9 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Οι ταινίες που θα δεις την Παρασκευή είναι εδώ!

«Η Ανακατώστρα» (2015) σκηνοθεσία Λορίν Σκαφάρια

Αισθηματική κομεντί – Η Σούζαν Σάραντον υποδύεται τη Μάρνι, μια αυταρχική μητέρα του Νιου Τζέρσεϋ, που έχει μετακομίσει στο Λος Άντζελες για δύο πολύ ιδιαίτερους λόγους. Ο πρώτος είναι να αποστασιοποιηθεί από το θάνατο του συζύγου της και ο δεύτερος για να είναι πιο κοντά στη μελαγχολική κόρη της Λόρι που είναι σεναριογράφος, τον ρόλο της οποίας παίζει η Ρόουζ Μπερν.

Όμως η Λόρι δεν έχει την ίδια ανάγκη, απομακρύνεται και η Μάρνι αναγκάζεται να αλλάξει τη ζωή της και να τη προσαρμόσει στα νέα δεδομένα. Η Λόρι θα ενοχληθεί από την έντονη παρουσία της μητέρας της στη ζωή της και θα προσπαθήσει να την περιορίσει. Έτσι αυτή θα αρχίσει να ασχολείται με τους νέους ανθρώπους που γνωρίζει και χρειάζονται τη βοήθειά της.

Μετά από μια σειρά μάλλον ανεύθυνων ενεργειών, η Μάρνι θα πέσει πάνω στον χαρισματικό ιδιωτικό αστυνομικό Ζίπερ, που της προσφέρει την ευκαιρία να γίνει πρωταγωνίστρια στη ζωή της και να σταματήσει να ασχολείται με τους άλλους.

Παίζουν: Σούζαν Σάραντον, Ροουζ Μπέρν, Τζέικ Σάιμονς, Λούσι Παντς, Μαικλ Μακ Κιν, Σάρα Μπεικερ, Τζέισον Ρίτερ.

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 11/10, στις 21:00

«Πίσω από τις θημωνιές» (2022) σκηνοθεσία Ασημίνα Προέδρου

Δραματική Ελληνική Ταινία – Ένας ψαράς και αγρότης, κάτοικος παραλίμνιου χωριού στα βόρεια σύνορα της Ελλάδας, πνιγμένος στα χρέη, μεταφέρει μετανάστες με τη βάρκα του έναντι αδράς αμοιβής.
Η γυναίκα του, νοικοκυρά και εκκλησάρισσα του χωριού, αναζητά τον πραγματικό Λόγο του Θεού, ενώ η κόρη τους προσπαθεί να ορίσει τη ζωή της μέσα σ’ αυτό το καταπιεστικό περιβάλλον.
Ένα τραγικό γεγονός θα φέρει τους τρεις ήρωες μπροστά σε προσωπικά αδιέξοδα και αδυναμίες, με τον καθένα να πρέπει να αναλογιστεί για πρώτη φορά στη ζωή του το κόστος των πράξεων του.

Παίζουν: Στάθης Σταμουλακάτος, Λένα Ουζουνίδου, Ευγενία Λάβδα, Χρήστος Κοντογεώργης, Ντίνα Μιχαηλίδου, Πασχάλης Τσαρούχας

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 11/10, στις 22:00

«OSS 117: Αποστολή στο Κάιρο» (2006) σκηνοθεσία Μισέλ Μισέλ Χαζαναβίσιους

Δράσης Κωμωδία – Το Κάιρο του 1955 έχει μετατραπεί σε σφηκοφωλιά ψυχροπολεμικών κατασκόπων που δρουν ανεξέλεγκτα στην περιοχή. Ο Πρόεδρος της Γαλλίας αποφασίζει να στείλει τον καλύτερό του κατάσκοπο (Jean Dujardin), με το κωδικό όνομα OSS 117, να ξεδιαλύνει την εξαφάνιση ενός άλλου Γάλλου κατασκόπου.

Ο OSS 117, σαν ένας άλλος James Bond, φτάνει στην Αίγυπτο, συναντά το σύνδεσμό του, και με μυστική ταυτότητα αρχίζει τις έρευνες για τη διαλεύκανση του μυστηρίου, προσπαθώντας να διεισδύσει στην τοπική κοινωνία.

