7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Με ποια ταινία θα ξεκινήσει η εβδομάδα σου;

«The Artist» (2011) σε σκηνοθεσία Μισέλ Αζαναβίσιους

Δραματική Ρομαντική – Το 1927 στο Χόλιγουντ, ο λαμπερός και αυτάρεσκος Ζορζ Βαλεντίν, ένας από τους μεγαλύτερους αστέρες του βωβού κινηματογράφου, αρχίζει να συνειδητοποιεί πως η έλευση του ήχου θα σημάνει αναπόφευκτα το τέλος της καριέρας του. Την ίδια στιγμή, η Πέπι Μίλερ, μια χαριτωμένη όσο και φιλόδοξη στάρλετ, την οποία ο Βαλεντίν βοήθησε στα πρώτα της βήματα, θα αρπάξει την ευκαιρία να κάνει το όνειρο της πραγματικότητα, όταν, εντελώς αναπάντεχα, θα βρεθεί στο επίκεντρο της δημοσιότητας ως μία από τις πιο υποσχόμενες εκπροσώπους του ομιλούντος κινηματογράφου. Άραγε, πόσο εύκολο πλέον είναι να διατηρηθεί μια ειλικρινής σχέση ανάμεσά τους…

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπερενίς Μπεζό, Τζον Γκούντμαν, Πενέλοπε Αν Μίλερ, Τζέιμς Κρόμγουελ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 16/09, στις 21:00

«Άλλος για τον Παράδεισο» (1984) σκηνοθεσία Τάκης Σιμονετάτος

Κωμωδία – Ένας τίμιος υπαλληλάκος πέφτει θύμα αυτοκινητιστικού ατυχήματος την ημέρα που είναι να πάρει προαγωγή και πηγαίνει στον παράδεισο μαζί με έναν περιθωριακό τύπο. Από δω και πέρα αρχίζουν να συμβαίνουν διάφορα κωμικά γεγονότα.

Παίζουν: Ντίνο Ηλιόπουλο Μανώλης Δεστούνης Ν.Ρίζος Β.Αδριανό Κ.Καραγιώργης

*Open, Δευτέρα 16/09, στις 21:00

«Κονγκ: Η Νήσος του Κρανίου» (2017) σκηνοθεσία Τζόρνταν Βογκτ-Ρόμπερτς 

Δράσης Περιπέτεια Φαντασίας – Βρισκόμαστε στο 1973 και μία ετερογενής ομάδα εξερευνητών του Βιετνάμ, φτάνουν στο αχαρτογράφητο νησί του Κρανίου, συμμετέχοντα στο πρόγραμμα Landsat της NASA.

Εκεί ζει ο μυθικός Κογκ, ένας τεράστιος είδος πιθήκου, αλλά και πολλά ακόμη τερατόμορφα πλάσματα, οι skullcrawlers.

Αυτή τη φορά ο Κονγκ δεν θα ερωτευτεί, αλλά θα παλέψει μέχρι θανάτου για την κυριαρχία του νησιού.

Παίζουν: Τζον Γκούντμαν, Σάμιουελ Τζάκσον, Τόμπι Κεμπέλ, Μπρι Λάρσον, Τομ Χίντλστον, Τζον Σι Ράιλι.

*Star, Δευτέρα 16/09, στις 21:45

«Ο Τζαναμπέτης» (1969) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Νεόφυτος (Λάμπρος Κωνσταντάρας), ο Σάββας (Δημήτρης Νικολαΐδης) και ο Λάμπης (Ορφέας Ζάχος) είναι τρεις μεσόκοποι εργένηδες που απαγορεύουν στον ανιψιό τους Ντίνο (Παύλο Λιάρο) να παντρευτεί την αγαπημένη του Καίτη (Καίτη Τριανταφύλλου).
Η θεία της Καίτης, Βέρα, που μόλις γύρισε από την Ιταλία, αναλαμβάνει να μεταπείσει τα γεροντοπαλίκαρα.
Και οι τρεις θείοι θα πιαστούν στα δίχτυα της γοητευτικής θείας της Καίτης, της Βέρας (Μάρω Κοντού), και τελικά θα δώσουν τη συγκατάθεσή τους για το γάμο.

