11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου φτιάξουν το βράδυ. Εσύ ποια θα επιλέξεις να δεις;

«Μαχητές των Δρόμων 6» (2013) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης, θρίλερ,περιπέτεια – Μετά τη ληστεία των εκατό εκατομμυρίων στο Ρίο, ο Ντομ, ο Μπράιαν κι η υπόλοιπη ομάδα τους βρίσκονται διασκορπισμένοι σε διάφορα μέρη του κόσμου (Κανάριοι Νήσοι, Χονγκ Κονγκ, Κόστα Ρίκα), αδυνατώντας να επιστρέψουν σπίτι τους και να ζήσουν μια κανονική ζωή. Εν τω μεταξύ ο Χομπς καταζητεί μια οργάνωση «θανάσιμα» εκπαιδευμένων οδηγών υπό την υπαρχηγία της φερόμενης –μέχρι σήμερα- νεκρής αγαπημένης του Ντομ, Λέτι, για αυτό και ζητά τη βοήθεια του Ντομ και της ομάδας του προκειμένου να μεταβούν στο Λονδίνο και να την εξαρθρώσουν, με αντάλλαγμα την πλήρη «άφεση αμαρτιών» τους, προκειμένου να επιστρέψουν με πλήρη ασυλία στην κανονική τους ζωή…

Παίζουν: Ντουέιν Τζόνσον, Βιν Ντίζελ, Λουκ Έβανς, Πολ Γουόκερ, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Τζέισον Στέιθαμ.

*Star, Πέμπτη 19/09, στις 21:00

«Ο Τελευταίος Χούλιγκαν» (1986) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Δράσης Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Διομήδης είναι μυστικός αστυνομικός στη δίωξη ναρκωτικών. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τη φοβερή συμμορία του Μπίθουλα, ενός αδίστακτου εμπόρου ναρκωτικών, εισχωρεί στον υπόκοσμο ξεκινώντας από τους πάνκ και τους χούλιγκανς.

Για να πετύχει το σχέδιο του μια λύση υπάρχει. Να μεταμφιεστεί σε χούλιγκαν. Χάνει όμως τελείως τα ίχνη της συμμορίας αλλά γνωρίζει την Τζένη.

Η φοβερή σπείρα έχοντας καταλύσει σε ένα ιδιωτικό ΚΑΠΥ ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Ζωή Βουδούρη, Δημήτρης Μπάνος, Γιάννης Ευδαίμων, Δημήτρης πετράτος, Φίλιππος Γκιώνης, Στάθης Βούτος, Ανθή Γούναρη, Μαρίζα Γεωργούλη, Ρένα Μανιατάκη

*Open, Πέμπτη 19/09, στις 21:00

«Ο Βαλέριαν και η Πόλη με τους Χίλιους Πλανήτες» (2016) σκηνοθεσία Λικ Μπεσόν 

Δράσης Περιπέτεια – Στον 28ο αιώνα, ο Βαλέριαν (Ντέιν Ντε Χάαν) και η Λόρελιν (Κάρα Ντελεβίν) είναι υπεύθυνοι για τη διατήρηση της τάξης σε όλες τις ανθρώπινες περιοχές.

Ακολουθώντας τις εντολές του Υπουργού Αμύνης (Κλάιβ Όουεν), οι δύο νέοι ξεκινούν για μία αποστολή στην εκπληκτική πόλη Άλφα – μία αναπτυσσόμενη Μητρόπολη, όπου τα είδη από ολόκληρο το σύμπαν μοιράζονται γνώσεις, ευφυΐα και πολιτισμούς.

Υπάρχει ένα μυστήριο στο κέντρο του Άλφα, μία σκοτεινή δύναμη, η οποία απειλεί την ειρηνική συμβίωση της Πόλης των Χιλίων Πλανητών, και ο Βαλέριαν με τη Λόρελιν πρέπει να αγωνιστούν προκειμένου να εντοπίσουν την απειλή και να προστατεύσουν, όχι μόνο τον Άλφα, αλλά και ολόκληρο τον κόσμο.

