10 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Αυτές οι ταινίες θα σου χαρίσουν συντροφιά το βράδυ της Παρασκευής.

«Daddy Cool» (2017) σκηνοθεσία Μαξίμ Γκοβάρ

Κωμωδία – Μια γυναίκα αποφασίζει να χωρίσει τον φίλο της, καθώς τον θεώρει ανώριμο και ακατάλληλο για να κάνει μαζί του οικογένεια. Εκείνος, σε μια ύστατη προσπάθεια να την μεταπείσει, θα μετατρέψει το σπίτι τους σε… παιδικό σταθμό!

Παίζουν: Βενσάν Ελμπάζ, Λοράνς Αρνέ, Γκρεγκορί Φιτουσί, Ζουλιέτ Πιβολό, Αμπέλ Μανσουρί Ασσελαίν

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 18/10, στις 21:00

«Αυτή η Νύχτα Μένει» (1999) σκηνοθεσία Νίκος Παναγιωτόπουλος

Ελληνική Ταινία Δραματική Ρομαντική – Ο Ανδρέας είναι ένας νέος που διατηρεί ψιλικατζίδικο σε κάποια συνοικία της Αθήνας και μαζί με τη Στέλλα, που φιλοδοξεί να γίνει τραγουδίστρια, προσπαθούν να τα βγάλουν πέρα στη σύγχρονη πραγματικότητα της μεγάλης ανεργίας και των πανταχόθεν κλειστών δρόμων.

Μπροστά στο γενικό αδιέξοδο, η Στέλλα εγκαταλείπει την Αθήνα και προσπαθεί να κάνει την τύχη της σαν τραγουδίστρια στα πολυάριθμα νυχτερινά κέντρα της επαρχίας.

Ο Ανδρέας, μαζί μ’ έναν φίλο του συγγραφέα –ο οποίος ψάχνει στα επαρχιακά σκυλάδικα εικόνες και καταστάσεις για το επόμενο βιβλίο του–, αναζητούν τη Στέλλα και κάποτε τη βρίσκουν.

Όμως απροσδόκητα και χωρίς προφανή λόγο, κάποιοι αλβανοί λαθρομετανάστες απαγάγουν τη Στέλλα και τη μεταφέρουν σε ένα ορεινό χιονισμένο τοπίο. Μετά από αλλεπάληλες συγκρούσεις, ο Ανδρέας κατορθώνει να την απελευθερώσει και να τη σφίξει στην αγκαλιά του για πάντα

Παίζουν: Nίκος Kουρής, Aθηνά Mαξίμου, Zωή Nαλμπάντη, Kώστας Mαρκόπουλος, Θανάσης Βισκαδουράκης, Γιάννης Ροζάκης, Γιώργος Διαλεγμένος, Φωτεινή Μπαξεβάνη.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 18/10, στις 22:00

«Η ταινία Lego» (2014) σκηνοθεσία Φιλ Λορντ, Κρίστοφερ Μίλερ

Κινούμενα Σχέδια – Ο Έμμετ, ένα απλό Lego οικοδόμος, ο οποίος είναι πάντα συγκαταβατικός και απολαμβάνει την απλότητα της ζωής του, μπλέκει σε μια απίστευτη περιπέτεια, όταν μια αρχαία προφητεία αμφιβόλου προέλευσης που την υποστηρίζει η Ζόρικη, το κορίτσι Lego που έχει ερωτευτεί, τον… χρίζει ως τον «Εκλεκτό» και τον μόνο ικανό να σώσει τον κόσμο τους από την απειλή ενός τυράννου που επιδιώκει να ακινητοποιήσει όλα τα Lego με κόλλα στιγμής.

Με τις φωνές των: Γουίλ Φέρελ, Λίαμ Νίσον, Ελίζαμπεθ Μπανκς, Νικ Όφερμαν, Μόργκαν Φρίμαν, Γουίλ Αρνέτ, Κρις Πρατ.