Δυστυχώς, όμως, εκτός από τη περισσή φινέτσα του, ο OSS 117 δε δείχνει να διαθέτει καμία ικανότητα σαν κατάσκοπος, οι γκάφες του έρχονται η μία μετά την άλλη, και μόνο η τύχη θα τον φέρει κοντά στη λύση

Παίζουν: Ζαν Ντιζαρντέν, Μπενερίς Μπεζό, Όρε Άτκα, Λουντοβίκ Μπουρς, Κονσταντίν Αλεξάντροφ, Φιλίπ Λεφέβρ, Λοράν Μπατό, Πιερ Νινέ

*Open, Παρασκευή 11/10, στις 22:00

«Σκοτεινή Αλήθεια» (2012) σκηνοθεσία Ντέμιαν Λι

Δράσης Τρόμου – Μια μεγάλη διεθνής εταιρεία καθαρισμού νερού έχει μια σημαντική δυσλειτουργία στο σύστημα φιλτραρίσματος στο Εκουαδόρ της Νότιας Αμερικής με αποτέλεσμα να ξεσπάσει τυφοειδής πυρετός στην πόλη. Οι κυβερνητικές δυνάμεις ασφαλείας εισβάλλουν και πυροβολούν τους κατοίκους του χωριού για να αποτρέψουν τη διάδοση της πληροφορίας και να χαλάσουν την επόμενη μεγάλη συμφωνία που ετοιμάζει η εταιρεία στη Νότια Αφρική.

Η Μόργκαν Σουίντον, η κόρη της οικογενειακής επιχείρησης που κρύβεται πίσω από αυτό, ανακαλύπτει τι συμβαίνει και προσλαμβάνει έναν πρώην πράκτορα της CIA, τον Τζακ Μπεγκόσιαν, για να βρει την αλήθεια. Ανθρωποκτονίες, αυτοκτονίες, διπλές διασταυρώσεις και πολλή αχρείαστη βία δεν θα αποφευχθούν πριν αποκαλυφθεί η αλήθεια.

Παίζουν: Άντι Γκαρσία, Κιμ Κοατς, Ντεμπορα Κάρα Ούνγκερ, Εύα Λονγκόρια, Φόρεστ Γουίτακερ.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 11/10, στις 23:50

«Επικηρύσσοντας την Πρώην» (2010) σκηνοθεσία Άντι Τέναντ

Δράσης Κωμωδία Ρομαντική – Ο Τζέραλντ Μπάτλερ είναι ο Μάιλο Μπόιντ, ένας πρώην αστυνομικός του τμήματος της Νέας Υόρκης και ένας, μάλλον άτυχος κυνηγός επικηρυγμένων.

Μέχρι που ξαφνικά, αναλαμβάνει την υπόθεση των ονείρων του: πρέπει να εντοπίσει τη ρεπόρτερ και πρώην σύζυγό του, Νικόλ Χάρλι(Τζένιφερ Άνιστον) και να τη δει πίσω από τα κάγκελα της φυλακής.

Η Νικόλ είχε συλληφθεί για επίθεση σε αστυνομικό, αποφυλακίστηκε με εγγύηση, αλλά δεν εμφανίστηκε στη δίκη της, περιμένοντας τον πληροφοριοδότη της για ένα αποκλειστικό θέμα.

Ο Μάιλο θα κερδίσει 5.000 δολάρια αν την συλλάβει και αρχικά πιστεύει ότι πρόκειται για μια εύκολη δουλειά, όταν όμως η αποστολή του μπλέκεται με την υπόθεση συγκάλυψης φόνου του πληροφοριοδότη της Νικόλ, συνειδητοποιεί πως τίποτα δεν θα είναι εύκολο σε αυτή την ιστορία με την πρώην σύζυγό του.

Οι δύο πρώην παρασύρονται σε μια απίστευτη καταδίωξη, προσπαθώντας τελικά να υπερασπίσουν τη ζωή τους. Οι γαμήλιοι όρκοι μπορεί να μοιάζουν δύσκολοι, απ’ ότι φαίνεται όμως, η επιβίωση είναι ακόμα δυσκολότερη.

