13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Κυριακή είναι εδώ!

«Ο Άνθρωπος του Θεού» (2021) σκηνοθεσία Γελένα Πόποβιτς

Βιογραφική Δραματική Ελληνική Ταινία – Η δημοτικότητα του Νεκτάριου Κεφάλα, Μητροπολίτη Πενταπόλεως, προκαλεί τη ζήλια των κληρικών στην Αλεξάνδρεια.

Από φόβο ότι θα γίνει ο επόμενος Πατριάρχης Αιγύπτου, ο κλήρος τον δυσφημίζει με αποτέλεσμα να του στερήσουν την ιερατική του ιδιότητα και να τον εξορίσουν από την Αίγυπτο.

Στην Αθήνα πια, χάρη στην εξελιγμένη παιδαγωγική του τακτική γίνεται ξακουστός και κοσμαγάπητος και την ίδια εποχή επιδίδεται σε σπουδαίο συγγραφικό έργο.

Όμως ο φόρτος εργασίας τον καταπονεί και αποφασίζει να αποσυρθεί στην Αίγινα.

Ξαναχτίζει ένα ερειπωμένο μοναστήρι με τα ίδια του τα χέρια και χάρη στη φήμη του το μοναστήρι μεγαλώνει.

Η Mονή όμως δεν αναγνωρίζεται ποτέ, ενώ ο Άγιος Νεκτάριος κατηγορείται άδικα για ανηθικότητα. Στο Αρεταίειο νοσοκομείο λίγο πριν το τέλος του, θα κάνει το τελευταίο του θαύμα.

Παίζουν: Άρης Σερβετάλης, Αλεξάντρ Πετρόφ, Μίκι Ρουρκ, Χρήστος Λούλης, Καρυοφυλλιά Καραμπέτη, Νικήτας Τσακίρογλου, Γιάννης Στάνκογλου, Τάνια Τρύπη.

*Star, Κυριακή 15/09 στις 20:45

«SOS Πεντάγωνο καλεί Μόσχα» (1964) σκηνοθεσία Στάνλεϊ Κιούμπρικ

Κωμωδία – Ένας μανιώδης αντικομμουνιστής Στρατηγός ο , διοικητής μιας αμερικανικής αεροπορικής βάσης, αποφασίζει ότι ο πόλεμος είναι μια πολύ σημαντική υπόθεση και δεν μπορεί να μένει στα χέρια των πολιτικών. Έτσι εκμεταλλευόμενος ένα απόρρητο σχέδιο επίθεσης με πυρηνικά όπλα εναντίον της Ρωσίας, για το οποίο δεν απαιτείται η έγκριση του προέδρου των ΗΠΑ, στέλνει ένα βομβαρδιστικό Β52 της δικαιοδοσίας του, να βομβαρδίσει με πυρηνικούς πυραύλους συγκεκριμένους, στρατηγικούς στόχους της Σοβιετικής Ένωσης. Στη συνέχεια σφραγίζει το στρατόπεδο του και κλείνει όλες τις διόδους επικοινωνίας με το αεροσκάφος ώστε να μην μπορεί κανείς να ανακαλέσει την επίθεση.

Παίζουν: Πίτερ Σέλερς, Τζορτζ Σ. Σκοτ, Στέρλινγκ Χέιντεν

*ΕΡΤ2, Κυριακή 15/09 στις 21:00

«Η Κυρά μας η Μαμή» (1959) σε σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Λυκούργος, γιατρός του ΙΚΑ, βγαίνει στη σύνταξη και  πηγαίνει, μαζί με τη γυναίκα του και την κόρη του, να εγκατασταθεί στη Λεστινίτσα, το χωριό της γυναίκας του, όπου  σκοπεύει να ανοίξει ιατρείο. Στο χωριό, όμως, φοβερός αντίπαλος του γιατρού είναι η μαμή, που ασκεί και την ιατρική επιστήμη,  ανάγοντας όλα τα περιστατικά σε μάτιασμα!

Έχει πείσει τους πάντες πως ό,τι και να έχει κανείς δεν είναι παρά μάτιασμα, που η  ίδια πρέπει να ξεματιάσει με τις γνώσεις της – επί πληρωμή, φυσικά. Η μαμή έχει κι ένα γιο, που σπουδάζει στην Αθήνα ιατρική. Το ειδύλλιο μεταξύ της κόρης του Λυκούργου και του γιου της μαμής πλέκεται, αλλά το πρόβλημα είναι πως θα συμπεθεριάσουν αυτοί οι δύο άσπονδοι εχθροί…

Παίζουν: Ορέστης Μακρής, Γεωργία Βασιλειάδου, Ελένη Ζαφειρίου, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Ξένια Καλογεροπούλου.