*Open, Παρασκευή 18/10, στις 22:00

«Η Νεράιδα και το Παλικάρι» (1969) σε σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική Ταινία Αισθηματική – Σε ένα χωριό της Κρήτης δύο μεγάλες οικογένειες, οι Φουρτουνάκηδες και οι Βροντάκηδες, χωρίζονται από βαθύ μίσος προερχόμενο από μια παλιά βεντέτα, που χάνεται στο βάθος του χρόνου. Όταν ο Μανούσος, ο γιος του Βροντάκη, επιστρέφει από την Αθήνα, γνωρίζει και ερωτεύεται το Κατερινιώ, την κόρη του Φουρτουνάκη. Το Κατερινιώ γοητεύεται από τον Μανούσο χωρίς να ξέρει ποιός είναι στην πραγματικότητα. Από εκείνη τη στιγμή αρχίζουν τα προβλήματα για τους δυο τους αλλά προπάντων για τις οικογένειες τους, οι οποίοι έχουν άλλα σχέδια για τα παιδιά τους…

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιανόπουλος, Γιάννης Αργύρης, Σπύρος Καλογήρου, Τζόλη Γαρμπή.

*Alpha, Παρασκευή 18/10, στις 22:30

«Δικηγόρος Σκοτεινών Υποθέσεων» (2011) σε σκηνοθεσία Μπραντ Φέρμαν

Δράμα – Ο Μάικλ Χόλερ ή Μικ, όπως συνηθίζουν να τον αποκαλούν οι φίλοι του, είναι ένας πασίγνωστος και χαρισματικός δικηγόρος του Λος Άντζελες, ο οποίος χρησιμοποιεί ως γραφείο… το αυτοκίνητό του, μια Lincoln Continental. Έχοντας περάσει το μεγαλύτερο μέρος της καριέρας του υπερασπίζοντας μικροαπατεώνες, ο Μικ αναλαμβάνει απροσδόκητα μια σπουδαία υπόθεση: την υπεράσπιση ενός πλούσιου πλέιμποϊ του Μπέβερλι Χιλς, ο οποίος κατηγορείται για απόπειρα φόνου. Η υπόθεση αρχικά δείχνει απλή και ιδιαίτερα κερδοφόρα για τον Μικ. Σύντομα όμως εξελίσσεται σε μια θανάσιμη μάχη ανάμεσα σε δύο δεξιοτέχνες της χειραγώγησης, αλλά και σε μια κρίση συνείδησης για τον Χόλερ.

Παίζουν: Μάθιου Μακόναχι, Ράιαν Φελίπε, Μαρίζα Τόμεϊ, Γουίλιαμ Μέισι, Τζον Λεγκουϊζάμο, Τζος Λούκας, Λόρενς Μέισον, Φράνσις Φίσερ.

*Ant1, Παρασκευή 18/10, στις 00:00

«Ματωμένο Χρήμα» (2017) σκηνοθεσία Λάκι Μακί

Περιπέτεια – Κατά τη διάρκεια μιας εκδρομής στην άγρια φύση, τρεις φίλοι ανακαλύπτουν τυχαία τέσσερις σάκους γεμάτους χρήματα.

Σύντομα θα βρεθούν αντιμέτωποι με την απληστία τους, αλλά και με τον επικίνδυνο κακοποιό, που έκρυψε τα μετρητά…

Παίζουν: Τζον Κιούζακ, Έλαρ Kολτρέιν, Γουίλα Φιτζέραλντ, Τζέικομπ Άρτιστ

*Star, Παρασκευή 18/10, στις 00:00

«Κλεμμένες Ζωές» (2004) σκηνοθεσία Ντ.Τζ.Καρούσο

Δράσης Μυστηρίου Τρόμου – Ένας κατά συρροή δολοφόνος κάθε φορά που σκοτώνει, υιοθετεί την ταυτότητα του θύματός του.
Η Ιλεάνα Σκοτ, ειδική πράκτορας του FBI στη σκιαγράφηση προσωπικοτήτων φτάνει στο Μόντρεαλ για να συνδράμει τις έρευνες και τη σύλληψη του δολοφόνου.
Η συνεργασία των καναδών αστυνομικών μαζί της είναι ιδιαίτερα δύσκολη και έρχονται σε αντιπαράθεση φτάνοντας τις έρευνες σε αδιέξοδο.
Στο μεταξύ η γνωριμία της με τον γκαλερίστα και αυτόπτη μάρτυρα της τελευταίας δολοφονίας, Τζέιμς Κόστα τους βοηθά να συνεχίσουν αφού έχουν πλέον ένα σκίτσο του δολοφόνου. Η ερωτική έλξη που αισθάνονται και οι δύο δεν θα αργήσει να βάλει σε κίνδυνο όλη την επιχείρηση…

Παίζουν: Αντζελίνα Τζολί, Ιθαν Χοκ, Κίφερ Σάδερλαντ, Ολιβιέ Μαρτιζέζ, Τσέκι Κάριο, Ζαν Ιγκ Ανγκλαντ, Τζίνα Ρόουλαντς.

