10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Εκεί που Είναι η Αγάπη» (2010) σκηνοθεσία Σάνα Φέστε 

Μουσικό Δράμα – Ο Μπο Χάτον, ανερχόμενος στιχουργός και τραγουδιστής της κάντρι, βοηθά μια ξεπεσμένη σταρ να ξαναφτιάξει την καριέρα της. Μαζί, οργανώνουν την τουρνέ της επιστροφής της Κέλι Κάντερ υπό την επιτήρηση του συζύγου και μάνατζέρ της. Κάπου στην προετοιμασία της επανόδου, μεταξύ συναυλιών και δαιμόνων που ξυπνούν από το παρελθόν, αρχίζουν τα αισθηματικά παρατράγουδα, καθώς εμπλέκεται και η Τσάιλς, μια όμορφη τραγουδίστρια της οποίας τη δόξα ζηλεύει η Κέλι.

Παίζουν: Γκουίνεθ Πάλτροου, Γκάρετ Χέντλαντ, Τιμ ΜακΓκρό, Λέιτον Μίστερ, Μάρσαλ Τσάπμαν, Λάρι Γουάιτ

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 27/09, στις 21:00

«Μαχητές των Δρόμων 9» (2020) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης Περιπέτεια – Όσο γρήγορος και αν είσαι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν σου.

Ο Ντομ Τορέτο, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός, που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες

*Star, Παρασκευή 27/09, στις 21:00

«Τα Παιδιά της Χορωδίας» (2004) σκηνοθεσία Κριστόφ Μπαρατιέ

Δραματική – Το Fond de l’Etang είναι ένα οικοτροφείο για προβληματικά αγόρια που βρίσκεται στη γαλλική ύπαιθρο.

Στα μέσα του εικοστού αιώνα, ως  διευθυντής του οικοτροφείου υπηρετεί ο Μονσιέ Ρασάν, ένας εγωιστής, αυστηρός άνθρωπος, του οποίου το επίσημο-ανεπίσημο σύνθημα για το σχολείο είναι «δράση – αντίδραση», που σημαίνει ότι κάθε αγόρι που ξεφεύγει από τη “γραμμή” υπάρχουν σοβαρές συνέπειες.

Η προσέγγιση αυτή δεν φαίνεται να λειτουργεί, καθώς τα αγόρια στο σύνολό τους είναι μια αδάμαστη παρέα.

Με τη σειρά τους, οι καθηγητές δεν διδάσκουν, αλλά πάντα προσέχουν για την επόμενη προβληματική συμπεριφορά των αγοριών.

Η 15η Ιανουαρίου 1949 σηματοδοτεί την άφιξη στο σχολείο του νέου επόπτη, του κ. Κλεμέν Ματιέ, ενός μεσήλικα που προσπαθεί να βρει τη θέση του στη ζωή μετά από μια σειρά αποτυχημένων προσπαθειών.

Παρόλο που βρίσκει τα παιδιά ατίθασα, ο Ματιέ δεν πιστεύει στην πολιτική «δράση – αντίδραση» και ως εκ τούτου, συγκρούεται με τον Ρασάν, υπονομεύοντας κρυφά την πολιτική αυτή.

Με την απρόθυμη έγκριση του Ρασάν, ο Ματιέ ξεκινά ένα μεγαλύτερο πείραμα προσπαθώντας να μεταμορφώσει τη συνολική ατμόσφαιρα μέσα στο σχολείο, με πυρήνα του πειράματος την έναρξη μιας χορωδίας μεταξύ των μαθητών του. Η κίνηση αυτή είναι δύσκολη τόσο για τον ίδιο ως αποτυχημένο μουσικό, όσο και για τους αρχικά απρόθυμους μαθητές.

Κατά τη διάρκεια αυτής της διαδικασίας, ο Mathieu εστιάζει σε δύο διαφορετικούς μαθητές για δύο διαφορετικούς λόγους.

Παίζουν: Ζεράρ Ζουνιό, Φρανσουά Μπερλεάν, Καντ Μεράντ, Ζαν-Μπατίστ Μονιέ, Ζακ Περίν, Μαξένς Περίν, Ζαν Πολ Μπονέρ, Μαρί Μπουνέλ, Σιρίλ Μπερνικοτ, Τομας Μπλουμενθαλ, Καρολ Βάις, Αρμέν Γκοντελ, Πολ Καριεράς

*Open, Παρασκευή 27/09, στις 22:00

«Success Story» (2017) σκηνοθεσία Νίκος Περάκης 

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Οι δυο τους, παρά τις διαφορές τους, ερωτεύονται ξαφνικά, απερίσκεπτα και παράφορα και παντρεύονται.

