12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Ο Εξυπνάκιας» (1966) σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Ο χαρτέμπορος Σωκράτης Πανάς θέλει να προσλάβει έναν αγαθό υπάλληλο, έναν βλάκα, όπως λέει, για να τον υπακούει τυφλά και για να μην παίρνει πρωτοβουλίες.

Σχεδιάζει επίσης να παντρέψει την κόρη του Τζούλια με τον αφελή Τζίνο, τον γιο του συνεταίρου του.

Η κόρη του όμως αντιδρά και ο αγαπημένος της, ο Μίλτος, παρουσιάζεται στον πατέρα της παριστάνοντας τον βλάκα με σκοπό να κερδίσει τελικά την εμπιστοσύνη και τον σεβασμό του μελλοντικού του πεθερού…

Παίζουν: Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Μαριάνα Κουράκου, Νίκος Σταυρίδης, Αλέκος Τζανετάκος, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Νίκος Φέρμας, Νικήτας Πλατής.

*Star, Κυριακή 01/09 στις 20:45

«Μια Ιταλίδα από την Κυψέλη» (1968) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης (Αλέκος Αλεξανδράκης) επιστρέφει από τις σπουδές του (ηλεκτρολόγος-μηχανολόγος) στην Ιταλία μαζί με την Ελληνίδα σπουδάστρια Καλών Τεχνών και γυναίκα του Μπιάνκα (Μάρω Κοντού) που την παρουσιάζει ως Ιταλίδα μνηστή στην οικογένειά του.

Ο κύριος λόγος αυτού του ψέματος είναι η αδερφή του Τούλα (Κατερίνα Γιουλάκη), κύρια κληρονόμος της οικογενειακής περιουσίας με χαρακτηριστική ξενομανία και καταπιεστική συμπεριφορά απέναντι στον άντρα της Πολυκράτη (Γιάννης Βογιατζής). Το ζευγάρι στρώνει σχέδιο να της αλλάξει άποψη σε συνεργασία με τον Πολυκράτη, χρησιμοποιώντας υπερβολές (πολλά μπάνια, τολμηροί χοροί, πολλά έξοδα κλπ) με την δικαιολογία ότι έτσι ζουν οι άνθρωποι όχι μόνο στην Ιταλία, αλλά σε όλη την Ευρώπη.

Παίζουν: Μάρω Κοντού, Αλέκος Αλεξανδράκης, Κατερίνα Γιουλάκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Καίτη Παπανίκα, Δημήτρης Νικολαίδης.

*Mega, Κυριακή 01/09 στις 21:00

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Περιπέτεια – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγιόμ Κανέ, Γκιγιόμ Μαρκέ

*Open, Κυριακή 01/09 στις 22:00

«Αδίστακτα Πρόσωπα» (1997) σκηνοθεσία Τζον Γου

Δράσης – Ο πράκτορας του FBI, Σον Άρτσερ (Τζον Τραβόλτα) αναλαμβάνει να εντοπίσει ένα βιολογικό όπλο-βόμβα, που έχει τοποθετήσει σε άγνωστο σημείο του Λος Άντζελες, ο αδίστακτος τρομοκράτης Κάστορ Τρόι (Νίκολας Κέιτζ), τον οποίο ο Σον προσπαθεί πολύ καιρό τώρα να συλλάβει, ως υπεύθυνο για το θάνατο του παιδιού του στο παρελθόν.

Η ενέδρα που θα στήσει στον Κάστορ Τρόι και τον αδελφό του, θα ρίξει μεν τον αρχιτρομοκράτη σε κώμα, όμως δεν μπορεί να μιλήσει για να βοηθήσει την έρευνα. Ο μόνος που μπορεί να γνωρίζει σε ποιο σημείο βρίσκεται η βόμβα, είναι ο αδελφός του, Πόλαξ (Αλεσάντρο Νίβολα). Αποφασισμένος ο Σον να δώσει τέλος στα παρανοϊκά τους σχέδια, θα προβεί σε μια επικίνδυνη χειρουργική επέμβαση, που θα του επιτρέψει να «αποκτήσει» το πρόσωπο του αντιπάλου του.

Η πρωτοποριακή ιατρική τεχνική δείχνει να έχει αποτελέσματα, τουλάχιστον στην εμφάνιση που αποκτά και τώρα, αυτό που πρέπει να πετύχει είναι να ξεγελάσει τον Πόλαξ, για να του αποσπάσει το ακριβές σημείο της βόμβας.

Τα πράγματα όμως ανατρέπονται, όταν ο Τρόι συνέρχεται και διαπιστώνει ότι το πρόσωπό του έχει… εξαφανιστεί!

