9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη με ταινία οπωσδήποτε!

«Η Φωλιά» (2020) σκηνοθεσία Σον ΝτάρκινΔραματική Μυστηρίου Ρομαντική – Ο Ρόρι είναι ένας χαρισματικός επιχειρηματίας που μετακομίζει οικογενειακώς στην Αγγλία με την ελπίδα να επωφεληθεί από την γενικότερη άνθηση στο Λονδίνο της δεκαετίας του ΄80.

Καθώς η σύζυγός του Άλισον δυσκολεύεται να προσαρμοστεί και η υπόσχεση για μια νέα αρχή σιγά σιγά ναυαγεί, το ζευγάρι θα έρθει αντιμέτωπο με καλά κρυμμένες δύσκολες αλήθειες.

Παίζουν: Τζουντ Λο, Κάρι Κουν, Όνα Ροσέ, Τσάρλι Σοτγουέλ, Τάνια Άλεν, Τατιάνα Τζόουνς, Μάρκους Κόρνουαλ, Μάικλ Κάλκιν

*ΕΡΤ2, Τρίτη 20/08 στις 21:00

«Γλυκιά σαν τίγρις» (1989) σκηνοθεσία Θανάσης Αντωνίου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Εύα, μια φιλόδοξη συγγραφέας, κάποια στιγμή ανακαλύπτει πως στο διπλανό διαμέρισμα μένει κάποιος επίδοξος απατεώνας, ο Στέφανος. Η μεταξύ τους συνάντηση αρχικά τους φέρνει αντίπαλους. Η Εύα κοιτάζει με οποιονδήποτε τρόπο να τον διώξει από την πολυκατοικία γιατί την ενοχλεί. Το ίδιο και ο Στέφανος. Όμως στην ουσία είναι και οι δυο τους ερωτευμένοι. Κάποια στιγμή η Εύα σώζει τον Στέφανο από μια επικίνδυνη κατάσταση, όμως αργότερα μαθαίνει πως ο Στέφανος είναι κομπιναδόρος και ετοιμάζει ένα μεγάλο κόλπο. Αναλαμβάνει λοιπόν να αποτρέψει τα σχέδια του και να του αποδείξει ότι εκτός από γλυκιά είναι και τίγρις.

Παίζουν: Καίτη Φίνου, Νίκος Σταγόπουλος, Μάκης Κωστίνης , Ελένη Κεφαλοπούλου , Νότης Πιτσιλός , Τζόυς Ευείδη , Μαρίζα Γεωργούλη , Κώστας Μπακάλης , Ντίνα Μπάρκα , Άννα Δήμα , Βασίλης Καμίτσης , Στέλιος Σισμανίδης , Χρήστος Σάββας , Δημήτρης Πανταζής , Αφροδίτη Αντόνωφ

*Open, Τρίτη 20/08 στις 21:00

«Σκυλιά του Πολέμου» (2016) σκηνοθεσία Τοντ Φίλιπς

Αστυνομική περιπέτεια – Βασισµένο σε πραγµατική ιστορία, η ταινία παρακολουθεί την ιστορία δύο εικοσάχρονων, οι οποίοι ζουν στο Μαϊάµι κατά τη διάρκεια του Πολέµου στο Ιράκ, και εκµεταλλεύονται µια σχεδόν άγνωστη κυβερνητική πρωτοβουλία, που επιτρέπει σε µικρές επιχειρήσεις να «κλείνουν» συµβόλαια του Αµερικανικού Στρατού. Παρά το ταπεινό ξεκίνηµά τους, καταφέρνουν να βγάλουν πολλά χρήµατα και να ζήσουν τη µεγάλη ζωή.

Όµως, οι δύο φίλοι θα χάσουν κάθε έλεγχο όταν θα κλείσουν µια συµφωνία 300 εκατοµµυρίων δολαρίων για εξοπλιστικά συστήματα του Αφγανικού Στρατού – µια συµφωνία, που θα τους φέρει σε επαφή µε σκοτεινούς ανθρώπους, πίσω από τους οποίους, όπως θα αποδειχθεί, κρύβεται η ίδια η Αµερικανική κυβέρνηση.

