8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Τρίτη σήμερα και ας ξεκινήσει ο μήνας με μία καλή ταινία.

«Ο Τσάρλι και το Εργοστάσιο Σοκολάτας» (2005) σκηνοθεσία Τιμ Μπάρτον

Περιπέτεια Φαντασίας – Ο Τσάρλι είναι ένα φτωχό αλλά καλότροπο παιδί που επιθυμεί όσο τίποτε άλλο να επισκεφτεί το φημισμένο εργοστάσιο σοκολάτας του Γουίλι Γουόνκα, όπου παλιά εργαζόταν κι ο παππούς του.

Ο ιδιοκτήτης του, παράξενος κι απόμακρος, δεν ανοίγει ποτέ τις πύλες του κόσμου του για κανένα.

Μια μέρα αποφασίζει να βάλει πέντε χρυσές προσκλήσεις μέσα στις σοκολάτες του και να καλέσει τα τυχερά παιδιά που θα τις βρουν στο εργοστάσιο του.

Ο Τσάρλι βρίσκει μία τέτοια πρόσκληση και μαζί με άλλα τέσσερα παιδιά, που αποδεικνύονται εκνευριστικά, κακομαθημένα ή απλά ανυπόφορα, ετοιμάζονται να διαβούν την πύλη του εργοστασίου σοκολάτας.

Η ξενάγηση, ωστόσο, δεν θα είναι τόσο απλή ούτε για τα παιδιά ούτε για τους συνοδούς τους, καθώς πολλά περίεργα και μαγικά γεγονότα θα συμβούν.

Παίζουν: Τζόνι Ντεπ, Έλενα Μπόναμ Κάρτερ, Φρέντι Χάιμορ, Κρίστοφερ Λι, Ντέιβιντ Κέλι, Νόα Τέιλορ, Μίσι Παίλ, Τζέιμς Φοξ, Άνταμ Γκόντλεϊ, Ντηπ Ρόι, Άννα Σοφία Ρομπ, Τζούλια Γουίντερ

*Open, Τρίτη 01/10 21:00

«Ο Άνθρωπος που Γύρισε από τη Ζέστη»  (1972) σκηνοθεσία Κώστα Καραγιάννη

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Είκοσι χρόνια λείπει ο Λουκάς στα βάθη της Αφρικής. Είκοσι σκληρά χρόνια νοσταλγίας και αναμονής. Όταν έφυγε, άφησε τη γυναίκα του μ? ένα μωρό στην αγκαλιά κι άλλο ένα στην κοιλιά. Στο διάστημα της απουσίας του, με τη σκληρή δουλειά στη μαύρη ήπειρο, δεν του δόθηκε ούτε μια φορά η ευκαιρία να ταξιδέψει μέχρι την Αθήνα για να δει τους δικούς του. Τώρα γυρίζει και είναι πια πλούσιος.

Στην Αθήνα, όμως, τα πράγματα δεν είναι όπως τα περιμένει. Τα είκοσι χρόνια χωρισμού με τη γυναίκα του, έχουν αλλάξει πολλά. Η ίδια μοιάζει με ένα αδιαπέραστο τείχος πάγου, που δεν εννοεί να λιώσει. Αλλά και τα παιδιά του είναι δυο ξένοι άνθρωποι, που δεν υποδέχονται τον ξενιτεμένο πατέρα τους με φιλιά και αγκαλιές, αλλά με ένα παγερό “χαίρω πολύ”. Σιγά-σιγά, ο Λουκάς ανακαλύπτει ότι είναι ένας ξένος μέσα στο ίδιο του το σπίτι.

Ο πιο δικός του άνθρωπος είναι ο μαύρος υπηρέτης του, που έχει δεθεί μαζί του στα είκοσι σκληρά χρόνια της ξενιτιάς… Διασκευή της ομώνυμης θεατρικής κωμωδίας του Αλέκου Σακελλάριου.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Καίτη Πάνου, Γιώργος Μούτσιος, Έλια Καλλιγεράκη, Μίτση Κωνσταντάρα, Λαυρέντης Διανέλλος, Πάνος Τουλιάτος.

*Ant1, Τρίτη 01/10 22:30

«Ο Επαναστάτης» (2016) σκηνοθεσία Γκάρι Ρος

Δραματική περιπέτεια – Η αληθινή ιστορία του Νιούτον Νάιτ (Μάθιου Μακόναχι) ενός τολμηρού αγρότη από τον Νότο.

Ο Νιούτον Νάιτ ήταν ένας αγρότης του Μισισιπή, ο οποίος στον Αμερικανικό Εμφύλιο Πόλεμο (1861-1865) υπηρετούσε ως νοσοκόμος του στρατού των Νοτίων.
Όταν ο ανήλικος ανιψιός του -βίαια στρατολογημένος- βρίσκει το θάνατο μέσα σε 24 ώρες αποφασίζει να το σκάσει για να επιστρέψει τη σωρό του παιδιού στην οικογένειά του.
Φτάνοντας στο σπίτι του διαπιστώνει ότι ο ανιψιός του, ο ίδιος και όλοι οι φτωχοί στρατιώτες, απλά πολεμούσαν σαν πιόνια σε έναν πόλεμο πλουσίων.

