12 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι Κυριακές είναι για ταινίες!

«Σμύρνη μου Aγαπημένη» (2020) σκηνοθεσία Γρηγόρης Καραντινάκης

Δραματική Ελληνική Ταινία – H Φιλιώ Μπαλτατζή (Μιμή Ντενίση), μία ηλικιωμένη Ελληνοαμερικανίδα, σπεύδει στη Μυτιλήνη με την εγγονή της, για να συμπαρασταθεί στους Σύριους πρόσφυγες.

Κανείς δεν ξέρει την καταγωγή της, κανείς δεν ξέρει ότι η Σμυρνιά γιαγιά της βρέθηκε κάποτε στο ίδιο νησί, κατατρεγμένη και προσφυγοπούλα.

Το τεφτεράκι με τις συνταγές της συνονόματης γιαγιάς ξετυλίγει την πολυτάραχη ιστορία της κοσμοπολίτικης οικογένειας Μπαλτατζή, όπως διαμορφώνεται από τις τραγικές διεθνείς εξελίξεις που καθόρισαν τη μοίρα ολόκληρων λαών.

Διαφορετικές γενιές γυναικών της ίδιας οικογένειας ενώνονται στον χώρο και τον χρόνο, μέσα από τα νήματα της ιστορίας. Παρόν και παρελθόν γίνονται ένα.

Παίζουν: Μιμή Ντενίση, Λεωνίδας Κακούρης, Burak Hakki, Κρατερός Κατσούλης, Ταμίλλα Κουλίεβα, Κατερίνα Γερονικολού, Αναστασία Παντούση, Ντίνα Μιχαηλίδου, Özdemir Çiftçioglu, Χρήστος Στέργιογλου, Νέδη Αντωνιάδη, Δάφνη Αλεξάντερ, Κώστας Κορτίδης, Έφη Γούση

*Star, Κυριακή 08/09, στις 20:45

«Κάτι Κουρασμένα Παλικάρια» (1967) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική κωμωδία – Eνας καλοστεκούμενος πενηντάρης, ο Ντίνος Διαμαντίδης, ζει με την αδελφή του, τρέχοντας πίσω από κάθε θελκτικό θηλυκό. ‘Oταν γνωρίζει την εικοσάχρονη Κορίνα και τη μητέρα της, δύο απατεώνισσες, που μαδάνε πλούσιους μεσήλικες, χάνει τελείως τα λογικά του, καθώς η Κορίνα παριστάνει την ερωτευμένη μαζί του. Η γραμματέας του, η Ρίτα, που είναι πολλά χρόνια αρραβωνιασμένη μαζί του, κινητοποιείται και, με τη βοήθεια του γιατρού του και ενός πρώην υπαλλήλου του, κάνουν τον ερωτύλο Ντίνο να καταλάβει επιτέλους το ποιόν των δύο γυναικών. 

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μπέτυ Αρβανίτη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νόρα Βαλσάμη, Μέλπω Ζαρόκωστα.

*Mega, Κυριακή 08/09, στις 21:00

«Δύο Εβδομάδες Προθεσμία» (2002) σκηνοθεσία Μαρκ Λόρενς

Κομεντί Ρομαντική – Η Λούσι Κέλσον είναι δικηγόρος στην επιχείρηση πώλησης ακινήτων του πολυεκατομμυριούχου Τζορτζ Γουέιντ.

Η νεαρή κοπέλα έχει έλκος και αρκετό άγχος.

Όμως δεν είναι η δουλειά που της δίνει στα νεύρα αλλά το αφεντικό της, Ο Γουέιντ είναι γοητευτικός, αλλά αλαζόνας και εκνευριστικά εγωκεντρικός.

Παρόλα αυτά φαίνεται πως δεν μπορεί να πάρει αποφάσεις αν δεν συμβουλευτεί πρώτα την Λούσι.

Παίζουν: Χιού Γκραντ, Σάντρα Μπούλοκ, Αλίσια Γουίτ, Ντάνα Αιβι, Χέδερ Μπερνς, Ντέιβιντ Χειγκ, Βην Κοξ, Ντόριαν Μισικ

*Open, Κυριακή 08/09, στις 22:00

«Η Μάσκα του Ζορρό» (1988) σκηνοθεσία Μάρτιν Κάμπελ

Περιπέτεια – Έχουν περάσει 20 χρόνια από τότε που ο Δον Ντιέγκο ντε λα Βέγκα (Αντονι Χόπκινς) αντιστεκόταν με επιτυχία στον Ισπανό κατακτητή ως ο θρυλικός, λαϊκός, ήρωας Ζορό.

