10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κινηματογραφικές απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου!

«Η Τελευταία Πτήση» (2009) σκηνοθεσία Καρίμ Ντρίντι

Δραματική Περιπέτεια Ρομαντική – Η Μαρί, μια παθιασμένη νεαρή πιλότος, ξεκινάει ένα ταξίδι με σκοπό να βρει τον αγαπημένο της, που χάθηκε στην έρημο της Σαχάρα κατά την διάρκεια μια πτήσης από το Λονδίνο στο Κέιπ Τάουν.

Όταν το αεροπλάνο της προσγειώνεται αναγκαστικά στην καρδιά της ερήμου, γνωρίζει τον συνταγματάρχη Αντουάν Σοβέ του γαλλικού τάγματος, o οποίος αποφασίζει να την βοηθήσει να βρει τον άνθρωπό της. Οι δυσκολίες που θα αντιμετωπίσουν στην έρημο θα τους φέρουν πιο κοντά και σύντομα, ένας ξεχωριστός έρωτας θα γεννηθεί.

Παίζουν: Μαριόν Κοτιγιάρ, Γκιγίομ Κανέ, Γκιγιάμ Μαρκέ, Φρενετερίκ Επό, Σαϊντού Αμπάτσα, Ρόμπερτ Χον, Σουάν Αρλο, Μοχάνμεντ Ιξα

*Open, Πέμπτη 03/10, στις 21:00

«Ο Επιθεωρητής Μαιγκρέ και το Μυστήριο της Νεκρής Κοπέλας» (2022) σκηνοθεσία Πατρίς Λεκόντ

Δραματική Μυστηρίου – Μία νεαρή κοπέλα θα βρεθεί νεκρή σε μια πλατεία του Παρισιού, φορώντας ένα βραδινό φόρεμα.
Ο επιθεωρητής Μαιγκρέ θα πρέπει αρχικά να ανακαλύψει την ταυτότητα της κοπέλας και έπειτα να ανασυνθέσει τις τελευταίες μέρες της ζωής της ώστε να βρει τον δολοφόνο.
Η ταινία είναι μια προσαρμογή του μυθιστορήματος Maigret et la jeune morte του Ζωρζ Σιμενόν, που εκδόθηκε το 1954 και στο οποίο εμφανίζεται ο αστυνομικός ντετέκτιβ Ζυλ Μαγρέ.

Παίζουν: Ζεράρ Ντεπαρντιέ, Μελανί Μπερνιέ, Ορόρ Κλεμάν, Ερβέ Πιερ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 03/10, στις 21:00

«Τζένη Τζένη» (1966) σκηνοθεσία Ντίνου Δημόπουλου

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Η Τζένη (Τζένη Καρέζη), φοιτήτρια της φιλολογίας και κόρη του κομματάρχη του νησιού Κοσμά Σκούταρη (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), επισκέπτεται συχνά τη βιβλιοθήκη του εφοπλιστή Μίλτου Κασσανδρή (Λάμπρος Κωνσταντάρας), πολιτικού αντίπαλου του πατέρα της.

Στις επικείμενες βουλευτικές εκλογές, ο Κασσανδρής κατεβάζει ως υποψήφιο τον ανιψιό του Νίκο Μαντά (Ανδρέας Μπάρκουλης), παιδικό φίλο της Τζένης.

Ο Νίκος έχει σπουδάσει και ζούσε στο εξωτερικό, όπου παντρεύτηκε κρυφά από τον θείο του την Υβόννη (Μαρία Σόκαλη) και τώρα που εγκαθίσταται στο νησί, βάζει τη γυναίκα του να μείνει στο ξενοδοχείο μέχρι να βρεθεί τρόπος να το πει στον θείο του.