Ο δε Νεόφυτος θα κάνει ένα βήμα παραπάνω και θα παντρευτεί τη Βέρα.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας,Μάρω Κοντού,Δέσποινα Στυλιανοπούλου,Νίκος Ρίζος,Δημήτρης Νικολαϊδης,Μαρίκα Νέζερ.

*Ant1, Δευτέρα 16/09, στις 22:00

«Μετά το Γάμο» (2019) σκηνοθεσία Μπαρτ Φρέντλιχ

Δραματική – Στα περίχωρα της ερειπωμένης, αρχαίας πόλης της Καλκούτα βρίσκεται ένα ορφανοτροφείο. Η Ίζαμπελ έχει δουλέψει σκληρά για να φροντίζει τα παιδιά που ζουν εκεί.

Όντας σε απελπιστική οικονομική ανάγκη για να κρατήσει το ορφανοτροφείο σε λειτουργία, έχει φαινομενικά βρει τον τέλειο ευεργέτη και πρέπει να ταξιδέψει στην Νέα Υόρκη για να συναντήσει την γυναίκα που προθυμοποιήθηκε να την βοηθήσει.

Παίζουν:  Τζούλιαν Μουρ, Μισέλ Oυίλιαμς, Μπίλι Κράνταπ, Έιμπι Κουίν, Γουίλ Τσέις

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 16/09, στις 23:00

«Ο Τελευταίος Σαμουράι» (2003) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζικ

Δράσης Περιπέτεια – Η ταινία The Last Samurai, ξεκινά με τον Αμερικανό βετεράνο των Πολέμων κατά των Ινδιάνων, λοχαγό Νέιθαν Άλγκρεν να προσλαμβάνεται από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, τον αυτοκράτορα Μέιτζι (Σιτσινοσούκε Νακαμούρα), για να εκπαιδεύσει τον σύγχρονο αυτοκρατορικό στρατό σε πολεμικές τεχνικές.

Ο Άλγκρεν αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να ηγηθεί μιας ομάδας στρατιωτών εναντίον του Τελευταίου Σαμουράι, Κατσουμότο (Κεν Γουαταναμπε) και των πολεμιστών του, οι οποίοι αρνούνται την κυριαρχία του Αυτοκράτορα.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Άλγκρεν συλλαμβάνεται από τους Σαμουράι και μεταφέρεται στο χωριό του Κατσουμότο.

Εκεί τον περιθάλπει η Τάκα, χήρα συγγενής του Κατσουμότο, και αρχίζει να παρακολουθεί τον τρόπο ζωής των Σαμουράι.

Καθώς ο Άλγκρεν αρχίζει να κατανοεί και να εκτιμά τις αξίες και τις πεποιθήσεις των Σαμουράι, γίνεται αποδεκτός από τον Κατσουμότο και τη φυλή του και γίνεται μέλος του χωριού.

Ο Άλγκρεν τελικά απελευθερώνεται από τον Κατσουμότο και επιστρέφει στον αυτοκρατορικό στρατό. Σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες αντιμετώπισαν τους Σαμουράι, κάνει ό,τι μπορεί για να τους πείσει να διαπραγματευτούν αντί να πολεμήσουν.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Αυτοκρατορικός Στρατός αρνείται να τον ακούσει και ακολουθεί μια τελική μάχη στην οποία οι Σαμουράι σχεδόν εξοντώνονται.

Ο Άλγκρεν τάσσεται εναντίον του αυτοκρατορικού στρατού και καταφέρνει να σώσει τον Κατσουμότο και τους εναπομείναντες Σαμουράι του από τον αφανισμό.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουαταναμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Άθερτον, Μασατο Χαραντα, Μασάσι Οντατε, Τζον Κογιάμα, Τίμοθι Σπαλ.

*Star, Δευτέρα 16/09, στις 00:15

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Δευτέρα 16/09, στις 01:30