Η Τζορτζίνα, στην προσπάθειά της να ταιριάξει στο περιβάλλον του Παναγή, απαρνιέται τον εαυτό της.

Το δημιουργικό της αδιέξοδο, σε συνδυασμό με μια δύσκολη εγκυμοσύνη, την μεταμορφώνουν, καθώς συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν είναι όπως το φαντάστηκε στο γάμο της.

Η ραγδαία αλλαγή των οικονομικών δεδομένων, η αυτοκτονία του πατέρα του Παναγή για χρέη κι η επικείμενη ανάμειξη του Παναγή στην πολιτική, μεγεθύνουν τις αντιθέσεις τους και απομακρύνουν το ζευγάρι δίνοντας, ραγδαία σχεδόν, τη θέση του θαυμασμού, του πάθους και της έλξης, στην απογοήτευση, την αποξένωση και τελικά την υποτίμηση και τον ανταγωνισμό.

Τότε αρχίζει ο παραλογισμός, καθώς η ιστορία αγάπης τους, γίνεται μίσους κι εκδίκησης, με τους δυο τους να φτάνουν στα άκρα προκειμένου να επιβιώσουν.

Παίζουν: Κωνσταντίνος Μαρκουλάκης, Φιόνα Γεωργιάδη, Κωνσταντίνος Αβαρικιώτης, Τζένη Θεωνά, Πάνος Μουζουράκης, Βάσω Καβαλιεράτου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 27/09, στις 22:00

«Γοργόνες και Μάγκες» (1968) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Σε ένα μικρό νησί καταφθάνουν Αθηναίοι για να αγοράσουν κτήματα, έχοντας πληροφορηθεί πως μια μεγάλη εταιρεία έχει αποφασίσει να το αξιοποιήσει τουριστικά. Αλλά οι νησιώτες με επικεφαλής την αρχόντισσα του νησιού και τον εγγονό της αποφασίζουν να τους εμποδίσουν. Στο μεταξύ, διάφορα ερωτικά μπερδέματα διαταράσσουν την ησυχία του όμορφου νησιού.

Παίζουν: Μαίρη Χρονοπούλου, Φαίδων Γεωργίτσης, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Βαγγέλης Σειληνός, Νόρα Βαλσάμη, Λάκης Κομνηνός, Χρήστος Δοξαράς, Μαρία Φωκά, Χρόνης Εξαρχάκος,  Γιάννης Βογιατζής.

*Ant1, Παρασκευή 27/09, στις 22:30

«Στα ‘Oρια του Αύριο» (2014) σκηνοθεσία Νταγκ Λάιμαν

Δράσης, περιπέτεια – Πολεμώντας στις ακτές της Γαλλίας ενάντια σε εξωγήινους, ένας στρατιώτης σκοτώνεται στην πρώτη του μάχη. Γυρίζει όμως ξανά και ξανά πίσω στο χρόνο ξαναζώντας την ίδια ημέρα και προσπαθώντας να εκπαιδευτεί όσο καλύτερα μπορεί για να αλλάξει τη μοίρα του.

Παίζουν:  Τομ Κρουζ, Έμιλι Μπλαντ, Μπρένταν Γκλίσον, Μπιλ Πάξτον, Τζόνας Αρμστρογκ, Τόνι Γουέι, Σαρλότ Ράιλι, Λάρα Πουλβερ, Μαντλέιν Μαντοκ, Κικ Γκάρι, Σεμπάστιαν Μπλαντ, Μπεθ Γκονταρντ

*Open, Παρασκευή 27/09, στις 00:00

«The Equalizer 2» (2018) σκηνοθεσία Αντουάν Φούκουα

Δράσης Τρόμου – Ο Ντένζελ Ουάσιγκτον επιστρέφει στη μεγάλη οθόνη ως Ρόμπερτ Μακόλ, ένας αντιήρωας που κινείται στο σκοτάδι σαν φάντασμα, αθόρυβα και αποτελεσματικά απονέμοντας δικαιοσύνη όταν οι αδύναμοι χρειάζονται βοήθεια.

Δεν θέλει να αλλάξει τον κόσμο, αλλά όταν βρίσκεται αντιμέτωπος με τη βία δεν μπορεί να την προσπεράσει, θα εκμεταλλευτεί τις ικανότητές του και θα τις αξιοποιήσει για να πετύχει τον σκοπό του.
Αναπόφευκτα θα πρέπει να κάνει και μια βουτιά στο παρελθόν του και να ξεπεράσει τους προσωπικούς του δαίμονες, όταν οι παράλληλες ιστορίες που εκτυλίσσονται κάνουν την εκδίκηση προσωπική υπόθεση για τον Ρόμπερτ.