Ο συνυποψήφιός του Μαντά είναι ο επί χρόνια εκλεγμένος στο νησί Γκόρτσος, ο οποίος έχει προβάδισμα αφού υποστηρίζεται από τον Σκούταρη.
Ο Κασσανδρής, βλέποντας ότι υπάρχει κίνδυνος να μην εκλεγεί ο ανιψιός του, σκαρφίζεται να παντρέψει με λευκό γάμο τη Τζένη με τον Νίκο, ώστε να εξουδετερώσει τον πολιτικό του αντίπαλο. Παράλληλα ξελασπώνει οικονομικά τον πατέρα της Τζένης- χωρίς εκείνος να το γνωρίζει- για να πείσει την Τζένη να συμμετάσχει σε αυτό τον γάμο.

Ο λευκός γάμος, όμως, θα φέρει τον έρωτα ανάμεσα στο ζευγάρι με απρόσμενες εξελίξεις.

Παίζουν: Τζένη Καρέζη, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Ανδρέας Μπάρκουλης, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μαίρη Λαλοπούλου

*Alpha, Πέμπτη 03/10, στις 22:30

«Σύζυγος Κατά Λάθος» (2008) σκηνοθεσία Γκρίφιν Ντιούν

Κωμωδία – Η Δρ. Eμα Λόιντ, σταρ του ραδιοφώνου και εξπέρ στις ερωτικές συμβουλές, και ο εκδότης – αρραβωνιαστικός της Μάικλ, θεωρούν ότι το να βγάλουν άδεια γάμου στη Νέα Υόρκη είναι μια απλή υπόθεση. Μια επίσκεψη στην αίθουσα τελετών του δημαρχείου και σε 5 λεπτά είσαι παντρεμένος.

H τελειομανής Eμα, η οποία θεωρεί πως για όλα υπάρχει λύση, συμβουλεύει μια φανατική της ακροάτρια να διαλύσει οριστικά τη σχέση της με τον πυροσβέστη Πάτρικ Σάλιβαν. Εξαιτίας των συμβουλών της Έμα, ο Πάτρικ χάνει για πάντα τον έρωτα της ζωής του! Και όπως είναι φυσικό θέλει να πάρει εκδίκηση! Όταν διαβάζει στην εφημερίδα για τον επικείμενο γάμο της Δρ. Λόιντ, καταστρώνει το τέλειο σχέδιο.

Ο οργισμένος πυροσβέστης της Νέας Υόρκης – μία ιδιοφυΐα στους υπολογιστές – «τρυπώνει» στα ηλεκτρονικά αρχεία του δημαρχείου και η εκδίκηση είναι πια γεγονός! Η Eμα δεν μπορεί να παντρευτεί τον Μάικλ επειδή είναι ήδη παντρεμένη με τον…Πάτρικ!

Παίζουν: Ούμα Θέρμαν, Κόλιν Φερθ, Τζέφρεϊ Ντιν Μόργκαν, Ιζαμπέλα Ροσελίνι, Σαμ Σέπαρντ.

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 03/10, στις 23:00

«Μαχητές των Δρόμων 9» (2020) σκηνοθεσία Τζάστιν Λιν

Δράσης Περιπέτεια – Όσο γρήγορος και αν είσαι, δεν μπορείς να ξεφύγεις από το παρελθόν σου.

Ο Ντομ Τορέτο, ζει μια ήσυχη ζωή μαζί με τη Λέτι και τον γιο τους, τον μικρό Μπράιαν, όμως γνωρίζει καλά ότι ο κίνδυνος πάντα θα καραδοκεί στον ορίζοντα. Αυτή τη φορά, η απειλή θα αναγκάσει τον Ντομ να αντιμετωπίσει τις αμαρτίες του παρελθόντος του, αν θέλει να σώσει τους αγαπημένους του ανθρώπους.

Η ομάδα του συγκεντρώνεται ξανά, με σκοπό να σταματήσει μια συνωμοσία παγκοσμίων διαστάσεων, στην οποία ηγείται ο πιο ικανός δολοφόνος και ο πιο δεινός οδηγός, που έχουν αντιμετωπίσει ποτέ: ένας άντρας που τυχαίνει να είναι ο ξεχασμένος αδερφός του Ντομ, ο Τζέικομπ.