*Mega, Κυριακή 15/09 στις 21:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Κυριακή 15/09 στις 22:00

«Η Άνοδος: Η Ιστορία των Αντετοκούνμπο» (2022) σκηνοθεσία Ακίν Ομοτόσο

Βιογραφική ταινία – Η αληθινή ιστορία θριάμβου των αδελφών Αντετοκούνμπο, που από μετανάστες έγιναν αστέρες του NBA.

Ο Τσαρλς και η Βέρα Αντετοκούνμπο μεταναστεύουν από τη Νιγηρία στην Ελλάδα, με την ελπίδα για ένα καλύτερο αύριο για εκείνους και την οικογένειά τους.

Το ζευγάρι εργάζεται σκληρά για να επιβιώσει και να εξασφαλίσει τα απαραίτητα στα πέντε του παιδιά. Καθημερινά απειλούνται με απέλαση από τη χώρα, καθώς το δύσκολο και δυσλειτουργικό σύστημα για την απόκτηση υπηκοότητας απειλεί τα όνειρα για τα παιδιά τους.

Για να κερδίσει αρκετά χρήματα και να πληρώσει τους λογαριασμούς, η οικογένεια πουλάει αναμνηστικά σε τουρίστες στην Αθήνα.

Τα αδέλφια Γιάννης και Θανάσης, όταν δεν δουλεύουν, παίζουν μπάσκετ σε μια τοπική ομάδα και ανακαλύπτουν γρήγορα ότι αν και δεν έχουν εμπειρία στο άθλημα, διαθέτουν μοναδικό ταλέντο.

Προπονούνται σκληρά και οραματίζονται να γίνουν αθλητές παγκόσμιας κλάσης, μαζί με τον αδελφό τους, Κώστα.

Με τη βοήθεια ενός ατζέντη ταλέντων, τα τρία αδέλφια αποφασίζουν να ακολουθήσουν καριέρα στο ΝΒΑ.
Σύντομα, όλος ο κόσμος μιλάει για το φαινόμενο Αντετοκούνμπο!

Παίζουν: Ντάγιο Οκενίγι, Γιετί Μπαντάκι, Ούτσε Αγκάντα, Μάκολμ Σέφας, Ραλ Αγκάντα, Τσινούα Μπαράκα Πέιν, Ελάιτζα Σομάνκε, Τζάλελ Καμάρα, Τζέιντεν Οσιμούγια, Ααρόν Κίνγκσλεϊ Αμπεντόλα, Ευθύμης Χαλκίδης, Πάνος Κορώνης, Χρήστος Λούλης

*Star, Κυριακή 15/09 στις 23:15

«Διπλοπενιές» (1966) σκηνοθεσία Γιώργος Σκαλενάκης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Γρηγόρης είναι ένας απλός εργάτης, που δουλεύει σε οικοδομές για το μεροκάματο. Παρόλη την κούραση και τη φτώχεια του δε χάνει την αισιοδοξία του απέναντι στη ζωή. Και η μοίρα δεν αργεί να του χαμογελάσει…. Κάποια μέρα ενώ βρίσκεται στη δουλειά του και τραγουδά, τον ακούν τρεις λαϊκοί μουσικοί, εκτιμούν τη φωνή του και του προτείνουν να γίνει μέλος της λαϊκής τους ορχήστρας.

Έτσι, ο Γρηγόρης βρίσκεται σε δεύτερη δουλειά, σε νυχτερινό κέντρο, όπου αρχίζει να συχνάζει και η γυναίκα του Μαρίνα. Η Μαρίνα δε θα αργήσει να ανέβει κι αυτή στην πίστα και πολύ γρήγορα θα γίνει το μουσικό αστέρι του μαγαζιού. Η επιτυχία του ζευγαριού, όμως θα έχει αντίκτυπο στην σχέση του και στην οικογενειακή ζωή. Οι θαυμαστές της Μαρίνας και οι θαυμαστές του Γρηγόρη θα τους απομακρύνουν.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Βασίλης Αυλωνίτης, Ρίκα Διαλυνά, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Νικήτας Πλατής.

*Ant1, Κυριακή 15/09 στις 23:45

«Η Ζωή σε Fast Forward» (2006) σκηνοθεσία Φρανκ Κοράτσι

Κομεντί Φαντασίας – Ο πολυάσχολος Μάικλ Νιούμαν,(Άνταμ Σάντλερ) δυστυχώς, δεν βρίσκει καθόλου χρόνο για την οικογένεια και τη γυναίκα του, αφού έβαλε στόχο να εντυπωσιάσει το αχάριστο αφεντικό του και να κερδίσει την προαγωγή που του αξίζει.

