Σήμερα πραγματοποιήθηκαν τα Θυρανοίξια της ιστορικής Ιεράς Μονής Τσούκας στην Αγία Άννα. Η τελετή έλαβε χώρα με τη χοροστασία του Σεβασμιοτάτου Μητροπολίτη Καστοριάς, κ.κ. Καλλινίκου, και την παρουσία της Υπουργού Πολιτισμού, κας Λίνας Μενδώνη, σηματοδοτώντας την ολοκλήρωση των σημαντικών εργασιών αποκατάστασης και ανάδειξης της Μονής.

Η Μονή Τσούκας, με την πλούσια ιστορία και την ιδιαίτερη θρησκευτική σημασία της, υπήρξε επίκεντρο προσευχής και λατρείας για αιώνες. Η αποκατάσταση του μνημείου εντάσσεται στις ευρύτερες προσπάθειες του Υπουργείου Πολιτισμού για τη διάσωση και την ανάδειξη της πολιτιστικής κληρονομιάς της χώρας μας. Οι εργασίες που πραγματοποιήθηκαν στη Μονή, στόχο είχαν την ανάδειξη των μοναδικών αρχιτεκτονικών στοιχείων της.

Η Υπουργός Πολιτισμού, κα Μενδώνη, κατά τη διάρκεια της εκδήλωσης, υπογράμμισε τη σημασία της διάσωσης της θρησκευτικής και πολιτιστικής κληρονομιάς, επισημαίνοντας ότι η Ιερά Μονή Τσούκας αποτελεί ένα από τα σημαντικότερα μνημεία της περιοχής. Επίσης, ευχαρίστησε όλους όσοι συνέβαλαν στις εργασίες αποκατάστασης και τόνισε πως τέτοιες δράσεις αναδεικνύουν την ταυτότητα και την ιστορία του τόπου, ενώ ταυτόχρονα προσελκύουν το ενδιαφέρον τόσο των πιστών όσο και των επισκεπτών.

Η εκδήλωση έκλεισε με την ευλογία του Σεβασμιοτάτου κ.κ. Καλλινίκου, ο οποίος εξέφρασε τη χαρά του για την αποκατάσταση του μοναστηριού και τη σημασία της διατήρησης των θρησκευτικών μας παραδόσεων.

φωτογραφίες:

Δείτε το video: