16 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Απολαυστικές κινηματογραφικές αποδράσεις για το βράδυ του Σαββάτου!

«Ο Μπλοφατζής» (1969) σκηνοθεσία Βασίλη Γεωργιάδη

Κωμωδία – Ο Παρασκευάς, προκειμένου να διασκεδάσει την ανία του, υποδύεται ένα σμηναγό που χάθηκε σε μια αποστολή στον πόλεμο. Λέει ψέματα και μπλοφάρει ώσπου οι φίλοι του, του παρουσιάζουν μια κοπέλα που υποτίθεται ότι είναι η κόρη του σμηναγού την οποία απέκτησε με τη Μιράντα, τον έρωτα της ζωής του. Ο Παρασκευάς πείθεται.

Αργότερα εμφανίζεται και η Μιράντα που δεν είναι άλλη από την Έλλη, μια γειτόνισσα του Παρασκευά που τον αγαπά και θέλει να τον κερδίσει. Όταν εμφανίζεται ο αληθινός σμηναγός, που έχει αμνησία, ο Παρασκευάς θα τον βοηθήσει να συνέλθει και ο ίδιος θα παντρευτεί την Έλλη.

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Μάρω Κοντού, Ξένια Καλογεροπούλου, Δέσποινα Στυλιανοπούλου, Καίτη Πάνου, Γιάννης Βόγλης

*Mega, Σάββατο 19/10, στις 21:00

«Μια Χαρούμενη Οικογένεια» (2017) σκηνοθεσία Χόλγκερ Τάπε

Κινούμενα Σχέδια – Παρά τον τίτλο τους, η οικογένεια των Γουίσμποουν μόνο ευτυχισμένη δεν είναι. Το βιβλιοπωλείο της μαμάς Έμμα είναι γεμάτο χρέη, ο μπαμπάς Φρανκ δουλεύει ασταμάτητα, η Φαίη, η έφηβη κόρη δεν τα πηγαίνει καλά με τις σχολικές εξετάσεις και ο Μαξ, ο βενιαμίν της οικογενείας είναι ένα πανέξυπνο αγόρι που είναι θύμα bulling στο σχολείο.

Σε μια προσπάθεια να επανασυνδεθούν σαν οικογένεια, η μαμά Έμμα οργανώνει μια βραδινή οικογενειακή έξοδο. Όμως, τα σχέδια της θα γυρίσουν μπούμερανγκ, όταν μια κακιά μάγισσα τους καταραστεί μεταμορφώνοντας τους σε τέρατα.

Με τις φωνές των: Κωνσταντίνος Κωνσταντόπουλος, Κατερίνα Γκίργκις, Στεφανία Φιλιάδη, Νικόλας Κατσάτσος, Κωνσταντίνος Κακανάς, Γιάννης Υφαντής, Χίλντα Ηλιοπούλου, Ιφιγένεια Στάικου, Γιώργος Σκουφής, Άννα Σταματίου, Δημήτρης Παπαδάτος

*Star, Σάββατο 19/10, στις 21:00

«Η Γυναίκα του Ζωολογικού Κήπου» (2017) σκηνοθεσία Νίκι Κάρο

Βιογραφική, δράμα, ιστορική, πολεμική – Η αληθινή ιστορία τoυ Ζαν Ζαμπίνσκι και της συζύγου του Αντονίνα, που ως φύλακες του ζωολογικού κήπου της Βαρσοβίας, έσωσαν ανθρώπους και ζώα κατά την επέλαση των Ναζί στον Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο, θέτοντας σε κίνδυνο τη ζωή τους. Η ταινία είναι βασισμένη στο όμοτιτλο best seller της πολυμεταφρασμένης Νταϊάν Άκερμαν.

Παίζουν: Τζέσικα Τσάστεϊν, Γιόχαν Χέλντενμπεργκ, Ντάνιελ Μπρουλ, Μάικλ Μακ Έλατον.

*ΕΡΤ2, Σάββατο 19/10, στις 21:00

«Ο Μπακαλόγατος» (1963) σκηνοθεσία Ντίνος Κατσουρίδης

Κωμωδία – Ο Ζήκος (Κώστας Χατζηχρήστος), ένας επαρχιώτης, που δουλεύει υπάλληλος-μπακαλόγατος στο μπακάλικο του κυρ – Παντελή (Κώστας Δούκας), ονειρεύεται μεγαλεία και σκαρφίζεται διάφορους τρόπους για να τα φτάσει και δηλώνει ερωτευμένος με την όμορφη Φιφίκα (Νέλλη Παππά), μια κοπέλα της γειτονιάς, η οποία, θέλοντας να παίξει μαζί του, προσποιείται ότι ανταποκρίνεται στα αισθήματα του.