Θα καταφέρουν, άραγε, να διατηρήσουν την ειρήνη στους πλανήτες και να διαχειριστούν τη μεταξύ τους σχέση;

Παίζουν: Ντέιν Ντε Χάαν, Κάρα Ντελεβίν, Ριάνα, Κλάιβ Όουεν, Ίθαν Χοκ, Τζον Γκούντμαν, Κρις Γου.

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 19/09, στις 21:10

«Karditsa Forever» (2021) σκηνοθεσία Στράτος Μαρκίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Βρισκόμαστε σε ένα όμορφο χωριό της Καρδίτσας, την «Κάτω Μαγούλα», όπου και βρίσκουμε τον Τάσο (Θ. Βισκαδουράκης) που δουλεύει στο καφενείο του πατέρα του, του Παπαλάμπρου (Τ. Παλατζίδης).
Ο κολλητός του φίλος Σάκης (Λ. Ελευθερίου) πουλάει μέσω «τηλεμάρκετινγκ» προϊόντα όπως την «θαυματουργή» κρέμα “VERA CREAM”.

Ο Τάσος είναι από φύση του «χαλαρός», χομπίστας και αμετανόητος καρδιοκατακτητής, ενώ συμπληρώνει τα έσοδά του μετατρέποντας το καφενείο του “παπά” σε τζογαδόρικη λέσχη.
Ο Σάκης προωθεί την κρέμας του μέσα απ’ το “KARDITSA CHANEL”, κάνοντας τον οπερατέρ, τον τηλεφωνητή, τον παρουσιαστή ενώ μεταμφιέζεται σε κάθε λογής περσόνα (από Κρητικό και Ινδό μέχρι Αμερικάνο) ώστε να πουλήσει. Το πετυχαίνει και με τη βοήθεια καλλίγραμμων κοριτσιών της Καρδίτσας, στις οποίες δίνει κούφιες υποσχέσεις ότι θα γίνουν σταρ. Τις θαυματουργές κρέμες, τις παρασκευάζει ο θείος του Τάσου, ο Αλέξανδρος (Α. Μυλωνάς).

Οι δυο φίλοι θα προσπαθήσουν να πιάσουν την καλή και να κάνουν τα χατίρια της καρδιάς τους, καθότι είναι αμφότεροι ερωτευμένοι με τα εκλεκτά κορίτσια τους. Ο Σάκης ποθεί τη δυναμική και ακτιβίστρια αγρότισσα Μαρία (Μ. Πολυχρονίδου). Ο Τάσος είναι ερωτευμένος με την κόρη του αστυνόμου Μπαλαούρα (Μ. Πατέλης), την πανέμορφη Αλίκη (Δ. Παππά). Στην Αλίκη αρέσει ο Τάσος, αλλά δεν ανταποκρίνεται θετικά επειδή έχει βουίξει το χωριό με τα ερωτικά του «κατορθώματα» και την κρυφή σχέση του με την Μπουμπού (Τ. Τρύπη), τη σύζυγο του βουλευτή Καρδίτσας Κλαπανάρα (Τ. Κωστής) με την οποία ερωτοτροπεί κρυφά στο χωριό Φραγκοσυκιά.

Τα πράγματα όμως στο χωριό περιπλέκονται και οι ξέφρενες καταστάσεις δεν έχουν τελειωμό! Τα… «Καρδιτσιώτικα» ευτράπελα αρχίζουν όταν ο δήμαρχος της Φραγκοσυκιάς (Κ. Καζάκος) ένας πονηρός γόης που στήνει τις δικές του κομπίνες, χρησιμοποιεί τον βουλευτή Κλαπανάρα για να πείσει τον πολυεκατομμυριούχο ομογενή Αγαμέμνων Πατρικαρέα (Π. Χαϊκάλης) ο οποίος βρίσκεται στη Νέα Υόρκη, να μπει στο κόλπο με τα πετρέλαια στη γενέτειρά του. Το τέχνασμα για την κομπίνα είναι ένας «μαϊμού πετρελαιάς», ένας τύπος που υποδύεται τον σεΐχη Άραβα για να φέρει μια ώρα γρηγορότερα στη Φραγκοσυκιά τον Πατρικαρέα, μαζί με την εντυπωσιακή ανιψιά του Πένυ (Ε. Μάλαμα) που τον βοηθάει στις δουλειές.