Παίζουν: Τζόνα Χιλ, Μάιλς Τέλερ, Άνα Ντε Άρμας, Σον Τουμπ, Πάτρικ Στ. Εσπρίτ.

*Star, Τρίτη 20/08 στις 21:45

«Ο Τρελοπενηντάρης» (1971) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική κωμωδία – Ο Ανδρέας Τεπενδρής, είναι ένας επιπόλαιος πενηντάρης, που ακόμα δεν έχει καταφέρει να σταθεροποιηθεί επαγγελματικά. Κατά καιρούς καταπιάνεται με διάφορες δουλειές με αποτέλεσμα να βρίσκεται πάντα σε δύσκολη οικονομική κατάσταση. Σε συνεργασία με τον αδελφικό του φίλο Φρίξο, ανοίγει μια σχολή μανεκέν. Η επίσκεψη ενός παλιού του φίλου, που έχει γυρίσει από την Αμερική πετυχημένος και με πολλά σχέδια για νέες δουλειές, του δίνει μεγάλη χαρά.

Έτσι, όταν του προτείνει να τον πάρει ως συνέταιρο στις δουλειές του, με την προϋπόθεση να σοβαρέψει και να αλλάξει τρόπο ζωής, ο Ανδρέας αφήνει τη σχολή μανεκέν και αρχίζει να ζει μια καινούρια ζωή, παριστάνοντας τον μεγαλοεπιχειρηματία. Σιγά-σιγά, χάνει τα μυαλά του, γιατί γνωρίζει μια πάμπλουτη Αμερικάνα και απαρνιέται ακόμα και την αρραβωνιαστικιά του. Εκείνη όμως, με τη βοήθεια της κόρης του, που δεν μπορεί να βλέπει έτσι τον πατέρα της αλλά και των φίλων του, που θέλουν να τον συνετίσουν, του στήνει μια παγίδα και τον κάνει να ξαναβρεί τα λογικά του.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Ρίκα Διαλυνά, Αλέκος Τζανετάκος, Βίκυ Βανίτα, Ανδρέας Φιλιππίδης.

*Ant1, Τρίτη 20/08 στις 22:00

«Έναν Γιατρό Παρακαλώ» (2020) σκηνοθεσία Τριστάν Σεκελά

Κωμωδία – O Σεργκε είναι αρκετά ασυνεπής στη δουλεία του το τελευταίο διάστημα και δεν τον «παίρνει» να κάνει και άλλο λάθος.

Την παραμονή των Χριστουγέννων είναι ο μόνος γιατρός σε εφημερία για κατ’ οίκον επισκέψεις.

Όταν τραυματίζεται σε ένα ατύχημα με τον Μελεκ, ένα delivery boy δεν έχει άλλη λύση από το να στείλει αυτόν ως γιατρό στη θέση του.

Παίζουν: Μισέλ Μπλαν, Χακίμ Τζεμιλι, Σολέν Ριγκό

*ΕΡΤ3, Τρίτη 20/08 στις 23:00

«Έρωτας Δίχως Παρόν» (2006) σκηνοθεσία  Αλεχάντρο Αγρέστι

Δραματική Αισθηματική – Ένας αρχιτέκτονας και μία γιατρός αλληλογραφούν μεταξύ τους χρησιμοποιώντας το γραμματοκιβώτιο ενός σπιτιού με θέα στη λίμνη, το οποίο νοίκιαζαν διαδοχικά στο παρελθόν. Μόνο που κατά παράδοξο τρόπο ζουν σε διαφορετικούς χρόνους: τους χωρίζει μια διαφορά δύο ετών, για να μπορέσουν να συναντηθούν και να αγαπηθούν και σωματικά.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Κιάνου Ριβς, Κρίστοφερ Πλάμερ, Έμπον Μος Μπακραχ, Σοχρε Αγκντασλοου, Ντίλαν Γουόλς, Λιν Κόλινς, Μαικ Μπακαρέλα, Κέβιν Μπρέναν, Φρανκ Καέτι, Τζένιφερ Κλαρκ

