9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και σου έχουμε επιλέξει εννιά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Κύριος και η Κυρία Σμιθ» (2005) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Περιπέτεια  – Ο κύριος και η κυρία Σμιθ  ο John και η Jane, έχουν αρκετά προβλήματα με το γάμο τους, τα οποία ούτε ο οικογενειακός τους σύμβουλος μπορεί να τους βοηθήσει να τα αντιμετωπίσουν. Τα προβλήματα αυτά φτάνουν στο αποκορύφωμα, όταν αντιλαμβάνονται ο ένας για τον άλλον ότι είναι πληρωμένοι δολοφόνοι, για διαφορετική ο καθένας εταιρία. Σαν να μην έφτανε αυτό, οι εντολές που φτάνουν από ψηλά προστάζουν ο John να σκοτώσει την Jane και αντιστρόφως.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Αντζελίνα Τζολί, Βινς Βον, Άνταμ Μπρόντι, Κέρι Ουάσινγκτον

*Skai, Τρίτη 10/09 21:00

«Τρεις Άντρες στο Κρεβάτι μου» (1985) σκηνοθεσία Οδυσσέας Κωστελέτος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η όμορφη Μελίνα, ωσάν μια σύγχρονη Μεσσαλίνα, πιστεύει πως ο ένας άντρας δεν της είναι αρκετός. Γιατί λοιπόν να μην έχει και δεύτερο ή ακόμα και τρίτο;

Παίζουν: Ελένη Ερήμου, Βάσος Αδριανός, Χρήστος Νομικός, Αλίκη Καμινέλη, Γιώργος Πετρόχειλος, Σούλη Σαμπάχ

*Open, Τρίτη 10/09 21:00

«Στην καρδιά της Θάλασσας» (2015) σκηνοθεσία Ρον Χάουαρντ

Περιπέτεια – Το χειμώνα του 1820, το φαλαινοθηρικό της Νέας Αγγλίας, Έσεξ, δέχτηκε επίθεση από κάτι που κανείς δεν μπορούσε να πιστέψει: μια φάλαινα τεραστίων διαστάσεων και δύναμης, με μια σχεδόν ανθρώπινη αίσθηση εκδίκησης. Πρόκειται για την τραγωδία που ενέπνευσε τον Χέρμαν Μέλβιλ να γράψει το αριστούργημα του, «Μόμπι Ντικ», το οποίο ωστόσο θα διηγούνταν τη μισή μόνο ιστορία.

Η ταινία «Στην Καρδιά της Θάλασσας» θα μας αποκαλύψει την οδυνηρή κατάληξη αυτής της συνάντησης, καθώς το πλήρωμα του πλοίου που καταφέρνει να επιβιώσει, θα φτάσει στα άκρα και θα κάνει το ακατόρθωτο, προκειμένου να μείνει ζωντανό.

Παίζουν: Κρις Χέμσγουορθ, Πολ Άντερσον, Κίλιαν Μέρφι, Μπεν Γουίσοου, Σάρλοτ Ράιλι, Τομ Χόλαντ, Μισέλ Φέαρλι, Έντουαρντ Άσλεϊ, Σαρλότ Ράιλι

*Star, Τρίτη 10/09 21:45

«Ο Ατσίδας» (1962) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Κωμωδία – Ο αυστηρός αδελφός μιας κοπέλας απειλεί να σκοτώσει τον αγαπημένο της γιατί δεν την παντρεύεται, ενώ και αυτός έχει το ίδιο πρόβλημα με τη δική του αγαπημένη. Μια μέρα ένας άγνωστος σε ένα εξοχικό κέντρο του αποκαλύπτει το «στρίβειν δια του αρραβώνος». Όταν όμως επιστρέφει στο σπίτι διαπιστώνει ότι ο άγνωστος είναι ο αγαπημένος της αδελφής του, ο οποίος εφαρμόζει τη μέθοδο μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Ζωή Λάσκαρη, Θανάσης Βέγγος, Τζόλυ Γαρμπή, Στέφανος Στρατηγός, Μαρία Βούλγαρη, Β. Πρωτόπαππας, Παντελής Ζερβός.

