13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αγαπημένες ταινίες για όλα τα γούστα το βράδυ του Σαββάτου!

«Garfield: Η Ταινία» (2004) σκηνοθεσία Πίτερ Χιουιτ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Γκάρφιλντ, ένας τεμπέλης γάτος που λατρεύει τα λαζάνια, θέλει να ξεφορτωθεί τον Όντι, ένα σκύλο που έφερε στο σπίτι το αφεντικό του. Ωστόσο, όταν ένας τηλεπαρουσιαστής απάγει τον Όντι, ο Γκάρφιλντ τρέχει προς διάσωσή του.

Ο ηθοποιός Βασίλης Χαραλαμπόπουλος «δανείζει» τη φωνή του στον Γκάρφιλντ ενώ στην αγγλική εκδοχή της ταινίας, η φωνή του διάσημου γάτου ανήκει στον βραβευμένο με Χρυσή Σφαίρα και ΕΜΜΥ, Μπιλ Μάρεϊ.

*Star, Σάββατο 17/08, στις 20:45

«Άνθρωπος για όλες τις Δουλειές» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Κωνσταντίνου

Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ένας κυνικός νέος, ο Γιώργος, ο οποίος πρεσβεύει ότι σε τούτη τη ζωή πρέπει να πατάς επί πτωμάτων, συγκρούεται με τον πατέρα του, τον καπετάν-Μανώλη, κι εγκαταλείπει τη διεύθυνση των ναυπηγείων της οικογένειας.

Αποφασισμένος να ξαναφτιάξει τη ζωή του γίνεται ο Άνθρωπος για όλες τις Δουλειές.

Πιάνει δουλειά ως σερβιτόρος σε μια μεγάλη ξενοδοχειακή μονάδα και θεωρεί ότι μπορεί να γίνει και αυτός πλούσιος, εκμεταλλευόμενος τις στενοχώριες και τη μοναξιά των πλουσίων.

Δεν καταφέρνει βέβαια τίποτα, αντίθετα μαθαίνει να συμπονά τους άλλους –έτσι αντιλαμβάνεται και την αγάπη που τρέφει γι’ αυτόν η ψυχοκόρη του πατέρα του, η Ειρήνη.

Μέχρι όμως να συμβεί αυτό, έχει ήδη ανακατευτεί και έχει παίξει καταλυτικό ρόλο στη ζωή αρκετών ανθρώπων, με απρόσμενα κάθε φορά αποτελέσματα. Η ταινία Άνθρωπος για όλες τις Δουλειές είναι σπονδυλωτή με τέσσερις ιστορίες:

α΄ Δύο εισιτήρια για τη Μαγιόρκα, όπου ο ήρωας προσπαθεί να ανοίξει τα μάτια σ’ έναν επιχειρηματία και να τον κάνει να καταλάβει ότι η γυναίκα του ετοιμάζεται να τον εγκαταλείψει για χάρη ενός νεαρού ζιγκολό.

β΄ Στο μυστικό των μαύρων γυαλιών, προσπαθεί να δώσει κουράγιο σε μια ανάπηρη κοπέλα ώστε αυτή να ξαναβρεί το ενδιαφέρον της για τη ζωή.

γ΄ Στο Πώς να δολοφονήσετε τη μοναξιά σας, δίνει ανέλπιστη χαρά σ’ έναν μοναχικό Ελληνο-αμερικανό, βασιλιά της οδοντογλυφίδας, και τον βοηθά να βρει το ταίρι του στο πρόσωπο μιας ανύπαντρης μητέρας, η οποία εγκατέλειψε το μωρό της στην πόρτα του.