Αναγκάζει τους γιατρούς να ακολουθήσουν την ίδια μέθοδο στο δικό του πρόσωπο και ξυπνά με την εμφάνιση του Σον Άρτσερ…

Ένα ξέφρενο παιχνίδι ταυτοτήτων έχει μόλις ξεκινήσει, όπου η αλήθεια δεν είναι πάντα αυτό φαίνεται.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Νίκολας Κέιτζ, Τζόαν Άλλεν, Τζίνα Γκέρσο, Νικ Κασσαβέτις, Αλεσάντρο Νιβόλα.

*Alpha, Κυριακή 01/09 στις 22:45

«Τζαμάικα» (2017) σκηνοθεσία Αντρέας Μορφονιός

Ο Άκης (Σπύρος Παπαδόπουλος) οδηγεί ταξί και προσπαθεί να τα βγάλει πέρα με τα χρέη του. O Τίμος (Φάνης Μουρατίδης) είναι ένας διάσημος παρουσιαστής τηλεόρασης που ζει κάθε μέρα σα να είναι η τελευταία.

Ο Άκης και ο Τίμος, δεμένοι από μικροί ως αδέλφια αποξενωμένοι όμως στην ενήλικη καθημερινότητά τους, πρωταγωνιστούν σε μια συγκινητική, τρυφερή, αισιόδοξη και άκρως ανθρώπινη ταινία για τη σαρωτική δύναμη της ζωής και την αδελφική αγάπη που ξεπερνάει όλες τις παρεξηγήσεις του παρελθόντος.

Οι κοινές αναμνήσεις, τα ταξίδια μακρινά ως τη Τζαμάικα -το άπιαστο όνειρο που μοιράστηκαν παιδιά-, το αστείρευτο χιούμορ του Τίμου και η αγνή ψυχή του Άκη υφαίνουν μια σπαρταριστή και λυτρωτική ιστορία που σφύζει από χιούμορ, συναίσθημα και αγάπη για τη ζωή.

Παίζουν: Σπύρος Παπαδόπουλος, Φάνης Μουρατίδης, Άννα-Μαρία Παπαχαραλάμπους, Νικολέτα Κοτσαηλίδου, Μελέτης Ηλίας, Νίκος Παντελίδης, Μαίρη Ευαγγέλου, Ίρις Πανταζάρα, Παύλος Ορκόπουλος, Νίκος Ορφανός.

*Star, Κυριακή 01/09 στις 23:00

«Ο Στρατής Παραστράτησε» (1969) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Στρατής, μετά από πολλών ετών κοπιαστική έρευνα δημοσιεύει την διατριβή του για το ρόλο της Ασπασίας στον Πελοποννησιακό πόλεμο. Μια ομάδα Αμερικανών παραγωγών κινηματογράφου τον προσεγγίζει για να τους μεταβιβάσει τα δικαιώματα, ώστε να χρησιμοποιήσουν το επιστημονικό του πόνημα για μια ταινία-ιστορική παρωδία.

Αρχικά απορρίπτει της πρότασή τους, αλλά οι απαιτήσεις της ζωής και οι οικονομικές του υποχρεώσεις προς τους οικείους του θα τον αναγκάσουν να δεχτεί.

Ο συγγραφέας δέχεται και πολύ γρήγορα θα ερωτευτεί την πρωταγωνίστρια της ταινίας, αφήνοντας την κοπέλα του. Η επαφή του όμως με τον κόσμο του εμπορικού θεάματος θα τον απογοητεύσει.

Τελικά με την ολοκλήρωση των γυρισμάτων του έργου, η τύχη του θα αλλάξει και θα μπορέσει να επιστρέψει στις παλιές του συνήθειες.

Ο ελληνο-αμερικανός παραγωγός θα βρει άλλο θύμα: έναν καθηγητή ιστορίας, με στόχο αυτή τη φορά τη δημιουργία ενός κόμικ.

Την ίδια στιγμή, θα πείσει την αδερφή του συγγραφέα να τον παντρευτεί.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Άννα Φόνσου, Νίκος Ρίζος, Άννα Μαντζουράνη, Γιώργος Παπαζήσης, Γιούλη Σταμουλάκη, Καίτη Λαμπροπούλου

*Ant1, Κυριακή 01/09 στις 23:45

«Στάσου Πλάι Μου» (1986) σε σκηνοθεσία Ρομπ Ράινερ

Δραματική περιπέτεια – Τέσσερα νεαρά παιδιά, παρά την αδυναμία του καθενός χωριστά, ως ομάδα, μοιράζονται ένα αίσθημα δύναμης και σιγουριάς, που τα συνδέει ακόμα περισσότερο μεταξύ τους.