Από μια σύμπτωση θα γνωρίσει τον Αλεχάνδρο (Αντόνιο Μπαντέρας) ένα νεαρό κλεφτη και θα τον μεταμορφώσει σε διάδοχο του, ώστε να σταματήσει τον τύραννο Δον Ραφαέλ Μοντέρο, o οποίος 20 χρόνια πριν του είχε στερήσει την ελευθερία, τη γυναίκα και την κόρη του.

Σκοπός τους είναι να καταστρέψουν τα σχέδια των παλιών Δον, που εκμεταλλεύονται τους κατοίκους της περιοχής και πλουτίζουν εις βάρος τους.

Παίζουν: Άντονι Χόπκινς, Αντόνιο Μπαντέρας, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Στιούαρτ Γουίλσον, Μάτα Λέστερ, Τόνι Αμεντόλα, Βίκτορ Ρίβερς, Πέδρο Αρμενταρίς, Χουλιέτα Ροσέν, Χοσέ Μαρία ντε Ταβίρα, Ντιέγκο Σιέρες

*ΕΡΤ1, Κυριακή 08/09, στις 23:00

«Μαθήματα Αμερικάνικης Ιστορίας» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Κάγιε

Δραματική – Ο Έντουαρντ Νόρτον είναι ο Ντέρεκ, ένας οργισμένος νεαρός που η δολοφονία του πατέρα του από έναν έγχρωμο άνδρα, τον έχει μετατρέψει σε αδίστακτο ρατσιστή. Ασπάζεται τη ναζιστική ιδεολογία και κάτω από τη καθοδήγηση μιας ακροδεξιάς οργάνωσης ωθείται σε τρομοκρατικές ενέργειες εναντίον των έγχρωμων μειονοτήτων.

Σε μία συμπλοκή ο Ντέρεκ πυροβολεί και σκοτώνει έναν από τους ληστές και στη συνέχεια σκοτώνει τον δεύτερο ποδοπατώντας το κεφάλι του στο πεζοδρόμιο, πριν συλληφθεί από την αστυνομία και καταδικαστεί σε τρία χρόνια φυλάκιση.

Κατά τη διάρκεια της έκτισης της ποινής του, ο Ντέρεκ συνειδητοποιεί τη λανθασμένη συμπεριφορά του και αποστασιοποιείται από οποιαδήποτε ρατσιστική ιδέα.

Όταν, όμως, αποφυλακίζεται επιστρέφει σπίτι του και συνειδητοποιεί ότι ο Ντάνι, ο μικρότερος αδελφός του, έχει ασπαστεί τις ίδιες ρατσιστικές ιδέες που αυτός είχε στο παρελθόν.

Παίζουν: Έντουαρντ Νόρτον, Έντουαρντ Φορλογκ, Μπέβρελι ντ΄Άντζελο, Τζένιφερ Λιεν, Ήθαν Σουπλι, Έλιοτ Γκουλντ, Ειβερι Μπρουκς, Στέισι Κιτς.

*Star, Κυριακή 08/09, στις 23:30

«Θα σε κάνω βασίλισσα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική κωμωδία – Ο Αντώνης Τσιλιβίκης, ένας απερίγραπτα τσιγκούνης εργολάβος οικοδομών, παραμελεί το σπίτι του και τη γυναίκα του Ελένη και την υποχρεώνει να πει ψέματα στον πλούσιο θείο της στην Αμερική, Πήτερ, προκειμένου να εξακολουθήσει να στέλνει μια μηνιαία οικονομική βοήθεια. Όμως εντελώς ξαφνικά ο θείος ειδοποιεί ότι έρχεται στην Ελλάδα και προκειμένου να μην αποκαλυφθεί η αλήθεια, ο Αντώνης μεταμφιέζεται σε έναν συνταξιούχο ονόματι Μπεϊζάνη, που δήθεν νοικιάζει ένα δωμάτιο στο σπίτι…

Παίζουν: Βέγγος Θανάσης, Κωνσταντάρας Λάμπρος, Λινάρδου Νίκη, Μούτσιος Γιώργος, Νικολαϊδης Δημήτρης, Σαμπάχ Σούλη, Βογιατζής Γιάννης, Τζίφος Γιώργος, Πλατής Νικήτας, Καρρά Ματίνα, Κωνσταντάρα Μίτση, Σούλη Βιολέτα, Μωραϊτης Γιάννης.

