10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δέκα ταινίες για να σου κρατήσουν συντροφιά απόψε!

«Προμηθέας» (2012) σκηνοθεσία Ρίντλεϊ Σκοτ

Μυστηρίου Περιπέτεια – Η ιστορία επικεντρώνεται στο πλήρωμα του διαστημόπλοιου “Προμηθέας”, όταν αυτό οδηγείται σε έναν μακρινό κόσμο με προηγμένο πολιτισμό, ψάχνοντας την προέλευση της ανθρωπότητας.

Βρισκόμαστε στο τέλος του 21ου αιώνα. Δύο επιστήμονες, βασισμένοι σε στοιχεία από αρχαίες σπηλαιογραφίες, πιστεύουν πως ο άνθρωπος δεν δημιουργήθηκε μέσω της φυσικής εξέλιξης των ειδών και βάσει της δαρβίνειας θεωρίας, αλλά φτιάχτηκε από κάποια νοήμονα όντα.

Σε έναν μακρινό πλανήτη εκτός του ηλιακού συστήματος, ενώ προσπαθούν να συλλέξουν στοιχεία που σχετίζονται με την προέλευση του ανθρώπινου είδους και την εμφάνισή του στη Γη, ανακαλύπτουν έναν εξωγήινο κόσμο. Γρήγορα συνειδητοποιούν ότι κάτι τρομακτικό κρύβεται εκεί και θα δώσουν μάχη για να επιβιώσουν, ενώ γίνεται ξεκάθαρο ότι η φρίκη που βιώνουν απειλεί όχι μόνον τους ίδιους, αλλά και την ύπαρξη ολόκληρης της ανθρωπότητας.

Παίζουν: Νούμι Ραπάς, Μάικλ Φασμπέντερ, Γκάι Πιρς, Ίντρις Έλμπα, Σαρλίζ Θερόν, Λόγκαν Μάρσαλ Γκριν, Πάτρικ Γουίλσον, Πήτερ Ο’ Τουλ, Σον Χάρις.

*Skai, Πέμπτη 12/09, στις 21:00

«Ληστές και Ασφαλιστές» (1988) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Καλογήρου, Θάνος Παπαδόπουλος, Πουλχερία Λουκά, Δημήτρης Μπάνος, Πάνος Κορκοτάς, Τάκης Γεωργέλης, Γιώργος Κόζης, Δημήτρης Πανταζής, Νίκος Ρεντήφης, Ζωή Βουδούρη

*Open, Πέμπτη 12/09, στις 21:00

«Σε Έναν Έρημο Τόπο» (1950) σκηνοθεσία Νίκολας Ρέι

Δραματική – Ο σεναριογράφος Ντίξον Στιλ, αντιμέτωπος με το απεχθές καθήκον να γράψει το σενάριο ενός ευτελούς μπεστ σέλερ, βάζει τη Μίλντρεντ Άτκινσον να του πει την ιστορία με τα δικά της λόγια. Αργότερα εκείνο το βράδυ, η Μίλντρεντ δολοφονείται και ο Στιλ είναι ο βασικός ύποπτος- το ιστορικό του ως επιθετικός όταν θυμώνει και η μακάβρια αίσθηση του χιούμορ του είναι εναντίον του. Ευτυχώς, η αξιαγάπητη γειτόνισσα Λόρελ Γκρέι του δίνει άλλοθι. Η Λόρελ αποδεικνύεται ότι είναι ακριβώς αυτό που χρειαζόταν ο Στιλ, και η φιλία τους ωριμάζει σε αγάπη. Θα μπει ανάμεσά τους η καχυποψία, η αμφιβολία και οι εσωτερικοί δαίμονες του Στιλ;

Παίζουν: Χάμφρεϊ Μπόγκαρτ, Γκλόρια Γκρέιαμ, Φρανκ Λοβτζόι, Καρλ Μπέντον Ράιντ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 12/09, στις 21:00

«Ανώνυμη Κλήση» (2022) σκηνοθεσία Ρομουάλντ Μπουλανζέ

Δραματική Τρόμου – Ένας ραδιοφωνικός παραγωγός (Μελ Γκίμπσον) δέχεται μια κλήση από έναν άγνωστο, που απειλεί να σκοτώσει ολόκληρη την οικογένεια του ζωντανά στον αέρα.

Για να σώσει αγαπημένα πρόσωπα, ο παραγωγός θα πρέπει να παίξει ένα σκοτεινό παιχνίδι επιβίωσης. Ο μόνος τρόπος για να κερδίσει είναι να ανακαλύψει την ταυτότητα του εγκληματία.