Ο ευαίσθητος και δημιουργικός Γκόρντι, που υποφέρει από τον ξαφνικό θάνατο του μεγαλύτερου αδελφού του και πιστεύει ότι οι γονείς του δεν τον καταλαβαίνουν, ο κατά ένα χρόνο μεγαλύτερος από τους άλλους Κρις, ο “σκληρός” της παρέας, που ανησυχεί για το μέλλον του εξαιτίας του αλκοολικού πατέρα του και του εγκληματία αδελφού του, ο παράτολμος και κάπως “φαφλατάς” Τέντι, με τα χοντρά γυαλιά του και το παραμορφωμένο αυτί, και ο παχουλός και ειλικρινής Βερν, που φοβάται ακόμη και τη σκιά του, όταν είναι μαζί ξεπερνούν τα ατομικά τους προβλήματα.

Ενωμένα, λοιπόν, ξεκινούν ένα ταξίδι, κατά μήκος των σιδηροδρομικών γραμμών, για να βρουν το πτώμα ενός εξαφανισμένου συνομηλίκου τους. Το ταξίδι τους θα αρχίσει τελείως αθώα, με το όνειρο να γίνουν οι “ήρωες” του Καστλ Ροκ, αλλά πριν τελειώσει θα ανακαλύψουν πολλά πράγματα (για τον εαυτό τους, τη φιλία και τους άλλους) και θα ζήσουν αρκετές περιπέτειες. 

Παίζουν: Ρίτσαρντ Ντρέιφους, Κίφερ Σάδερλαντ, Γουίλ Γουίτον, Ρίβερ Φίνιξ, Κόρεϊ Φέλντμαν, Τζέρι Ο’Κόνελ.

*ΕΡΤ1, Κυριακή 01/09 στις 00:15

«Αστερίξ και Οβελίξ στη Βρετανία» (2012) σκηνοθεσία Λοράν Τιράν 

Κωμωδία – Oι θρυλικοί Αστερίξ και Οβελίξ ταξιδεύουν αυτή τη φορά στη Βρετανία, μεταφέροντας ένα βαρέλι με το διάσημο μαγικό φίλτρο, για να βοηθήσουν τη Βασίλισσα στον αγώνα κατά των Ρωμαίων. Έξαλλος, ο Καίσαρας επιστρατεύει τους Νορμανδούς εναντίον τους αλλά πολύ σύντομα Γαλάτες, Βρετανοί, Νορμανδοί και Ρωμαίοι μπλέκονται σ ένα τρελό κυνηγητό για ν αποκτήσουν το φίλτρο, που θα τους χαρίσει τη νίκη…

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Εντουάρ Μπαέρ, Κατρίν Ντενέβ, Γκιγιόμ Γκαλιέν, Φαμπρίς Λουκινί, Βενσάν Λακόστ.

*Open, Κυριακή 01/09 στις 01:00

«Το Τελευταίο Κόλπο» (2004) σκηνοθεσία Μπρετ Ρατνερ

Δράσης Κωμωδία – Ο Μαξ και η Λόλα είναι συνεργάτες στο έγκλημα και ζευγάρι στη ζωή.

Αφού έχουν κατορθώσει να βάλουν στο χέρι δύο σπάνια διαμάντια που ανήκαν στον Ναπολέοντα, αποφασίζουν να αποσυρθούν στις ηλιόλουστες Μπαχάμες.

Όμως ο πράκτορας του FBI Σταν Λόιντ, που είναι αποφασισμένος να τους βάλει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής, τους ακολουθεί στον επίγειο παράδεισό τους, γιατί είναι σίγουρος ότι σχεδιάζουν ακόμη μία ληστεία. Στόχος: το τελευταίο υπέροχο διαμάντι που εκτίθεται στο νησί.

Είναι πράγματι αυτή η πρόθεση του ζευγαριού;

Και πόσο θα μπορέσουν να αντισταθούν στον πειρασμό, μετά από μια τόσο επιτυχημένη καριέρα στο έγκλημα;

Παίζουν: Πιρς Μπρόσναν, Σάλμα Χάγιεκ, Γούντι Χάρελσον, Ντον Τσιντλ, Ναόμι Χάρις, Ράσελ Χόρνσμπι, Όμπα Μπαμπαντουτ, Τρόι Γκάριτι, Μάικλ Μπόουεν, Κρις Πεν, Μάικελτι Γουίλιαμσον

*Star, Κυριακή 01/09 στις 01:15

«Αμερικάνικη Προδοσία» (2021) σκηνοθεσία Μάικλ Πόλις

Δραματική Πολεμική – Ο εκκεντρικός, χαρισματικός δικηγόρος Τζέιμς Λάφλιν (Αλ Πατσίνο) αναλαμβάνει την τολμηρή υπόθεση υπεράσπισης της Αμερικανίδας καλλιτέχνιδας Μίλντρεντ Γκίλαρς (Μίντοου Γουίλιαμς) για δέκα κατηγορίες προδοσίας από την κυβέρνηση των ΗΠΑ, ανεξάρτητα από την αναπάντεχη αρνητική αντίδραση που προκαλεί στην πατρίδα του.