Παίζουν: Τζέραρντ Μπάτλερ, Τζένιφερ Άνιστον, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζίο Πέρεζ, Ματ Μαλόι, Κριστίν Μπαράνσκι, Τζέισον Σουντέκις.

*Mega, Παρασκευή 11/10, στις 00:10

«Οριακές Διαπραγματεύσεις» (1998) σε σκηνοθεσία Γκάρι Γκρέι

Δράσης – Ένας καταξιωμένος διαπραγματευτής της αστυνομίας πέφτει θύμα μιας ομάδας διεφθαρμένων συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν ψευδώς για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αποφασίζει να συγκεντρώσει ομήρους σε έναν ουρανοξύστη ώστε να αναγκάσει την αστυνομία να στείλει δεύτερο διαπραγματευτή για να τους σώσει. Ελπίζει ότι μέσω του δεύτερου διαπραγματευτή ίσως καταφέρει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία εναντίον του προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντέιβιντ Μορς, Τζον Σπένσερ, Πολ Τζιαμάτι.

*Skai, Παρασκευή 11/10, στις 01:00

«The Matrix Reloaded» (2003) σκηνοθεσία Λάνα και Λίλι Γουατσόφσκι

Δράσης – Στο The Matrix Reloaded οι μαχητές της ελευθερίας, ο Νίο, η Τρίνιτι κι ο Μορφέας (Κιάνου Ριβς, Κάρι-Άνν Μος & Λόρενς Φίσμπορν) συνεχίζουν τον αγώνα τους ενάντια στο Στρατό των Μηχανών, προβάλλοντας εξαιρετικές ικανότητες μάχης κι όπλων ενάντια στις συστηματικές δυνάμεις καταστολής και εκμετάλλευσης της ανθρώπινης φυλής.

Η Ζάιον αποτελεί το μοναδικό προπύργιο αντίστασης των ανθρώπων. Τώρα πια, όμως, διαθέτουν ένα σημαντικό πλεονέκτημα. Στο πλάι τους βρίσκεται ο Νίο, ο Εκλεκτός, που χρησιμοποιεί τις υπερδυνάμεις του για να συντρίβει τον μεταλλικό εχθρό. Παρόλα αυτά, άσχημα νέα περιμένουν την Αντίσταση: 250.000 Μηχανές – Φρουροί ανοίγουν σήραγγα με στόχο την Ζάιον και εκτιμάται πως πρόκειται να φτάσουν εκεί μέσα σε 72 ώρες!

Και ενώ οι αντάρτες της Ζάιον ετοιμάζονται για την τελική αναμέτρηση, η Όρακλ (Γκλόρια Φόστερ) συμβουλεύει τον Νίο, τον Μορφέα και την Τρίνιτι να προσεγγίσουν τον Κλειδοκράτορα (Ράνταλ Ντουκ Κιμ) καθώς αυτός διαθέτει προσβάσεις σε όλες τις «πόρτες» και φαίνεται να είναι η μοναδική ελπίδα της ανθρωπότητας.

Παράλληλα, ο πράκτορας Σμιθ (Χιούγκο Γουίβιγκ)παρακούει το σύστημα, που διέταξε τη διαγραφή του, και τώρα είναι ελεύθερος με μοναδικό σκοπό την εξόντωση του Νίο.

Στην προσπάθειά τους να σώσουν τους ανθρώπους που απειλούνται, οι τρεις μαχητές, «εντάσσονται» ακόμα περισσότερο μέσα στο Matrix και διαδραματίζουν καθοριστικό ρόλο στην έκβαση της μοίρας των ανθρώπων.

Παίζουν: Κιάνου Ριβς, Κάρι-Αν Μος, Λόρενς Φίσμπερν, Μόνικα Μπελούτσι, Τζέιντα Πίνκετ Σμιθ, Χιούγκο Γουίβινγκ.