*Ant1, Κυριακή 08/09, στις 23:45

«Star Trek: Into Darkness» (2013) σε σκηνοθεσία Τζέι Τζέι Άμπραμς

Δράσης Περιπέτεια – Όταν το πλήρωμα του USS Enterprise γυρίζει πίσω στη βάση, καλείται να κυνηγήσει μια ασταμάτητη δύναμη τρομοκρατίας που απειλεί τον κόσμο μας. Με ένα προσωπικό ζήτημα που πρέπει να διευθετηθεί, ο κυβερνήτης Κερκ ξεκινά ένα ανθρωποκυνηγητό σε έναν κόσμο εμπόλεμης ζώνης, για να συλλάβει έναν επικίνδυνο τρομοκράτη-«όπλο μαζικής καταστροφής».

Καθώς οι διαστημικοί μας ήρωες οδηγούνται σε ένα παιχνίδι ζωής και θανάτου, η αγάπη θα αμφισβητηθεί, οι φιλίες θα διαλυθούν και θα πρέπει να γίνουν θυσίες για τη μοναδική οικογένεια που γνώρισε ποτέ ο Κερκ: το πλήρωμά του.

Παίζουν: Άλις Ιβ, Μπένεντικτ Κάμπερμπατς, Βρους Γκρίνγουντ, Κρις Πάιν, Τζον Τσο, Σάιμον Πεγκ, Ζόι Σαλντάνα.

*Alpha, Κυριακή 08/09, στις 00:00

«Άλιεν Εναντίον Κυνηγού 2» (2007) σε σκηνοθεσία Γκρεγκ και Κόλιν Στράους 

Δράσης Περιπέτεια – Η φυλή των Aliens εξακολουθεί να βρίσκεται σε πόλεμο με τη φυλή των Predators και η μάχη μεταφέρεται στη γη. Ένα διαστημόπλοιο συντρίβεται λίγο έξω από μια πόλη του Κολοράντο, απελευθερώνοντας Άλιενς τα οποία αρχίζουν να πολλαπλασιάζονται και να επιτίθενται στους ανθρώπους. Σύντομα, ένας εξωγήινος Κυνηγός καταφθάνει για να τα εξοντώσει. Οι κάτοικοι της πόλης θα βρεθούν στη μέση της αιματηρής διαμάχης ανάμεσα στις δύο φονικές εξωγήινες φυλές και θα πρέπει να ενωθούν για να καταφέρουν να επιβιώσουν.

Παίζουν: Στίβεν Πάσκουαλ, Ρέικο Έιλσγουορθ, Τζον Ορτίζ, Τομ Γουντγροφ τζ., Κρίστεν Χάγκερ, Τζόνι Λιούις, Ίαν Γουάιτ, Άριελ Γκάντε, Λίαμ Τζέιμς, Ρόμπερτ Τζόι, Σαμ Τράμελ

*Skai, Κυριακή 08/09, στις 00:30

«Sex Tape: Μια Τρελή Βραδιά» (2014) σκηνοθεσία Τζέικ Κάσνταν

Αισθηματική κομεντί – Στην αρχή της γνωριμίας τους, ο Jay (Jason Segel) και η Annie (Cameron Diaz) είχαν μια παθιασμένη σχέση. Πέρασαν δέκα χρόνια από τότε, απέκτησαν δύο παιδιά και η ερωτική τους ζωή χρειάζεται επειγόντως ανανέωση.

Έτσι, αποφασίζουν να γυρίσουν τη δική τους ερωτική ταινία, δοκιμάζοντας τις αντοχές τους σε ένα τρίωρο μαραθώνιο. Την επόμενη μέρα όμως ανακαλύπτουν ότι οι προσωπικές τους στιγμές δεν είναι πια και τόσο προσωπικές. Αρκεί ένα λάθος κλικ και το υλικό που είχαν «σώσει» διαδικτυακά μπορεί να γίνει παγκόσμιο θέαμα.

Παίζουν: Κάμερον Ντίαζ, Τζέισον Σίγκελ, Ρομπ Λόου, Ρομπ Κόρντραϊ, Έλι Κέμπερ.