Παίζουν: Γιώργος Κωνσταντίνου, Λίλιαν Μηνιάτη, Νίκος Τζόγιας, Μπεάτα Ασημακοπούλου, Μάκης Δεμίρης, Σταύρος Ξενίδης, Άρης Μαλιαγρός, Χλόη Λιάσκου, Αλέκος Τζανετάκος, Γιώργος Μούτσιος

*Alpha, Σάββατο 17/08, στις 21:45

«Sex and the City 2» (2010) σκηνοθεσία Μάικλ Πάτρικ Κινγκ

Αισθηματική κομεντί – Δύο χρόνια μετά το πρώτο SEX AND THE CITY, οι τέσσερις φίλες εξακολουθούν να δοκιμάζουν τα όρια τους, ενώ η διάθεση για περιπέτεια «χτυπάει κόκκινο». Η Κάρι καλείται για άλλη μια φορά να πάρει αποφάσεις σχετικά με τον «Mr. Big», που έχει «πιάσει» τον καναπέ και τις ασπρόμαυρες κλασικές ταινίες στην τηλεόραση, χωρίς τίποτα να μπορεί να τον αποσπάσει από τη νιρβάνα του.

Αυτό φυσικά ισοδυναμεί με αιτία πολέμου για την Κάρι, που καταφεύγει στις φίλες της για να πάρει συμβουλές και δυνάμεις. Σύντομα, όμως, διαπιστώνει ότι και οι ίδιες δε βρίσκονται στη καλύτερη φάση τους. Η Σάρλοτ έχει παγιδευτεί για τα καλά στα της οικογένειας, η Μιράντα προσπαθεί να βγάλει άκρη με το νέο αφεντικό της, που φαίνεται να έχει αλλεργία στις δυναμικές γυναίκες, ενώ η Σαμάνθα δουλεύει… πυρετωδώς πάνω στις δημόσιες σχέσεις μια εταιρείας.

Ωστόσο, αυτό ακριβώς το τελευταίο πρότζεκτ είναι που θα δώσει την ευκαιρία στις τέσσερις φιλενάδες να ξεκολλήσουν από το τέλμα τους, αφού για επαγγελματικούς λόγους θα βρεθούν στο κοσμοπολίτικο Άμπου Ντάμπι, με όλα τα έξοδα πληρωμένα! Δε θα αργήσουν όμως να διαπιστώσουν ότι οι προκλήσεις που τις περιμένουν εκεί, θα είναι λίγο πιο… εξωτικές από όσο μπορούν να αντέξουν τα πανάκριβα γοβάκια τους. 

Παίζουν: Σάρα Τζέσικα Πάρκερ, Κιμ Κατράλ, Κριστίν Ντέιβις, Σίνθια Νίξον, Πενέλοπε Κρουζ, Τζον Κορμπέτ, Λάιζα Μινέλι, Μάιλι Σάιρους.

*Open, Σάββατο 17/08, στις 22:00

«Ηνωμένες Πολιτείες εναντίον Μπίλι Χόλιντεϊ» (2021) σκηνοθεσία Λι Ντάνιελς

Βιογραφική Δραματική – H ταινία αφηγείται την ιστορία της Μπίλι Χόλιντει, διακεκριμένης τραγουδίστριας και τραγουδοποιού της τζαζ κατά το πρώτο μισό του 20ου αιώνα. Ενεργή ακτιβίστρια, και μέλος του Civil Rights Movement, με το τραγούδι της «Strange Fruit», επηρέασε πολύ το κίνημα ανθρωπίνων δικαιωμάτων κατά τις δεκαετίες του ’50 και ’60. Εξαιτίας του τραγουδιού και της επίδρασής του, η Χόλιντει στοχοποιήθηκε από τις αρχές, οι οποίες εκμεταλλεύτηκαν την παθολογική σχέση που είχε με τις καταχρήσεις. Το 1939 ξεκίνησαν έρευνα εις βάρος της, διαδικασία που κατέληξε σε δίκη το 1947.