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Γουίλιαμ Μόζλι, Κέβιν Ντίλον, Τζον Ρόμπινσον, Νάντια Φαρές, Ενρίκε Αρσε

*Star, Πέμπτη 12/09, στις 21:45

«Ένας Ιππότης για τη Βασούλα» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία Κωμωδία – Η Βασούλα είναι μια φτωχή κοπέλα, γραμματέας, συνοδός και αναγνώστρια της ιδιότροπης ηλικιωμένης κυρίας Κλειώς, που λατρεύει τα ιπποτικά μυθιστορήματα και ζει απομονωμένη στη βίλα της, μαζί με τον πιστό της υπηρέτη Αριστείδη. Μια μέρα, που η κυρία Κλειώ λείπει, η Βασούλα δέχεται την επίσκεψη της Πόπης και του αγαπημένου της Μήτσου, ενός φιλικού της ζευγαριού, που της ζητούν να τους φιλοξενήσει. Η ξαφνική επιστροφή της κυρίας της, αναγκάζει τη Βασούλα να συστήσει τον φίλο της Πόπης σαν άντρα της, που λείπει συχνά επειδή είναι ναυτικός. Όταν η κυρία Κλειώ πεθαίνει και αφήνει την περιουσία της στη Βασούλα, «σύζυγο Δημητρίου Μπεζεσταίνη», αρχίζουν και τα προβλήματα.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Μαρία Φωκά, Γιώργος Μιχαλόπουλος, Χρόνης Εξαρχάκος, Μαρία Μπονέλλου, ΓΙώργος Μεσσάλας.

*Ant1, Πέμπτη 12/09, στις 22:00

«Ο Λαρς και η Κούκλα του» (2007) σκηνοθεσία Γκεργ Γκιλέσπι

Κομεντί Ρομαντική – Ο Ράιαν Γκόσλιγκ είαι ο Λαρς Λίντστρομ, ένας ντροπαλός νεαρός σε μια μικρή βόρεια πόλη.

Ένα βράδυ φέρνει τελικά στο σπίτι του αδελφού και της κουνιάδας του, το κορίτσι των ονείρων του.

Το μόνο πρόβλημα είναι ότι δεν είναι αληθινή – είναι μια κούκλα του σεξ που παρήγγειλε ο Λαρς από το Διαδίκτυο.

Αλλά το σεξ δεν είναι αυτό που έχει στο μυαλό του ο Λαρς, αλλά μάλλον μια βαθιά, ουσιαστική σχέση.

Η κουνιάδα του ανησυχεί γι’ αυτόν, ο αδελφός του τον θεωρεί τρελό, αλλά τελικά ολόκληρη η πόλη αποδέχεται την αυταπάτη του για να υποστηρίξει αυτό το καλόψυχο αγόρι που πάντα αγαπούσαν.

Παίζουν: Ράιαν Γκόσλιγκ, Έμιλι Μόρτιμερ, Πατρίσια Κλάρκσον, Κάρεν Ρόμπινσον, Μπίλι Πάροτ, Σάλι Καχίλ, Πολ Σνάιντερ, Κέλι Γκάρνερ, Λίζα Ρίπο Μαρτέλ, Νταγκ Λένοξ, Τζο Μπόστικ

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 12/09, στις 23:00

«Η Σκοτεινή Πλευρά του Νόμου» (2009) σκηνοθεσία Αντουάν Φουκουά

Αστυνομική Δράσης – Η ταινία διαδραματίζεται στους σκληρούς και επικίνδυνους δρόμους του Μπρούκλιν της Νέας Υόρκης και παρακολουθεί τις ζωές τριών αστυνομικών, οι οποίοι παλεύουν όλοι με τους δικούς τους προσωπικούς δαίμονες, ενώ υποτίθεται ότι υπηρετούν το νόμο.

Η πλοκή περιστρέφεται γύρω από τρεις βασικούς χαρακτήρες:

Ο Έντι, που υποδύεται ο Ρίτσαρντ Γκηρ, είναι ένας βετεράνος αστυνομικός που απέχει μόλις λίγες ημέρες από τη συνταξιοδότηση. Κουρασμένος από τη διαφθορά και τις αδικίες που έχει δει κατά τη διάρκεια της καριέρας του, ο Έντι έχει απογοητευτεί από το επάγγελμά του και μετράει αντίστροφα τις μέρες για τη συνταξιοδότησή του. Του αναθέτουν να εκτελεί ασήμαντα καθήκοντα στην υπηρεσία, καθώς οι μέρες του στο σώμα τελειώνουν.

Ο Τανγκο, που υποδύεται ο Ντον Τσιντλ, είναι ένας μυστικός ντετέκτιβ που έχει περάσει χρόνια διεισδύοντας σε μια συμμορία ναρκωτικών με επικεφαλής τον Καζ, που υποδύεται ο Γουέσλσϊ Σνάιπς.

Καθώς τα όρια μεταξύ της μυστικής και της πραγματικής του ταυτότητας θολώνουν, ο Τάνγκο έρχεται αντιμέτωπος με ένα ηθικό δίλημμα. Δελεάζεται από την προοπτική να πάρει επιτέλους προαγωγή και να αφήσει πίσω του τη ζωή του ως μυστικός αστυνομικός. Ωστόσο, διχάζεται ανάμεσα στην αφοσίωσή του στους συναδέλφους του αστυνομικούς και την υπόθεση που έχει οργανώσει εδώ και τόσο καιρό.