*Ant1, Τρίτη 10/09 22:00

«Ο Άντρας που Έριξε τον Λευκό Οίκο» (2017) σκηνοθεσία Πίτερ Λάντεσμαν

Βιογραφικό πολιτικό θρίλερ -Βασισμένη στην αληθινή ιστορία του πιο άγνωστου άνδρα στην αμερικανική ιστορία, του Μαρκ Φελτ, του δευτέρου σε ιεραρχία αξιωματικού του FBI, ο οποίος χαρακτηρίστηκε ως το «βαθύ Λαρύγγι» ή αλλιώς καρφί στο σκάνδαλο του Watergate.

Η ταυτότητα του μυστικού πληροφοριοδότη παρέμεινε για πάνω από 30 χρόνια πηγή συνεχούς δημόσιας περιέργειας και εικασιών μέχρι που το 2005 ο Φελτ αυτοαποκαλύφθηκε μέσω ενός άρθρου στο Vanity Fair.

Ενώ το όνομα του έγινε δημοσίως γνωστό για πάνω από μία δεκαετία, λίγοι γνώριζαν την προσωπική και επαγγελματική ζωή του εξαιρετικά ιδιοφυούς και ασυμβίβαστου Φελτ, ο οποίος ρίσκαρε και τελικά θυσίασε τα πάντα, συμπεριλαμβανομένων της οικογένειας , της καριέρας και τελικά της ελευθερίας του, για να φέρει στο φως αυτά που γνώριζε.

Ο Μαρκ Φελτ μας δείχνει το Watergate όπως δεν το έχουμε δει ποτέ ξανά.

Παίζουν: Λίαμ Νίσον, Ντάιαν Λέιν, Μάρτον Κσόκας

*ΕΡΤ1, Τρίτη 10/09 23:00

«Φτερά και Πούπουλα» (2021) σκηνοθεσία Ομάρ Ελ Ζοχάιρι

Δραματική Κωμωδία – Η ταινία Φτερά και Πούπουλα φαίνεται πως μας παρουσιάζει μια όμορφα καδραρισμένη, οξεία παρατηρημένη, ήσυχη απεικόνιση της κοινωνικής ανισότητας, της αθλιότητας και της υποταγής των γυναικών σε μια αιγυπτιακή πόλη-εργοστάσιο. Μέχρι τη στιγμή που όλα αλλάζουν…

Η ζωή μιας οικογένειας αλλάζει ριζικά όταν ο αυταρχικός πατέρας μεταμορφώνεται σε κοτόπουλο, μετά από ένα μαγικό τρικ σε ένα παιδικό πάρτυ.

Ξαφνικά, η μητέρα της οικογένειας που ήταν εγκλωβισμένη στις καθημερινές, επαναλαμβανόμενες, τετριμμένες δουλειές του σπιτιού, καλείται να επαναπροσδιορίσει το ρόλο της και να αναλάβει τα ηνία της οικογένειας.

Η μητέρα, της οποίας όλη η ζωή ήταν αφιερωμένη στον σύζυγο και τα παιδιά της, πρέπει να βγει στο προσκήνιο και να φροντίσει τα παιδιά και τον εαυτό της.

Ενώ κινεί γη και ουρανό για να επαναφέρει πίσω τον σύζυγό της και να εξασφαλίσει την επιβίωσή τους, εκείνη περνάει μια ολική μεταμόρφωση.

