6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Η Γυναίκα μου ο Άντρας της κι Εγώ» (1988) σκηνοθεσία Ανδρέας Κατσιμητσούλιας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ένας ναυτικός που θεωρείτε νεκρός για τους οικείους του, επιστρέφει στο σπίτι του μετά από χρόνια βρίσκοντας τη γυναίκα του παντρεμένη με τον καλύτερό του φίλο.

Παίζουν: Πηνελόπη Πιτσούλη, Νίκος Μπακογιάννης, Μιχάλης Μητρούσης, Κώστας Μπακάλης, Νεφέλη Ορφανού, Δημήτρης Πετράτος, Μαρία Ρούσσου, Ανδρέας Βάσιος

*Open, Τρίτη 03/09 21:00

«Η Τελευταία Μονομαχία» (2021) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Δραματική Δράσης – Βασισμένη σε αληθινά γεγονότα, η ταινία ξετυλίγει μακροχρόνιες εικασίες για την τελευταία επίσημη μονομαχία στη Γαλλία ανάμεσα στον Ζαν ντε Καρούζ (Ματ Ντέιμον) και τον Ζακ Λε Γκρι (Άνταμ Ντράιβερ), δύο φίλων που κατέληξαν να γίνουν άσπονδοι εχθροί.

Ο Καρούζ είναι ένας αξιοσέβαστος ιππότης, διάσημος για τη γενναιότητά του και τις εξαιρετικές του ικανότητες στο πεδίο της μάχης.

Ο Λε Γκρι είναι ένας Νορμανδός ακόλουθος, του οποίου η ευφυΐα και η ευφράδεια τον καθιστούν έναν από τους πλέον αξιοθαύμαστους ευγενής στα δικαστήρια.

Όταν η σύζυγος του Καρούζ, η Μαργκερίτ ντε Καρούζ (Τζόντι Κόμερ), δέχεται βίαιη επίθεση από τον Λε Γκρι, μια κατηγορία την οποία εκείνος αρνείται, εκείνη δεν δέχεται να παραμείνει σιωπηλή και κατηγορεί ευθέως τον κακοποιητή της, μια πράξη απαράμιλλου θάρρους που θέτει τη ζωή της σε κίνδυνο.

Η επακόλουθη μονομαχία μέχρι θανάτου, θέτει τη μοίρα και των τριών στα χέρια του Θεού.

Παίζουν: Ματ Ντέιμον, Τζόντι Κόμερ, Ανταμ Ντράιβερ, Μπεν Αφλεκ, Χάριετ Γουόλτερ, Άλεξ Λουθερ, Μάρτον Σκοκας, Γουίλιαμ Χιούστον, Όλιβερ Κότον, Ναθάνιελ Πάρκερ, Ταλούλα Χάντον, Ίαν Πίρι, Μάικλ μακΈλχατον

*Star, Τρίτη 03/09 21:45

«Η Ωραία των Αθηνών» (1954) σκηνοθεσία Νίκος Τσιφόρος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Ζάχος (Βασίλης Αυλωνίτης), προκειμένου να κληρονομήσει έναν πλούσιο συγγενή του, πρέπει να παντρευτεί την Αριστέα (Γεωργία Βασιλειάδου), σπιτονοικοκυρά του συγκεκριμένου συγγενή. Η Αριστέα όμως είναι άσχημη και αρκετά μεγάλη σε ηλικία, οπότε ο Ζάχος προσπαθεί να την παντρέψει με έναν από τους δύο νοικάρηδές του (Μίμης Φωτόπουλος και Νίκος Σταυρίδης). Τους εγκαθιστά στο ξενοίκιαστο πλέον δωμάτιο της Αριστέας και οι δύο φίλοι, που δεν έχουν εναλλακτική λύση, δέχονται. Όταν όμως γνωρίζουν δύο νέες κοπέλες (Γκέλλυ Μαυροπούλου και Σπεράντζα Βρανά) και τις ερωτεύονται, θα σκαρφιστούν μαζί τους έναν τρόπο να αναγκάσουν τον Ζάχο να τηρήσει τους όρους της διαθήκης.

Παίζουν: Μίμης Φωτόπουλος, Γεωργία Βασιλειάδου, Νίκος Σταυρίδης, ΒΑσίλης Αυλωνίτης.

*Ant1, Τρίτη 03/09 22:00

«Και ο πρώτος ματάκιας» (1982) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ένας αδιόρθωτος ηδονοβλεψίας, ο Σίμος, εργάζεται σε ένα ξενοδοχείο σαν γκρουμ. Μια συμμορία διαρρηκτών έχει βάλει στο μάτι το χρηματοκιβώτιο του ξενοδοχείου.

Τα μέλη της συμμορίας– πέντε τον αριθμό και πολύ ωραίες γυναίκες– εγκαθίστανται στο ξενοδοχείο, περιμένοντας την κατάλληλη ευκαιρία για τη διάρρηξη. Παράλληλα, η κόρη του ξενοδόχου, η Μυρτώ, βλέποντας ότι το ξενοδοχείο δεν πάει καλά οικονομικά, και πιστεύοντας ότι κάποιοι σαμποτάρουν την επιχείρηση, παριστάνει τη ρεσεψιονίστ, με σκοπό να μάθει εκ των ένδον τι ακριβώς συμβαίνει.