Παίζουν: Άντρα Ντέι, Τρεβάντε Ρόουντς, Γκάρετ Χέντλαντ, Νατάσα Λιόν, Λέσλι Τζόρνταν, Μις Λόρενς, Κέιτ ΜακΛέλαν, Λετίσια Μπρούκερς, Αντριάν Λένοξ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 17/08, στις 22:15

«Shazam» (2019) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Φ. Σάντμπεργκ

Δράσης Περιπέτεια – Όλοι κρύβουμε έναν υπερήρωα μέσα μας, απλά χρειάζεται ένα ξόρκι για να τον κάνουμε να φανερωθεί. Ο Μπίλι Μπάτσον (Άσερ Έιντζελ), χάρη στην ευγενική «χορηγία» ενός αρχαίου μάγου (Ντζιμόν Χουνσού), κάθε φορά που φωνάζει τη λέξη SHAZAM! μεταμορφώνεται από 14χρονο έφηβο στον ενήλικα ομώνυμο υπερήρωα (Ζάκαρι Λίβαϊ).

Ωστόσο, παρά το θεόρατο και γεροδεμένο σώμα του, παραμένει μέσα του ένα παιδί που, όπως είναι φυσικό, διασκεδάζει με την ενήλικη έκδοση του εαυτού του, κάνοντας ό,τι θα έκανε κάθε έφηβος που θα αποκτούσε υπερδυνάμεις: κάνει την πλάκα του! Μπορεί να πετάξει; Βλέπει με ακτίνες Χ;

Μπορεί να εξαπολύσει αστραπές από τα χέρια του; Μπορεί να κάνει κοπάνα από το σχολείο; Με τη βοήθεια του ειδήμονα σε υπερηρωικά ζητήματα φίλου του Φρέντι (Τζακ Ντίλαν Γκρέιζερ), ο Shazam δοκιμάζει τα όρια των ικανοτήτων του με την ανεμελιά του παιδιού που κρύβει μέσα του.

Αλλά θα χρειαστεί να μάθει να ελέγχει τις ικανότητες του για να κατατροπώσει τις φονικές δυνάμεις του κακού που βρίσκονται υπό τον απόλυτο έλεγχο του Δρ. Σιβάνα (Μαρκ Στρονγκ), ο οποίος έχει βάλει στο μάτι τον Shazam.

Παίζουν: Ζάκαρι Λίβαϊ, Μαρκ Στρονγκ, Άσερ Έιντζελ.

*Star, Σάββατο 17/08, στις 22:45

«Πλατεία Αμερικής» (2016) σε σκηνοθεσία Γιάννης Σακαρίδης

 Δραματική – Με φόντο την πολύβουη Πλατεία Αμερικής, τέσσερις διαφορετικοί άνθρωποι συναντιούνται και η πορεία του ενός καθορίζεται από τον άλλο. Ο Μπίλι (Γιάννης Στάνκογλου) και ο Νάκος (Μάκης Παπαδημητρίου) είναι φίλοι από παιδιά, όμως έχουν εξελιχθεί σε δύο διαμετρικά αντίθετους χαρακτήρες.

Ο Νάκος, ζει ακόμα με τους γονείς του (Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης), μισεί τους ξένους που έχουν κατακλύσει το μόνο πράγμα που του δίνει ταυτότητα, τη γειτονιά του. Εκεί, ο Μπίλι, ένας rock n’ roll σαραντάρης με το δικό του μπαρ και το παράνομο tattoo studio στο πατάρι, παρατηρεί τις αλλαγές στο τοπίο μέχρι που μια αναπάντεχη ερωτική ιστορία βομβαρδίζει τον μικρόκοσμό του.

Η Τερέζα (Ξένια Ντάνια), μια μπλεγμένη στα δίχτυα της Μαφίας Αφρικανή τραγουδίστρια, θέλει να καλύψει ένα παλιό tattoo, επισκέπτεται τον Μπίλι και η χημεία μεταξύ τους είναι ακαριαία. Παράλληλα, ο Τάρεκ (Βασίλης Κουκαλάνι), ένας απελπισμένος πρόσφυγας από τη Συρία με τη 10άχρονη κόρη του, απευθύνεται όπου μπορεί για να φύγει από τη χώρα. Όσο ο Νάκος καταστρώνει σχέδιο εξολόθρευσης μεταναστών, η τύχη υφαίνει τη δική της πλοκή και φέρνει τις μοίρες των ανθρώπων κοντά, όσο μακριά κι αν γεννήθηκαν.