Παίζουν: Σάμι Μπασούνι, Μοχάμεντ Αμπντ Ελ Χαντί, Φαντί Μινά Φαουζί, Ντεμιάνα Νασάρ

*ΕΡΤ3, Τρίτη 10/09 23:30

«Οι Σπεσιαλίστες» (1994) σκηνοθεσία Λουίς Λιόσα

Δραματική  Δράσης – Η Μέι Μάνρο επαναφέρει στην ενεργό δράση τον Ρέι Κουίκ, πρώην πράκτορα της CIA και ειδικό στα εκρηκτικά, καθώς προτίθεται να εκδικηθεί για τη δολοφονία των γονιών της από τον μεγαλοκακοποιό Τζο Λίον και τον γιο του, Τόμας.

Εντωμεταξύ, ο Νεντ Τρεντ, πρώην συνάδελφος του Ρέι, που εργάζεται τώρα για λογαριασμό του Λίον, είναι αποφασισμένος να κλείσει μια και καλή τους παλιούς, ανοιχτούς λογαριασμούς, που έχει με τον Ρέι.

Καθώς ο Ρέι αποδεκατίζει τους άνδρες του Λίον, μπλέκει παράλληλα σ’ ένα φλογερό ειδύλλιο με τη Μέι

Παίζουν: Σάρον Στόουν, Συλβέστερ Σταλόνε, Έρικ Ρόμπερτς, Τζέιμς Γουντ, Μάιτε Βιλάν, Ροντ Στάιγκερ

*Star, Τρίτη 10/09 00:15

«Τροχονόμος… Βαρβάρα» (1981) σκηνοθεσία Όμηρος Ευστρατιάδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Αχιλλέας, μένει στις Εργατικές πολυκατοικίες και μην μπορώντας να βρει δουλειά, αποφασίζει να υποδυθεί την αδελφή του, Βαρβάρα, παίρνοντας τη θέση της στη σχολή τροχονόμων. Εκεί αρχίζουν οι περιπέτειες για τον Αχιλλέα, καθώς ερωτεύεται την Κάτια ένα πλουσιοκόριτσο που πηγαίνει στη σχολή από ανία. Η «Βαρβάρα», εν τω μεταξύ γίνεται η «αγαπημένη» μαθήτρια του αφοσιωμένου εκπαιδευτή της σχολής και τα πράγματα περιπλέκονται για τον Αχιλλέα που έχει εγκλωβιστεί στο ρόλο της Βαρβάρας.

Παίζουν: Γιάννης Γκιωνάκης, Στάθης Ψάλτης, Τζένη Ζαχαροπούλου, Μαρί Καραβία, Μαρία Ανδριώτου, Μάκης Δεμίρη, Λευτέρης Γυφτόπουλος, Μίμης Φωτόπουλος.

*Alpha, Τρίτη 10/09 00:30

«The Bang Bang Club» (2010) σκηνοθεσία Στίβεν Σίλβερ

Βιογραφική δραματική – Νότια Αφρική, 1994. Ο Νέλσον Μαντέλα έχει μόλις αποφυλακιστεί και κατά τους τελευταίους αιματηρούς μήνες του Απαρτχάιντ, οι εντάσεις σταδιακά αυξάνονται.

Φυλετικές σέχτες με την υποστήριξη της λευκής κυβέρνησης, κηρύττουν αιματηρό πόλεμο μεταξύ τους και στους δρόμους του Σοβέτο αντηχούν πυροβολισμοί.

Τέσσερις νέοι, λευκοί δημοσιογράφοι γνωστοί και ως «Bang Bang Club», δημοσιοποιούν το μακελειό, που ρήμαξε τους δρόμους της πόλης.

Τέσσερις επαγγελματίες, που ρισκάρουν τις ζωές τους για την καλύτερη φωτογραφία και το μεγαλύτερο επαγγελματικό επίτευγμα, πληρώνοντας, όμως, πολύ ακριβά το τίμημα, που τους επιβάλει η φρίκη του πολέμου…

Παίζουν: Ράιαν Φίλιπ, Μαλίν Άκερμαν, Τέιλορ Κιτς, Ράσελ Σαβαντιέρ, Πάτρικ Σάι, Νικ Μπορέιν, Πάτρικ Λίστερ

*Star, Τρίτη 10/09 02:30