16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Απολαυστικές κινηματογραφικές αποδράσεις για το βράδυ του Σαββάτου!

«Η Εποχή των Παγετώνων» (2002) σκηνοθεσία Κρις Γουέτζ, Κάρλος Σαλντάνα 

Animation – 20.000 χρόνια πριν, η Γη δεν ήταν, όπως τη γνωρίζουμε.

Μόλις έχει αρχίσει η Εποχή των Παγετώνων. Ακολουθώντας το ένστικτο της επιβίωσης, τα ζώα μεταναστεύουν προς το νότο. Όλα εκτός από ένα μαλλιαρό μαμούθ, τον Μάνι, που του αρέσει να κάνει τα πράγματα με τον δικό του τρόπο και ένα βραδύποδα, τον Σιντ, ο οποίος είναι χαρακτηριστικό παράδειγμα τεμπέλη.

Οι δύο ήρωες θα συναντήσουν ένα εγκαταλελειμμένο ανθρώπινο μωράκι και θα αποφασίσουν να το πάνε στην οικογένειά του. Βλέποντας το μωρό σαν λαχταριστό έδεσμα, στην παρέα τους προστίθεται ο Ντιέγκο, ένας κουτοπόνηρος τίγρης.

Παράλληλα με όλα αυτά, ο γκαφατζής σκίουρος Σκρατ, προσπαθεί απεγνωσμένα να ολοκληρώσει το σκοπό της ζωής του – να θάψει ένα βελανίδι – δημιουργώντας όμως απίστευτες καταστροφές.

Η παρέα θα ξεκινήσει ένα μακρύ ταξίδι για να βρει τους γονείς του μωρού αντιμετωπίζοντας εμπόδια και φοβερές περιπέτειες…

Με τις φωνές των: Ντένις Λίρι, Τζον Λεγκιζάμο, Γκόραν Βίσντζικ, Τζακ Μπλακ, Ρέι Ρομάνο, Ντίτριχ Μπέιντερ, Τζέιν Κρακόβσκι, Πίτερ Άκερμαν, Τζος Χάμιλτον, Ντέννυ Ντίλλον

*Star, Σάββατο 21/09, στις 21:00

«Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Mega, Σάββατο 21/09, στις 21:00

«Μια Αγαπημένη Οικογένεια» (2018) σκηνοθεσία Ελίζαμπεθ Τσόμκο

Δραματική – Μία συγκινητική ιστορία για μία οικογένεια στα πρόθυρα της διάλυσης. Η Μπρίτζετ (Χίλαρι Σουάνκ), από τη στιγμή που παντρεύτηκε, φρόντιζε πάντα και τους γονείς της και τη δική της οικογένεια. Όταν η μητέρα της Ρουθ (Μπλάιθ Ντάνερ), η οποία πάσχει από Αλτσχάιμερ και βρίσκεται σε προχωρημένο στάδιο, βρέθηκε να περιπλανιέται ολομόναχη μέσα σε μια χιονοθύελλα, κάπου στο Σικάγο, η Μπρίτζετ επιστρέφει στο πατρικό της για να πείσει τον πατέρα της Μπαρτ (Ρόμπερτ Φόρστερ) ότι είναι πια καιρός να βάλουν τη Ρουθ σ’ ένα ίδρυμα.

Όμως, ο Μπαρτ αρνείται κατηγορηματικά και ο αδερφός της Νικ (Μάικλ Σάνον) δεν μπορεί να χειριστεί την κατάσταση. Αυτό έχει ως αποτέλεσμα να έρθουν στην επιφάνεια παλιές πληγές, που αναστατώνουν τις σχέσεις τους. Καθώς κάποιες σκληρές αλήθειες έρχονται στην επιφάνεια, η οικογένεια συνειδητοποιεί ότι ο μόνος τρόπος να αγαπάς πραγματικά είναι να βρίσκεις το κουράγιο να συγχωρείς.

Παίζουν: Χίλαρι Σουάνκ, Μάικλ Σάνον, Ρόμπερτ Φόρστερ, Μπλάιθ Ντάνερ, Τάισα Φαρμίγκα, Τζος Λούκας

*ΕΡΤ2, Σάββατο 21/09, στις 21:00

«Ο Πατέρας» (2020) σκηνοθεσία Φλοριάν Ζελέρ

Δραματική – Όταν η Άννα ανακοινώνει στον πατέρα της Άντονι ότι θα μετακομίσει στο Παρίσι για να εργαστεί και να παντρευτεί, εκείνος της ξεκαθαρίζει ότι δεν θα εγκαταλείψει με τίποτε το διαμέρισμά του στο Λονδίνο, στο οποίο ζει εδώ και 30 χρόνια.