Ο Παντελής, αν και προχωρημένης ηλικίας, θέλει να παντρευτεί τη νεαρή φίλη της Φιφίκας, τη Λίτσα (Ντίνα Τριάντη).

Ο Ζήκος τον κοροϊδεύει για την επιλογή του αλλά εκείνος δεν αλλάζει γνώμη. Με τη βοήθεια μιας προξενήτρας (Μαρίκα Νεζέρ) και χωρίς να το ξέρει η Λίτσα, ο Παντελής συμφωνεί με τον πατέρα της κοπέλας τον κυρ-Μανώλη (Νίκος Φέρμας), έναν φτωχό εισπράκτορα, να γίνουν οι αρραβώνες την ημέρα των γενεθλίων της.

Όμως οι κοπέλες θέλουν να παντρευτούν τους αγαπημένους τους (Θανάσης Μυλωνάς και Νίκος Ρίζος).

Όταν τα ζευγάρια «κλέβονται», οι γονείς θα τους δώσουν την ευχή τους και ο Παντελής κι ο Ζήκος θα μείνουν ο ένας παρέα με την γκρίνια του άλλου.

Παίζουν: Νίκος Ρίζος, Κώστας Χατζηχρήστος, Κώστας Δούκας, Μαρίκα Νεζέρ, Νίκος Φέρμας, Ντίνα Τριάντη, Νέλλη Παππά, Θανάσης Μυλωνάς.

*Ant1, Σάββατο 19/10, στις 21:00

«Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το… Ρίο! Μυστικός Πράκτορας OSS 117» (2009) σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους

Κωμωδία – Το καμάρι των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο χιουμέρ Μπονισούα ντε λα Μπαθ, γνωστός με την κωδική ονομασία OSS 117, έχει μια νέα αποστολή που τον οδηγεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία της δεκαετίας του 1960.

Συνεργαζόμενος με μια σέξι πράκτορα της Μοσάντ πρέπει να συλλάβει έναν ναζιστή εκβιαστή με έναν ενοχλητικά μακρύ κατάλογο Γάλλων συνεργατών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παίζουν: Ζαν Ντυσαρντέν, Λουίζ Μονό, Ριμ Κερισί, Άλεξ Λουτζ, Μουν Ντέιλι, Ριουντιγκερ Φόγκλερ, Λουντοβικ Μπουρς, Γουόλτερ Σνορκελ, Σερζ Χαζαναβίσιους

*Open, Σάββατο 19/10, στις 22:00

«Σκέψου σαν Άντρας 2» (2014) σκηνοθεσία Τιμ Στόρι

Κωμωδία Ρομαντική – Στην πολυαναμενόμενη συνέχεια της ταινίας Σκέψου σαν Άντρας, όλα τα ζευγάρια επιστρέφουν για έναν γάμο στο Λας Βέγκας. Αλλά τα σχέδια για ένα ρομαντικό Σαββατοκύριακο πάνε στραβά, όταν οι διάφορες περιπέτειες τους φέρνουν σε κάποιες επικίνδυνες καταστάσεις που απειλούν να εκτροχιάσουν το μεγάλο γεγονός.

Παίζουν: Κέβιν Χαρτ, Ρεγκίνα Χολ, Τάραζι Π.Χένσον, Μάικλ Ίλι, Στιβ Χάρβεϊ, Μέγκαν Γκουντ, Γκάμπριελ Γιούνιον, Τζέρι Φεράρα, Τέρενς Τζει

*ΕΡΤ1, Σάββατο 19/10, στις 22:00

«Η Αρχόντισσα και ο Αλήτης» (1968) σκηνοθεσία Ντίνος Δημόπουλος

Ελληνική ταινία αισθηματική κωμωδία – Η Ρένα (Αλίκη Βουγιουκλάκη) είναι η κόρη ενός πλούσιου Κερκυραίου (Διονύσης Παπαγιαννόπουλος), που το σκάει από το σπίτι της ντυμένη αγόρι για να αποφύγει το γάμο με τον Ντίνο (Γιώργος Τσιτσόπουλος), γιο ενός εφοπλιστή.

Στο δρόμο όμως προς τα Γιάννενα συναντάει και ερωτεύεται ένα φτωχόπαιδο τον Λευτέρη (Δημήτρης Παπαμιχαήλ), που πηγαίνει να εργαστεί και να μαζέψει χρήματα προκειμένου να παντρέψει την αδελφή του Αννέτα (Φλωρέττα Ζάννα).

Η αρχική συμπάθεια μετατρέπεται σε έρωτα όταν το φτωχόπαιδο καταλαβαίνει ότι το αγόρι είναι κορίτσι και ο ‘Πίπης’…Ρένα.

Από μια παρεξήγηση, η Ρένα επιστρέφει στο σπίτι της νομίζοντας ότι ο Λευτέρης το μόνο που θέλει από εκείνην είναι τα χρήματα της αμοιβής που προσέφερε ο πατέρας της.

Παίζουν: Αλίκη Βουγιουκλάκη, Δημήτρης Παπαμιχαήλ, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Φλωρέττα Ζάννα, Λαυρέντης Διανέλλος, Γιώργος Τσιτσόπουλος, Πέτρος Λοχαϊτης, Ελένη Ζαφειρίου, Τζόλυ Γαρμπή.

*Alpha, Σάββατο 19/10, στις 22:00

«Ο 7ος Ήλιος του Έρωτα» (2001) σκηνοθεσία Βαγγέλης Σερντάρης 

Αισθηματικό Δράμα – Ένα στιγματισμένο κορίτσι προσλαμβάνεται ως υπηρέτρια στο αριστοκρατικό σπίτι του ταγματάρχη Αργύρη Κωνσταντακάτου.
Η όμορφη Αγλαΐα υφίσταται με κάθε τρόπο την εξουσία του αφεντικού της, αλλά και γίνεται Μήλον της Έριδος ανάμεσα στους υπόλοιπους εμπλεκόμενους. Ένα βουβό δράμα συντελείται στο εσωτερικό του σπιτιού με τα χρηστά ήθη και τους αυστηρούς κώδικες, καθώς η σχέση του ταγματάρχη με τη γυναίκα του, Έλενα, αποδεικνύεται ευάλωτη.
Οι ισορροπίες αλλάζουν όταν ο ταγματάρχης αναγκάζεται να φύγει για το Μικρασιατικό Μέτωπό.

Παίζουν: Κατερίνα Παπαδάκη, Θοδωρής Σκούρτας, Μαρία Καβουκίδου, Χρύσανθος Παύλου, Θάλεια Αργυρίου, Χάρης Εμμανουήλ, Αναστασία Πανταζοπούλου, Μάκης Αρβανιτάκης, Νίκος Κεφαλάς, Στέφανος Γκουλιαμτζής, Παύλος Βησαρίου, Μενέλαος Χατζαράκης, Γιώργος Χασιώτης, Κώστας Παππάς, Ελένη Κασιμάτη, Γιάννης Φώσκολος, Γιώργος Φρέρη , Κατερίνα Γιαμαλή (τραγούδι)

*ΕΡΤ3, Σάββατο 19/10, στις 22:30

«Wonder Woman» (2017) σκηνοθεσία Πάτι Τζένκινς

Δράσης, περιπέτεια, φαντασίας – Πριν να γίνει γνωστή ως η Γουόντερ Γούμαν, ήταν η Νταϊάνα, πριγκίπισσα των Αμαζόνων, μεγαλωμένη σε ένα προστατευμένο από τον κόσμο, παραδεισένιο νησί και εκπαιδευμένη να γίνει μια ανίκητη πολεμίστρια.

Η ζωή της αλλάζει, όταν ένας Αμερικάνος πιλότος πέφτει στις ακτές του νησιού της και της λέει για ένα μεγάλο πόλεμο που εξαπλώνεται στον έξω κόσμο.

Η Νταϊάνα θα αποφασίσει να αφήσει τον κόσμο της, πεπεισμένη ότι μπορεί να σταματήσει την απειλή. Πολεμώντας δίπλα στους ανθρώπους, σε έναν πόλεμο χωρίς προηγούμενο, η Νταϊάνα θα ανακαλύψει το εύρος των δυνάμεων της… και μαζί το πραγματικό της πεπρωμένο.

Παίζουν: Γκαλ Γκαντότ, Κρις Πάιν, Ρόμπιν Ράιτ, Ντάνι Χιούστον, Ντέιβιντ Θιούλις.

