Με μεγάλη συμμετοχή συμπολιτών μας, πραγματοποιήθηκε η δράση “Κυριακάτικο Τραπέζι”  στα Ψαράδικα Καστοριάς.

Πρόκειται για μια γιορτή – διαμαρτυρία η οποία έγινε με πρωτοβουλία της Αθηνάς  Κιορπελίδου και της Στέλλας Μπούρου και την υποστήριξη συλλόγων της Καστοριάς, με στόχο να αφυπνίσει τους αρμόδιους φορείς και να στρέψει το ενδιαφέρον τους προς ένα εμβληματικό κτήριο όπου κάποτε μας υποδέχονταν τα μαγαζάκια που πουλούσαν ψάρια και ένα εμβληματικό στέκι-τσιπουράδικο, που τώρα έχει εγκαταλειφθεί στην τύχη του.

“Μαζευτήκαμε εδώ, στο πλαίσιο ενός προγράμματος που παρακολουθήσαμε με την κ. Κιορπελίδου το οποίο διοργανώνεται από το ινστιτούτο Goethe  και την εταιρεία ΑrtΒox. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα το οποίο έχει μεγάλη προβολή στην Βόρεια Ελλάδα.

Θέλουμε να δείξουμε στις αρχές  ότι είμαστε πάρα πολλοί αυτοί που ζητούμε την νομιμοποίηση του κτιρίου και όταν θα τελειώσουν οι διαδικασίες για την νομιμοποίησή του, προτείνουμε ο χώρος αυτός να παραχωρηθεί στην κοινότητα, στον καθέναν από εμάς που θέλει να εκφραστεί καλλιτεχνικά. Να γίνει το  εγκαταλελειμμένο κτίριο ένας  χώρος πολιτισμού ο οποίος θα ανήκει στην κοινότητα και όχι σε κάποιο συγκεκριμένο σύλλογο, όχι σε κάποιον ειδικό φορέα. Να ανήκει σε όλους εμάς”, δήλωσε η Στέλλα  Μπούρου

Στις παράλληλες δράσεις της εκδήλωσης συμπεριλαμβάνεται η ομιλία του βιοκαλλιεργητή Στέφανου Λιούζα, με θέμα «Γεωργία και Πολιτισμός» καθώς και η παρουσίαση του νέου βιβλίου του συγγραφέα Στάθη Μασκαλίδη, το οποίο εμπνεύστηκε από τη σειρά των παιδικών κόμικς «Ο Μικρός Καουμπόυ».

Φωτογραφίες:

Δείτε το video: