Η συζήτηση στην Ολομέλεια της Βουλης για την ψήφο εμπιστοσυνης θα ξεκινήσει με την ομιλία του πρωθυπουργού και στην συνέχεια τον λόγο θα λάβει ο αρχηγος της αξιωματικης αντιπολίτευσης και οι υπόλοιποι πολιτικοί αρχηγοί.
Με βάση τον προγραμματισμό της συνεδρίασης, θα τοποθετηθούν απο του βήματος συνολικά 60 βουλευτες όλων των κομμάτων. Η σημερινή συνεδρίαση αναμένεται να λήξει τα μεσάνυχτα και θα συνεχιστεί αύριο στις 10 το πρωί. Με βάση την απόφαση της Διάσκεψης των Προέδρων, η συζήτηση θα ολοκληρωθεί τα μεσάνυχτα της Τετάρτης. Η συζήτηση εχει χωριστεί σε τέσσερις κυκλους ομιλητών. Στο πρώτο κύκλο θα μιλησουν 5 βουλευτές από τον ΣΥΡΙΖΑ, 3 από τη ΝΔ και ένας από τα υπόλοιπα κόμματα. Η συζήτηση θα ολοκληρωθεί με τις ομιλίες των αρχηγών των κομμάτων και θα κλείσει με την τοποθέτηση του πρωθυπουργού.
Στην συνέχεια θα ακολουθήσει ονομαστική ψηφοφορία. Ο Κανονισμός της Βουλης προβλέπει ότι η ψηφοφορία για την πρόταση εμπιστοσύνης ή δυσπιστίας διεξάγεται αμέσως μόλις τελειώσει η συζήτηση, μπορεί όμως να αναβληθεί για 48 ώρες αν το ζητήσει η κυβέρνηση. Επίσης, για να λάβει η κυβερνηση ψήφο εμπιστοσυνης πρέπει να η πλειοψηφία επι των παρόντων να μην ειναι μικρότερη απο 120 βουλευτες. «Πρόταση εμπιστοσύνης γίνεται δεκτή με την πλειοψηφία των παρόντων, η οποία δεν μπορεί να είναι κατώτερη από τα 2/5 του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή δεν μπορεί να είναι κατώτερη από 120 θετικές ψήφους» αναφέρει χαρακτηριστικά ο Κανονισμος της Βουλης. Στην περίπτωση που η κυβέρνηση στηριχθεί στη θετική ψήφο λιγότερων των 151 βουλευτών (δηλαδή από 120 έως 150 βουλευτών), τότε έχουμε κυβέρνηση «ανοχής». Αντίθετα, για να γίνει δεκτή μια πρόταση δυσπιστίας απαιτείται απόλυτη πλειοψηφία του όλου αριθμού των βουλευτών, δηλαδή απαιτείται τουλάχιστον 151 βουλευτές να ψηφίσουν.