7 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα βράδυ και αυτές είναι οι επιλογές ταινιών για σήμερα

«Ανάμεσα σε Δύο Κόσμους» (2021) σκηνοθεσία Εμμανυέλ Καρέρ

Δραματική – Η Μαριάν, γνωστή συγγραφέας, γράφει ένα βιβλίο για την επισφαλή εργασία. Εγκαθίσταται κοντά στην Caen και, χωρίς να αποκαλύψει την ταυτότητά της, εντάσσεται σε μια ομάδα καθαριστριών.

Αντιμέτωπη με την οικονομική αδυναμία και τον κοινωνικό αποκλεισμό, ανακαλύπτει την αλληλοβοήθεια και την αλληλεγγύη που ενώνουν αυτές τις αφανείς εργάτριες.

Παίζουν: Ζιλιέτ Μπινός, Ελέν Λάμπερτ, Λέα Κάρνε, Έμιλυ Μάντελεν, Πατρίσια Πριέρ, Εβελίν Πορέ, Ντίντιερ Πουπίν

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 02/09, στις 21:00

«Η Ζωή σε Δύο Πράξεις» (1998) σκηνοθεσία Κρις Κολόμπους

Δραματική, Κομεντί – Η Τζάκι (Σούζαν Σάραντον) είναι μια δυναμική μητέρα δύο μικρών παιδιών, χωρισμένη από τον άντρα της, Λουκ (Εντ Χάρις). Η Ίζαμπελ (Τζούλια Ρόμπετς) είναι η φιλενάδα του Λουκ, μια νεαρή και φιλόδοξη φωτογράφος αφοσιωμένη στη δουλειά της, που αναγκάζεται συχνά να παίζει τον ρόλο της “ανεπιθύμητης” μητριάς.

Όταν η Τζάκι ανακαλύπτει ότι πάσχει από ανίατη ασθένεια, δεν έχει άλλη λύση από το να εμπιστευτεί τα παιδιά της στην Ίζαμπελ. Οι δύο γυναίκες θα αναγκαστούν να ξεπεράσουν τις διαφορές του χαρακτήρα τους και να συμφιλιωθούν για το καλό των παιδιών, πριν να είναι πολύ αργά.

Παίζουν:  Σούζαν Σάραντον, Τζούλια Ρόμπερτς, Εντ Χάρις, Τζίνα Μαλόουν, Λίαμ Άικεν, Ντάρελ Λάρσον, Λιν Γουιτφιλντ, Τζόρνταν Γκόχρος, Χέρμπερτ Ράσελ, Αντρε Μπλέικ

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 02/09, στις 23:00

«Φονικό Όπλο Νο 3» (1992) σκηνοθεσία Ρίτσαρντ Ντόνερ

Αστυνομική περιπέτεια – Ο Ρότζερ χρειάζεται μόνο εφτά μέρες για να “βγει” στη σύνταξη και θέλει να περάσει αυτές τις μέρες όσο γίνεται πιο ήρεμα.

Ο παρτενέρ του, ο Μάρτιν, όμως έχει αντίθετη γνώμη. Έτσι, αποφασίζει να του κάνει τη ζωή δύσκολη μήπως και παραιτηθεί από την απόφασή του να εγκαταλείψει το Σώμα.

Παράλληλα οι δυο τους ερευνούν μία υπόθεση κλοπής πυρομαχικών απ’ τις αποθήκες του Αστυνομικού Τμήματος και όλες οι ενδείξεις τούς οδηγούν στον  Τζακ Τράβις, πρώην αστυνομικό

Παίζουν: Μελ Γκίμπσον, Ντάνι Γκλόβερ, Τζο Πέσι, Ρενέ Ρούσο.

