7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη και ταινία πάνε μαζί!

«Ληστές και Ασφαλιστές» (1988) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Καλογήρου, Θάνος Παπαδόπουλος, Πουλχερία Λουκά, Δημήτρης Μπάνος, Πάνος Κορκοτάς, Τάκης Γεωργέλης, Γιώργος Κόζης, Δημήτρης Πανταζής, Νίκος Ρεντήφης, Ζωή Βουδούρη

*Open, Τετάρτη 21/08 στις 21:00

«The Dry» (2020) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Κόνολι

Δραματική Μυστηρίου- Ο Ααρον Φαλκ επιστέφει στην μικρή επαρχιακή του πόλη που μαστίζεται από πολύχρονη ξηρασία, για να παραβρεθεί σε μια τραγική κηδεία, αλλά αυτή η επιστροφή ανοίγει μια παλιά πληγή ολόκληρης δεκαετίας, τον ανεξιχνίαστο θάνατο ενός κοριτσιού.

Παίζουν: Έρικ Μπάνα, Ζενεβιέβ Ο’ράιλι, Κιρ Ο’ Ντόνελ

*Star, Τετάρτη 21/08 στις 21:45

«Λατέρνα, Φτώχεια και Γαρύφαλλο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κομεντί Ρομαντική – Η ταινία είναι το πρώτο sequel του Ελληνικού κινηματογράφου που γυρίστηκε από την ίδια εταιρεία (Φίνος Φιλμ) με τον ίδιο σκηνοθέτη (Αλέκο Σακελλάριο), με το ίδιο καστ ηθοποιών και κυκλοφόρησε δύο χρόνια μετά τη μεγάλη επιτυχία της πρώτης ταινίας, που κυκλοφόρησε τον Δεκέμβριο του 1955 και είχε τίτλο “Λατέρνα, Φτώχεια και Φιλότιμο”.

Ο Βασίλης Αυλωνίτης (Παυλάρας) και ο Μίμης Φωτόπουλος (Πετράκης) έχουν ήδη σπαταλήσει τα χρήματα από την αμοιβή που τους έδωσε ο πατέρας της Καίτης (Τζένη Καρέζη) και συνεχίζουν τη ζωή των πλανόδιων μουσικών.

Με τη λατέρνα στην πλάτη γυρνάνε σε χωριά και πανηγύρια μέχρι τη στιγμή που ο Παυλάρας αρρωσταίνει βαριά και ο Πετράκης μην έχοντας άλλη επιλογή αναγκάζεται να πουλήσει τη λατέρνα για να ανταπεξέλθουν στα ιατρικά έξοδα.

Η Καίτη έχει χωρίσει πλέον από τον Δημήτρη (Αλέκο Αλεξανδράκη) και μεγαλώνει μόνη της το παιδί τους. Μια μέρα κάνοντας βόλτα στα παλιατζίδικα αναγνωρίζει τη λατέρνα και την αγοράζει για να την επιστρέψει στους φίλους της.

Όταν τους ξαναβρίσκει και τους εξιστορεί πως εξελίχθηκε η ζωή της , ο Παυλάρας που έχει πλέον αναρρώσει και ο Πετράκης, νιώθοντας ευγνωμοσύνη αποφασίζουν να κάνουν τα πάντα για να ξανασμίξει το ζευγάρι.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Βασίλης Αυλωνίτης, Τζένη Καρέζη, Αλέκος Αλεξανδράκης

*Ant1, Τετάρτη 21/08 στις 22:00

«Ντιούκς» (2005) σκηνοθεσία Τζέι Τσαντρασέκαρ

Δράσης Κωμωδία – Η δουλειά της οικογένειας Ντιουκς είναι τα λαθραία ποτά, και ο θείος των δυο αγοριών, ο Τζέσι κατασκευάζει το πιο εύγευστο ποτό στις Νότιες Πολιτείες των ΗΠΑ.

Τις πιο πολλές φορές τα δυο αγόρια βρίσκονται από τη λάθος μεριά του νόμου, ειδικά όταν τρέχουν ιλιγγιωδώς για να κάνουν την παράδοση των ποτών, αναγκάζοντας τον σερίφη να κυνηγήσει τους δυο παράνομους που τρέχουν με το πορτοκαλί αυτοκίνητο Dodge Charger, τον περίφημο “Στρατηγό Λι”.