Οι κάτοικοι του χωριού υποδέχονται τον Ελληνοαμερικάνο ως σωτήρα, ελπίζοντας σε οικονομικά οφέλη. Όμως τότε εμφανίζεται η ακτιβίστρια Μαρία για να διαμαρτυρηθεί για την οικολογική ζημιά, παρέα με την Αλίκη και λίγους αγρότες που εναντιώνονται στην εξόρυξη πετρελαίου.

Τα κρυφά συμφέροντα του Βουλευτή, ο αδέκαστος νόμος του Μπαλαούρα, οι δημόσιες σχέσεις του δημάρχου που κυκλοφορεί με την κουστωδία του, τα πολυπόθητα αμερικάνικα λεφτά του επενδυτή, ο αδέξια ερωτύλος Τάσος, ο σφόδρα ερωτοχτυπημένος Σάκης και οι πάντα μάχιμες αγαπημένες τους, θα μπλέξουν ακόμα περισσότερο με την έλευση μιας αδίστακτης Τουρκάλας, της Deniz (Σ. Παυλίδου) η οποία μαζί με τον γιο της Κερέμ (Σ. Κανιαμός) θα διεκδικήσει βίαια τα χωράφια με το φημολογούμενο πετρέλαιο, τα οποία έχουν ήδη διπλοπουληθεί!

Παίζουν: Θανάσης Βισκαδουράκης, Λευτέρης Ελευθερίου, Τάνια Τρύπη, Τάσος Κωστής, Μαρία Πολυχρονίδη, Κωνσταντίνος Καζάκος, Δανάη Παππά, Τάσος Παλατζίδης, Ευτυχία Φαναριώτη, Σοφία Παυλίδου, Ελίνα Μάλαμα, Μάκης Πατέλης, Στράτος Κανιαμός, Γιώργος Γιαννόπουλος, Jerome Kaluta

*Ant1, Πέμπτη 19/09, στις 22:00

«Το Τέλειο Αφεντικό» (2021) σκηνοθεσία Φερνάντο Λεόν ντε Αρανόα

Κωμωδία – Ο Μπλάνκο (Χαβιέ Μπαρδέμ) είναι ο περήφανος κληρονόμος ιδιοκτήτης ενός εργοστασίου κατασκευής ζυγαριών. Με έναν πολύ σημαντικό κρατικό διαγωνισμό Επιχειρηματικής Αριστείας των επιχειρήσεων να πλησιάζει, ο Μπλάνκο θα επιθυμήσει διακαώς να κερδίσει καθότι και ο ίδιος αγαπάει την αριστεία και κυνηγάει μανιωδώς την αποτελεσματικότητα με όποιες ηθικές θυσίες αυτό συνεπάγεται.

Στο πλαίσιο αυτό, ο Μπλάνκο θα επανεξετάσει τους τρόπους λειτουργίας της επιχείρησης και της δικής του διαχείρισης των εσωτερικών θεμάτων καθώς και με αφορμή την επερχόμενη αξιολόγηση θα κληθεί να αντιμετωπίσει εσωτερικά ζητήματα που αφορούν παλιούς και νέους – ενεργούς και μη υπαλλήλους του.

Όσο οι μέρες για την αξιολόγηση πλησιάζουν, τα προβλήματα συσσωρεύονται και μεγεθύνονται και ο κλοιός σφίγγει γύρω από τον Μπλάνκο.

Παίζουν: Αλμουντένα Αμόρ, Χαβιέ Μπαρδέμ, Σέλσο Μπουγκάγιο, Σόνια Αλμαρχα, Όσκαρ ντι λα Φουέντε, Μαρία ντι Νάτι

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 19/09, στις 23:00

«Ο Τελευταίος Σαμουράι» (2003) σκηνοθεσία Έντουαρντ Ζικ

Δράσης Περιπέτεια – Η ταινία The Last Samurai, ξεκινά με τον Αμερικανό βετεράνο των Πολέμων κατά των Ινδιάνων, λοχαγό Νέιθαν Άλγκρεν να προσλαμβάνεται από τον αυτοκράτορα της Ιαπωνίας, τον αυτοκράτορα Μέιτζι (Σιτσινοσούκε Νακαμούρα), για να εκπαιδεύσει τον σύγχρονο αυτοκρατορικό στρατό σε πολεμικές τεχνικές.