*Open, Παρασκευή 18/10, στις 00:00

«Ασύλληπτη Συμμορία» (2010) σκηνοθεσία Τζον Λάσενχοπ

Δράσης – Μια ομάδα κακοποιών με ειδίκευση στις κλοπές και τις διαρρήξεις καταφέρνει πάντα να ξεφεύγει από την αστυνομία. Χτυπούν πάντα μετά από λεπτομερή σχεδιασμό και σε αραιά διαστήματα, αρπάζοντας μεγάλα ποσά, που τους επιτρέπουν να ζουν στη χλιδή. Ένας παλιός τους συνεργάτης όμως, που μόλις βγήκε από τη φυλακή τους πλησιάζει με ένα δελεαστικότατο σχέδιο για μια ληστεία 25 εκατομμυρίων δολαρίων, με χρονικό περιθώριο μόλις λίγων ημερών. Παράλληλα, δύο αστυνομικοί έχουν αρχίσει να εντοπίζουν τα ίχνη τους…

Παίζουν: Ματ Ντίλον, Ίντρις Έλμπα, Ζόι Σαλντάνα, Πολ Γουόκερ, Κρις Μπράουν

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 18/10, στις 00:00

«Βασικά… Καλησπέρα σας» (1982) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική κωμωδία – Δύο πειρατικοί ραδιοσταθμοί, εκ των οποίων ο ένας βάζει λαϊκά άσματα και ο άλλος ροκ μουσική, ανταγωνίζονται για την πρωτιά στην ακροαματικότητα. Ο ανταγωνισμός γίνεται βαθμηδόν όλο και πιο σκληρός, αλλά ξάφνου τα πράγματα παίρνουν νέα τροπή καθώς ο μεγαλοδύναμος έρως παρεμβαίνει και ξεκινούν νέες κόντρες.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Πάνος Μιχαλόπουλος, Σταμάτης Γαρδέλης, Έφη Πίκουλα, Γιώργος Ρήγας, Γιάννης Μποσταντζόγλου, Νίκος Παπαδόπουλος, Σοφία Αλιμπέρτη.

*Alpha, Παρασκευή 18/10, στις 00:45

«Αγριότητα» (2012) σκηνοθεσία Όλιβερ Στόουν

Δραματική Περιπέτεια – Ο Μπεν και ο Τσον, είναι επιστήθιοι φίλοι, ασχολούνται με την καλλιέργεια μαριχουάνας στη Νότια Καλιφόρνια και μοιράζονται την ίδια γυναίκα, την Οφήλια. Η ζωή τους μοιάζει ειδυλλιακή μέχρι τη στιγμή, που ένα μεξικάνικο ισχυρό καρτέλ ναρκωτικών θέλει να συνεργαστεί μαζί τους. Τα πράγματα όμως δεν πάνε όπως τα είχαν υπολογίσει καθώς οι τρεις φίλοι αρνούνται να υποκύψουν στις απαιτήσεις τους. Για να εκβιάσουν τον Μπεν και τον Τσον, τα μέλη του καρτέλ απαγάγουν την Οφηλία. Οι δύο φίλοι και συνεργάτες στο έγκλημα και τον έρωτα, οργανώνουν ένα σχέδιο για να τη σώσουν και να εκδικηθούν…

Παίζουν: Τέιλορ Κιτς, Μπλέικ Λάιβλι, Τζον Τραβόλτα, Εμίλ Χιρς

*Skai, Παρασκευή 18/10, στις 01:00

«Βαρύς Γλυκός και… Μερακλής!» (1988) σκηνοθεσία Ανδρέας Κατσιμιτσούλιας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αριστείδης δουλεύει στο καφενείο μιας μεγάλης εταιρείας. Πνιγμένος στους καφέδες και τα φλυτζάνια… ονειρεύεται. Πότε βλέπει τον εαυτό του στην υψηλότερη θέση της εταιρείας, πότε σαν το μεγάλο αστέρι της όπερας.

Αλλά το πιο γλυκό όνειρό του είναι να κατακτήσει την καρδιά μιας όμορφης δασκάλας.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Κορκότάς, Ελένη Δελούδη, Σπύρος Φασιανός, Φωτεινή Κρητικού, Λένα Μιχαήλ, Κάτια Μυλωνά, Δημήτρης Πανταζής, Γιώργος Σαρρής, Απόστολος Σοφιανός, Καρολίνα Τυρταίου, Γιώργος Βάσος

*Open, Παρασκευή 18/10, στις 02:00