8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τετάρτη με ποπ κορν και ταινία!

«Red 2» (2013) σε σκηνοθεσία Ντιν Πάρισοτ

Δράσης Κομεντί Περιπέτεια –  Οι πρώην πράκτορες της CIA Φρανκ Μόουζες (Μπρους Γουίλις) και Μάρβιν Μπογκς (Τζον Μάλκοβιτς) βρίσκονται άθελά τους μπλεγμένοι σε μια βρόμικη δουλειά του παρελθόντος. Ένα χαρτί που διαρρέει στο Ίντερνετ θα συνδέσει λανθασμένα τα ονόματά τους με ένα κρυμμένο ψυχροπολεμικό πυρηνικό όπλο και το αχτύπητο ντουέτο θα ξεκινήσει ένα παγκόσμιο σαφάρι για την ανεύρεση των πραγματικών υπευθύνων, παρασύροντας και τη Σάρα, την άβγαλτη ερωμένη του Φρανκ, στο κατασκοπικό τους ντελίριο.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Τζον Μάλκοβιτς, Μέρι Λουΐζ Πάρκερ, Άντονι Χόπκινς, Έλεν Μίρεν, Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Μπιούν Χουν Λι, Μπράιαν Κοξ, Νιλ Μακντόνα.

*Skai, Τετάρτη 11/09 στις 21:00

«Ο Γιάννης που έγινε Τζώνης» (1986) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Γιάννης ξέχασε την προέλευση του, τις ελληνικές παραδόσεις και τις υποχρεώσεις που έχει ένας Έλληνας αδελφός στις ανύπαντρες αδελφές του. Η ζωή του στην Αμερική και η Αμερικάνα γυναίκα του κατάφεραν να του ξεριζώσουν τις αδύνατες ρίζες, που είχε ακόμα στην ψυχή του για το σπίτι του και τις αδελφές του. Τι θα απογίνουν οι αδελφές του; Πως θα τα βολέψει ο Κώστας, που τον πνίγουν οι υποχρεώσεις και που περιμένει τα δολάρια του αδελφού του σαν σωσίβιο;

Παίζουν: Ηλίας Λογοθέτης , Δημήτρης Πιατάς , Κάκια Ιγερινού , Χρήστος Ζορμπάς , Βαγγέλης Πρωτόπαππας , Τάσος Ψωμόπουλος , Αλέκος Ζαρταλούδης , Νατάσα Ρώμα , Δήμητρα Σερεμέτη , Μίρνα Μηλιώνη , Γιώργος Καρμάτης

*Open, Τετάρτη 11/09 στις 21:00

«John Wick: Κεφάλαιο 3» (2019) σκηνοθεσία Τσαντ Σταχέλσκι

Δράσης – Ο Τζον Γουίκ έχει επικηρυχθεί από το συνδικάτο του εγκλήματος για 14.000.000 δολάρια και ο χρόνος που έχει για να εξαφανιστεί μέσα στην αφιλόξενη Νέα Υόρκη, είναι μόλις 60 λεπτά.

Η δολοφονία του Ιταλού μαφιόζου Σαντίνο Αντόνιο μέσα στο Ξενοδοχείο Κοντινένταλ, παραβίασε τους κανόνες του κόσμου τους.

Ο ασταμάτητος John Wick επιστρέφει στην 3η περιπέτειά του, πιο εκδικητικός από ποτέ. Σε κάθε γωνία συναντά και από έναν αποφασισμένο πληρωμένο δολοφόνο, ενώ κάθε βήμα του παρακολουθείται. Ακόμη και ο Βασιλιάς του Μπαουερι (Λώρενς Φισμπουρν) έχει στείλει ξωπίσω του όλα τα “μάτια” και τα “αυτιά” του.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Εϊζια Κέιτ Ντίλον, Τζερόμ Φλιν, Ιαν ΜακΣέιν

*Star, Τετάρτη 11/09 στις 21:45

«Ο φίλος μου ο Λευτεράκης» (1963) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Θόδωρος (Ντίνος Ηλιόπουλος) έχει επινοήσει ένα φανταστικό φίλο από την Πάτρα, τον Λευτεράκη. Τον χρησιμοποιεί ως πρόσχημα για να καλύψεις τις ερωτοδουλειές του και να ξεφεύγει από τη γυναίκα του Φωφώ (Μάρω Κοντού) . Μια μέρα, όμως, εμφανίζεται στην πόρτα του ο Λευτεράκης (Κώστας Βουτσάς) με σάρκα και οστά. Ο Λευτεράκης γνωρίζει τα πάντα για τον Θόδωρο, ενώ ακόμα και μια οικογενειακή φίλη τον αναγνωρίζει και τον χαιρετάει εγκάρδια. Και η ιστορία με τον φανταστικό φίλο Λευτεράκη πλέον παίρνει μια νέα τροπη, με τον Θόδωρο να βρίσκεται στα όρια να χάσει το μυαλό του.