Καθώς οι πρώτοι αιμορραγούν κυριολεκτικά στα πεδία της μάχης και μεταφορικά με την αρπαγή των λιγοστών περιουσιακών τους στοιχείων, ενώ οι δεύτεροι κρύβονται πίσω από νομικές διατάξεις για οικονομικές και στρατιωτικές απαλλαγές.

Ο Νιουτ παίρνει την κατάσταση στα χέρια του και οργανώνει μια εξέγερση με άλλους αγρότες και με την βοήθεια των σκλάβων κατόρθωσε να δημιουργήσει το Free State oF Jones, μια ελεύθερη και αυτόνομη διαφυλετική Πολιτεία, στην καρδιά του άκρως συντηρητικού Μισσισσιπή.
Παντρεύτηκε μια πρώην σκλάβα και έζησε μέχρι το τέλος ενάντια στο κατεστημένο πολεμώντας για τις ιδέες του.

Ο Νάιτ ηγήθηκε μίας Επανάστασης που έγινε για το δίκαιο και την ισότητα – μία ισότητα που δεν ήρθε ποτέ…

Στα μέσα του 20ου αιώνα ένα από τα δισέγγονά του, 85 χρόνια μετά δικάζεται επειδή παντρεύτηκε λευκή.

Παίζουν: Μάθιου ΜακΚόναχεϊ, Γκούγκου Μπάτα-Ρο, Μαχερσάλα Αλί, Κέρι Ράσελ, Κρίστοφερ Μπέρι, Τόμας Φράνσις Μέρφι, Μπράιαν Λη Φράνκλιν, Κέρι Καχίλ, Τζέσικα Αν Κόλινς, Τζιλ Τζέιν Κλεμέντς

*ΕΡΤ1, Τρίτη 01/10 23:00

«Η Ετυμηγορία» (1996) σκηνοθεσία Τζόελ Σουμάχερ

Μυστηρίου – Σε μια μικρή πόλη του αμερικάνικου Νότου, όπου η Κου Κλουξ Κλαν έχει ακόμα ενεργή παρουσία, μια δεκάχρονη αφροαμερικανή πέφτει θύμα βιασμού από δύο λευκούς άντρες.

Ο πατέρας του κοριτσιού (Σάμιουελ Τζάκσον), ξέροντας ότι οι δράστες πιθανότατα δεν θα πάρουν την τιμωρία που τους αξίζει, αποφασίζει να πάρει τον νόμο στα χέρια του.

Ενημερώνει τον νεαρό δικηγόρο Τζέικ Μπρίγκανς (Μάθιου ΜακΚόναχι) για τις προθέσεις του και έπειτα πυροβολεί τους δύο δράστες.

Η δίκη του πατέρα θα τραβήξει πάνω της όλα τα βλέμματα και οι βίαιες συγκρούσεις που ξεσπούν στην ευρύτερη περιοχή αποδεικνύουν πως το φυλετικό μίσος, είναι ακόμα ζωντανό και πιο επικίνδυνο από ποτέ.

Παίζουν: Σάντρα Μπούλοκ, Μάθιου Μακόναχι, Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντόναλντ Σάδερλαντ, Κίφερ Σάδερλαντ, Όλιβερ Πλατ, Τσαρλς Ντάτον, Μπρέντα Φρίκερ, Άσλει τζαντ, Τόνια Στιούαρτ, Ρέινεν κέλι, κρις Κούπερ, Τζον Ντίελ, Ντέβιν Λόιντ, Λακόντα Μακ Γκρου

*Skai, Τρίτη 01/10 01:00

«Ληστές και Ασφαλιστές» (1988) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Ο Σωτήρης Μουστάκας είναι ο Αντώνης Αλαίπορος, υπάλληλος σε συνεργείο αυτοκινήτων.