Όταν λοιπόν, γνωρίζει τον αλλόκοτο πωλητή Μόρτι (Κρίστοφερ Γουόκεν), αυτός του δίνει τη λύση που ονειρευόταν: ένα μαγικό τηλεκοντρόλ, που επιτρέπει στον Μάικλ να προσπερνά όσα τον αποσπούν καθημερινά, με ξεκαρδιστικά αποτελέσματα! Αλλά καθώς ο Μάικλ το χρησιμοποιεί, το τηλεκοντρόλ σταδιακά παίρνει από μόνο του τον έλεγχο και αρχίζει να τον προγραμματίζει όπως αυτό νομίζει..

Παίζουν: Άνταμ Σάντλερ, Κέιτ Μπέκινσεϊλ, Κρίστοφερ Γουόκεν, Ντέιβιντ Χάσελχοφ, Τζόνα Χιλ, Φρανκ Κοράτσι, Κάμερον Μόναγκαν, Κέιτ Κάσιντι, Χένρι Γουινκλερ

*ΕΡΤ1, Κυριακή 15/09 στις 00:15

«Palais Royal!» (2005) σκηνοθεσία Βαλερί Λεμερσιέ

Κομεντί – Με το θάνατο του μονάρχη ενός γαλλόφωνου κρατιδίου η Αρμέλ, λογοθεραπεύτρια στο επάγγελμα αλλά και σύζυγος του διαδόχου, γίνεται απρόσμενα βασίλισσα. Μη νιώθοντας άνετα με το πρωτόκολλο, αποτυγχάνει αρχικά στα καθήκοντά της, για να καταπλήξει στη συνέχεια τη ζηλόφθονη αυλή με τη δημοτικότητά της.

Παίζουν: Κατρίν Ντενέβ Βαλερί Λεμερσιέ Λαμπέρ Γουιλσόν

*Open, Κυριακή 15/09 στις 01:15

«Body Cam» (2020) σκηνοθεσία Μαλίκ Βιταλ

Αστυνομική Τρόμου – Η Ρενέ, μια έμπειρη αστυνομικός, διερευνά τον βίαιο θάνατο ενός συναδέλφου κατά τη διάρκεια ενός συνηθισμένου ελέγχου οδήγησης.

Όταν ελέγχει τη κάμερα που φορούν πάνω τους, αντιλαμβάνεται πως κάτι περίεργο τον σκότωσε, κάτι υπερφυσικό, και οι έρευνές της αποκαλύπτουν ένα διαβολικό πνεύμα που έχει βάλει στο στόχαστρο τα όργανα της τάξης.

Παίζουν: Νατ Γουλφ, Μαίρη Μπλάιτζ, Ντέιβιντ Ζέγιας, Ανίακ Νόνι Ρόουζ, Ντέιβιντ Γουαρσόφσκι, Ντιμίτριους Γκρος

*Alpha, Κυριακή 15/09 στις 01:15

«Valentine’s Day» (2010) σκηνοθεσία Γκαρι Μάρσαλ

Κομεντί Ρομαντική – Πολλοί και διαφορετικοί άνθρωποι, που συνδέονται μεταξύ τους με διάφορους τρόπους, μας χαρίζουν τις ιστορίες τους καθώς πλησιάζει η Ημέρα των Ερωτευμένων σε διάφορες γειτονιές του Λος Άντζελες. Εργένηδες, ζευγάρια, ερωτευμένοι και μη, κερδίζουν και χάνουν τον έρωτα και προσπαθούν να βρουν, να διατηρήσουν ή να δώσουν τέρμα στη σχέση τους.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Τζέιμι Φοξ, Άν Χάθαγουέι, Τζέσικα Άλμπα, Μπράντλεϊ Κούπερ, Κάθι Μπέιτς, Τζέσικα Μπίελ, Έρικ Ντέιν, Τζένιφερ Γκάρνερ, Άστον Κούτσερ, Κουίν Λατίφα, Σίρλεϊ ΜακΛέιν

*Star, Κυριακή 15/09 στις 01:45

«Κόναν ο Βάρβαρος» (2011) σκηνοθεσία Μάρκους Νίσπελ

Δράσης Περιπέτεια – Η αναγέννηση του μυθικού ήρωα Κόναν (Τζέισον Μομόα) και της εκδίκησης που ζητά για τον θάνατο των γονιών του.
Ο θρυλικός βάρβαρος επιστρέφει σε μια επική περιπέτεια που κόβει την ανάσα.