Ο Άντονι είναι ήδη 80 ετών, αλλά αρνείται να δεχτεί βοήθεια από την κόρη του ή από τις νοσοκόμες που προσλαμβάνει για να τον φροντίζουν.

Αν και η απώλεια της μνήμης του φαίνεται να του δημιουργεί προβλήματα, δεν μπορεί να πάψει να αναρωτιέται:

Αν η κόρη του δεν είναι παντρεμένη τότε ποιος είναι ο άντρας που μπαινοβγαίνει από το σπίτι του και ισχυρίζεται ότι είναι παντρεμένος εδώ και 10 χρόνια με την κόρη του;

Μήπως τελικά αυτός ο άντρας και η κόρη του προσπαθούν να τον βγάλουν τρελό;

Παίζουν: Αντονι Χόπκινς, Ολίβια Κόλαμν, Μαρκ Γκάτις, Ιμοτζεν Πουτς, Ρούφους Σίγουελ, Ολίβια Γουίλιαμς

*ΕΡΤ1, Σάββατο 21/09, στις 21:45

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Σάββατο 21/09, στις 22:00

«Ζητείται επειγόντως γαμπρός» (1971) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Ρένα Βλαχοπούλου είναι μια ώριμη χήρα και επιτυχημένη επιχειρηματίας που αποφασίζει να ξαναφτιάξει τη ζωή της.
Δυστυχώς στην προσπάθεια αυτή ερωτεύεται άντρες νεότερους όπως ο Ντίμης (Παύλος Λιάρος) ή τον γοητευτικό πλέι-μπόι Άγγελο (Ανδρέας Μπάρκουλης), οι οποίοι ενώ αρχικά δείχνουν να την προσεγγίζουν από ενδιαφέρον για αυτή, σύντομα στρέφουν την προσοχή τους στην νεαρή κόρη της Πίτσα (Μπέτυ Λιβανού), η οποία είναι σε ηλικία γάμου.

Και ενώ συνέρχεται από την απογοήτευση διαπιστώνει ότι και ένας υπάλληλός της προσπαθεί να την ξεμοναχιάσει και ενώ αρχικά αφήνεται να παρασυρθεί, σύντομα διαπιστώνει ότι θέλει να της ζητήσει δανεικά τα οποία χρειάζεται.

Λυπημένη και εντελώς μόνη δείχνει να έχει χάσει τη θέληση και κάθε ενδιαφέρον για τη ζωή…

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Μπέτυ Λιβανού, Ανδρέας Μπάρκουλης, Άννα Κυριακού, Παύλος Λιάρος, Βασίλης Ανδρονίδης, Ανδρέας Φιλιππίδης, Μαίρη Σπάθη, Βάσω Βενιέρη.

*Alpha, Σάββατο 21/09, στις 22:00

«Dolittle » (2020) σκηνοθεσία Στίβεν Γκέιγκαν

Κωμωδία – Επτά χρόνια μετά το χαμό της συζύγου του, ο εκκεντρικός Δόκτορ Ντούλιτλ, ξακουστός γιατρός και κτηνίατρος της Βασίλισσας Βικτώρια, έχει απομονωθεί στην κατοικία του, με μοναδική συντροφιά τα εξωτικά του ζώα.

Όταν όμως η νεαρή βασίλισσα αρρωσταίνει σοβαρά, ο αυτοεξόριστος Ντούλιτλ αναγκάζεται να αναχωρήσει για μια επικών διαστάσεων περιπέτεια ώστε να αναζητήσει το αντίδοτο σε ένα μυθικό νησί.

Θα πρέπει να επανακτήσει λοιπόν τις ικανότητες και το κουράγιο του, καθώς θα αναζητήσει παλιούς αντιπάλους του και θα ανακαλύψει θαυμαστά πλάσματα. Την αναζήτηση του Ντούλιτλ θα συνοδεύει ένας νεαρός, αυτόκλητος μαθητευόμενος και μια τρελή κομπανία ζώων, η οποία περιλαμβάνει έναν ανήσυχο γορίλα, μια ενθουσιώδη αλλά ανόητη πάπια, μια κυνική στρουθοκάμηλο, μια αισιόδοξη πολική αρκούδα και έναν ισχυρογνώμονα παπαγάλο, ο οποίος μάλιστα εκτελεί χρέη εμπιστευτικού συμβούλου.

