8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η Παρασκευή επιτέλους έφτασε. Διάλεξε την αγαπημένη σου για το σημερινό βράδυ!

«Ο Σκοτεινός Ιππότης: Η Επιστροφή» (2012) σκηνοθεσία Κρίστοφερ Νόλαν

Περιπέτεια Φαντασίας – Έχουν περάσει οκτώ χρόνια από τότε, που ο Μπάτμαν εξαφανίστηκε μέσα στη νύχτα. Ξαφνικά, στη συνείδηση του κόσμου θεωρήθηκε από ήρωας, φυγάς. Έχοντας κατηγορηθεί για το θάνατο του εισαγγελέα Χάρβεϊ Ντεντ, ο Σκοτεινός Ιππότης θυσίασε τα πάντα για αυτό, που ο ίδιος και ο επίτροπος Γκόρντον, ήλπιζαν ότι ήταν καλύτερο για το κοινό καλό.

Για ένα διάστημα η εγκληματική δραστηριότητα μειώθηκε δραστικά στην Γκόθαμ Σίτι, και πολλοί πίστεψαν ότι αυτό οφειλόταν στο Νόμο, που είχε εισάγει ο Ντεντ. Όμως, όλα θα αλλάξουν με την άφιξη μιας παμπόνηρης διαρρήκτη, η οποία διαθέτει μυστηριώδη ατζέντα. Πολύ πιο επικίνδυνη όμως, είναι η εμφάνιση του Μπέιν, ενός τρομοκράτη, του οποίου τα αδίστακτα σχέδια για την Γκόθαμ Σίτι ωθούν τον Μπρους να βγει από την αυτοεξορία του. Αλλά ακόμα και όταν φορέσει και πάλι τη στολή του, ο Μπάτμαν ίσως να μην καταφέρει να τον σταματήσει.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Μάικλ Κέιν, Κρίστιαν Μπέιλ, Τομ Χάρντι, Γκάρι Όλντμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Μάθιου Μοντίν, Αν Χάθαγουεϊ, Τζόσεφ Γκόρντον Λεβίτ.

*Star, Παρασκευή 30/08, στις 21:45

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Open, Παρασκευή 30/08, στις 22:00

«Αν Έχεις Τύχη» (1964) σκηνοθεσία Γιώργος Πετρίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Τέλης, ένας φτωχός αλλά αξιοπρεπής καθηγητής, που έχει παραιτηθεί από τη δουλειά του, βρίσκει στο δρόμο ένα λαχείο που έχει κερδίσει τον πρώτο αριθμό.

Η ζωή του έπειτα απ’ αυτή την ανακάλυψη αλλάζει ριζικά. Το λαχείο ανήκει σε μια κοπέλα, τη Μάργκι, αλλά ο θείος της προσπαθεί να τον χρησιμοποιήσει με σκοπό να καταχραστεί το τυχερό λαχείο της ανιψιάς του.

Ο θείος χρησιμοποιεί κάθε δυνατό μέσο για να πετύχει το σκοπό του, αλλά ο Τέλης καταφέρνει πάντα να διαφεύγει.

Με τη συνδρομή ενός πρώην συναδέλφου του, του Αλέκου, κατορθώνει να ανατρέψει όλες τις πλεκτάνες του Φωκίωνα και τελικά να παντρευτεί τη Μάργκι.

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Λίλιαν Μηνιάτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Χρήστος Τσαγανέας, Νίκος Ρίζος, Γιάννης Φέρμης

*Ant1, Παρασκευή 30/08, στις 22:00

«Assassin’s creed» (2016) σκηνοθεσία Τζάστιν Κερζέλ

Δράσης – Ένας καταδικασμένος σε θάνατο γίνεται αντικείμενο ενός παράξενου πειράματος που ξεκλειδώνει τις γενετικές του μνήμες και «βιώνει» τις περιπέτειες του προγόνου του Αγκιλάρ, ενός εκπαιδευμένου δολοφόνου, στην Ισπανία της Ιεράς Εξέτασης.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Μαριόν Κοτιγιάρ, Τζέρεμι Άιρονς, Σάρλοτ Ράμπλινγκ

*Skai, Παρασκευή 30/08, στις 00:00

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open, Παρασκευή 30/08, στις 00:30

«Get Hard» (2015) σκηνοθεσία Έταν Κοέν

Κωμωδία – Ο Τζέιμς Κιγκ( Γουιλ Φάρελ) ένας πλούσιος τραπεζικός διευθυντής καταδικάζεται άδικα για απάτη.