Ο Άλγκρεν αναλαμβάνει να εκπαιδεύσει και να ηγηθεί μιας ομάδας στρατιωτών εναντίον του Τελευταίου Σαμουράι, Κατσουμότο (Κεν Γουαταναμπε) και των πολεμιστών του, οι οποίοι αρνούνται την κυριαρχία του Αυτοκράτορα.

Κατά τη διάρκεια της μάχης, ο Άλγκρεν συλλαμβάνεται από τους Σαμουράι και μεταφέρεται στο χωριό του Κατσουμότο.

Εκεί τον περιθάλπει η Τάκα, χήρα συγγενής του Κατσουμότο, και αρχίζει να παρακολουθεί τον τρόπο ζωής των Σαμουράι.

Καθώς ο Άλγκρεν αρχίζει να κατανοεί και να εκτιμά τις αξίες και τις πεποιθήσεις των Σαμουράι, γίνεται αποδεκτός από τον Κατσουμότο και τη φυλή του και γίνεται μέλος του χωριού.

Ο Άλγκρεν τελικά απελευθερώνεται από τον Κατσουμότο και επιστρέφει στον αυτοκρατορικό στρατό. Σοκαρισμένος από τον τρόπο με τον οποίο οι ηγέτες αντιμετώπισαν τους Σαμουράι, κάνει ό,τι μπορεί για να τους πείσει να διαπραγματευτούν αντί να πολεμήσουν.

Παρά τις προσπάθειές του, ο Αυτοκρατορικός Στρατός αρνείται να τον ακούσει και ακολουθεί μια τελική μάχη στην οποία οι Σαμουράι σχεδόν εξοντώνονται.

Ο Άλγκρεν τάσσεται εναντίον του αυτοκρατορικού στρατού και καταφέρνει να σώσει τον Κατσουμότο και τους εναπομείναντες Σαμουράι του από τον αφανισμό.

Παίζουν: Τομ Κρουζ, Κεν Γουαταναμπε, Μπίλι Κόνολι, Γουίλιαμ Άθερτον, Μασατο Χαραντα, Μασάσι Οντατε, Τζον Κογιάμα, Τίμοθι Σπαλ.

*Star, Πέμπτη 19/09, στις 23:50

«Αίμα από το αίμα μου» (2015) σκηνοθεσία Μάρκο Μπελόκιο

Δραματική – Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο.

Η Μπενεντέτα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές – νερό, φωτιά και δάκρυα – για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει.

Ο Φεντερίκο, ένας νεαρός ιερέας τον 17ο αιώνα, καλείται από την Ιερά Εξέταση στη φυλακή σε ένα μοναστήρι του χωριού Μπόμπιο. Η αποστολή του είναι να εξαναγκάσει την αδελφή Μπενεντέτα να ομολογήσει ότι έχει παρασυρθεί και να οδηγηθεί σε θάνατο ο προηγούμενος ομολογητής της, ο αδελφός του Φεντερίκο.

Η Μπενεντέτα πρέπει να υποβληθεί σε τρεις δοκιμές – νερό, φωτιά και δάκρυα – για να αποδείξει την αθωότητά της, αν δεν ομολογήσει.

Παίζουν: Ρομπέρτ Χερλίτζκα, Αλμπα Ρορβάκερ, Λίντια Λίμπερμαν, Ρομπέρτο Χερλιτζκα, Φάουστο Ρούσο Αλέσι, Τόνι Μπερτορέλι, Φεντερίκα Φραγκάσι

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 19/09, στις 00:00

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Star, Πέμπτη 19/09, στις 00:30

«Ο Ένας και Μοναδικός Τζίμι Γκριμπλ» (2000) σκηνοθεσία Τζον Χέϊ

Δραματική Κομεντί – Ο Τζίμι Γκριμπλ είναι ένα ντροπαλό αγόρι από το Μάντσεστερ. Όλα του μοιάζουν στραβά, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριμπλ ονειρεύεται να γίνει καλός ποδοσφαιριστής – αν ήταν, η ζωή θα ήταν εύκολη.