Το πάθος του Σίμου τον κάνει κοινωνό των σχεδίων της συμμορίας των πέντε γυναικών, με αποτέλεσμα αφενός να ματαιώσει τη διάρρηξη και αφετέρου να κερδίσει το χέρι της Μυρτώς, η οποία στο μεταξύ τον έχει ερωτευτεί.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Θάνος Παπαδόπουλος, Βίνα Ασίκη, Αθηνόδωρος Προύσαλης, Βασίλης Τσάγκλος, Σοφία Χρήστου

*Star, Τρίτη 03/09 00:15

«Keanu» (2016) σκηνοθεσία Πίτερ Ατένσιο

Κωμωδία – Η ζωή του νεαρού Ρελ αλλάζει για πάντα όταν βρίσκει ένα χαριτωμένο γατάκι  στην πόρτα του και το ονομάζει Keanu.

Δυστυχώς, ένα Σαββατοκύριακο αργότερα, ο Keanu απάγεται από άγνωστα άτομα.

Τώρα ο Ρελ και ο ξάδελφος του, Κλάρενς, έχουν μια αποστολή: να βρουν τον Keanu πάση θυσία!

Ο Ρελ και ο Κλάρενς ανακαλύπτουν πως ο Keanu βρίσκεται στη φροντίδα ενός αδίστακτου γκάνγκστερ, του Τσένταρ. Για το χατήρι του χαριτωμένου γάτου, ο Ρελ και ο Κλάρενς βρίσκονται μπλεγμένοι στον επικίνδυνο και άγνωστο, για εκείνους, βίαιο κόσμο των συμμοριών.

Είναι αποφασισμένοι όμως να κάνουν τα πάντα για  να σώσουν τον Keanu αλλά πως θα καταφέρουν να πετύχουν τον στόχο τους και να μείνουν ζωντανοί;

Παίζουν: Τζόρνταν Πιλ, Κίγκαν Μάικλ Κι, Τίφανι Χάντις, Μέθοντ Μαν, Τζέισον Μίτσελ

*Star, Τρίτη 03/09 01:00

«Σε Κατάσταση Πολιορκίας 2» (1995) σκηνοθεσία Τζέοφ Μέρφι

Δράσης Περιπέτεια – Ο πρώην αξιωματικός του Ναυτικού Κέισι Ράιμπακ μετά τα γεγονότα της πρώτης ταινίας, τώρα είναι σεφ στο Mile High Cafe στο Ντένβερ του Κολοράντο.

Ο Ράιμπακ παίρνει την ανιψιά του Σάρα Ράιμπακ και επιβιβάζονται σε ένα τρένο από το Κολοράντο με προορισμό το Λος Άντζελες, όπου σκοπεύουν να περάσουν λίγες ημέρες διακοπών, για να γνωριστούν και να θρηνήσουν το θάνατο των γονιών της.

Το ταξίδι τους έχει μόλις ξεκινήσει, όταν μια ομάδα τρομοκρατών καταλαμβάνει την αμαξοστοιχία.

Αρχηγός τους είναι ο Τράβις Ντέιν, ένας πρώην συνεργάτης της CIA, ο οποίος με τη βοήθεια του Μάρκους Πεν και μερικών δεκάδων μισθοφόρων του, καταλαμβάνει το τρένο, παίρνει ομήρους τους επιβάτες και το πλήρωμα και στήνει ένα κινητό κέντρο ελέγχου.

Εισχωρεί στη βάση δεδομένων της CIA και αποκτά τον έλεγχο ενός άκρως απόρρητου αμυντικού δορυφόρου που σχεδίασε κατά τη διάρκεια της θητείας του στην Υπηρεσία και ο οποίος μόλις έχει αναπτυχθεί.

Χρηματοδοτούμενος από διάφορα ξένα συμφέροντα, πρόκειται να βγάλει 1 δισεκατομμύριο δολάρια για να χρησιμοποιήσει το διαστημικό όπλο για να ανατινάξει την ανατολική ακτή στοχεύοντας έναν πυρηνικό αντιδραστήρα που βρίσκεται κάτω από το Πεντάγωνο.

Ο Ντέιν κοροϊδεύει τους αρχηγούς στο δωμάτιο καταστάσεων του Πενταγώνου, χρησιμοποιώντας το για να ανατινάξει ένα κινεζικό εργοστάσιο χημικών όπλων και τα δύο αεροπλάνα stealth που έχουν σταλεί για να τον αναχαιτίσουν, με τη σιγουριά ότι δεν μπορεί να σταματήσει, επειδή η θέση του δεν μπορεί να εντοπιστεί όσο το τρένο συνεχίζει να κινείται.

Ο Ράιμπακ, με τη βοήθεια του νεαρού αχθοφόρου Μπόμπι Ζακς, είναι οι μόνοι που μπορούν να εξουδετερώσουν τους κακούς, να σώσουν τους ομήρους και να αποτρέψουν την καταστροφή της ανατολικής ακτής, πριν ο Ντέιν μπορέσει να πραγματοποιήσει τα μοχθηρά σχέδιά του.

Παίζουν: Στήβεν Σήγκαλ, Κάθριν Χέιγκλ, Έβερετ ΜακΓκιλ, Έρικ Μπογκόσιαν, Αφίφι Αλαουί, Μπρέντα Μπάακ, Πάτρικ Κιλπάτρικ, Μόρις Τσέστνατ, Τοντ Ράσελ

*Skai, Τρίτη 03/09 01:00