Καμία άλλη επικίνδυνη ύλη, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που εντοπίστηκαν στο αρχικό δείγμα, δεν ανίχνευσε το Γενικό Χημείο του Κράτους, στους 31 ύποπτους φακέλους που εστάλησαν σε εκπαιδευτικά ιδρύματα της επικράτειας και στη Μόρια.
Σύμφωνα με τη ΓΓ Πολιτικής Προστασίας, ολοκληρώθηκαν οι εργαστηριακές αναλύσεις που έγιναν στο σύνολο των δειγμάτων (31 φάκελοι), από το Γενικό Χημείο του Κράτους.
Το πόρισμα αναφέρει ότι «δεν εντοπίστηκε σε κανένα φάκελο σκόνη ή άλλες ουσίες, πέραν των ερεθιστικών ουσιών που ανιχνεύθηκαν στο αρχικό δείγμα».
Υπενθυμίζεται ότι στο πρώτο δείγμα είχαν ανιχνευθεί ουσίες που χρησιμοποιούνται στην παραγωγή και βελτίωση συγκολλητικών ουσιών και μελανιών εκτύπωσης.
Επτά άτομα που είχαν έρθει σε επαφή με το περιεχόμενο του φακέλου και αρχικά ανέφεραν ήπια συμπτωματολογία από το ανώτερο αναπνευστικό είχαΝ στο νοσοκομείο παρέμειναν σε απομόνωση για προληπτικούς λόγους και αποχώρησαν μετά τα εργαστηριακά αποτελέσματα του Γενικού Χημείου του Κράτους.
Υποπτους φακέλους έχουν παραλάβει: to Πανεπιστημίο Αιγαίου στη Μυτιλήνη, στην Πολυτεχνειούπολη Κρήτης στα Χανιά, Πανεπιστήμιο Κέρκυρας, ΤΕΙ Ιονίων Νήσων στο Αργοστόλι Κεφαλονιάς, στην Πανεπιστημιούπολη Ζωγράφου στην Αθήνα, στο Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας στο Βόλο, στο ΤΕΙ Ηπείρου στην Αρτα, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Μακεδονίας στην Κοζάνη, στο Πανεπιστήμιο Μακεδονίας-Θράκης στη Θεσσαλονίκη, στο Πανεπιστήμιο Δυτικής Αθήνας στο Αιγάλεω, στην ΑΣΠΕΤΕ πρώην ΣΕΛΕΤΕ στο Μαρούσι, ενώ βρέθηκε και φάκελος στα ΕΛΤΑ του αεροδρόμιο «Ελευθέριος Βενιζέλος» με παραλήπτη καθηγητή του ΑΠΘ.
Οι φάκελοι ήταν πανομοιότυποι, φαίνεται πως είχαν σταλεί από την Ινδία και περιελάμβαναν μηνύματα για το Ισλάμ.