*Open, Τρίτη 20/08 στις 00:00

«Παράτολμος» (2003) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δράσης – O Ματ Μέρντοκ, τυφλός δικηγόρος την ημέρα, φορά την κόκκινη στολή τού εκδικητή τη νύχτα και κινούμενος με άνεση χάρης στις υπεραναπτυγμένες αισθήσεις του, απονέμει δικαιοσύνη ως Ντεϊρντέβιλ.

Στο δρόμο του στέκονται αντίπαλοι ο βασιλιάς του υπόκοσμου Κινγκπίν, ο ψυχοπαθής δολοφόνος Διάνας και η μοιραία Ηλέκτρα.

Παίζουν:Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Κόλιν Φάρελ, Τζον Φαβρό

*Skai, Τρίτη 20/08 στις 00:00

«Ο Καβαλάρης των FM Stereo» (1986) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Στάθης είναι ένας άνεργος νέος αλλά και νόθο παιδί ενός εργοστασιάρχη τον οποίο κληρονομεί μετά τον θάνατό του και βρίσκεται ξαφνικά με μεγάλη περιουσία. Οι υπόλοιποι συγγενείς και κληρονόμοι θα προσπαθήσουν να τον εξαπατήσουν ώστε να του κλέψουν την περιουσία που κληρονόμησε.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Νεφέλη Ορφανού, Ηλίας Κωνσταντίνου, Μαίρη Λαμπράκη, Χρήστος Φωτίδης, Τάσος Κωστής, Γιάννης Σμυρναίος.

*Alpha, Τρίτη 20/08 στις 01:00

«Επικίνδυνη ομορφιά» (2020) σκηνοθεσία Τέιτ Τέιλορ

Δραματική Δράσης – Θανατηφόρα όμορφη και τρομακτικά αποτελεσματική στην επικίνδυνη δουλειά της, η Έιβα είναι ένας ολιγομίλητος μοναχόλυκος και παράλληλα ένας ψυχρόαιμος δολοφόνος, που καταφέρνει να νικήσει την εξάρτησή της από το αλκοόλ και τις ναρκωτικές ουσίες με τη βοήθεια του Ντιουκ, του μέντορα της.

Αποξενώνεται πλήρως από την οικογένειά της, ενώ αφοσιώνεται στο σκοτεινό της επάγγελμα, εκτελώντας τα θύματα που της αναθέτει η εταιρεία της.

Έχει όμως ένα σημαντικό ελάττωμα, που μπορεί να της αποβεί μοιραίο: ρωτάει τα θύματά της τί έκαναν στη ζωή τους και υπάρχει συμβάλαιο θανάτου εναντίον τους, παραβιάζοντας έτσι το πρωτόκολλο.

Μετά από μια αποτυχημένη απόπειρα να εκτελέσει έναν περιζήτητο στόχο, η Έιβα επανενώνεται με την οικογένειά της μετά από οκτώ χρόνια απουσίας, χωρίς να γνωρίζει ότι μόλις υπέγραψε το συμβόλαιο θανάτου της.

Τώρα, καθώς η Έιβα προσπαθεί να τακτοποιήσει παλιούς λογαριασμούς και να επανασυνδεθεί με τους αγαπημένους της, κάθε δολοφόνος στην εταιρεία της προσπαθεί να την σκοτώσει. Μπορεί η Έιβα να βασιστεί στον Ντιουκ για να εξασφαλίσει τη σωτηρία της;

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Κόλιν Φάρελ, Τζίνα Ντέιβις, Τζον Μάλκοβιτς, Τζές Γουέιξλερ, Νταϊάνα Σίλβερς

*Skai, Τρίτη 20/08 στις 02:00