7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα

«Χριστίνα, ο Μεγάλος Έρωτας» (1986) σκηνοθεσία Οδυσσέας Κωστελέτος

Ελληνική Ταινία Ρομαντική – Στην ερημιά ενός μικρού νησιού, ένας ώριμος άντρας και μια νέα κοπέλα απολαμβάνουν τις διακοπές τους. Όμως, ένα ξαφνικό τηλεφώνημα, υποχρεώνει τον άντρα να την αφήσει για λίγο μόνη και έτσι μπαίνει στη ζωή της κάποιος άλλος.

Παίζουν: Λίλα Καφαντάρη, Βασίλης Μαυρομάτης, Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Ρένα Δουλγεράκη, Γιάννης Ευαγγελίδης, Νίκος Γεωργής, Νίκος Καψής, Σπύρος Κωνσταντόπουλος, Βάσω Κοτσίρη, Μάρθα Κουμπάρου, Αλέκα Μακρή, Τζον Λουράντος, Ελπίδα Μαζαράκη

*Open, Δευτέρα 02/09, στις 21:00

«Ναυμαχία» (2012) σκηνοθεσία Πίτερ Μπεργκ

Δράσης Περιπέτεια – Δυνάμεις του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών πραγματοποιούν μία συνηθισμένη άσκηση στα ανοικτά του Ειρηνικού Ωκεανού. Εκείνο όμως που αγνοούν είναι πως μία προηγμένη τεχνολογικά εξωγήινη φυλή καιροφυλακτεί κάτω από την επιφάνεια του νερού.

Τα σχέδια των εισβολέων δεν αργούν να αποκαλυφθούν και η μάχη προμηνύεται σφοδρή, τόσο στον αέρα, όσο και στη στεριά. Αυτό όμως, που θα καθορίσει την έκβαση του πολέμου θα είναι μία ναυμαχία, η πιο κρίσιμη και δυνατή, που γνώρισε ποτέ η ανθρώπινη ιστορία…

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Μπρούκλιν Ντέκερ, Αλεξάντερ Σκάρσγκαρντ, Τέιλορ Κιτς, Ριάνα, Ταντανόμπου Ασάνο

*Star, Δευτέρα 02/09, στις 21:45

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Ant1, Δευτέρα 02/09, στις 22:00

«Focus» (2015) σκηνοθεσία Γκλεν Φικάρα, Τζον Ρέκουα

Δραματική  Κομεντί – Ο Νίκι Σπέρτζον (Γουίλ Σμιθ)  είναι ένας έμπειρος απατεώνας, ο οποίος εκπαιδεύει τη νεαρή ερασιτέχνη απατεώνισσα, Τζες (Μαργκοτ Ρομπι) και της μαθαίνει τα κόλπα του “παιχνιδιού”.

Εκείνος μοιάζει να ελέγχει την κατάσταση, ώσπου ο έρωτας του χαλάει τα σχέδια και μπερδεύει το μεγάλο πλάνο που έχει καταστρώσει, δηλαδή να ελίσσεται μεταξύ παράνομων παιχνιδιών (τζόγος, άλογα, αυτοκίνητα), ενώ διατηρεί μια συναισθηματική απόσταση ασφαλείας.

Ο έρωτας τελικά θα οδηγήσει στη διακοπή της σχέσης τους.

Τρία χρόνια αργότερα, η ελκυστική και πλέον καταξιωμένη femme fatale Τζες, εμφανίζεται στο Μπουένος Άιρες, αλλά αυτή τη φορά ως ανταγωνίστρια του Νίκι στην ίδια απάτη, που έχει στόχο έναν δισεκατομμυριούχο, που οργανώνει αγώνες αυτοκινήτων…

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Μάργκοτ Ρόμπι, Ροντρίγκο Σαντόρο, Μπι Ντι Γουόνγκ, Έντριαν Μαρτίνεζ, Ρόμπερτ Τέιλορ, Μπρέναν Μπράουν, Στεφανι Ονόρε, Ντέιβιντ Σανφορντ, Τζέραρντ ΜακΡάνεϊ