Παίζουν: Ρόμπερτ Ντάουνι Τζιούνορ, Αντόνιο Μπαντέρας, Μάικλ Σιν, Τζιμ Μπρόουντμεντ

*Star, Σάββατο 21/09, στις 22:45

«Εξ Επαφής» (2004) σκηνοθεσία Μάικ Νίκολς

Δραματική Ρομαντική – Ο Νταν, ένας εύστροφος, όμορφος αλλά άσημος δημοσιογράφος, συναντά τυχαία την ατίθαση Άλις και ο έρωτας τους φαίνεται να είναι κεραυνοβόλος. Όταν όμως γνωρίζεται με μια ψυχρή γοητευτική φωτογράφο, την Άννα, βρίσκεται ξαφνικά διχασμένος ανάμεσα τους. Ταυτόχρονα εκείνη πρέπει να επιλέξει ανάμεσα σε αυτόν και τον Λάρι ,έναν γιατρό χοντροκομμένο όσο κι ειλικρινή. Και κάπως έτσι οι σχέσεις που αναπτύσσονται ανάμεσα στα τέσσερα αυτά άτομα αρχίζουν να περιπλέκονται όλο και περισσότερο με τυχαίες συναντήσεις, αγάπη, πάθος, μοναξιά και «εγκλήματα» καρδιάς…..

Παίζουν: Νάταλι Πόρτμαν, Τζουντ Λο, Τζούλια Ρόμπερτς, Κλάιβ Όουεν, Νικ Χομπς, Κόλιν Στιντον, Στηβ Μπενχαμ, Ελίζαμπεθ Μπάουερ, Ρενέ Κόστα, Ρέι Ντον, Ντάνιελ Ντρέσνερ, Μάικλ Χάλεϊ, Αμπντουλ Ποπούλα Πόουπ

*ΕΡΤ1, Σάββατο 21/09, στις 23:30

«Broadway» (2022) σκηνοθεσία Χρήστος Μασσαλάς

Ελληνική ταινία –  Ο δυνατός αθηναϊκός ήλιος και τα χρόνια της κρίσης έχουν ξεθωριάσει τα φανταχτερά χρώματα και την γυαλάδα των κουστουμιών που μια ομάδα πορτοφολάδων, με έδρα τον κινηματογράφο Broadway, χρησιμοποιεί για να προσελκύσει θύματα.

Στο καινούργιο υπερθέαμα – παγίδα όμως, η χημεία μεταξύ παλαιότερων και άρτι αφιχθέντων συντελεστών προκαλεί παρενέργειες.

Θα χρειαστεί η παρέμβαση μιας ομάδας drag queens, η μυστηριώδης εμφάνιση του Χρήστου Πολίτη (ο Γιάγκος Δράκος), η λάμψη της Ελένης Φουρέιρα, το μπρίο του Λάκη Γαβαλά και η μουσική του Gabriel Yared, για να επέλθει η ισορροπία σε αυτό το φτιαγμένο από στρας και πολυέστερ σύμπαν.

Παίζουν: Έλσα Λεκάκου, Φοίβος Παπαδόπουλος, Στάθης Αποστόλου, Rafael Parad, Salim Talbi, Χρήστος Πολίτης

*ΕΡΤ3, Σάββατο 21/09, στις 00:00

«Πατέρα Κάτσε Φρόνιμα» (1967) σε σκηνοθεσία Κώστας Καραγιάννης

Κωμωδία – Ο Αντώνης Παπασταφίδας (Λάμπρος Κωνσταντάρας) είναι ένας ευκατάστατος κτηματίας που ζει στην επαρχία. Ο γιος του, Θωμάς (Αλέκος Τζανετάκος), ο οποίος σπουδάζει νομικά στην Αθήνα, διαμένει σε ένα πολυτελές διαμέρισμα με την οικονομική στήριξη του πατέρα του.

Όμως, το τελευταίο διάστημα έχει αμελήσει τις σπουδές του και έχει παρασυρθεί από τη νυχτερινή ζωή. Τα συχνά τηλεγραφήματα που στέλνει στον πατέρα του για να του ζητήσει χρήματα, βάζουν τον τελευταίο σε σκέψεις.

