντεν, Μάρτιν Λάνταου, Χαλ Χολμπρουκ, Μπομπ Μπάλαμαν, Τζέφρεϊ Ντεμαν.

*Open, Τρίτη 13/08 στις 21:00

«Το Άλογο των Ονείρων» (2020) σκηνοθεσία Όρος Λιν

Δραματική Κομεντί – Η ιδιοκτήτρια της Ντρημ είναι η Ουαλή Ζαν Βόουκς, που εργάζεται ως ταμίας σε σούπερ μάρκετ, η οποία δεν μπορεί να ανταπεξέλθει στο κόστος συντήρησης ενός αγωνιστικού αλόγου.

Με πείσμα όμως και προσπάθεια, πείθει τους γείτονες να συμβάλλουν στα έξοδα για την Ντρημ, προκειμένου να αγωνιστεί με τα άλογα ελίτ των ιπποδρομιών.

Η Ντρημ δίνει τον καλύτερό της εαυτό στους προκριματικούς αγώνες και φτάνει να πάρει μέρος, στους αγώνες του Welsh Grand National.

Παίζουν: Τόνι Κολέτ, Όουεν Τηλ, Ντέμιαν Λούις, Καρλ Τζόνσον, Τζοάνα Πέιτζ, Λίντα Μπάρον, Σιάν Φίλιπς, Πίτερ Ντέιβινσον, Κλερ Μπόλντιγκ, Κάθριν Τζένκινς, Νίκολας Φάρελ

*ΕΡΤ2, Τρίτη 13/08 στις 21:00

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική  – Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Αλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Οντενκερκ.

*Star, Τρίτη 13/08 στις 21:45

«Μικροί και μεγάλοι εν δράσει» (1963) σκηνοθεσία Ορέστης Λάσκος

Κωμωδία – Ο Αντώνης και η Μαριάννα, γονείς εν χηρεία και ερωτευμένοι μεταξύ τους, αποφεύγουν να συζητήσουν με τα παιδιά τους το ενδεχόμενο του γάμου τους. Όμως, όταν και εκείνα ερωτεύονται ο ένας τον άλλον, τα προβλήματα αυξάνονται και μόνο η παρέμβαση του αδελφού του Αντώνη θα λύσει την περίπλοκη κατάσταση και θα επιτρέψει στους δύο γονείς να ενώσουν τις τύχες τους και να ζήσουν ευτυχισμένοι.

Παίζουν: Μαίρη Αρώνη, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Βασίλης Αυλωνίτης, Γιώργος Πάντζας, Βιβέτα Τσιούνη, Ελένη Ανουσάκη, Μαρίκα Νέζερ, Βαγγέλης Σειληνός, Μπέττυ Μοσχονά, Σταύρος Παράβας, Νάσος Κεδράκας.

*Skai, Τρίτη 13/08 στις 22:00

«Στον Καθρέφτη Είδα το Δολοφόνο» (1981) σκηνοθεσία Γκάι Χάμιλτον

Μυστηρίου – Το 1953, στο παραλιακό χωριό Σεντ Μέρι Μιντ της Βρετανίας, γενέτειρα της Μις Μαρπλ, φτάνει μια μεγάλη εταιρεία παραγωγής του Χόλιγουντ για να γυρίσει μια ταινία για τη Μαρία Α΄ της Σκωτίας και την Βασίλισσα Ελισάβετ. Οι δύο πρωταγωνίστριες είναι παλιοί αντίπαλοι και μισιούνται θανάσιμα. Όταν ένας άντρας δολοφονείται με δηλητήριο, όλοι πιστεύουν πως το ποτό προορίζονταν για την μία απ’ αυτές. Την υπόθεση αναλαμβάνει η Μις Μαρπλ.

Παίζουν: Αντζελα Λάνσμπερι, Τζέραλντιν Τσάπλιν, Ελίζαμπεθ Τέιλορ, Ροκ Χάντσον, Τόνι Κέρτις, Κιμ Νόβακ.

*ΕΡΤ3, Τρίτη 13/08 στις 23:00

«Η Τριλογία της Απόκλισης: Ανταρσία» (2015) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Σουέντκε

Δράσης Περιπέτεια – Επικεφαλής πια της επανάστασης που απειλεί το αυστηρά δομημένο κοινωνικό σύστημα, η Τρις και ο Φορ, βρίσκονται στο στόχαστρο της, διψασμένης για εξουσία, Τζανίν. Καθώς ο στρατός της χτενίζει τα ερείπια της πόλης για να τους εντοπίσουν, η Τρις με τον Φορ διασχίζουν την πόλη ελπίζοντας να βρουν συμμάχους.

Παράλληλα, η Τρις προσπαθεί να αποκαλύψει το μυστικό, για το οποίο θυσιάστηκαν οι γονείς και οι φίλοι της, το μυστικό που εξηγεί γιατί η Τζανίν δεν θα πάψει ποτέ να την κυνηγά.

Αναζητώντας απεγνωσμένα έναν τρόπο για να μην προκαλέσει πόνο στους αγαπημένους της, η Τρις αντιμετωπίζει τους χειρότερους φόβους της σε μια σειρά σχεδόν αδύνατων προκλήσεων, καθώς επιδιώκει να ξεκλειδώσει την αλήθεια για το παρελθόν, και τελικά το μέλλον, του κόσμου της.

Παίζουν: Σέιλιν Γούντλι, Θίο Τζέιμς, Κέιτ Ουΐνσλετ, Οκτάβια Σπένσερ, Ναόμι Γουότς, Μάιλς Τέλερ, Ζόι Κράβιτς, Τζέι Κόρτνεϊ, Άνσελ Έλγκορτ, Ρέι Στίβενσον, Μάγκι Κιου, Μεκάι Φάιφερ, Ντάνιελ Ντάε Κιμ.

*Skai, Τρίτη 13/08 στις 00:00

«Παλικάρι στα Θρανία» (1987) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος διορίζεται καθηγητής στο πιο κακομαθημένο Λύκειο της Αθήνας. Οι μαθητές του, όλοι πλουσιόπαιδα, ετοιμάζονται να του κάνουν τη ζωή μαύρη, για να του πάρουν τον αέρα. Αποτέλεσμα είναι να δημιουργηθούν μια σειρά από διάφορα κωμικοτραγικά επεισόδια, καθώς θα ανακαλύψουν πως δεν είναι και τόσο εύκολο να τον χειριστούν.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Βασίλης Τσάγκλος, Τάσος Κωστής, Μαρία Γιαννοπούλου, Τώνης Γιακωβάκης, Αντώνης Πρέκας, Σπύρος Ιωάννου, Θεόδωρος Δημητρίου.

*Alpha, Τρίτη 13/08 στις 01:00

«Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) σκηνοθεσία Άντριου Ντομινίκ

Γουέστερν – Μιζούρι, 1881. Ο Τζέσε Τζέιμς είναι ο διαβόητος αρχηγός της συμμορίας των Τζέιμς, που ληστεύει αδιάκριτα τράπεζες και τρένα. Το νεαρότερο μέλος της, είναι ο Μπόμπι Φόρντ, λάτρης του Τζέσε από μικρό παιδί. Καθώς ο Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία και κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο, γίνονται τελικά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέισι Άφλεκ, Σαν Σέπαρντ, Μέρι-Λουίζ Πάρκερ, Πολ Σνάιντερ, Τζέρεμι Ρένερ, Ζόι Ντεσανέλ, Σαμ Ρόκγουελ

*Star, Τρίτη 13/08 στις 02:15