Παίζουν: Γιάννης Στάνκογλου, Μάκης Παπαδημητρίου, Βασίλης Κουκαλάνι, Θέμις Μπαζάκα, Ερρίκος Λίτσης, Αλέξανδρος Λογοθέτης, Ξένια Ντάνια, Ρέα Πεδιαδιτάκη, Σουλτάν Αμίρ, Πέτρος Σαντοβίτο, Αχιλλέας Κυριακίδης

*ΕΡΤ3, Σάββατο 17/08, στις 23:00

«Ο Δασκαλάκος Ήταν Λεβεντιά» (1970) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Δραματική Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο Διονύσης Παπαγιαννόπουλος είναι ο Μπάμπης Χάνος, πλούσιος επιχειρηματίας που είχε υποσχεθεί πριν χρόνια στους κατοίκους ενός απομακρυσμένου χωριού της Πελοποννήσου ότι θα τους φτιάξει καινούργιο σχολείο. Η υπόσχεση δόθηκε γιατί τον βοήθησαν μετά από ένα ατύχημα που είχε και του έσωσαν τη ζωή.
Τα χρόνια περνούν, ο εφοπλιστής ξεχνά την υπόσχεση και ο δάσκαλος του χωριού Ευλάμπιος Μαντέκας (Κώστας Βουτσάς) κάνει μάθημα στα παιδιά σε ένα σχολείο που είναι έτοιμο να καταρρεύσει.
Αποφασίζει να κάνει το ταξίδι στην Αθήνα για να βρει τον εφοπλιστή Χάνο και να του ζητήσει να εκπληρώσει την υπόσχεσή του.

Στην Αθήνα, ο Χάνος δεν έχει καμία διάθεση να τον συναντήσει αλλά τον κρατά για να παραστεί σε ένα γεύμα που δίνει ώστε να μην είναι ο αριθμός των καλεσμένων δεκατρείς.
Ο δασκαλάκος θα εντυπωσιάσει με τις γνώσεις του, τον πλούσιο Ελληνο-Αμερικάνο Τζακ (Ανδρέα Φιλιππίδη) που είναι ο τιμώμενος καλεσμένος αλλά οι αποκαλύψεις που θα έρθουν στην επιφάνεια θα ταράξουν για πάντα την ζωή του Ευλάμπιου.

Παίζουν: Κώστας Βουτσάς, Ελένη Ερήμου, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Φιλιππίδης, Κάκια Παναγιώτου, Γιώργος Μοσχίδης.

*Ant1, Σάββατο 17/08, στις 23:45

«Σαχάρα» (2005) σκηνοθεσία Μπρεκ Άισνερ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια – Ο Μάθιου Μακόναχι είναι ο Ντερκ Πιτ, υπάλληλος της Εθνικής Υποθαλάσσιας και ναυτικής Υπηρεσίας αλλά και γνωστός τυχοδιώκτης, που ξεκινά για μια περιπέτεια στην έρημο Σαχάρα. Αναζητά το «πλοίο του θανάτου», το CSS Texas, ένα πολεμικό πλοίο που εξαφανίστηκε λίγο μετά το 1865, φορτωμένο με τον τελευταίο χρυσό της Συνομοσπονδίας.

Την ίδια στιγμή, στη Νιγηρία μια ανεξήγητη μόλυνση εξαπλώνεται επικίνδυνα, παίρνοντας τις διαστάσεις επιδημίας δημιουργώντας αλυσιδωτές αντιδράσεις.

Η επιστήμονας των Ηνωμένων Εθνών, Δρ. Εύα Ρόχας (Πενέλοπε Κρουζ) διερευνά τα αίτια της οικολογικής αυτής καταστροφής και προσπαθεί να βρει έναν τρόπο για να τη σταματήσει, όταν ο Ζακάρα, ένας διεφθαρμένος Τουαρεγκ αποπειράται να τη δολοφονήσει.

