9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Πέμπτης.

«Η Ρίτα και το Ριτάκι» (1989) σκηνοθεσία Μιμή Φιλίππου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η κλοπή ενός πίνακα μεγάλης αξίας από την Νέα Υόρκη και η απαγωγή της κόρης του ιδιοκτήτη του πίνακα Χάρις Σάββας, βάζει την Ρίτα Καλογήρου, ιδιωτική ντετέκτιβ σε μπελάδες.

Μια μεγαλοαστική οικογένεια συλλεκτών έργων τέχνης στην Ελλάδα συγκεντρώνει όλες τις υποψίες.

Η Ρίτα μπαίνει στο σπίτι τους παριστάνοντας την κόρη του Σάββας, που έχει φιλικές σχέσεις μαζί τους. Εκεί το πρώτο βράδυ ανακαλύπτει δυο φοβερά μυστικά.

Το ένα είναι πως είναι ερωτευμένη με το νεότερο μέλος της οικογένειας, τον Πέτρο, που είναι ραλίστας.

Το δεύτερο μυστικό την βάζει σε μεγαλύτερους μπελάδες

Παίζουν: Καίτη Φίνου, Νίκος Σταγόπουλος, Βαγγέλης Πρωτόπαππας, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Γιώργος Βάσος, Κική Φιλίππου, Κώστας Πασπάλης, Χαρούλα Κουκουτσέα, Βασίλης Καμίστης, Τόνης Γιακωβάκης, Κώστας Στεφανάκης

*Open, Πέμπτη 29/08, στις 21:00

«Ο Τελευταίος Αυτοκράτορας» (1987) σκηνοθεσία Μπερνάρντο Μπερτολούτσι

Δράμα – Πεκίνο, 1908. Ένα αγόρι τριών ετών αρπάζεται από τη μητέρα του και μεταφέρεται μέσα στη νύχτα στην Απαγορευμένη Πόλη, στην καρδιά της αρχαίας Κίνας.

Το όνομά του είναι Που Γι. Μερικές μέρες αργότερα, στέφεται αυτοκράτορας και γίνεται «Ο Άρχοντας των 10 Χιλιάδων Ετών», «Ο Γιος των Ουρανών», εξουσιαστής σχεδόν του μισού πληθυσμού της Γης. Όταν όμως, το 1912 η Κίνα γίνεται δημοκρατία, τελειώνουν 3.000 χρόνια αυτοκρατορικής διακυβέρνησης. Ο μόνος που δεν αντιλαμβάνεται αυτές τις σαρωτικές ιστορικές αλλαγές είναι ο μικρός αυτοκράτορας γιατί άλλωστε ο μεσαιωνικός τρόπος ζωής στην Απαγορευμένη Πόλη δεν αλλάζει.

Περιτριγυρίζεται από αξιωματούχους, αυλικούς και πάνω από 1.500 ευνούχους, οι οποίοι του συμπεριφέρονται σαν να είναι θεός. Μόνο που δεν του επιτρέπεται να βγει έξω από το παλάτι, ούτε να γνωρίσει την πραγματικότητα του κινεζικού λαού.

Το 1924 τον εξορίζουν και από τότε αρχίζει να αναζητεί τη χαμένη του ταυτότητα. Μέσα από τις συμπληγάδες της Ιστορίας, την εξορία, τη φυλακή, τη φαντασίωση και τη σκληρή πραγματικότητα, ο Που Γι καταλήγει στο τέλος της ζωής του κηπουρός στους Βοτανικούς Κήπους του Πεκίνου, πιο ελεύθερος από ποτέ, ίσως η μοναδική φορά που εκπλήρωσε το ρόλο που κλήθηκε να παίξει ως αυτοκράτορας.

Έγινε παράδειγμα για τους συνανθρώπους του μόνο σαν πολίτης της Λαϊκής Δημοκρατίας της Κίνας. Πέθανε το 1967.