Έτσι, ο Αντώνης αποφασίζει, με την παραίνεση της αδερφής του (Μίτση Κωνσταντάρα), να μεταβεί στην Αθήνα για να δει από κοντά την πρόοδο του γιου του. Όταν πληροφορείται από το Πανεπιστήμιο ότι ο Θωμάς απουσιάζει από τη σχολή για μεγάλο διάστημα, εξοργίζεται και επιλέγει να παραμείνει στην Αθήνα, μέχρις ότου βεβαιωθεί ότι ο γιος του έχει μπει στο σωστό δρόμο.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Αλέκος Τζανετάκος, Μίρκα Καλατζοπούλου, Γιώργος Μούτσιος, Σταύρος Ξενίδης.

*Ant1, Σάββατο 21/09, στις 00:15

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Σάββατο 21/09, στις 00:15

«OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο» (2006) σκηνοθεσία Μισέλ Αζαναβίσιους

Δράσης Κωμωδία – Το Κάιρο του 1955 έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά ψυχροπολεμικών κατασκόπων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποφασίζει να στείλει τον καλύτερό του κατάσκοπο (Jean Dujardin), με το κωδικό όνομα OSS 117, να ξεδιαλύνει την εξαφάνιση ενός άλλου Γάλλου κατασκόπου.

Ο OSS 117, σαν ένας άλλος James Bond, φτάνει στην Αίγυπτο, συναντά το σύνδεσμό του, και με μυστική ταυτότητα αρχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου, προσπαθώντας να διεισδύσει στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως, εκτός από τη περισσή φινέτσα του, ο OSS 117 δε δείχνει να διαθέτει καμία ικανότητα σαν κατάσκοπος, οι γκάφες του έρχονται η μία μετά την άλλη, και μόνο η τύχη θα τον φέρει κοντά στη λύση

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενερίς Μπεζό, Όρε Άτκα, Λουντοβίκ Μπουρς, Κονσταντίν Αλεξάντροφ, Φιλίπ Λεφέβρ, Λοράν Μπατό, Πιερ Νινέ

*Open, Σάββατο 21/09, στις 00:30

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Star, Σάββατο 21/09, στις 01:15

«Spiderman 2» (2004) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Περιπέτεια – Ο Πίτερ Πάρκερ αγωνίζεται να ισορροπήσει τα καθήκοντά του στην καταπολέμηση του εγκλήματος με τις απαιτήσεις της προσωπικής του ζωής.

Απολύεται από τη δουλειά του, αντιμετωπίζει οικονομικές δυσκολίες και παλεύει να συνεχίσει τις σπουδές του στη φυσική στο Πανεπιστήμιο Κολούμπια. Ο Πίτερ αποξενώνεται από την αγαπημένη του Μέρι Τζέιν Γουάτσον – η οποία τώρα είναι μια επιτυχημένη ηθοποιός του Μπρόντγουεϊ – αλλά και από τον φίλο του Χάρι Όζμπορν, ο οποίος κατηγορεί τον Spider-Man ότι δολοφόνησε τον πατέρα του, τον Νόρμαν Όζμπορν.

Επιπλέον, η Daily Bugle και ο εκδότης της Τζέι Τζόνα Τζέιμσον συνεχίζει να βγάζει πρωτοσέλιδα με τον Spider-Man και να τον κατηγορεί πως αποτελεί απειλή για τη Νέα Υόρκη.

Κατά τη διάρκεια ενός πάρτι, ο Πίτερ μαθαίνει ότι η Μέρι Τζέιν αρραβωνιάζεται το γιο του Τζέιμσον, Τζον Τζέιμσον και μαλώνει με το μεθυσμένο Χάρι για την πίστη που έχει ο Πίτερ στον Spider-Man.
Ο Οκτάβιους, ο οποίος ονειρεύεται να τελειοποιήσει την ηλεκτρική ενέργεια με σύντηξη, φοράει ένα λουρί που αποτελείται από ισχυρούς μηχανικούς βραχίονες με τεχνητή νοημοσύνη για να διεξάγει ένα πείραμα. Αν και το πείραμα δεν πηγαίνει καλά, ο αλαζόνας Οκτάβιους αρνείται να το σταματήσει και φέρνει καταστροφικά αποτελέσματα.