Την τελευταία στιγμή, σώζεται από τον Ντερκ Πιτ. Οι δυο τους θα ενώσουν δυνάμεις με τον καλύτερο φίλο του Ντερκ, τον Αλ Τζιορντάνο (Στήβ Ζαχν), για να βρουν την πηγή της μόλυνσης που εξαπλώνεται σε ολόκληρη την αφρικανική ήπειρο και που απειλεί να καταστρέψει τη ζωή όπως την ξέρουμε.

Κι ενώ ο χρόνος λιγοστεύει επικίνδυνα, ο Ντερκ ανακαλύπτει μία πληροφορία που όχι μόνο μπορεί να αποτρέψει την καταστροφή, αλλά μπορεί να λύσει και το μυστήριο που στοιχειώνει το μυαλό των εξερευνητών.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Πενέλοπε Κρουζ, Στήβ Ζαχν, Ρόμπερτ Κάβανα, Μάθιου Φλιν, Νίκολας Μπέβενι.

*Skai, Σάββατο 17/08, στις 23:50

«Εμείς οι Γκλόριες» (2020) σκηνοθεσία Τζούλι Τέιμορ

Δράμα –  Η δημοσιογράφος, αγωνίστρια και φεμινίστρια Γκλόρια Στάινεμ είναι μια ανεξίτηλη εικόνα, γνωστή για τον κοσμογονικό ακτιβισμό της, την καθοδήγησή της στο επαναστατικό γυναικείο κίνημα και το συγγραφικό της έργο που έχει επηρεάσει γενιές και γενιές. Σε αυτή τη μη παραδοσιακή βιογραφική ταινία, με φόντο ένα μοναχικό λεωφορείο σε έναν ανοιχτό αυτοκινητόδρομο, πέντε Γκλόριες παρακολουθούν τη σημαίνουσα πορεία της Στάινεμ προς την ανάδειξη – από την εποχή που ζούσε στην Ινδία ως νεαρή γυναίκα, μέχρι την ίδρυση του περιοδικού Ms. στη Νέα Υόρκη, και το ρόλο της στην άνοδο του κινήματος για τα δικαιώματα των γυναικών τη δεκαετία του 1960 και όχι μόνο.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Γκλόρια Στάινεμ, Αλίσια Βικάντερ, Λούλου Γουίλσον, Μπέτι Μίντλερ, Τζανέλ Μονά, Ράιαν Κίρα Αρμστρονγκ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 17/08, στις 00:20

«Eat Pray Love» (2010) σκηνοθεσία Ράιαν Μέρφι

Δράμα, Ρομαντική – Η Τζούλια Ρόμπερτς είναι η Ελίζαμπεθ Γκίλμπερτ και είχε όλα όσα μια μοντέρνα γυναίκα υποτίθεται ότι πρέπει να έχει: σύζυγο, σπίτι, καριέρα.

Παρ’ όλα αυτά όμως, βρίσκεται σε απόγνωση, μπερδεμένη και ψάχνει αυτό που πραγματικά θέλει στη ζωή. Χωρίζει με το σύζυγό της και αποφασίζει να ταξιδέψει σε όλο τον κόσμο, σε μια προσπάθεια να βρει τον εαυτό της, ρισκάροντας να αλλάξει ριζικά τη ζωή της.

Στα ταξίδια της, ανακαλύπτει την αληθινή απόλαυση του φαγητού στην Ιταλία, την εσωτερική γαλήνη και ισορροπία στην Ινδία και την πραγματική αγάπη στο Μπαλί.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Χαβιέρ Μπαρδέμ, Μπίλι Κράνταπ, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Βαϊόλα Ντέιβις, Τζέιμς Φράνκο.

*Mega, Σάββατο 17/08, στις 00:40

«Η Ζωή όπως την Ξέρουμε» (2010) σκηνοθεσία Γκρεγκ Μπερλάντι

Κομεντί Ρομαντική – Η Χόλι Μπέρενσον έχει μια λαμπρή καριέρα μπροστά της. Είναι μια ανερχόμενη ιδιοκτήτρια εταιρίας κέτερινγκ. Από την άλλη ο Έρικ Μέσερ έχει κι αυτός το δικό του λαμπρό μέλλον καθώς είναι ένας πολλά υποσχόμενος σκηνοθέτης αθλητικών προγραμμάτων.