Παίζουν: Τζον Λον, Πίτερ Ο Τουλ, Τζόαν Τσεν, Γινγκ Ρουοτσένγκ, Βίκτορ Γουόνγκ, Ντένις Νταν, Ρικ Γιανγκ.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 29/08, στις 21:45

«Αντιρρησίας Συνείδησης» (2016) σκηνοθεσία Μελ Γκίμπσον

Δραματική Πολεμική – Η ταινία είναι βασισμένη στις εμπειρίες του Ντέσμοντ Ντος, ενός εθελοντή στον Β Παγκόσμιο Πόλεμο, ο οποίος κατά τη διάρκεια της αιματηρής μάχης της Οκινάουα, έσωσε πάνω από 75 άντρες χωρίς να ανοίξει πυρ ή έστω να φέρει όπλο. Πρόκειται για τη μοναδική περίπτωση αμερικανού στρατιώτη του Β Παγκοσμίου Πολέμου, που βρέθηκε στην πρώτη γραμμή της μάχης προσφέροντας ιατρικές υπηρεσίες και μεταφέροντας τους τραυματισμένους από τις γραμμές του εχθρού χωρίς να φέρει οπλικό εξοπλισμό, αφού είχε την πεποίθηση ότι ακόμα και ο πόλεμος δεν δικαιολογεί τους σκοτωμούς και ο πρώτος άοπλος στρατιώτης, που τιμήθηκε με το Μετάλλιο της Τιμής.

Παίζουν: Αντριου Γκάρφιλντ, Τερέζα Πάλμερ, Σαμ Γουόρθινγκτον, Λιουκ Μπρέισι, Βινς Βον, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Star, Πέμπτη 29/08, στις 21:45

«Η Θεία απ’ το Σικάγο» (1957) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Χαρίλαος, συνταξιούχος στρατηγός και αυστηρός οικογενειάρχης παλαιών αρχών, έχει τέσσερις κόρες. Οι τρεις έχουν φθάσει πια σε ηλικία γάμου, αλλά είναι πολύ δύσκολο να παντρέψεις τρεις κόρες όταν τις έχεις αναθρέψει με στρατιωτική κυριολεκτικά πειθαρχία και δεν τις αφήνεις να πάνε πουθενά χωρίς τη συνοδεία σου. Ο Χαρίλαος, όμως, έχει και μια αδελφή χήρα, την Καλλιόπη, που ζει μόνιμα στο Σικάγο και έχει εντελώς διαφορετικές αντιλήψεις από εκείνον.

Η θεία από το Σικάγο φθάνει στην Αθήνα, εγκαθίσταται στο σπίτι του Χαρίλαου και κατορθώνει μέσα σε λίγο καιρό να ανατρέψει τις κατεστημένες αρχές του σπιτιού. Αλλάζουν τα έπιπλα, τα ρούχα, υπάρχουν πια πικ-απ και ποτά και όλα όσα πρέπει να έχει ένα μοντέρνο σπίτι με τέσσερα νέα κορίτσια, γίνονται πραγματικότητα. Κόντρα στα ήθη και έθιμα της εποχής αλλά και του αδελφού της, η θεία βάζει σε εφαρμογή ένα σχέδιο, που θα παντρέψει τις τρεις κοπέλες αλλά και την ίδια.

Παίζουν: Γεωργία Βασιλειάδου, Ορέστης Μακρής, Τζένη Καρέζη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Στέφανος Στρατηγός.

*Ant1, Πέμπτη 29/08, στις 22:00

«Εξόριστος Συγγραφέας» (2018) σκηνοθεσία Αλεξέι Ζέρμαν τζ.

Δραματική – Ένα συναισθηματικό πορτρέτο για τον συγγραφέα που σημάδεψε τη σύγχρονη Ρωσική λογοτεχνία.

Η ταινία παρακολουθεί τη ζωή του συγγραφέα Σεργκέι Ντοβλάτοφ στη Ρωσία της δεκαετίας του ’70. Η ανάγκη του για να εκφράσει ελεύθερα τις καλλιτεχνικές του ανησυχίες τον έφεραν αντιμέτωπο με την αυστηρότητα και την καταπίεση του καθεστώτος.