Κατά τη διάρκεια του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου, η Μίλτρεντ αποτέλεσε ένα πολύτιμο όπλο στα χέρια των Ναζί και αναγκάστηκε να τραγουδήσει ηττοπαθή προπαγανδιστικά τραγούδια στους Αμερικανούς στρατιώτες που βρίσκονταν στην Ευρώπη.

Έχοντας τρομοκρατηθεί και πέσει θύμα βιασμού από τον Γιόζεφ Γκέμπελς, το δεξί χέρι του Χίτλερ, η Μίλντρεντ εκπέμπει μηνύματα γεμάτα μίσος με στόχο να επιβιώσει το σκοτάδι και τον επικίνδυνο πόλεμο του Τρίτου Ράιχ.

Παρά τις αποτυχημένες της προσπάθειες να δολοφονήσει τον Γκέμπελς, η Μίλντρεν τελικά αιχμαλωτίζεται από τις Αμερικανικές δυνάμεις και στέλνεται πίσω για δίκη, εκεί όπου κόντρα σε όλες τις πιθανότητες, ο Λάφλιν προσπαθεί να σώσει τη φήμη της και παράλληλα να διατηρήσει τη δική του.

Παίζουν:  Αλ Πατσίνο, Τόμας Κρέτσμαν, Μίντοου Γουίλιαμς, Μάρκους Ραφίνσκι, Σουέν τεμελ, Τζέφρι Χολσμαν

*Alpha, Κυριακή 01/09 στις 01:30

«Alien: Covenant» (2017) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Θρίλερ επιστημονικής φαντασίας – Το διαστημόπλοιο Covenant μαζί με 2.000 έποικους κατευθύνεται προς ένα απομακρυσμένο πλανήτη σε ένα μακρινό σημείο του γαλαξία, με σκοπό να ανακαλύψει αν μπορεί να αποικήσει εκεί. Το πλήρωμα του θα πατήσει το πόδι του σε έναν αχαρτογράφητο παράδεισο, αλλά στην πραγματικότητα πρόκειται για έναν επικίνδυνο και σκοτεινό πλανήτη που κρύβει θανάσιμα μυστικά και έχει μοναδικό του κάτοικο τον «συνθετικό» Ντέιβιντ, επιζών της αποστολής Προμηθέας.

Παίζουν: Μάικλ Φασμπέντερ, Κάθριν Γουότερστον, Μπίλι Κράνταπ, Ντάνι ΜακΜπράιντ, Ντεμιάν, Μπισίρ, Κάρμεν Ετζόγκο.

*Skai, Κυριακή 01/09 στις 02:00

«Όλα τα λεφτά!» (2006) σκηνοθεσία Ντιν Παρισοτ

Αστυνομική κωμωδία – Όταν ο Ντικ Χάρπερ (Τζιμ Κάρεϊ) απολύεται από αντιπρόεδρος μιας εταιρείας-κολοσσού, βεβαιώνει τη γυναίκα του, Τζέιν ( Τέα Λεόνι), ότι θα βρει πολύ σύντομα άλλη δουλειά και θα συνεχίσουν να ζουν στην πολυτέλεια.

Μετά από λίγους μήνες, όμως, έχουν χάσει την ιδιοκτησία τους, η Τζέιν έχει πουλήσει το σώμα της στην επιστήμη ως πειραματόζωο και η καριέρα του Ντικ ως… μεροκαματιάρης καταλήγει με την απέλασή του στο Μεξικό!

Πιο απελπισμένοι από ποτέ, ο Ντικ και η Τζέιν αποφασίζουν τότε να στραφούν στο πιο επικερδές επάγγελμα: την ένοπλη ληστεία. Σύντομα γίνονται σύγχρονοι «Ρομπέν των δασών» των προαστίων, κλέβοντας από τους πλούσιους και δίνοντας στους φτωχούς… δηλαδή στους εαυτούς τους.

Παίζουν: Τζιμ Κάρεϊ, Τέα Λεόνι, Άλεκ Μπάλντουιν, Άντζι Χάρμον, Ρίτσαρντ Τζένκινς.

*Mega, Κυριακή 01/09 στις 02:00