Θα έβρισκε ένα ωραίο κορίτσι, δεν θα τον πείραζαν στο σχολείο, και αν ήταν πραγματικά καλός, μπορεί να του προσφερόταν ακόμη και θέση μαθητείας στην ομάδα του, τη Σίτι.

Αλλά ο Τζίμι είναι άχρηστος στο ποδόσφαιρο. Μια μέρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για τον Τζίμι, τον επιλέγουν να παίξει για την ομάδα του σχολείου του και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ, αποκτά αυτοπεποίθηση και φωτίζει τις ζωές των γύρω του.

Παίζουν: Λιούις Μακκένζι, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρέι Γουίνστον, Μπόμπυ Πάουερ, Τζίνα Μακ κι, Μπεν Μίλερ, Τζέιν Λάποτερ, Τζον Χένσο, Μάικλ Τζ. Τζάκσον

*Open, Πέμπτη 19/09, στις 01:00

«Μάντεψε τι κάνω… τα βράδια» (1984) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική, Κωμωδία – Ένας ορφανός νέος, μεγαλωμένος από τσιγγάνους, ανοίγει μια σχολή για επίδοξους ζητιάνους. Τα βράδια όμως ζει μέσα στην πολυτέλεια, μέχρις ότου ένα ζευγάρι απατεώνων προσπαθεί να τον ξεγελάσει. Τελικά θα ερωτευθεί τη γυναίκα-απατεώνα και θα ζήσει μαζί της ευτυχισμένος, μακριά από τις παρανομίες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Ρένα Παγκράτη, Νίκος Ρίζος, Ευαγγελία Σαμιωτάκη, Γιάννης Ρώτας, Γιάννης Ευδαίμων,Γιώργος Γεωργίου.

*Alpha, Πέμπτη 19/09, στις 01:30

«Επικίνδυνη Ομορφιά» (1998) σκηνοθεσία Μάρσαλ Χέρσκοβιτζ

Δραματική Ρομαντική – Η Βερόνικα (Κάθριν Μακ Κόρμακ) είναι πανέξυπνη, ταλαντούχα και όμορφη, αλλά ο όμορφος αριστοκράτης που αγαπάει, ο Μάρκο Βενιέ (Ρούφους Σιούελ), δεν μπορεί να την παντρευτεί επειδή είναι φτωχή και αμφίβολης καταγωγής.

Έτσι, η μητέρα της Βερόνικα, η Πάολα (Ζακλίν Μπισέ), την πείθει να γίνεται εταίρα, όπως ήταν και η ίδια, μια από τις εξωτικές συντρόφους που προτιμούν οι πλουσιότεροι και ισχυρότεροι Βενετοί άνδρες.

Η Βερόνικα μαθαίνει να χρησιμοποιεί τη γοητεία της για να αλλάξει τη μοίρα της.

Στην αρχή η Βερόνικα γοητεύει τους πάντες, εκδίδει ποιήματα, ξεπερνά τον ποιητή Μάφιο (Όλιβερ Πλατ) τόσο στην ποίηση όσο και στο ξίφος και διαπραγματεύεται μια συμμαχία για την προστασία της Βενετίας.

Αλλά η ζωή δεν είναι μόνο κρασί, λουλούδια και πολυτέλεια.
Όταν οι άντρες νιώθουν να απειλούνται από το θάρρος και την εξυπνάδα μιας γυναίκας, συμμαχούν για να την κατηγορήσουν με τη βοήθεια του κακού.
Σε αυτή την περίπτωση το κακό εκπροσωπούν επάξια, οι Ιεροεξεταστές.

Παίζουν: Κάθριν Μακ Κόρμακ, Ζακλίν Μπισέ, Ρούφους Σιούελ, Όλιβερ Πλατ, Μόιρα Κέλι, Ναόμι Γουότς, Φρεντ Γουάρντ, Ζερόν Κραμπέ, Τζοάνα Κάσιντι, Μελίνα Κανακαρίντις, Ντάνιελ Λαπέν, Τζάστιν Μισελί, Σάιμον Ντάτον, Γκραντ Ράσελ, Πήτερ Έιρ, Κάρλα Κάσολ, Τζιάνι Μούσι, Τζέικ Βέμπερ

*Skai, Πέμπτη 19/09, στις 02:15