8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Ποια ταινία θα επιλέξεις απόψε για λίγες στιγμές χαλάρωσης;

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Τετάρτη 16/10 στις 21:00

«Οι Αόρατες» (2018) σκηνοθεσία Λουί-Ζουλιέν Πετί

Κοινωνική δραμεντί – Με απόφαση του Δήμου, το κέντρο υποδοχής άστεγων γυναικών ανακοινώνει ότι θα κλείσει. Οι κοινωνικοί λειτουργοί έχουν μόνο τρεις μήνες στη διάθεσή τους για να επανεντάξουν στην κοινωνία, με κάθε τρόπο, τις γυναίκες που έχουν στη μέριμνά τους: πλαστογραφούν, καταφεύγουν στο ψέμα και προσπαθούν να βρουν οποιοδήποτε «μέσο» για να ανασταλεί η απόφαση. Για αυτό το διάστημα, τα πάντα επιτρέπονται, αρκεί οι γυναίκες να «σωθούν»!

Παίζουν: Οντρέ Λαμί, Κορίν Μασιέρο, Νοεμί Λόβσκι, Ντέμπορα Λουκουμόεβα, Σάρα Σούκο, Πάμπλο Πόλι

*ΕΡΤ2, Τετάρτη 16/10 στις 21:00

«Σκότωσε τους Γλυκά» (2012) σκηνοθεσία Άντριου Ντόμινικ

Γκανγκστερικό θρίλερ – Ο Τζάκι Κόγκαν (Μπραντ Πιτ) είναι ένας επαγγελματίας μπράβος, που φροντίζει ορισμένοι κανόνες της Μαφίας να γίνονται σεβαστοί… απλώς σκοτώνει οποιονδήποτε τους παραβιάζει. Όταν κάποιοι ληστεύουν ένα μεγάλο χαρτοπαιχτικό παιχνίδι που διεξαγόταν υπό την προστασία της Μαφίας, ο Κόγκαν θα αναλάβει να τους εντοπίσει και να επαναφέρει την τάξη στην τοπική κοινωνία.

Παίζουν: Μπραντ Πιτ, Ρέι Λιότα, Σκοτ ΜακΝέιρι, Μπεν Μέντελσον, Ρίτσαρντ Τζένκινς, Τζέιμς Γκατολφίνι, Βίνσετ Κουρατόλα

*ΕΡΤ1, Τετάρτη 16/10 στις 23:00

«Ο Ένας και Μοναδικός Τζίμι Γκριμπλ» (2000) σκηνοθεσία Τζον Χέϊ

Δραματική Κομεντί – Ο Τζίμι Γκριμπλ είναι ένα ντροπαλό αγόρι από το Μάντσεστερ. Όλα του μοιάζουν στραβά, εκτός από το ποδόσφαιρο.

Ο Τζίμι Γκριμπλ ονειρεύεται να γίνει καλός ποδοσφαιριστής – αν ήταν, η ζωή θα ήταν εύκολη.

Θα έβρισκε ένα ωραίο κορίτσι, δεν θα τον πείραζαν στο σχολείο, και αν ήταν πραγματικά καλός, μπορεί να του προσφερόταν ακόμη και θέση μαθητείας στην ομάδα του, τη Σίτι.

Αλλά ο Τζίμι είναι άχρηστος στο ποδόσφαιρο. Μια μέρα όμως, τα πράγματα αρχίζουν να αλλάζουν για τον Τζίμι, τον επιλέγουν να παίξει για την ομάδα του σχολείου του και σκοράρει ένα υπέροχο γκολ, αποκτά αυτοπεποίθηση και φωτίζει τις ζωές των γύρω του.

Παίζουν: Λιούις Μακκένζι, Ρόμπερτ Καρλάιλ, Ρέι Γουίνστον, Μπόμπυ Πάουερ, Τζίνα Μακ κι, Μπεν Μίλερ, Τζέιν Λάποτερ, Τζον Χένσο, Μάικλ Τζ. Τζάκσον

*Open, Τετάρτη 16/10 στις 00:00

«Το Κλαμπ των Χωρισμένων» (2020) σκηνοθεσία Μίκαελ Γιούν

Κωμωδία – «Ποιος είπε ότι οι χωρισμένοι δε γιορτάζουν ποτέ;»
Μετά από πέντε χρόνια γάμου, ο Μπεν χάνει τη γη κάτω από τα πόδια του όταν ανακαλύπτει ότι η πολυαγαπημένη σύζυγός του τον απατά και θέλει να πάρουν διαζύγιο. Ενώ όλοι οι φίλοι τους μοιάζουν να παίρνουν το μέρος της και να τον εγκαταλείπουν κι αυτοί, ο Μπεν συναντάει τον Πάτρικ, παλιό του φίλο από το πανεπιστήμιο που έχει επίσης χωρίσει πρόσφατα.

Μαθαίνοντας την κατάσταση στην οποία βρίσκεται ο Μπεν, ο Πάτρικ τον προσκαλεί να μετακομίσει στο σπίτι του, μια πολυτελή μονοκατοικία με όλες τις ανέσεις. Αλλά οι δύο συγκάτοικοι σύντομα βρίσκουν κι άλλη παρέα: άλλους διαζευγμένους, χωρισμένους και εργένηδες που αναζητούν κι αυτοί καταφύγιο.

