Θεραπευτική πισίνα στους χώρους της Δομής «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» στην Καστοριά – [φωτογραφίες]

Το Κέντρο Νοσηλείας – Ημερήσιας Φροντίδας (Κ.Δ.-Η.Φ.) ατόμων με αναπηρία «ΣΥΜΠΛΕΥΣΗ» Καστοριάς ανακοινώνει την έναρξη λειτουργίας θεραπευτικής πισίνας στους χώρους της Δομής.

Είναι γνωστό ότι η ειδική κινησιοθεραπεία στην πισίνα είναι μία ιδιαίτερη θεραπευτική παρέμβαση, κατά την οποία εκμεταλλευόμαστε και ενισχύουμε στο μέγιστο τις φυσικές ιδιότητες του νερού, δηλαδή την άνωση, την υδροστατική πίεση και την αντίσταση, για τη θεραπεία νευρολογικών, μυοσκελετικών και καρδιαγγειακών παθήσεων. Είναι επίσης γνωστή η πολλαπλή ωφέλεια του νερού για τους συμπολίτες μας με ειδικές παθήσεις, όπως τα παιδιά με αυτισμό ή εγκεφαλική παράλυση.

Στα πλαίσια αυτά και με γνώμονα την προσφορά ποιοτικότερων υπηρεσιών προς τους ωφελούμενους, εντάσσουμε πλήρως στο πρόγραμμα λειτουργίας του Κ.Δ.-Η.Φ. μας πισίνα υδροθεραπείας, μετά από πολύμηνη έρευνα, μελέτη, κατασκευή και αδειοδότηση.

Το εγχείρημα είναι μεγάλο και πολυδάπανο για τα δεδομένα λειτουργίας ενός τέτοιου Κέντρου. Ελάχιστα ιδιωτικά Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ πανελληνίως διαθέτουν τέτοια υποδομή. Μια πισίνα έκτασης 15 τετραγωνικών μέτρων, υπερσύγχρονη, ασφαλής, πιστοποιημένη και αδειοδοτημένη για χρήση από άτομα με αναπηρίες, μέσα στους χώρους της Δομής. Διατίθεται επιπλέον θεραπευτικό τζακούζι/υδρομασάζ 5 θέσεων. Όλα λειτουργούν υπό την επίβλεψη γυμναστή/ναυαγοσώστη και εργοθεραπεύτριας, εξειδικευμένων στην υδροθεραπεία.

Οι ωφελούμενοι του Κ.Δ.-Η.Φ. «Σύμπλευση» Καστοριάς απολαμβάνουν την πισίνα, χωρίς καμία οικονομική επιβάρυνση, αφού πλέον στο εβδομαδιαίο θεραπευτικό τους πρόγραμμα ενσωματώνονται οι συνεδρίες στην πισίνα.

Επιπλέον, η πισίνα θα χρησιμοποιηθεί και στην αποκατάσταση ασθενών που δεν συμμετέχουν στο πρόγραμμα του Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ., όπως ασθενείς έπειτα από ορθοπαιδικά χειρουργεία, ασθενείς έπειτα από αγγειακά εγκεφαλικά επεισόδια ή ασθενείς με ρευματολογικές παθήσεις.

Για περισσότερες πληροφορίες και ραντεβού καλέστε στο τηλεφωνικό κέντρο της Δομής «Σύμπλευση» στο 2467084555.

Η Διοίκηση και το Προσωπικό
του Κ.Δ.-Η.Φ. ΑμεΑ «Σύμπλευση» Καστοριάς