Ο Σαλ Προσιντα, που υποδύεται ο Ήθαν Χωκ, είναι ένας απελπισμένος αστυνομικός της Δίωξης Ναρκωτικών με οικονομικά προβλήματα. Η σύζυγός του είναι έγκυος σε δίδυμα και χρειάζεται χρήματα για να συντηρήσει την οικογένειά του, αλλά ο πενιχρός μισθός του δεν είναι αρκετός. Ο πειρασμός του εύκολου χρήματος γίνεται πολύ μεγάλος, οδηγώντας τον σε ένα μονοπάτι διαφθοράς, καθώς κλέβει χρήματα από ναρκωτικά κατά τη διάρκεια επιδρομών.

Καθώς ξετυλίγονται οι ατομικές τους ιστορίες, οι συνθήκες ωθούν τους τρεις αστυνομικούς σε μια βίαιη σύγκρουση. Η ταινία διερευνά θέματα ηθικής, διαφθοράς και την περίπλοκη φύση της επιβολής του νόμου σε ένα περιβάλλον εγκλήματος και κοινωνικής παρακμής.

Παίζουν: Ρίτσαρντ Γκηρ, Ήθαν Χωκ, Ντον Τσιντλ, Αντουάν Φουκουά, Σάνον Κέιν, Έλεν Μπάρκιν, Βίνσεντ ντ΄Ονόφριο, Γουέσλει Σνάιπς, Γουίλ πάτον, Λίλι Τέιλορ, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 12/09, στις 00:00

«Οι Μισθοφόροι» (2020) σκηνοθεσία Ματ Εσκανταρι

Δράσης – Ένας δισεκατομμυριούχος CEO προσλαμβάνει μια ομάδα μισθοφόρων και τους αναθέτει να προστατέψουν ένα τεχνολογικό επίτευγμα, το οποίο αν βρεθεί σε λάθος χέρια μπορεί να βυθίσει τον κόσμο στο χάος.

Μια ομάδα τρομοκρατών, όμως, απάγουν την κόρη του και η φαινομενικά απλή αποστολή γίνεται αγώνας επιβίωσης για όλους.

Παίζουν: Τζέσι Μετκαλφ, Μπρους Γουίλις, Λαλα κεντ, Νάταλι εβα Μαρί, Σέρτζιο Ριζούτο, Τέξας Μπατλ, Σουέν Τέμελ, Τζον Γαλάνις, Λέσλι Έμετ, Τζάκι Νγκαγιεμ Αμπιγκέιλ Εσμένα, Νίκολας Πέρτον

*Star, Πέμπτη 12/09, στις 00:00

«Πάτερ Γκομένιος» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική κωμωδία – Ένας γυναικοκατακτητής με το παρατσούκλι Γκομένιος (Σωτήρης Μουστάκας) παντρεύεται αλλά επειδή, ακόμα και μετά το μήνα του μέλιτος, η γυναίκα του παραμένει παρθένα, αρχίζει να αμφιβάλλει για τον εαυτό του.

Αποφασίζει να ζητήσει βοήθεια από ένα γιατρό, ο οποίος τον διαβεβαιώνει ότι το πρόβλημά του είναι ψυχολογικής φύσεως. Θα αποσυρθεί σε μια μονή όπου θα ξαναβρεί τον εαυτό του, αγιάζοντας και καθιστώντας γυναίκες έγκυες, για να επιστρέψει τελικά στη δική του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Σωτήρης Τζεβελέκος, Αλίκη Καμινέλη, Κατερίνα Γιουλάκη, Θάλεια Παπάζογλου.

*Alpha, Πέμπτη 12/09, στις 01:30

«Η Δολοφονία του Τζέσε Τζέιμς Από τον Δειλό Ρόμπερτ Φορντ» (2007) σκηνοθεσία Άντριου Ντομινίκ

Δραματική Περιπέτεια – Μιζούρι, 1881. Ο Τζέσε Τζέιμς είναι ο διαβόητος αρχηγός της συμμορίας των Τζέιμς, που ληστεύει αδιάκριτα τράπεζες και τρένα. Το νεαρότερο μέλος της, είναι ο Μπόμπι Φόρντ, λάτρης του Τζέσε από μικρό παιδί. Καθώς ο Τζέσε Τζέιμς οργανώνει την επόμενη μεγάλη του ληστεία και κηρύσσει πόλεμο στους εχθρούς του, οι άνθρωποι που εμπιστεύεται περισσότερο, γίνονται τελικά, η μεγαλύτερη απειλή για τη ζωή του.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Κέισι Άφλεκ, Σαν Σέπαρντ, Μέρι-Λουίζ Πάρκερ, Πολ Σνάιντερ, Τζέρεμι Ρένερ, Ζόι Ντεσανέλ, Σαμ Ρόκγουελ

*Star, Πέμπτη 12/09, στις 02:15