*Star, Δευτέρα 02/09, στις 00:30

«Περάστε… Φιλήστε… Τελειώσατε!» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία, μιούζικαλ – Εκμεταλλευόμενος τη συνωνυμία του με ένα βιομήχανο και με τη βοήθεια μιας φίλης του, ο Πάνος πηγαίνει σε μια κρουαζιέρα, ελπίζοντας να κερδίσει τις καρδιές πλουσίων γυναικών. Πράγματι, ο γυναικείος πληθυσμός του πλοίου τον ερωτεύεται παράφορα.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Βάσια Παναγοπούλου, Ρίκα Βαγιάνη, Ρίκα Διαλυνά, Βίνα Ασίκη, Κώστας Καραγιώργης, Έλενα Στρατή.

*Alpha, Δευτέρα 02/09, στις 01:30

«JCVD» (2008) σκηνοθεσία Μαμπρούκ Ελ Μεχρί

Αστυνομική Δράσης Κομεντί – Ο Ζαν Κλωντ Βαν Νταμ υποδύεται τον..εαυτό του στο ρόλο ενός πλέον αποτυχημένου ηθοποιού.
Τα χρήματά του έχουν τελειώσει, ο αντζέντης του δεν μπορεί να του κλείσει καμία ποιοτική δουλειά και στο δικαστήριο για την κηδεμονία της κόρης του θα χάσει από την πρώην σύζυγό του. Η κόρη του τον απορρίπτει ως γονέα και εκείνος επιστρέφει στη γενέτειρά του στις Βρυξέλλες, όπου ακόμη τον θεωρούν πετυχημένο ήρωα.

Άνεργος και άφραγκος πάει στην τράπεζα να ζητήσει δάνειο, η αίτησή του δε γίνεται δεκτή, ενώ την ίδια στιγμή η τράπεζα γίνεται στόχος ληστών. Οι ληστές παίρνουν τον JCVD ως όμηρο και η αστυνομία υποψιάζεται ότι αυτός βρίσκεται πίσω από αυτή τη κατάσταση.

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Βαλερί Μπόντσον, Ερβέ Σόγκνε.

*Open, Δευτέρα 02/09, στις 02:00

«Οι Σκιές του Μπρούκλιν» (2019) σκηνοθεσία Εντουαρντ Νόρτον

Δραματική Μυστηρίου – Νέα Υόρκη, 1957. Ο Λάιονελ Eσρογκ, ένας μοναχικός ιδιωτικός ντετέκτιβ με σύνδρομο Τουρέτ, αναλαμβάνει να διαλευκάνει τον φόνο του μέντορα και μοναδικού φίλου του, Φρανκ Μίνα.

Eχοντας λιγοστά στοιχεία και ένα ψυχαναγκαστικό μυαλό στη διάθεση του, ο Λάιονελ ανακαλύπτει τα καλά φυλαγμένα μυστικά που κρατούν σε ισορροπία τη μοίρα ολόκληρης της πόλης.

Σε μία μυστηριώδη διαδρομή από τα ποτισμένα με τζιν τζαζ κλαμπ του Χάρλεμ ως τις σκληρές φτωχογειτονιές του Μπρούκλιν και τα πολυτελή σαλόνια των εμπόρων εξουσίας, ο Λάιονελ έρχεται αντιμέτωπος με κακοποιούς, διαφθορά και τον πιο επικίνδυνο άνδρα της πόλης για να τιμήσει τη μνήμη του φίλου του και να σώσει τη γυναίκα που μπορεί να αποδειχτεί σωτήρας του.

Παίζουν: Έντουαρτ Νόρτον, Μπρους Γουίλις, Γουίλεμ Νταφόε, Άλεκ Μπάλντουιν, Γκουγκου Μπάθα Ρο, Τσέρι Τζόουνς, Μπόμπι Καναβάλε, Ίθαν Σάπλι, Ντάλας Ρόμπερτς, Τζος Πάις, Μάικλ Γουίλιαμς

*Star, Δευτέρα 02/09, στις 02:30