*Star, Σάββατο 19/10, στις 23:00

«Παγιδευμένη» (2002) σκηνοθεσία Λούις Μαντόκι

Δραματική Δράσης – Ο Τζο και η Σέριλ Χίκι είναι ειδικοί στο να αποσπούν χρήματα από πλούσιες οικογένειες, καταστρώνοντας άψογα «ενορχηστρωμένα» σχέδια. Όμως αυτή τη φορά διάλεξαν λάθος «θύμα», επιλέγοντας να απαγάγουν την εξάχρονη κόρη της οικογένειας Τζένινγκς. Γιατί τα «θύματα» αρνούνται αυτόν τον ρόλο. Αντίθετα, αποφασίζουν να πάρουν την κατάσταση στα χέρια τους και να φέρουν πίσω την μικρή Αμπι, πάση θυσία. Έχουν μόνο 24 ώρες για να το καταφέρουν.

Παίζουν: Σαρλίζ Θερόν, Κόρτνεϊ Λοβ, Κέβιν Μπέικον, Ντακότα Φάνινγκ, Γκάρι Τσαλκ, Στιούαρτ Τάουνσεντ, Προυτ Τέιλορ Βίνς, Στηβ Ράνκιν, Γκάρι Τσαλκ, Τζόντι Μαρκέλ, Ματ Κόμπι, Τζέρι Μπέκερ, Άντριου Αρλάιλ, Κόλιν Κραμπ, Ράντι Λάιν, Τζον Σκοτ, Τζ. Μπ. Μάιβενς, Γκρέγκορι Μπένετ, Τζιμ Φιλιπόν

*ΕΡΤ1, Σάββατο 19/10, στις 23:50

«Chef» (2014) σκηνοθεσία Τζον Φαβρό 

Δραματική Κωμωδία Περιπέτεια – Ο Καρλ Κάσπερ είναι ο επικεφαλής σεφ ενός γκουρμέ εστιατορίου της Καλιφόρνια, που παρά τη δυνατή σχέση του με το προσωπικό, δεν τα πάει το ίδιο καλά και με τον ιδιοκτήτη του εστιατορίου. Ο Καρλ είναι πιο περιπετειώδης και πρωτότυπος στις δημιουργίες του, αντίθετα από το αφεντικό, που θέλει πιο «κλασικά» πιάτα.

Όταν μια κακή κριτική από τον διακεκριμένο κριτικό εστιατορίων Ράμσεϊ Μισέλ προκαλέσει την έκρηξη του Καρλ και γίνει viral στο twitter, ο Καρλ απολύεται και επιστρέφει στο Μαϊάμι, κοντά στην πρώην γυναίκα του Ινέζ και το παιδί του, με τους οποίους τελευταία είχε αποξενωθεί.

Η καριέρα του έχει καταστραφεί, όμως η Ινέζ έχει μια πρωτότυπη ιδέα: να στήσει μια κινούμενη καντίνα και να διασχίσει τη χώρα προσφέροντας γκουρμέ φαγητό με τους δικούς του όρους. Σύντομα λοιπόν όλοι θα μάθουν ότι η… εκδίκηση δεν είναι μόνο ένα πιάτο που τρώγεται κρύο, αλλά μπορεί να προσφέρεται και σε καντίνα!

Παίζουν: Τζον Φαβρό, Σοφία Βεργκάρα, Σκάρλετ Γιόχανσον, Όλιβερ Πλατ, Ντάστιν Χόφμαν, Ρόμπερτ Ντάουνι Τζούνιορ, Τζον Λεγκουϊτζάμο, Ιμτζάϊ Άντονι.

*Open, Σάββατο 19/10, στις 00:15

«Η Επιστροφή» (2015) σκηνοθεσία Αλεχάντρο Γκονζάλες Ινιαρίτου

Δράσης Περιπέτεια – Σε μια αποστολή στην αχαρτογράφητη, άγρια φύση της Αμερικής, ο εξερευνητής Χιου Γκλας δέχεται επίθεση από μια αρκούδα και εγκαταλείπεται από τα μέλη της ομάδας του. Μόνος και βαρύτατα τραυματισμένος, ο Γκλας αρνείται να υποκύψει. Με οδηγό την δύναμη της θέλησης και την αγάπη για την ιθαγενή γυναίκα του και τον γιο τους, ξεκινά μια Οδύσσεια μέσα από την τεράστια άγρια Δύση σε αναζήτηση του άνδρα που τον πρόδωσε: του Τζον Φιτζέραλντ. Αυτό που ξεκινά ως μια ανελέητη αποστολή για εκδίκηση εξελίσσεται σε ένα ηρωικό ταξίδι προς τη λύτρωση.

Παίζουν: Λεονάρντο ΝτιΚάπριο, Τομ Χάρντι, Ντόμναλ Γκλίσον, Ουίλ Πούλτερ, Λούκας Χάας.