*Mega, Κυριακή 08/09, στις 00:40

«Ο Ένας και Μοναδικός Τζίμι Γκριμπλ» (2014) σκηνοθεσία 

Δραματική Κομεντί – Ο Τζίμι Γκριμπλ είναι ένα ντροπαλό αγόρι από το Μάντσεστερ. Όλα του μοιάζουν στραβά, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριμπλ ονειρεύεται να γίνει καλός ποδοσφαιριστής – αν ήταν, η ζωή θα ήταν εύκολη.

Θα έβρισκε ένα ωραίο κορίτσι, δεν θα τον πείραζαν στο σχολείο, και αν ήταν πραγματικά καλός, μπορεί να του προσφερόταν ακόμη και θέση μαθητείας στην ομάδα του, τη Σίτι.

Αλλά ο Τζίμι είναι άχρηστος στο ποδόσφαιρο. Μια μέρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για τον Τζίμι, τον επιλέγουν να παίξει για την ομάδα του σχολείου του και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ, αποκτά αυτοπεποίθηση και φωτίζει τις ζωές των γύρω του.

Παίζουν: Λιούις Μακκένζι, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρέι Γουίνστον, Μπόμπυ Πάουερ, Τζίνα Μακ κι, Μπεν Μίλερ, Τζέιν Λάποτερ, Τζον Χένσο, Μάικλ Τζ. Τζάκσον

*Open, Κυριακή 08/09, στις 01:00

«Το Κάλεσμα» (2013) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουάν

Μυστηρίου Τρόμου – Οι διεθνούς φήμης ερευνητές μεταφυσικών γεγονότων, Εντ και Λορέιν Γουόρεν, πρόσφατα ολοκλήρωσαν τις έρευνές τους για μια κούκλα με το όνομα Άναμπελ.

Οι επόμενοι που ζητούν τη βοήθειά τους είναι η οικογένεια Περρόν, που τρομοκρατούνται από μία σκοτεινή παρουσία στο νέο τους αγρόκτημα στο Ρόουντ Αϊλαντ.

Οι ερευνητές καταφθάνουν και από τα στοιχεία που συγκεντρώνουν, αλλά και τις παραφυσικές εμπειρίες που μοιράζονται με την οικογένεια, διαπιστώνουν ότι είναι αντιμέτωποι με το δαιμονικό πνεύμα μίας μάγισσας, που απαγχονίστηκε σε αυτό το μέρος.

Καταλαβαίνουν ότι μάλλον αντιμετωπίζουν την πιο τρομακτική υπόθεση της καριέρας τους, αφού η μάγισσα έχει κυριεύσει πλέον το μυαλό της μητέρας και την εξωθεί να σκοτώσει τα παιδιά της.

Παίζουν: Πάτρικ Γουίλσον, Βέρα Φάρμιγκα, Ρον Λίβινγκστον, Λίλι Τέιλορ, Σάνλεϊ Κάσγουελ, Χέιλι Μακ Φάρλαντ.

*Star, Κυριακή 08/09, στις 02:15

«Δημόσιος Κίνδυνος» (1998) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης Τρόμου – Ένας αξιόλογος δικηγόρος( Γουίλ Σμιθ) βρίσκεται στο στόχαστρο ενός διεφθαρμένου πράκτορα (Τζιν Χακμαν) της υπηρεσίας κρατικής ασφάλειας, επειδή έχει στα χέρια του στοιχεία για το φόνο ενός γερουσιαστή. Με τη βοήθεια της τεχνολογίας προσπαθεί να αντιμετωπίσει τους διώκτες του πριν τον εκτελέσουν.

Κυνηγημένος, χωρίς χρήματα, χωρίς ταυτότητα, περνά στην αντεπίθεση με τη βοήθεια της υψηλής τεχνολογίας, χρησιμοποιώντας τα ίδια μέσα που χρησιμοποιούν και οι διώκτες του για να τον εκμηδενίσουν.

Παίζουν: Γουίλ Σμιθ, Τζιν Χάκμαν, Γιον Βόιτ, Λίζα Μπονέ, Ίαν Χαρτ, Γκάμπριελ Μπερν, Τζέισον Ρόμπαρντς, Τομ Σάιζμορ

*Alpha, Κυριακή 08/09, στις 02:40