Ο άγριος βάρβαρος πολεμιστής Κόναν, ξεκινά ένα ταξίδι για να πάρει την εκδίκηση που περίμενε τόσα χρόνια σκλαβωμένος. Στο ταξίδι αυτό όμως συνειδητοποιεί ότι είναι η μοναδική ελπίδα για τη σωτηρία των μεγάλων εθνών της Ιμπόρια, που απειλούνται από έναν βασιλιά, που διαθέτει υπερφυσικές δυνάμεις του κακού.

Μόνος του ενάντια σε θανάσιμους αντιπάλους, τρομακτικά τέρατα και αντίξοες συνθήκες, ο Κόναν αμείλικτος απέναντι στους εχθρούς θα παλέψει μέχρι την τελευταία πνοή του.

Παίζουν: Τζέισον Μομόα, Ρον Πέρλμαν, Ρόουζ Μακ Γκόουαν, Στίβεν Λανγκ, Ρέιτσελ Νίκολς

*Ant1, Κυριακή 15/09 στις 01:45

«Η Ετυμηγορία» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Μυστηρίου – Σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου Νότου, όπου η Κου Κλουξ Κλαν έχει ακόμα ενεργή παρουσία, μια δεκάχρονη αφροαμερικανή πέφτει θύμα βιασμού από δύο λευκούς άντρες.

Ο πατέρας του κοριτσιού (Σάμιουελ Τζάκσον), ξέροντας ότι οι δράστες πιθανότατα δεν θα πάρουν την τιμωρία που τους αξίζει, αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του.

Ενημερώνει τον νεαρό δικηγόρο Τζέικ Μπρίγκανς (Μάθιου ΜακΚόναχι) για τις προθέσεις του και έπειτα πυροβολεί τους δύο δράστες.

Η δίκη του πατέρα θα τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα και οι βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύουν πως το φυλετικό μίσος, είναι ακόμα ζωντανό και πιο επικίνδυνο από ποτέ.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάθιου Μακόναχι, Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κίφερ Σάδερλαντ, Όλιβερ Πλατ, Τσαρλς Ντάτον, Μπρέντα Φρίκερ, Άσλει τζαντ, Τόνια Στιούαρτ, Ρέινεν κέλι, κρις Κούπερ, Τζον Ντίελ, Ντέβιν Λόιντ, Λακόντα Μακ Γκρου

*Skai, Κυριακή 15/09 στις 02:00

«Εξολοθρευτής: Η Σωτηρία» (2009) σκηνοθεσία ΜακΤζι 

Δράσης – Το 2018 η περίφημη Ημέρα της Κρίσης έχει πλέον αφήσει ανεξίτηλα τα σημάδια της. Το δίκτυο Skynet έχει στρέψει τον πολυάριθμο στρατό Εξολοθρευτών ενάντια στο ανθρώπινο γένος, οδηγώντας τον πλανήτη σε πυρηνικό ολοκαύτωμα, με δισεκατομμύρια θύματα. Όμως, ο πόλεμος ανάμεσα στις μηχανές και την Αντίσταση μαίνεται κλιμακούμενος με την κάθε πλευρά να σχεδιάζει την τελική επίθεση.

Ενώ το Skynet ισχυροποιείται συνεχώς, η Αντίσταση υποκλέπτει ένα σήμα που η ηγεσία της θεωρεί σημαντικό πλεονέκτημα για τον τερματισμό του πολέμου. Ο ανερχόμενος στην ιεραρχία Τζον Κόνορ όμως, που κουβαλά στους ώμους του τις προσδοκίες όσων των θεωρούν μέλλοντα ηγέτη της Αντίστασης, θα βρεθεί ενώπιον ενός κρίσιμου διλήμματος που απειλεί να ανατρέψει όλα όσα πίστευε για τον πόλεμο.

Το εάν μπορεί να εμπιστευθεί τον Μάρκους Ράιτ, έναν άνδρα που εμφανίστηκε μυστηριωδώς, με τελευταία του ανάμνηση την θανατική του καταδίκη, είναι πιθανό να κρίνει το αύριο της ανθρωπότητας…

Παίζουν: Κρίστιαν Μπέιλ, Σαμ Γουόρδινγκτον, Έλενα Μπόχαμ Κάρτερ, Μπράις Ντάλας Χάουαρντ, Άντον Γέλτσιν, Μουν Μπλάντγκουντ.

*Mega, Κυριακή 15/09 στις 02:30