Όταν βάλει κατά λάθος φωτιά στο συνεργείο θα χάσει τη δουλειά του και θα μείνει άνεργος.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Ιωαννίδου, Σπύρος Καλογήρου, Θάνος Παπαδόπουλος, Πουλχερία Λουκά, Δημήτρης Μπάνος, Πάνος Κορκοτάς, Τάκης Γεωργέλης, Γιώργος Κόζης, Δημήτρης Πανταζής, Νίκος Ρεντήφης, Ζωή Βουδούρη

*Open, Τρίτη 01/10 01:15

«The Post: Απαγορευμένα Μυστικά» (2017) σκηνοθεσία Στίβεν Σπίλμπεργκ

Δραματική  – Πρόκειται για μία συγκλονιστική δραματική ταινία που αφηγείται την ιδιαίτερη συνεργασία ανάμεσα στην πρώτη γυναίκα εκδότη εφημερίδας, Κέι Γκράχαμ (Μέριλ Στριπ), και στον άτεγκτο συντάκτη Μπεν Μπράντλι (Τομ Χανκς), καθώς προσπαθούν να προλάβουν να δημοσιεύσουν ένα τεράστιο σκάνδαλο από κυβερνητικά μυστικά τριών δεκαετιών και τεσσάρων Αμερικανών Προέδρων. Οι δυο τους πρέπει να βρουν τρόπο να γεφυρώσουν τις διαφορές τους, καθώς θέτουν τόσο τις καριέρες τους όσο και την ελευθερία τους σε κίνδυνο, προκειμένου να λάμψει η αλήθεια.

Παίζουν: Τομ Χανκς, Μέριλ Στριπ, Αλισον Μπρι, Σάρα Πόλσον, Κάρι Κουν, Ντέιβιντ Κρος, Μπρους Γκρίνγουντ, Τρέισι Λετς, Μπομπ Οντενκερκ.

*Star, Τρίτη 01/10 02:00

«Τα Τσακάλια» (1981) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Δραματική Δράσης Ελληνική Ταινία – Ο Γιώργος, ένας μηχανικός αυτοκινήτων, πρώην τοξικομανής και κλεφτρόνι, αφηγείται τα γεγονότα που τον οδήγησαν στην καταστροφή και τον πρόωρο θάνατο του αγαπημένου φίλου του, Φάνη.

Η μόνη ασχολία του Γιώργου είναι οι μηχανές, οι ντίσκο, οι καφετέριες και τα ναρκωτικά.

Αποζητώντας την καλή ζωή χωρίς να θέλει να δουλέψει, ο Γιώργος και η εξίσου προβληματική παρέα του οργανώνουν μια ληστεία.

Οι συνεργάτες του είναι ο Λουκάς, ο Φάνης – χρήστης ναρκωτικών – και η κοπέλα του Φάνη, η Αθηνά, μία έφηβη που το έχει σκάσει από το σπίτι της.

Τίποτα δεν σταματά τον Γιώργο στον κατήφορο που έχει πάρει. Ένα βράδυ ληστεύει από τον πατέρα του, τα λεφτά της εταιρίας στην οποία δουλεύει.

Όταν ο Φάνης πεθαίνει από υπερβολική δόση ναρκωτικών, ο Γιώργος χάνει τον κόσμο κάτω από τα πόδια του και συνειδητοποιεί, τα λάθη που έκαναν όλοι τους.

Παίζουν: Πάνος Μιχαλόπουλος Αθηνά Τσιλύρα Γιώργος Ρήγας Σταμάτης Γαρδέλης Σοφία Αλιμπέρτη, Τζώνη Θεοδωρίδης, Νίκος Κούρος, Ζακλίν Μπέθια, Κέλυ Σακάκου, Δήμητρα Σερεμέτη, Μαρία Ζαφειράκη, Μέλπω Ζαρόκωστα, Παύλος Κοντογιαννίδης, Σπύρος Καλογήρου, Τέτα Κωνσταντά

*Alpha, Τρίτη 01/10 02:00

«Επίθεση στον Συρμό 123» (2009) σκηνοθεσία Τόνι Σκοτ

Δράσης – Ένα άντρας που αυτοαποκαλείται Ράιντερ (Τζον Τραβόλτα) και οι συνεργάτες του καταλαμβάνουν ένα από τα τρένα του μετρό της Νέας Υόρκης.
Από το μετρό 6, στην 77η οδό αποσυνδέουν ένα από τα βαγόνια και παίρνουν ομήρους τους επιβάτες.

Ένας από τους υπαλλήλους του μετρό Ο Γουόλτερ Γκάρμπερ (Ντένζελ Ουάσιγκτον) λαμβάνει ένα τηλεφώνημα από τους ληστές, οι οποίοι ζητάνε λύτρα 10 εκατομμυρίων δολαρίων να τους καταβληθούν μέσα στα επόμενα 60 λεπτά. Ο Ράιντερ τον προειδοποιεί πως κάθε λεπτό που περνάει από την προθεσμία θα σκοτώνει και έναν όμηρο.

Καθώς οι αρχές προσπαθούν να φέρουν εις πέρας τις διαπραγματεύσεις, αναρωτιούνται πώς οι απαγωγείς σχεδιάζουν να ξεφύγουν από το τρένο όταν ικανοποιηθούν τα αιτήματά τους.

Παίζουν: Λούις Γκάζμαν, Τζέιμς Γκαντολφίνι, Ντένζελ Γουάσινγκτον, Μάικλ Ρισπόλι, Τζον Τραβόλτα.

*Mega, Τρίτη 01/10 02:20