Είναι το καλοκαίρι η κατάλληλη εποχή για να πάρουμε αποφάσεις;

Τα «New Year’s Resolutions» είναι μια συνήθεια της Πρωτοχρονιάς. Ποιος σας εμποδίζει, όμως, να θέτετε στόχους και το καλοκαίρι;

Θυμάστε τη δημιουργική και εποικοδομητική διαδικασία των «resolutions» της νέας χρονιάς; Πρόκειται για αποφάσεις και στόχους που οραματιζόμαστε και θέλουμε να κατακτήσουμε με τη νέα χρονιά. Μπορεί να αφορούν την υγεία μας, τη διατροφή, μια μετακόμιση, μια νέα δουλειά, ταξίδια, τη φροντίδα των σχέσεων και του εαυτού μας. Όλα εξαρτώνται από το ξεχωριστό μονοπάτι του κάθε ανθρώπου. Σαν μια συμβολική στιγμή, η αρχή της νέας χρονιά αποτελεί μια όμορφη ευκαιρία για ένα μικρό ξεκίνημα. Ωστόσο, πολλές φορές οι περισσότεροι στόχοι της Πρωτοχρονιάς… ξεχνιούνται. Μήπως όμως, αυτό σημαίνει ότι πιεζόμαστε και ότι δεν είμαστε έτοιμοι να θέσουμε νέους στόχους εκείνη την περίοδο; Εάν ναι, τότε θυμηθείτε ότι μπορείτε πάντα να δοκιμάσετε το καλοκαίρι.

Μήπως το καλοκαίρι είναι η εποχή για να πάρετε αποφάσεις;

Όπως και αν έχουν τα πράγματα, επειδή οι ζωές των ανθρώπων τρέχουν σε διαφορετικές ταχύτητες, ίσως το καλοκαίρι, στις διακοπές, που το μυαλό και το σώμα χαλαρώνουν, η κατάσταση και η εποχή να είναι καλύτερες για να θέσουμε νέους στόχους. Το καλοκαίρι είναι μια περίοδος που απολαμβάνουμε τη ζωή πιο πολύ. Επομένως, είναι πιο πιθανό να θέσουμε στόχους και να πάρουμε αποφάσεις που θα προκύψουν πηγαία και θα είναι αληθινές. Με αυτή τη βάση, ενδεχομένως, η εφαρμογή και η επιτυχία τους είναι πιο πιθανή.

Σκεφτείτε το πιο απλό πράγμα… Επειδή στις διακοπές διασκεδάζετε περισσότερο και νιώθετε την ευχαρίστηση και την ικανοποίηση από τη ζωή σε πολλαπλά επίπεδα – καλό φαγητό, θάλασσα, χρόνος με φίλους και αγαπημένα πρόσωπα, απουσία εργασιακής ρουτίνας για μεγαλύτερο διάστημα – μπορεί να έχετε περισσότερη όρεξη να μπείτε σε ένα πρόγραμμα και να δεσμευτείτε για τους μελλοντικούς στόχους σας.

Να είστε ρεαλιστές και να τολμάτε οποιαδήποτε στιγμή

Αυτό που έχει σημασία να κάνατε, ώστε οι νέες αποφάσεις και οι στόχοι σας για το μέλλον να έχουν μια βάση αλήθειας, άρα και υψηλό ποσοστό να πραγματοποιηθούν, είναι να σκεφτείτε συγκεκριμένα, και όσα θέσετε να είναι εφικτά και υλοποιήσιμα σε ένα ρεαλιστικό επίπεδο.

Τέλος, αν θέλετε να κάνετε αλλαγές στη ζωή σας, δεν χρειάζεται να περιμένετε μια συγκεκριμένη σεζόν ή περίοδο για να πάρετε τις αποφάσεις και να θέσετε ένα πλάνο. Η κάθε μέρα είναι μια νέα αρχή για να αποκτήσετε καλύτερες συνήθειες, να φύγετε από μια δουλειά που δεν καλύπτει τα όνειρα και τα θέλω σας, να απομακρύνετε τοξικούς ανθρώπους από τη ζωή σας, να φροντίσετε το σώμα και την ψυχική σας υγεία.