7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει επτά ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Ο Γιάννης που έγινε Τζώνης» (1986) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Γιάννης ξέχασε την προέλευση του, τις ελληνικές παραδόσεις και τις υποχρεώσεις που έχει ένας Έλληνας αδελφός στις ανύπαντρες αδελφές του. Η ζωή του στην Αμερική και η Αμερικάνα γυναίκα του κατάφεραν να του ξεριζώσουν τις αδύνατες ρίζες, που είχε ακόμα στην ψυχή του για το σπίτι του και τις αδελφές του. Τι θα απογίνουν οι αδελφές του; Πως θα τα βολέψει ο Κώστας, που τον πνίγουν οι υποχρεώσεις και που περιμένει τα δολάρια του αδελφού του σαν σωσίβιο;

Παίζουν: Ηλίας Λογοθέτης , Δημήτρης Πιατάς , Κάκια Ιγερινού , Χρήστος Ζορμπάς , Βαγγέλης Πρωτόπαππας , Τάσος Ψωμόπουλος , Αλέκος Ζαρταλούδης , Νατάσα Ρώμα , Δήμητρα Σερεμέτη , Μίρνα Μηλιώνη , Γιώργος Καρμάτης

*Open, Δευτέρα 23/09, στις 21:00

«Ο Αξιαγάπητος Κύριος Τροχίδης» (2018) σκηνοθεσία Πιέρ Γκοντό

Κομεντί – Αν χρειάζεσαι κάτι που έχει να κάνει με ποδήλατο, τότε ένας είναι ο άνθρωπός σου: ο Ραούλ Τροχίδης! Είναι ο επίσημος μηχανικός ποδηλάτων του Σαν Σερόν, ενός πανέμορφου μικρού χωριού στη νότια Γαλλία, οι κάτοικοι του οποίου τον θαυμάζουν ως τον απόλυτο… ήρωα-ποδηλάτη.

Όμως, ο Ραούλ έχει ένα καλά κρυμμένο μυστικό: ο ίδιος δεν έμαθε ποτέ να κάνει ποδήλατο χωρίς βοηθητικές ρόδες! Όταν, όμως, πιάνει φιλίες με έναν φωτογράφο, ο οποίος θέλει να τον φωτογραφίσει εν δράσει, να τρέχει δηλαδή καβάλα στο ποδήλατο, ο Ραούλ τα βρίσκει σκούρα. Θα κάνει ό,τι μπορεί για να αποτρέψει την φωτογράφιση, αλλά η στιγμή της αλήθειας έχει φτάσει και τελικά δεν είναι ο μόνος που κρύβει μυστικά…

Παίζουν: Μπενουά Πελβούρντ, Εντουάρ Μπαέρ, Σουζάν Κλεμάν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 23/09, στις 21:00

«Η Σωφερίνα» (1964) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Η Μαίρη ζει ευτυχισμένη με τον άνδρα της Νίκο, ως την ημέρα που μια στενή της φίλη, η Λιλή, της ζητάει να της δανείσει το νέο της αυτοκίνητο, για να πάει να δει δήθεν την άρρωστη γιαγιά της. Στην πραγματικότητα, η Λιλή, που είναι παντρεμένη με τον ζηλιάρη Μιχαλάκη, θέλει να συναντήσει το καινούριο της φλερτ, τον Πάκη. Η Λιλή, όμως, τρακάρει με δύο άλλα αυτοκίνητα και επιστρέφει το αυτοκίνητο στη φίλη της σε κακά χάλια. Η Μαίρη, για να περιφρουρήσει την υπόληψη της φίλης της, λέει διάφορα ψέματα στον Νίκο. Το ένα ψέμα, όμως, φέρνει το άλλο και οι συνέπειες είναι απρόβλεπτες.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Αλέκος Αλεξανδράκης, Μάρω Κοντού, Γιώργος Πάντζας, Γιώργος Κωνσταντίνου, Βασίλης Αυλωνίτης, Καίτη Λαμπροπούλου, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Άλκης Γιαννακάς, Κώστας Χατζηχρήστος, Τζόλυ Γαρμπή, Τάσος Γιαννόπουλος, Κλεό Σκουλούδη, Θόδωρος Κατσαδράμης.

*Ant1, Δευτέρα 23/09, στις 22:30

«Η Ρέιτσελ Παντρεύεται» (2008) σκηνοθεσία Τζόναθαν Ντέμι

Δραματική Ρομαντική – Όταν η Κιμ επιστρέφει στο πατρικό της για το γάμο της αδελφής της Ρέιτσελ, φέρνει μαζί της ένα μακρύ ιστορικό προσωπικών κρίσεων, οικογενειακών συγκρούσεων και τραγωδιών.

Η πλούσια παρέα φίλων και συγγενών του νυφικού ζευγαριού έχει συγκεντρωθεί για ένα χαρούμενο Σαββατοκύριακο γλεντιού, μουσικής και αγάπης, αλλά η Κιμ -με τις καυστικές ατάκες της και το ταλέντο της στο δράμα-βόμβα- είναι ο καταλύτης των εντάσεων που υποβόσκουν εδώ και καιρό στην οικογενειακή δυναμική.