Με το ένα πάρτι να διαδέχεται το άλλο, η βίλα μετατρέπεται σιγά-σιγά σε ένα VIP κλαμπ όπου όλοι μπορούν να …βουτήξουν πίσω στην εργένικη ζωή: να αποδεχτούν το πώς έχουν τα πράγματα πια στη ζωή τους, να νιώσουν ελεύθεροι και να περάσουν καλά. Το κλαμπ έχει ένα ιερό μότο: όχι ζευγάρια, όχι μπελάδες. Εξάλλου, όπως λένε, «η κύρια αιτία για διαζύγιο είναι ο γάμος!».

Όμως, όταν ο Μπεν συναντήσει την όμορφη Μαριόν, τα πράγματα αρχίζουν να περιπλέκονται…

Παίζουν:  Αρνό Ντικρέ, Φρανσουά-Ξαβιέ Ντεμεζόν, Οντρέι Φλερό, Καρολίν Ανγκλάντ, Μικαέλ Γιουν

*ΕΡΤ3, Τετάρτη 16/10 στις 00:30

«Baby Driver» (2017) σκηνοθεσία Έντγκαρ Ράιτ

Περιπέτεια – Γενικά είναι καλό παιδί, αλλά διάολος πίσω από το τιμόνι. Αυτός είναι ο Baby (Άνσελ Έλγκορτ), ένας πιτσιρικάς άσος στην οδήγηση  ειδικός στο να φυγαδεύει ληστές αμέσως μετά τα προγραμματισμένα χτυπήματά τους σε τράπεζες. Χρησιμοποιεί συνεχώς ακουστικά, ακούγοντας παλιά ροκ και σόουλ τραγούδια και σχεδιάζει κάθε απόδραση με βάση τον ρυθμό των τραγουδιών που τρυπώνουν στα αυτιά του.

Η δράση “χορογραφείται” πάνω σε αυτά.O Baby δουλεύει για τον Ντοκ (Κέβιν Σπέισι), τον αρχηγό μιας συμμορίας που ληστεύει τράπεζες και αποτελείται από τον πρώην χρηματιστή και νυν εγκληματία Μπάντι (Τζον Χαμ), τη νεαρή, σκανδαλώδη σύντροφό του, Ντάρλινγκ (Έιζα Γκονζάλες) και τον αυθόρμητο, εκρηκτικό Μπατς (Τζέιμι Φοξ), που είναι επιφυλακτικός απέναντι στην αλλόκοτη στάση του νεαρού οδηγού. Όταν όμως ο Baby ερωτεύεται την Ντέμπορα (Λίλι Τζέιμς) μια γλυκιά σερβιτόρα, όλα αλλάζουν ξαφνικά.

Παίζουν: Άνσελ Έλγκορτ, Κέβιν Σπέισι, Τζον Χαμ, Λίλι Τζέιμς,Τζέιμι Φοξ, Έιζα Γκονζάλες.

*Mega, Τετάρτη 16/10 στις 00:40

«The Tax Collector» (2020) σκηνοθεσία Ντέιβιντ Άγιερ

Δράσης – Ο Ντέιβιντ Κουέβα (Μπόμπι Σότο) και ο Κρίπερ (Σία Λε Μπάφ), είναι “φοροεισπράκτορες” για τον Γουίζαρντ, άρχοντα του εγκλήματος, εισπράττοντας το μερίδιό του από τα κέρδη των παράνομων συναλλαγών των τοπικών συμμοριών.

Έχουν αναλάβει όλη την πόλη, φροντίζοντας να πληρώνονται τα ποσοστά αλλιώς οι συνεργάτες δέχονται τα αντίποινα.

Αλλά όταν ο παλιός αντίπαλος του Wizard επιστρέφει στο Λος Άντζελες από το Μεξικό, η επιχείρηση κλυδωνίζεται και ο Ντέιβιντ βρίσκεται απελπισμένος, να προστατεύσει αυτό που έχει μεγαλύτερη σημασία για εκείνον, από οτιδήποτε άλλο, την οικογένειά του.

Παίζουν: Σάια ΛαΜπάφ, Σίνθια Καρμόνα, Μπόμπι Σότο, Χοσέ Κονέχο Μάρτιν, Τζορτζ Λόπεζ, Ελπίντια Καρίγιο, Λάνα Παρίγια, Ελπίντια Καρίγιο, Νοέμι Γκονζάλες, Μπρένταν Σάουμπ

*Skai, Τετάρτη 16/10 στις 01:00

«Σχέδιο Απόδρασης: Προσωπική Υπόθεση» (2019) σκηνοθεσία Τζον Χέρτζφελντ

Αστυνομική Δράσης Περιπέτεια – Θέλοντας να εκδικηθούν τον δημιουργό της φυλακής υψηλής τεχνολογίας από την οποία μόλις το έσκασαν, ο Ρέι Μπρέσλιν και η ομάδα του διασταυρώνονται με τον Σεν, έναν ακόμα περιβόητο δραπέτη και σύμμαχο, που αναζητά την κόρη ενός Κινέζου δισεκατομμυριούχου, την οποία έχουν απαγάγει.

Η δίψα τους για εκδίκηση και η νέα τους αποστολή θα συγκρουστούν, όταν διαρρήξουν το Devil’s Station, μια αδιαπέραστη γοτθική φυλακή, όπου το κορίτσι κρατείται όμηρος.

Μια σκοτεινή φυλακή, που δημιουργήθηκε από τον ορκισμένο εχθρό τους…

Παίζουν: Σιλβέστερ Σταλόνε, Ντέιβ Μπαουτίστα, 50 Cent, Τσανγκ Τζιν, Τζέιμι Κινγκ, Χάρι Σουμ Τζιούνορ

*Star, Τετάρτη 16/10 στις 01:00