Πόσο μακριά θα φτάσει όμως για κάποιον που αγαπάει; Θα μπορέσει να τα βγάλει πέρα με τους άρτια εκπαιδευμένους δολοφόνους που βρίσκονται πλέον στο κατόπι του;

Παίζουν: Ντένζελ Γουάσινγκτον, Πέδρο Πασκάλ, Αστον Αντερς, Μπιλ Πούλμαν, Μελίσα Λίο.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 27/09, στις 00:00

«Τεντ Μπάντι, Ένας Γοητευτικός Δολοφόνος» (2019) σκηνοθεσία Τζο Μπέρλιντζερ

Βιογραφική Δραματική – Ο Τεντ: ωραίος, έξυπνος, χαρισματικός, τρυφερός. Η Λιζ: ανύπαντρη μητέρα, επιφυλακτική αλλά ερωτευμένη.

Οι τρεις τους, μαζί με την κόρη της Λιζ, είναι μια ευτυχισμένη οικογένεια. Μέχρι την στιγμή που ο Τεντ συλλαμβάνεται και κατηγορείται για μια σειρά από ειδεχθείς φόνους.

Όταν η ανησυχία μετατρέπεται σιγά σιγά σε παράνοια η Λιζ αναγκάζεται να αναρωτηθεί πόσο καλά γνωρίζει τον άνδρα με τον οποίο μοιράζεται την ζωή της καθώς όλο και περισσότερες αποδείξεις έρχονται στο φως και να αποφασίσει αν ο Τεντ είναι αλήθεια αθώος ή ένοχος.

Παίζουν: Ζακ Εφρον, Λίλι Κόλινς, Χάλεϊ Τζόελ Οσμεντ.

*Star, Παρασκευή 27/09, στις 01:30

«Spider-Man 3» (2007) σκηνοθεσία Σαμ Ράιμι

Δράσης Περιπέτεια – Πρόκειται για το τελευταίο μέρος της τριλογίας Spiderman και αποτελεί μια από τις ακριβότερες παραγωγές του Χόλυγουντ, ενώ η ταινία έσπασε όλα τα ρεκόρ εισπράξεων με το άνοιγμά της στο παγκόσμιο box office σημειώνοντας σαρωτικές εισπράξεις όπου και αν προβλήθηκε.
Ο Πίτερ Πάρκερ έχει βρει την ισορροπία ανάμεσα στην αφοσίωσή του στην Μέρι Τζέιν και στα καθήκοντά του ως υπερ-ήρωα. Μια θύελλα όμως ξεσπά στον ορίζοντα… Όταν η στολή του Spiderman μεταμορφώνεται σε μαύρη, ο Πίτερ αλλάζει. Υπό την επήρεια της νέας στολής και καθώς απολαμβάνει τη λατρεία του κόσμου, αρχίζει να παραμελεί τους αγαπημένους του. Ο κάποτε συνεσταλμένος φωτορεπόρτερ αισθάνεται πολύ σίγουρος για τον εαυτό του και το δείχνει με κάθε αφορμή, ενώ δυο από τους πιο τρομακτικούς του αντιπάλους, ο Σάντμαν και ο Βένομ, ετοιμάζονται για εκδίκηση. Αυτή την ίδια αυτοπεποίθηση θα επικαλείται απεγνωσμένα στη μεγαλύτερη μάχη της ζωής του, όταν όλα γύρω του καταρρέουν. Η ώρα της κρίσης έφτασε: η μάχη εναντίον του εαυτού του…

Παίζουν: Τόμπι Μαγκουάιρ, Κίρστεν Ντανστ, Τζέιμς Φράνκο, Τόμας Χέιντεν, Τσερτς Τόφερ, Γκρέις Μπράις , Ντάλας Χάουαρντ, Τζέιμς Κρόμγουελ

*Mega, Παρασκευή 27/09, στις 02:10

«Παράτολμος» (2003) σε σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δράσης – O Ματ Μέρντοκ, τυφλός δικηγόρος την ημέρα, φορά την κόκκινη στολή τού εκδικητή τη νύχτα και κινούμενος με άνεση χάρης στις υπεραναπτυγμένες αισθήσεις του, απονέμει δικαιοσύνη ως Ντεϊρντέβιλ.

Στο δρόμο του στέκονται αντίπαλοι ο βασιλιάς του υπόκοσμου Κινγκπίν, ο ψυχοπαθής δολοφόνος Διάνας και η μοιραία Ηλέκτρα.

Παίζουν:Μπεν Άφλεκ, Τζένιφερ Γκάρνερ, Μάικλ Κλαρκ Ντάνκαν, Κόλιν Φάρελ, Τζον Φαβρό

*Skai, Παρασκευή 27/09, στις 02:15