Όταν ο Μπο και ο Λιουκ ανακαλύπτουν στοιχεία, σύμφωνα με τα οποία, ο ανέντιμος διευθυντής αστυνομίας Μπος Χογκ σκοπεύει να αρπάξει με άνομα μέσα το κτήμα των γειτόνων τους, η μόνη τους ευκαιρία είναι να πατήσουν τα γκάζια ως το τέρμα σε ένα παράτολμο σχέδιο για να σώσουν την κομητεία του Χάζαρντ.

Παίζουν: Μπαρτ Ρέινολντς, Σον Γουίλιαμ Σκοτ, Τζόνι Νόξβιλ, Τζέσικα Σίμπσον, Λίντα Κάρτερ, Γουίλι Νέλσον.

*Open, Τετάρτη 21/08 στις 00:00

«Στιγμιότυπα Θανάτου» (2008) σκηνοθεσία Μασαγιούκι Οτσιάι

Μυστηρίου Τρόμου – Το νεόνυμφο ζευγάρι Νεουρκέζων, Μπέντζαμιν (Τζόσουα Τζάκσον) και Τζέιν Σο (Ρέιτσελ Τέιλορ) ταξιδεύουν για τον μήνα του μέλιτος στην Ιαπωνία, συνδυάζοντας και μια επαγγελματική υποχρέωση του Μπέντζαμιν, ο οποίος είναι φωτογράφος.

Κατά την παραμονή τους στην Ιαπωνία, η Τζέιν χτυπάει άθελα της με το αυτοκίνητο σε επαρχιακό δρόμο μία γυναίκα.
Παρόλο που αναζητούν την τραυματισμένη γυναίκα δεν μπορούν να την εντοπίσουν, ενώ παρατηρούν ότι στις φωτογραφίες που τραβάνε εμφανίζονται λάμψεις και τρομακτικές φιγούρες.

Η Τζέιν ανακαλύπτει πως η μυστηριώδης φιγούρα ονομάζεται Μεγκούμι Τανάκα (Μεγκούμι Οκίνα) και ήταν συνάδελφος, αλλά και παλιός δεσμός του Μπέντζαμιν.

Η πραγματικότητα που αρχίζει να ξετυλίγεται γίνεται όλο και πιο δυσάρεστη, για αυτό κάποια μυστήρια καλύτερα να παραμένουν για πάντα άλυτα…

Παίζουν: Τζόσουα Τζάκσον, Ρέιτσελ Τέιλορ, Αντριέν Πίκερινγκ, Νταίζη Μπετς, Ντέιβιντ Ντένμαν, Τζέιμς Κίσον, Τζον Χένσλεϊ, Μάγια Χέιζεν, Μεγκούμι Οκίνα

*Skai, Τετάρτη 21/08 στις 00:00

«Ο Δυναστείας» (1985) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Στις αρχές της δεκαετίας του ’50, ο γυναικοθήρας στρατιώτης Μπέμπης Καρινκόπουλος παίρνει δυσμενή μετάθεση και αποστέλλεται στο μέτωπο της Κορέας. Αντί για την Κορέα, όμως, βρίσκεται πάνω σ’ ένα πλοίο προς το Ντακάρ και μοιραία καταλήγει σκλάβος στα παζάρια της Ανατολής. Μια μέρα οδηγείται στα καζάνια του φύλαρχου των κανιβάλων Σπάλα Σπάλα, αλλά η συνάντησή του με τον Ταρζάν είναι σωτήρια μιας και ο τελευταίος αποδεικνύεται εξάδελφός του. Επί σαράντα χρόνια τον κερδίζει στο τάβλι, γίνεται πάμπλουτος κι επιστρέφει θριαμβευτικά στην πατρίδα του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Ρένα Παγκράτη, Νανά Βενέτη, Τόνυ Άντονυ, Ηλίας Κωνσταντίνου, Κάτια Κουκίδου, Κώστας Μακέδος, Στέλλα Κωνσταντινίδου.

*Alpha, Τετάρτη 21/08 στις 01:00

«Βρε, Καλώς τους!» (2017) σκηνοθεσία Φιλίπ Ντε Σοβερόν

Κωμωδία – Ένας γνωστός διανοούμενος με αριστερές πεποιθήσεις υποστηρίζει την ανάγκη να προσφέρουμε άσυλο σε όσους το χρειάζονται. Καλεσμένος σε ένα talkshow, στριμώχνεται από τον παρουσιαστή για το πρόβλημα των ρομά και δέχεται μια πρόκληση. Να ανοίξει το σπίτι του σε όποιον το ζητήσει.

Κριστιάν Κλαβιέ, Άρι Αμπιτάν, Έλσα Ζίλμπερσταϊν

*Skai, Τετάρτη 21/08 στις 02:15