Μαρία Αντωνίου: “Από τις 8 Οκτωβρίου οι γουνοποιοί μπορούν να υποβάλουν αίτηση στη Δράση 2.Β”

Μαρία Αντωνίου: «Από τις 8 Οκτωβρίου, οι γουνοποιοί της Καστοριάς μπορούν να υποβάλουν αίτηση ένταξης στη Δράση 2.Β για την ενίσχυση των επιχειρήσεών τους»

Σύμφωνα με ανακοίνωση του Υπουργείου Ανάπτυξης, προκηρύχθηκε σήμερα η Δράση «Κύκλος 2.Β: Έκτακτη επιχορήγηση σε επιχειρήσεις του κλάδου γούνας που έχουν πληγεί από την επίθεση της Ρωσίας κατά της Ουκρανίας και τις διεθνείς κυρώσεις που  επιβλήθηκαν», συνολικού ύψους 3,55 εκατ. ευρώ. 

            Ωφελούμενοι είναι οι επιχειρήσεις του κλάδου, ανεξάρτητα από τη νομική τους μορφή και το μέγεθος της επιχείρησης, που νομίμως λειτουργούν και δραστηριοποιούνται στην Περιφέρεια Δυτικής Μακεδονίας και έχουν κάνει έναρξη στην αρμόδια ΔΟΥ μέχρι την 14.03.2022 (ημερομηνία έναρξης των κυρώσεων) και που δεν καλύφθηκαν από προηγούμενες ανάλογες δράσεις /  προγράμματα.

Η ημερομηνία έναρξης ηλεκτρονικής υποβολής των προτάσεων στο Πληροφοριακό Σύστημα Κρατικών Ενισχύσεων (www.ependyseis.gr/mis), ορίζεται η 08/10/2024, ημέρα Τρίτη και ώρα 10.00 με καταληκτική ημερομηνία την 07/11/2024, ημέρα Πέμπτη και ώρα 15.00.

             Η προκήρυξη της εν λόγω Δράσης είναι το αποτέλεσμα των συναντήσεων εργασίας που πραγματοποίησε η βουλευτής Καστοριάς το προηγούμενο διάστημα με τον Υπουργό Ανάπτυξης Παναγιώτη Θεοδωρικάκο και των συντονισμένων ενεργειών όλων των αρμόδιων φορέων και των επιχειρηματιών του κλάδου της γουνοποιίας, με μοναδικό γνώμονα την περαιτέρω ενίσχυσή τους.

Όπως υπογράμμισε η Βουλευτής Ν.Δ. Καστοριάς Μαρία Αντωνίου, «ο κλάδος της γουνοποιίας αποτελεί βασικό πυλώνα ανάπτυξης τόσο της τοπικής όσο και της εθνικής μας οικονομίας και για το λόγο αυτό θα εξακολουθώ να καταβάλλω κάθε δυνατή προσπάθεια προς την κατεύθυνση της στήριξής του».