Παίζουν: Βιν Ντίζελ, Τζον Σένα, Σαρλίζ Θερόν, Μισέλ Ροντρίγκεζ, Ελεν Μίρεν, Ταϊρέζ Γκίμπσον, Κρις “Λούντακρις” Μπρίτζες

*Star, Πέμπτη 03/10, στις 23:15

«Ανοιχτοί Λογαριασμοί» (2021) σκηνοθεσία Πολ Σολέτ

Δράσης Μυστηρίου – Ο Κλιν είναι ένας άντρας που εργάζεται ως σκουπιδιάρης και προσπαθεί να αφήσει πίσω του, το βίαιο παρελθόν και την απώλεια της κόρης του.

Αφιερώνει τον χρόνο του στην δυσλειτουργική κοινότητα στην οποία μένει και νοιάζεται για την ασφάλεια ενός κοριτσιού, που του θυμίζει την κόρη του.

Όταν η ζωή της βρίσκεται σε κίνδυνο, η αντίδραση του Κλιν τον κάνει στόχο ενός αφεντικού του εγκλήματος.

Ο Κλιν που δούλεψε σκληρά για να αφήσει πίσω του τη βία και το σκοτάδι, τώρα πρέπει να συμφιλιωθεί με το παρελθόν του, καθώς αυτό μοιάζει να τον πλησιάζει ολοένα και περισσότερο…

Ίσως αν σώσει την νεαρή κοπέλα, να σώσει και τον εαυτό του.

Παίζουν: Άντριεν Μπρόντι, Τσάντελ Ντουπόντ, Γκλεν Φλέτσερ, Ρίτσι Μέριτ, Μαικέλτι Γουίλιαμσον, Μισέλ Γουίλσον, Τζον Μπιάνκο, RΖΑ, Ζεράρ Κορντερό, Άλεξ Κοράντο, Τζέιντ Σκοτ Γιόρκερ, Μπρους Μούστα Σόσια, Ντέιβιντ Φιέρο, Τζακ Κονιγκ, Γουέιν Πάιλ, Ντεμάριον Ελίκ

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 03/10, στις 00:00

«Το Οτοστόπ του Τρόμου» (2007) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Μάγιερς

Περιπέτεια Τρόμου – Μια βροχερή νύχτα, ένα ζευγάρι φοιτητών ταξιδεύει με το αυτοκίνητο κοντά στην έρημο του Νιου Μέξικο, όταν ξαφνικά στο δρόμο τους εμφανίζεται ένας άνδρας που κάνει οτοστόπ. Αποφασίζουν να τον πάρουν μαζί τους, όμως αυτή η απόφαση πολύ γρήγορα θα αποδειχθεί μοιραία.

Ο μυστηριώδης άνδρας είναι ένας ψυχοπαθής εγκληματίας που καταζητείται για πολλούς φόνους. Σύντομα, το νεαρό ζευγάρι θα παλέψει με όλες του τις δυνάμεις για να ξεφύγει όχι μόνο από τον δολοφόνο αλλά και από την αστυνομία, καθώς θα βρεθούν κατηγορούμενοι για τους φόνους που εκείνος έχει διαπράξει.

Παίζουν:  Σον Μπιν, Σοφία Μπους, Ζάκαρι Νάτον, Νιλ ΜακΝτόνα, Κάιλ Ντείβις, Τράβις Σουλντ, Γιάρα Μαρτίνεζ, Σκιπ Ο Μπράιεν, Ντάννυ Μπολερό, Λόρεν Κον, Τζέφρεϊ Χάτσινσον

*Skai, Πέμπτη 03/10, στις 01:00

«Η Κυρία Χέντερσον Παρουσιάζει» (2005) σκηνοθεσία Στίβεν Φρίαρς

Δραματική κομεντί – Λονδίνο, 1937. Η κ. Λώρα Χέντερσον, μία εύπορη κυρία με υψηλές γνωριμίες, χάνει τον σύζυγό της. Στην ηλικία των 69 χρονών, όμως, νιώθει ακόμα πολύ ζωντανή για να γίνει μία συνηθισμένη χήρα… Αντί, λοιπόν, να το ρίξει στις φιλανθρωπίες, η κ. Χέντερσον πρωτοτυπεί… αγοράζοντας ένα θέατρο- το Θέατρο Γουίντμιλ, στην καρδιά του Σόχο!