Έχοντας μόνο τριάντα ημέρες ελευθερίας στη διάθεσή του και λόγω του μεγάλου του φόβου για το τι θα αντιμετωπίσει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, προσλαμβάνει τον άντρα που του καθαρίζει το αυτοκίνητο, Νταρνέλ Λιους (Κέβιν Χαρτ) για να τον μετατρέψει σε «σκληρό καρύδι»…

Παίζουν: Γουίλ Φέρελ, Κέβιν Χαρτ, Κρεγκ Τι Νέλσον, Άλισον Μπρι, Τζον Μάγιερ

*Star, Παρασκευή 30/08, στις 01:00

«Έλα Να Αγαπηθούμε Ντάρλινγκ» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο Στάθης, ένας ζωηρούλης «νεανίας», του οποίου ο πατέρας έχει καφενείο στην κεντρική πλατεία του νησιού, κάνει «καμάκι» στις προκλητικές τουρίστριες. Εμπόδιο σ’ αυτές τις ερωτικές εξορμήσεις του στέκεται η γειτόνισσά του Ρένα που τον αγαπά και κάνει τα πάντα για να τον κατακτήσει.

Απ’ την άλλη, η αδελφή του Καίτη, μια νόστιμη και ρομαντική κοπέλα, ερωτεύεται έναν Αθηναίο που γνώρισε στο πλοίο, τον Σταμάτη, ο οποίος μένει για χάρη της στο νησί. Μετά από πολλά ευτράπελα επεισόδια, το ευτυχές τέλος επέρχεται για τα δύο ζευγάρια.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Σταμάτης Γαρδέλης, Ρένα Παγκράτη, Έφη Πίκουλα.

*Alpha, Παρασκευή 30/08, στις 01:00

«Το Xρέος» (2010) σκηνοθεσία Τζον Μάντεν

Δραματική, μυστηρίου, περιπέτεια – Κάποια χρέη δεν ξεπληρώνονται εύκολα και τα βρίσκεις μπροστά σου ακόμα και τριάντα χρόνια μετά και αυτό ακριβώς, καλείται τώρα να αντιμετωπίσει η Ρέιτσελ (Έλεν Μίλερ- Τζέσικα Τσαστέιν)…

Tέλη δεκαετίας του 90. Η κόρη μίας κατασκόπου της Μοσάντ, έχει γράψει ένα βιβλίο για τα κατορθώματα της μητέρας της 30 χρόνια πριν – όταν μαζί με τον πατέρα της Στέφαν (Τομ Γουίλκισον – Μάρτον Ξοκας) κι έναν τρίτο πράκτορα, τον Ντέιβιντ (Σιάραν Χιντς- Σαμ Γουορθιγκτον) κατάφεραν να εντοπίσουν και να δολοφονήσουν ένα διαβόητο εγκληματία πολέμου, το σαδιστή «Χειρούργο του Μπίρκεναου» (Τζέσπερ Κρίστενσεν).

Στην εορταστική παρουσίαση του βιβλίου όμως οι μεσήλικες πλέον πράκτορες δεν μοιάζουν να αναπολούν με περηφάνια το παρελθόν. Ίσως γιατί κάποια χρέη είναι βαριά.
Tο μυστικό που κρατούν οι τρεις ήρωες δημιουργεί ένα τελευταίο χρέος…

-Τα γυρίσματα της ταινίας έγιναν στο Τελ Αβίβ, την Αγγλία και τη Βουδαπέστη.

Παίζουν: Ελεν Μίρεν, Σαμ Γουόρδινγκτον, Τζέσικα Τσαστέιν, Τομ Γουίλκινσον, Τζέσπερ Κριστενσεν.

*Skai, Παρασκευή 30/08, στις 02:15