Παίζουν: Ντίνος Ηλιόπουλος, Κώστας Βουτσάς, Μάρω Κοντού, Γιώργος Κωνσταντίνου, Καίτη Πάνου, Χρήστος Τσαγανέας, Μαργαρίτα Αθανασίου, Κατερίνα Γιουλάκη, Νικήτας Πλατής, Τζένη Κυριακού, Άρτεμις Θεοδωρακοπούλου, Μπέτυ Δακοπούλου, Θάνος Συριώτης, Γιώργος Δεληκατερίνης.

*Ant1, Τετάρτη 11/09 στις 22:00

«What Is Life Worth» (2020) σκηνοθεσία Σάρα Κολάντζελο

Δράμα – Τι αξίζει η ζωή; Πώς ο νόμος βάζει μια τιμή στην ύπαρξη κάποιου;

Μετά τις επιθέσεις του 2001 στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου και στο Πεντάγωνο, το Κογκρέσο διορίζει τον δικηγόρο Κένεθ Φάινμπεργκ να ηγηθεί της επιτροπής αποζημίωσης των θυμάτων της 11ης Σεπτεμβρίου.
Αλλά πώς μπορεί να αποτιμήσει τις ζωές που χάθηκαν; Παγιδευμένος ανάμεσα σε δικηγόρους που θέλουν να μηνύσουν και των λόμπι των αεροπορικών εταιρειών που ανυπομονούν να συμβιβαστούν, ο Φάινμπεργκ πρέπει να μεσολαβήσει για μια συμφωνία με τις οικογένειες των θυμάτων. Όταν έρθει αντιμέτωπος με τον Τσαρλς Γουλφ ,που ηγείται ενός αντι-κινήματος “Fix the Fund” του οποίου η σύζυγος πέθανε στους πύργους, ο Φάινμπεργκ αρχίζει να μαθαίνει το ανθρώπινο κόστος της τραγωδίας.

Έχουν περάσει αρκετά χρόνια από τις τρομοκρατικές επιθέσεις στο Παγκόσμιο Κέντρο Εμπορίου. Έχουν γυριστεί ταινίες που το πραγματεύονται, αλλά η νέα ταινία Worth καταδύεται στις ιστορίες των θυμάτων και στη νομική μάχη που ακολούθησε.

Παίζουν: Μάικλ Κίτον, Στάνλεϊ Τούτσι, Έιμι Ράιαν, Τέιτ Ντόνοβαν, Λόρα Μπενάντι, Τάλια Μπάλσαμ, Λόρα Σον

Διαθέσιμο στο ERTFLIX

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 11/09 στις 23:00

«Το Μεγάλο Τσίρκο» (2018) σκηνοθεσία Κάρλος Ντιέγκες

Δραματική –  Η ταινία αφηγείται την ιστορία 5 γενεών του ίδιου οικογενειακού τσίρκου. Από τα εγκαίνια του The Great Mystical Circus το 1910 μέχρι σήμερα, οι θεατές θα συνοδεύουν, με τη βοήθεια του Σελαβί, του τελετάρχη, τις περιπέτειες και τους έρωτες της οικογένειας Κιπς, από την ακμή τους, τη χρυσή εποχής τους μέχρι την παρακμή τους Μια ταινία στην οποία η πραγματικότητα και η φαντασία ενώνονται σε ένα μυστικιστικό σύμπαν.

Παίζουν: Βενσάν Κασέλ, Ζεσουίτα Μπαρμπόσα, Μπρούνα Λινζμέγιερ, Μαριάνα Χιμένες, Ραφαέλ Λοσάνο, Φλώρα Ντιέγκες, Νούνο Λόπεζ, Αντόνιο Φαγκούντες, Λουίζα Μαριάνι, Κατρίν Μουσέ, Μαρίνα Προβενζάνο

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 11/09 στις 00:00

«Magic Mike XXL» (2015) σκηνοθεσία Γκρέγκορι Τζέικομπς

Κωμωδία – Ο Μάικ έχει εγκαταλείψει εδώ και τρία χρόνια την καριέρα του ως στρίπερ, παρόλο που βρίσκονταν στο απόγειο της. Οι υπόλοιποι φίλοι του και συνάδελφοι, έχουν αποφασίσει ότι ήρθε η ώρα να εγκαταλείψουν και εκείνοι με τη σειρά τους την ενεργό δράση αλλά… με στυλ, κάνοντας μια τελευταία παράσταση, που θα μείνει αξέχαστη σε όλους, στο Μίρτλ Μπιτς με επικεφαλής τον θρυλικό Μάτζικ Μάικ!

Παίζουν: Τσάνινγκ Τέιτουμ, Τζο Μανγκανιέλο, Ματ Μπόμερ, Κέβιν Νας, Γκαμπριέλ Ιγκλέσιας, Άνταμ Ροντρίγκες.

*Star, Τετάρτη 11/09 στις 00:30

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Τετάρτη 11/09 στις 01:30