Τη διοίκησή του την αναθέτει στον καλλιτεχνικό διευθυντή Βίβιαν Βαν Νταμ. Μεταξύ τους αναπτύσσεται μία θυελλώδης, σχέση, που εκτός από εκρήξεις θα προκαλέσει και ιστορικές καινοτομίες στο βρετανικό θέατρο… Η ιδέα του Βαν Νταμ για συνεχόμενες παραστάσεις καθ` όλη τη διάρκεια της ημέρας γεμίζει το θέατρο της, μέχρι όμως τη στιγμή που οι άλλοι την αντιγράφουν.

Τότε, η Λώρα σκέφτεται μία ανατρεπτική λύση: βγάζει τις χορεύτριες από τα ρούχα τους και… βάζει φωτιές στη συντηρητική κοινωνία της εποχής! Οι παραστάσεις του Γουίντμιλ γνωρίζουν μεγάλη επιτυχία και, καθώς, η Βρετανία μπαίνει στον Β` Παγκόσμιο Πόλεμο, αποτελούν όαση ψυχαγωγίας και έμπνευσης για το διψασμένο για χαρά και θέαμα κοινό.

Παίζουν: Τζούντι Ντεντς, Μπομπ Χόσκινς, Κέλι Ράιλι, Κρίστοφερ Γκεστ, Γουίλ Γιαγκ, Θέλμα Μπάρλοου, Άννα Μπριούστερ, Ρόζαλιντ Χαλστεντ, Νατάλια Τένα, Σάρα Σολεμάνι, Ρίτσαρντ Σάιμς, Τόμας Άλεν

*Open, Πέμπτη 03/10, στις 01:00

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (2020) σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι

Δραματική Τρόμου – Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το καμένο αγρόκτημά της και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για τον εντοπισμό πολιτισμού. Αναζητώντας νέο καταφύγιο, κινούνται όλοι μαζί προς το άγνωστο, ενώ γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χουνσού, Τζον Κρασίνσκι, Ευαγγελίνα Καβόλι, Μπλέικ ντε Λογκ, Ζάκαρι κολιγκερ, Άσλεϊ Ντάικ, Ντην Γουντγουόρντ, Κρίσταλς Μπολίνα, Αλίσια Ρίπλεϊ

*Alpha, Πέμπτη 03/10, στις 02:15

«Stuber» (2019) σκηνοθεσία Μάικλ Ντάους

Αστυνομική Δράσης Κωμωδία – Ο Ντέιβ Μπατίστα είναι Βικ, ένας σκληροτράχηλος αστυνομικός παλιάς κοπής.
Ο Στου είναι ένας ευγενικός οδηγός Uber, ο οποίος θέλει να διατηρήσει υψηλή την βαθμολογία του.

Ο Ντέιβ αναλαμβάνει μια μυστική αποστολή και βρίσκεται στα ίχνη ενός βαρόνου των ναρκωτικών, στην υπόθεση του οποίου έχει σκοτωθεί η συνεργάτρια του.

Την ημέρα που κάνει επέμβαση στα μάτια του, γεγονός που θα τον αφήσει μισότυφλο, θα λάβει επιτέλους το στοιχείο που του έλειπε για να εντοπίσει τον γκάνγκστερ. Μέσα στον πανικό του- και την τύφλα του- θα στρατολογήσει τον Στου, που απαντάει στην κλήση του.

Ο Στου θα μπλεχτεί σε μια εξωφρενική κατάσταση, στην οποία θα προσπαθήσει απεγνωσμένα να διατηρήσει το μυαλό του καθαρό, τη σωματική του ακεραιότητα και… την υψηλή βαθμολογία του στο Uber.

Παίζουν: Ντέιβ Μπαουτίστα, Κουμάλ Ναντζιάνι, Μπέτι Γκίλπιν, Νάταλι Μοράλες, Μίρα Σορβίνο, Κάρεν Γκίλιαν, Ίκο Ουβάις.

*Star, Πέμπτη 03/10, στις 02:30