Παίζουν: Μίλαν Μάριτς, Ντανίλα Κοζλόφσκι, Έλενα Σουτζέσκα, Έβα Γκερ, Άρθουρ Μπεστσάστνι , Ελεάνα Λιάντοβα, Αντόν Σλαγκιν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 29/08, στις 23:00

«Γυναίκα από Χρυσό» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Κέρτις

Δραματική – Βρισκόμαστε στην Αμερική το 1998.
Η Μαρία Άλτμαν, την υποδύεται η Έλεν Μίρεν, είναι μια ηλικιωμένη Εβραία που μετανάστευσε στην Αμερική από την Βιέννη στη διάρκεια του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Ψάχνοντας στα οικογενειακά έγγραφα ξεκινά μια διαδικασία να ανακτήσει οικογενειακά αντικείμενα από την Αυστριακή κυβέρνηση, μεταξύ των οποίων και ο διάσημος πίνακας του Κλιμτ ” Η κυρία από Χρυσό”, στον οποίο απεικονίζεται η θεία της Αντέλε Μπλοχ-Μπάουερ και είχε κλαπεί από τους Ναζί.

Δικηγόρος της σε αυτή την προσπάθεια γίνεται ο νεαρός γιος μιας φίλης της ο Ράντι Σένμπεργκ, που υποδύεται ο Ράιαν Ρέινολντς και ξεκινούν μαζί έναν μαραθώνιο δικαστικής διαμάχης στην Αμερική αλλά και στην Αυστρία.

Η Μαρία Άλτμαν θα κερδίσει τον δικαστικό αγώνα, ωστόσο αναγκάζεται αν αντιμετωπίσει δύσκολες αλήθειες του παρελθόντος που θα προτιμούσε να μείνουν στη λήθη για πάντα.

Παίζουν: Έλεν Μίρεν, Ράιαν Ρέινολντς, Ντάνιελ Μπρουλ, Τατιάνα Μασλάνι, Ελίζαμπεθ Μακ Γκόρβεν, Κέιτι Χολμς, Τζόναθαν Πράις, Μαξ Άιρονς, Τσαρλς Ντανς, Φράνσις Φίσερ, Τομ Σίλιγκ, Άλαν Κορντουνερ, Χένρι Γκουντμαν, Άλμα Χασουν

*Skai, Πέμπτη 29/08, στις 00:00

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Πέμπτη 29/08, στις 01:00

«211» (2018) σκηνοθεσία Γιορκ Άλεκ Σάκλετον

Δράσης – Μία ομάδα άριστα εκπαιδευμένων ανδρών ληστεύουν μία τράπεζα.

Ο έμπειρος αστυνομικός Μάικ Τσάντλερ, που υποδύεται ο Νίκολας Κέιτζ και ο συνεργάτης του, θα γίνουν αυτόπτες μάρτυρες του αιματηρού μακελειού που προκύπτει και, δυστυχώς είναι πολύ ελαφρά οπλισμένοι για να αντιμετωπίσουν τους αδίστακτους ληστές…

Παίζουν: Νίκολας Κέιτζ, Ντουέιν Κάμερον, Μάικλ Ρέινι Τζούνιορ, Ουέστον Κέιτζ, Κόρι Χαρντρικτ, Αλεξάντρα Ντίνου, Σοφί Σκέλτον, Όρι Πφέφερ, Σέρι Ουάτσον

*Star, Πέμπτη 29/08, στις 01:45

«Οι Χήρες» (2018) σκηνοθεσία Στιβ ΜακΚουίν

Δραματική – Τέσσερις γυναίκες ζουν στο Σικάγο και δεν έχουν τίποτα κοινό μεταξύ τους, εκτός από τεράστια χρέη που τους άφησαν οι νεκροί σύζυγοί τους από τις εγκληματικές τους δραστηριότητες. Οι τέσσερις χήρες, Βερόνικα, Άλις, Λίντα και Μπελ, αποφασίζουν να πάρουν τη μοίρα τους στα δικά τους χέρια και να χτίσουν ένα μέλλον σύμφωνα με τους δικούς τους όρους.

Παίζουν: Βαϊόλα Ντέιβις, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελίζαμπεθ Ντεμπίκι, Σίνθια Ερίβο, Κόλιν Φάρελ, Τζάκι Γουίβερ, Ντάνιελ Καλούγια, Ρόμπερτ Ντιβάλ, Λίαμ Νίσον

*Skai, Πέμπτη 29/08, στις 02:15