Η Χόλι και ο Έρικ συναντιούνται αλλά το πρώτο ραντεβού αποδεικνύεται καταστροφικό. Μετά από εκείνη τη μέρα το μόνο που έχει μείνει ως κοινό ανάμεσά τους είναι η αμοιβαία αντιπάθεια και η αγάπη για την βαφτιστήρα τους, Σόφι. Όταν, όμως, θα γίνουν το μοναδικό πράγμα που έχει απομείνει στον κόσμο της, η Χόλι και ο Έρικ θα αναγκαστούν να αφήσουν τις διαφορές τους στην άκρη.

Ισορροπώντας ανάμεσα σε φιλοδοξίες και ανταγωνιστικές επαγγελματικές υποχρεώσεις, και οι δύο, θα πρέπει να βρουν κοινό έδαφος την ίδια στιγμή που θα αναγκαστούν να μοιραστούν την ίδια στέγη.

Παίζουν: Κάθριν Χέιγκλ, Τζος Ντουχάμελ, Τζος Λούκας, Κριστίνα Χέντρικς, Χέις ΜακΑρθουρ, Μελίσα Μακάρθι.

*Open, Σάββατο 17/08, στις 01:00

«Τρελό Θηριοτροφείο: Διακοπές στην Ευρώπη» (1985) σκηνοθεσία Έιμι Χεκερλιγκ

Κωμωδία Περιπέτεια – Επί δύο χιλιάδες χρόνια, η Ευρώπη κατάφερε να αντέξει σε αμέτρητες κακουχίες και να επιβιώσει, ξεπερνώντας ανυπέρβλητα εμπόδια.

Τώρα όμως πρόκειται να περάσει την ύστατη δοκιμασία, αφού το τρελό θηριοτροφείο, αποφασίζουν να περάσουν τις διακοπές τους στη Γηραιά Ήπειρο!

Τα μουσεία και οι αρχαιολογικοί χώροι αναστατώνονται από τη φοβερή και τρομερή οικογένεια και οι «ευρωπαϊκές» τους γκάφες είναι ξεκαρδιστικές.

Παίζουν: Τσέβι Τσέις, Ντάνα Χιλ, Μπέβερλι ντ΄Άντζελο, Τζέισον λαβλι, Τζον Άστιν, Έρικ Αιντλ, Γουίλιαμ Ζαμπκα

*Star, Σάββατο 17/08, στις 01:15

«Το Φάντασμα της Όπερας» (2004) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Δραματική Ρομαντική – Στις αρχές του εικοστού αιώνα, η Όπερα του Παρισιού γνωρίζει μεγάλες επιτυχίες με σπουδαίες παραστάσεις και αποτελεί το σημείο συνάντησης της υψηλής κοινωνίας. Κάτω από τη σκηνή, όμως, ένας ακόμα θρύλος κρατά αμείωτο το ενδιαφέρον του κοινού. Πρόκειται για το Φάντασμα που λέγεται ότι κατοικεί στις κατακόμβες κάτω από το κτίριο, έχει δικό του θεωρείο και διασκεδάζει τρομοκρατώντας τους καλλιτέχνες. Ο βαθύτερος στόχος του όμως είναι σκοτεινός, και έχει να κάνει με τη νεαρή σοπράνο Κριστίν, που έχει μεγαλώσει μέσα στην Όπερα και σιγά σιγά προσπαθεί να κάνει το ντεμπούτο της.

Παίζουν: Τζέραλντ Μπάτλερ, Έμυ Ρόσουμ, Πάτρικ Γουίλσον, Μίνι ντράιβερ, Τζένιφερ Έλισον, Ραμίν Καριμλού, Σάιμον Κάλοου, Πολ Μπρουκ, Μιόυρεϊ Μέλβιν

*Skai, Σάββατο 17/08, στις 02:00