Γεμάτο με τους πλούσιους και εκλεκτικούς χαρακτήρες που παραμένουν σήμα κατατεθέν των ταινιών του Τζόναθαν Ντέμι, στο «Η Ρέιτσελ παντρεύεται» ζωγραφίζει ένα ειλικρινές, οξυδερκές και μερικές φορές ξεκαρδιστικό οικογενειακό πορτρέτο.

Παίζουν: Αν Χάθαγουεϊ, Ρόζμαρι Ντεγουίτ, Ντέμπρα Ουίνγκερ, Μπιλ Ίρβιν, Μάθερ Ζίκελ, Ανίσα Τζορτζ, Σεμπάστιαν Σταν, Ρόζλιν Ραφ, Αν Ντήβερ Σμιθ, Ανα Λι Ασφορντ, Ταμίρα Γκρει, Κουίνσι Τάιλερ Μπέρνστιν

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 23/09, στις 23:00

«Τζόκερ» (2015) σκηνοθεσία Σάιμον Γουέστ

Περιπέτεια – Ο Νικ Γουάιλντ εργάζεται ως σωματοφύλακας στο Λας Βέγκας. Έχει θανάσιμες δεξιότητες αλλά και πάθος τον τζόγο. Όταν ένας πολύ καλός του φίλος θα πέσει θύμα ξυλοδαρμού, ξυπνάει η δίψα του για εκδίκηση, σύντομα όμως θα ανακαλύψει ότι τα έχει βάλει με τη μαφία.

Βυθίζεται στον υπόκοσμο καθώς μαφία και ένοπλες δυνάμεις τον αναζητούν. Έχοντας ανεβάσει τα στοιχήματα, έχει να παίξει ένα τελευταίο παιχνίδι για να αλλάξει τη μοίρα του… κι αυτή τη φορά είναι όλα ή τίποτα

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Μίλο Βεντιμίλια, Σοφία Βεργκάρα, Στάνλεϊ Τούτσι, Αν Χες.

*Alpha, Δευτέρα 23/09, στις 00:00

«Αρκετά! » (2002) σκηνοθεσία Μάικλ Άπτεντ 

Αστυνομική Τρόμου – Η Σλιμ, μια απλή σερβιτόρα που γνωρίζει και παντρεύεται έναν πλούσιο εργολάβο.
Κι ενώ όλα δείχνουν ότι θα ζήσει ένα αληθινό παραμύθι, σύντομα η ζωή της μετατρέπεται σε μαρτύριο μέσα από την ψυχολογική και σωματική βία που της ασκεί καθημερινά.

Ο γοητευτικός άντρας της σύντομα γίνεται ένας καταπιεστικός, κτητικός, άπιστος και βίαιος.

Όταν πια δεν αντέχει άλλο η Σλιμ αποφασίζει να το σκάσει, μαζί με την μικρή τους κόρη, και να αναζητήσει μια καινούρια ζωή.
Ο άντρας της όμως δεν θα τις αφήσει σε ησυχία και θα τις καταδιώξει πραγματοποιώντας τις απειλές του.

Τότε έρχεται η στιγμή που θα πει: Αρκετά! Η Σλιμ θα πρέπει να πάρει την κατάσταση στα χέρια της!

Τώρα πια συνειδητοποιεί πως ο μόνος τρόπος για να ξεφύγουν αυτή και η κόρη της από τον βίαιο πρώην άντρα της είναι να τον σκοτώσει…

Παίζουν: Τζένιφερ Λόπεζ, Μπίλλυ Κάμπελλ, Τέσα Άλλεν, Τζούλιετ Λιούις, Νταν Φούτερμαν.

*Mega, Δευτέρα 23/09, στις 01:20

«Οι Επικίνδυνοι» (1983) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Δράσης Ελληνική Ταινία – Μη μπορώντας να αντιμετωπίσει τη μακροχρόνια ανεργία, ο απογοητευμένος 27χρονος πλακάς, Πάνος, παίρνει το πρώτο τρένο για την Αθήνα, με μεγάλες ελπίδες να δημιουργήσει ένα καλύτερο μέλλον για τον εαυτό του.

Εκεί, με την ανεξέλεγκτη ανεργία να μαραζώνει τους νέους, τα πράγματα δεν είναι καθόλου τέλεια -και καθώς ο Πάνος αντιμετωπίζει εξίσου σοβαρά προβλήματα- μια μοιραία συνάντηση με τον άνεργο δεκαεννιάχρονο Σταμάτη και τον εγκληματία παραβάτη Θανάση, θα οδηγήσει σε μια φιλία και μια αμετάκλητη τραγωδία.

Τώρα, η μόνη διέξοδος είναι μια ληστεία με γερή μπάζα, σε μια ευάλωτη γαλακτοβιομηχανία- μια ληστεία που θα τους εξασφαλίσει για μια ζωή.

Αξίζει όμως τον κόπο, να σπαταλήσουν τα νιάτα και την ελευθερία τους;

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Καίτη Φίνου, Σοφία Αλιμπέρτη, Κώστας Ευρυπιώτης, Νίκος Παπαδόπουλος, Παύλος Ευαγγελόπουλος, Γιώργος Φλώρος, Σάκης Καραγιάννης, Πάνος Σολωμός, Δημήτρης Μπάνος, Παύλος Κοντογιαννίδης, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Γιώργος Σταυρόπουλος

*Alpha, Δευτέρα 23/09, στις 02:00