*Open, Παρασκευή 11/10, στις 01:00

«Ξυπνήματα στη Γαλάζια Λίμνη» (2012) σκηνοθεσία Μίκαελ Σόλομον, ΤζέικΝιούσομ

Κομεντί Ρομαντική – Η Έμμα και ο Ντιν είναι συμμαθητές στο ίδιο γυμνάσιο και βρίσκονται σε ένα μαθητικό ταξίδι στο Τρίνινταντ. Η Έμμα είναι το κλασσικό «καλό κορίτσι της διπλανής πόρτας» ενώ ο Ντιν το «κακό αγόρι» που απλά πάει στην εκδρομή για να μπορέσει να αποφοιτήσει από το Λύκειο.

Όμως τα πράγματα δεν πάνε έτσι όπως τα είχαν προγραμματίσει στην εκδρομή. Αν και έχουν ελάχιστα κοινά σημεία μεταξύ τους βρίσκονται μαζί σε ένα ξέφρενο πάρτι αλλά όταν η αστυνομία εισβάλει για να το διαλύσει η Έμμα πέφτει στο νερό και ο Ντιν βουτάει για να την σώσει.

Η συνέχεια; καταλήγουν ναυαγοί σε ένα ερημικό τροπικό νησί.Παρά τις αμέτρητες διαφορές τους, πρέπει να βασιστούν ο ένας στον άλλο προκειμένου να επιβιώσουν.

Κολλημένοι σε αυτό το νησί το μόνο που έχουν να κάνουν είναι να συνεργαστούν για να τα καταφέρουν. Όσο ο χρόνος περνάει, αναπτύσσεται και η σχέση τους. Θα μπορέσουν όμως να σωθούν για να συνεχίσουν μια φυσιολογική ζωή μαζί ή θα μείνουν για πάντα σε αυτό το νησί;

Παίζουν: Ντενίζ Ρίτσαρντς, Ιντιάνα Έβανς, ΜπρέντονΤουέιντς.

*Mega, Παρασκευή 11/10, στις 02:10

«Toys of Terror» (2020) σκηνοθεσία Νίκολας Βέρσο

Τρόμου – Ο Ντέιβιντ και η Χάνα Κάσμαν έχουν υποσχεθεί στην οικογένειά τους μια διασκεδαστική χριστουγεννιάτικη απόδραση, αλλά όταν φτάνουν σε ένα μεγάλο, παλιό σπίτι στα χιονισμένα δάση της Ουάσινγκτον και τους υποδέχεται ένας γνωστός εργοδηγός, τα παιδιά συνειδητοποιούν ότι οι γονείς τους σχεδιάζουν να κάνουν “διακοπές” δουλεύοντας: θα ανακαινίζουν παράλληλα το σπίτι με την ελπίδα να το πουλήσουν.

Η Αλίσια, η μεγαλύτερη, ενοχλείται, αλλά τα μικρότερα παιδιά σύντομα αποσπάται η προσοχή τους όταν, περιπλανώμενα στο ανατριχιαστικό αρχοντικό, βρίσκουν μια κρυψώνα με παλιά παιχνίδια σε ένα εγκαταλελειμμένο παιδικό δωμάτιο και τα λατρεύουν αμέσως.

Σύντομα γίνονται αχώριστα από τα νέα τους παιχνίδια, προς μεγάλη απογοήτευση της νταντάς τους, της Ρόουζ, η οποία, μαζί με την Αλίσια, διαισθάνεται ότι κάτι στο σπίτι δεν πάει καλά.

Καθώς όλο και πιο παράξενα πράγματα αρχίζουν να συμβαίνουν, η Ρόουζ και η Αλίσια έχουν ένα προαίσθημα ότι η ιστορία του παλιού σπιτιού μπορεί να έχει περισσότερα στοιχεία από αυτά που οι Κασμάνοι αφήνουν να διαρρεύσουν.

Μπορεί η οικογένεια να γλιτώσει με τη ζωή της – ή θα μείνουν για πάντα στο ετοιμόρροπο σπίτι, χωρίς να ξαναγιορτάσουν ποτέ ξανά Χριστούγεννα;

Παίζουν: Βέριτι Μαρκς, Κιάνα Τερέζα, Ντέγιο Άντε, Ζοι Φις, Πολ Μπραουνστάιν, Τζόρτζια Σκάρλετ, Σολ Τσάπλιν, Ιλία Σολ, Μαξ Νέλσον

*Star, Παρασκευή 11/10, στις 02:15