Η εορτή της Κοιμήσεως της Θεοτόκου στην Καστοριά

Το διήμερο 14 και 15 Αυγούστου εορτάσθηκε πανηγυρικά η Κοίμηση της Θεοτόκου στην Ιερά Μητρόπολη Καστορίας, με κέντρο εορτασμού τον Ιερό Μητροπολιτικό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου Καστοριάς.

Ο Εσπερινός της Κοιμήσεως στην Πεντάβρυσο  

Την παραμονή της εορτής της Κοιμήσεως της Υπεραγίας Θεοτόκου, τελέσθηκε στον πανηγυρίζοντα ιερό ναό Πενταβρύσου πανηγυρικός εσπερινός χοροστατούντος του Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Καστορίας κ. Καλλινίκου.

Την εορτή του χωριού τίμησε με την παρουσία του ο Αρχηγός του Γ.Ε.Σ στρατηγός κ. Γεώργιος Κωστίδης, ο οποίος φέρει την καταγωγή του από την Πεντάβρυσο.

Μετά τον εσπερινό έγινε ιερά λιτανεία του επιταφίου της Παναγίας μας και της ιεράς της εικόνος, παρουσία όλων των τοπικών αρχών καθώς των κατοίκων του χωριού.

Κατά την διάρκεια της λιτανείας έγινε ειδική δέηση για τις νέες οικογένειες, για τους νέους που ξενιτεύονται το καλοκαίρι σε άλλα μέρη της Ελλάδος προς βιοπορισμό, και για την ανομβρία λόγῳ της κλιματικής αλλαγής.

Ο Σεβασμιώτατος μίλησε για την δόξα της εορτής της Θεοτόκου, και υπογράμμισε το νόημα και την σημασία της ιεράς λιτανείας και των ειδικών δεήσεων, μέσα από την θεολογική αρχή της συνέργειας Θεού και ανθρώπων.

Συνεχάρη το χωριό για την ανάδειξη ενός τέκνου του στο ύπατο αξίωμα του Αρχηγού του Γ.Ε.Σ. και ευχήθηκε καταλλήλως στον Αρχηγό.

DSC_0325

ΜΠΟΡΕΙΤΕ ΝΑ ΔΕΙΤΕ ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ ΕΔΩ