*Star, Δευτέρα 02/09, στις 23:15

«Iron Man 2» (2010) σε σκηνοθεσία Τζον Φαβρό

Περιπέτεια φαντασίας – Από τη στιγμή που αποκαλύφθηκε η πραγματική ταυτότητα του υπερ-ήρωα με την εντυπωσιακή στολή, όλοι θέλουν να γνωρίσουν από κοντά τον Τόνι Σταρκ. Ωστόσο, δεν πρόκειται πάντα από αγνό ενδιαφέρον. Κάποιοι θέλουν να τον πλησιάσουν για τον πλούτο και τη δύναμή του, ενώ άνθρωποι της κυβέρνησης θα προσπαθήσουν να αποκτήσουν πρόσβαση στην τεχνολογία του προς όφελος της πολεμικής βιομηχανίας. Ο Τόνι Σταρκ ξέρει φυσικά να προφυλάσσει καλά τον εαυτό του, αλλά και τα πολύτιμα μυστικά του από κάθε επίδοξο απατεώνα ή εγκληματία. Διότι εκτός από… σιδερένια θέληση έχει στο πλάι του και την πολύτιμη σύμβουλό του, Πέπερ Ποτς. Τι θα μπορέσει να κάνει όμως, όταν στο προσκήνιο κάνει την εμφάνισή του ο Ίβαν Βάνκο, ο πιο θανάσιμος εχθρός του από το παρελθόν;

Παίζουν:  Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Γκουίνεθ Πάλτροου, Ντον Τσιντλ, Σκάρλετ Γιόχανσον, Σαμ Ρόκγουελ, Μίκυ Ρουρκ, Σάμιουελ Τζάκσον.

*Alpha, Δευτέρα 02/09, στις 00:00

«Ο Τελευταίος Χούλιγκαν» (1986) σκηνοθεσία Βαγγέλης Μπαλαφούτης

Δράσης Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Διομήδης είναι μυστικός αστυνομικός στη δίωξη ναρκωτικών. Προσπαθώντας να ανακαλύψει τη φοβερή συμμορία του Μπίθουλα, ενός αδίστακτου εμπόρου ναρκωτικών, εισχωρεί στον υπόκοσμο ξεκινώντας από τους πάνκ και τους χούλιγκανς.

Για να πετύχει το σχέδιο του μια λύση υπάρχει. Να μεταμφιεστεί σε χούλιγκαν. Χάνει όμως τελείως τα ίχνη της συμμορίας αλλά γνωρίζει την Τζένη.

Η φοβερή σπείρα έχοντας καταλύσει σε ένα ιδιωτικό ΚΑΠΥ ετοιμάζεται να ξαναχτυπήσει λογαριάζοντας όμως χωρίς τον ξενοδόχο

Παίζουν: Σταμάτης Γαρδέλης, Ζωή Βουδούρη, Δημήτρης Μπάνος, Γιάννης Ευδαίμων, Δημήτρης πετράτος, Φίλιππος Γκιώνης, Στάθης Βούτος, Ανθή Γούναρη, Μαρίζα Γεωργούλη, Ρένα Μανιατάκη

*Open, Δευτέρα 02/09, στις 01:00

«Hellboy: Rise of the Blood Queen» (2019) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου.

H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου.

Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Παίζουν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ιαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Ντάνιελ Νταε Κιμ, Έμα Τέιτ, Τόμας Χειντεν Τσερτς, Μπράιαν Γκλίσον, Πενέλοπι Μίτσελ, Κάτια Πένεβα, Μαρία Τεπαβιτσάροβα

*Star, Δευτέρα 02/09, στις 01:45

«Ένα Ήσυχο Μέρος 2» (2020) σκηνοθεσία Τζον Κρασίνσκι

Δραματική Τρόμου – Ακολουθώντας τα θανατηφόρα γεγονότα στο σπίτι, η οικογένεια των Άμποτ αναγκάζεται να εγκαταλείψει το καμένο αγρόκτημά της και να αντιμετωπίσει τους κινδύνους του έξω κόσμου καθώς συνεχίζουν τον αγώνα για τον εντοπισμό πολιτισμού. Αναζητώντας νέο καταφύγιο, κινούνται όλοι μαζί προς το άγνωστο, ενώ γρήγορα συνειδητοποιούν ότι τα πλάσματα που κυνηγούν βασισμένα στον ήχο δεν αποτελούν τη μοναδική απειλή.

Παίζουν: Έμιλι Μπλαντ, Κίλιαν Μέρφι, Μίλισεντ Σίμοντς, Νόα Τζουπ, Ντζιμόν Χουνσού, Τζον Κρασίνσκι, Ευαγγελίνα Καβόλι, Μπλέικ ντε Λογκ, Ζάκαρι κολιγκερ, Άσλεϊ Ντάικ, Ντην Γουντγουόρντ, Κρίσταλς Μπολίνα, Αλίσια Ρίπλεϊ

*Alpha, Δευτέρα 02/09, στις 02:30