Ο Οκτάβιους χρειάζεται τρίτιο για το πείραμά του και απειλεί τον Χάρι για να το αποκτήσει. Ο Χάρι δέχεται να δώσει στον Οκτάβιους ότι χρειάζεται με αντάλλαγμα τον Spider-Man, και του λέει ότι ο Πίτερ – που συχνά βγάζει φωτογραφίες του Spider-Man για την εφημερίδα – είναι ο μόνος τρόπος να τον εντοπίσει.

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Άλφρεντ Μολίνα, Ντίλαν Μπέικερ, Ρόουζμαρι Χάρις , Τζ. Κ. Σίμονς.

*Mega, Σάββατο 21/09, στις 01:40

«Η Ανταλλαγή» (2008) σκηνοθεσία Κλιντ Ίστγουντ

Δράμα – Στο Λος Αντζελες της δεκαετίας του ’20, μια μοναχική γυναίκα, που αγωνίζεται ν’ ανακαλύψει το εξαφανισμένο παιδί της, συγκρούεται με τη διεφθαρμένη αστυνομία.
Η πραγματική ιστορία της Κρίστιν κόλινς (Αντζελίνα Τζολί) που προσπαθεί να ανακαλύψει τον απαχθέντα μικρό της γιο, Γουόλτερ Κόλινς, πράγμα στο οποίο η εκεί αστυνομία, γνωστή τότε για τη διαφθορά και τα σκάνδαλά της, όχι μόνο δεν βοηθά, αλλά για να καλύψει την ανικανότητά της που έχει γίνει θέμα επίθεσης από τον πάστορα τοπικού ραδιοφώνου (Τζον Μάλκοβιτς), διαστρεβλώνει τα γεγονότα, παρουσιάζοντάς της ένα άλλο παιδί και πιέζοντάς την να το δεχτεί ως γιο της.

Όταν η Κρίστιν συνεχίζει τον αγώνα της, με τη βοήθεια του πάστορα, παρουσιάζοντας αδιάσειστα στοιχεία που αποδεικνύουν πως αυτός δεν είναι ο γιος της, καταλήγει να συλληφθεί από την αστυνομία,
και να την απομονώσουν σε ψυχιατρείο για να της κλείσουν το στόμα.

Παίζουν: Αντζελίνα Ζολί, Τζον Μάλκοβιτς, Τζέφρι Ντόνοβαν, Μάικλ Κέλι, Μισέλ Γκαν, Γκάτλιν Γκρίφιθ, Κολμ Φέορε.

*Skai, Σάββατο 21/09, στις 02:00

«Αρμαγεδδών» (1998) σκηνοθεσία Μάικλ Μπέι

Δράσης Περιπέτεια – Μία ομάδα ειδικών στις γεωτρήσεις εκπαιδεύεται, σε ελάχιστο χρόνο, από τη NASA. Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν έναν αστεροειδή που απειλεί να καταστρέψει τη Γη και να τοποθετήσουν σε αυτόν μια πυρηνική βόμβα! Ένας γιγάντιος αστεροειδής, που φαίνεται να έχει το μέγεθος του Τέξας, κατευθύνεται προς τη Γη με ταχύτητα 35.000 χλμ την ώρα.

Το ανώτατο επιτελείο της NASA βρίσκεται σε πανικό, αφού υπολογίζουν ότι σε περίπου δύο εβδομάδες ο αστεροειδής θα προσκρούσει στη Γη με ολέθρια αποτελέσματα για τον πλανήτη και το ανθρώπινο είδος. Καθώς τα χρονικά περιθώρια είναι ελάχιστα, ο διευθυντής της NASA δεν έχει άλλη επιλογή από το να καταφύγει στη τελευταία και πιο απίθανη λύση: να στείλει τον Χάρι Στάμπερ, έμπειρο εκσκαφέα, και την απροσάρμοστη ομάδα του να συναντήσουν πρώτοι τον αστεροειδή.

Αποστολή τους είναι να τρυπήσουν την επιφάνειά του και να τοποθετήσουν στο βάθος του πυρηνικές βόμβες για να τον καταστρέψουν. Πιθανότητες επιτυχίας σχεδόν μηδενικές.

Παίζουν: Μπρους Γουίλις, Μπεν Άφλεκ, Λιβ Τάιλερ, Μπίλι Μπομπ Θόρτον, Στιβ Μπουσέμι, Όουεν Γουίλσον.

*Alpha, Σάββατο 21/09, στις 02:15