*Skai, Σάββατο 19/10, στις 00:30

«Ο Ράφτης» (2020) σκηνοθεσία Σόνια Λίζα Κέντερμαν

Δραματική  Ελληνική Ταινία  Κομεντί – Ο Ράφτης είναι ένας απομονωμένος άνθρωπος που ζει παγιδευμένος στο ραφτάδικο του πατέρα του για χρόνια.

Εκκεντρικός και λίγο αλαφροΐσκιωτος μέσα στο ραφτάδικο νιώθει ασφαλής σαν το προσωπικό του καταφύγιο, αλλά χωρίς να το καταλαβαίνει έχει γίνει και η φυλακή του.

Οι πελάτες λιγοστεύουν και όταν έρχεται η στιγμή που κινδυνεύει να χάσει την επιχείρηση και τη ζωή του παίρνει μία παράτολμη και παράλογη απόφαση.
Φτιάχνει ένα χειροποίητο ραφτάδικο σε ρόδες, βγαίνει με το εμπόρευμά του έξω στον κόσμο και μετατρέπεται σε γυρολόγο – ράφτη.

Αρχίζει να δημιουργεί τα ωραιότερα νυφικά, σε πάμφθηνες τιμές, ενώ ο έρωτας χτυπά την πόρτα του για πρώτη φορά στα 50.
Κάπως έτσι θα ξαναβρεί τον εαυτό του και θα πάρει στα χέρια του τη ζωή του.

Παίζουν:  Δημήτρης Ήμελλος, Ταμίλλα Κουλίεβα, Θανάσης Παπαγεωργίου, Στάθης Σταμουλακάτος, Δάφνη Μιχοπούλου

*Alpha, Σάββατο 19/10, στις 00:30

«180° Μοίρες» (2009) σκηνοθεσία Νικόλας Δημητρόπουλος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία Ρομαντική – Ο Γιάννης (Βλαδίμηρος Κυριακίδης) και η Άννα (Παναγιώτα Βλαντή) είναι παντρεμένοι και ζουν σε μία απομονωμένη βίλα στα βόρεια προάστια.

Μέσα στο σπίτι ό Γιάννης διατηρεί τα έργα τέχνης που συλλέγει μανιωδώς ενώ η Άννα περνά το χρόνο της κλεισμένη εκεί μέσα, περιμένοντας τον Γιάννη.

Ο χρόνος του Γιάννη όμως, μοιράζεται ανάμεσα στις επιχειρήσεις του, τα προσωπικά του πάθη και την πανέμορφη γραμματέα του, με αποτέλεσμα η Άννα να ζει μόνη και παραμελλημένη.

Όλα αυτά θα αλλάξουν το βράδυ που ο Βασίλης (Μιχάλης Μαρίνος) θα μπει στο σπίτι και στη ζωή της.
Διαρρήκτης στο επάγγελμα, ο Βασίλης αποσκοπεί στο να κλέψει μερικούς από τους πολύτιμους πίνακες που υπάρχουν στο σπίτι, αλλά η προσπάθεια της σοκαρισμένης Άννας να τον σταματήσει, θα έχει σαν αποτέλεσμα να καταστραφούν πολλά από τα έργα τέχνης.

Αυτή είναι και η στιγμή που η Άννα θα πάρει την πιο τρελή απόφαση της ζωής της: με τις πιστωτικές κάρτες του άντρας της στο πορτοφόλι, θα το σκάσει με τον Βασίλη!

Θα καταφέρει η Άννα να πραγματοποιήσει αυτή την στροφή 180 μοιρών στη ζωή της, ειδικά με τους διώκτες τους, που έχει στείλει ο άντρας της στο κατόπι τους, να βρίσκονται ένα βήμα πίσω τους;

Παίζουν: Βλαδίμηρος Κυριακίδης, Γιώργος Γιαννόπουλος, Παναγιώτα Βλαντή, Δημήτρης Κουρούμπαλης, Μιχάλης Μαρίνος, Πηνελόπη Αναστασοπούλου, Νικολέτα Καρρά, Σοφία Φαραζή

*Mega, Σάββατο 19/10, στις 01:30

«Hellboy: Rise of the Blood Queen» (2019) σκηνοθεσία Νιλ Μάρσαλ

Δράσης Περιπέτεια – Ο Hellboy επιστρέφει από την κόλαση στην Αγγλία, όπου πρέπει να νικήσει την παντοδύναμη μάγισσα Νίμουε, σύντροφο του Μέρλιν και γνωστή ως «Βασίλισσα του Αίματος» ή «Κυρά της Λίμνης» από τον μύθο του Αρθούρου.

H Νίμουε βρίσκεται φυλακισμένη ως τη μέρα που θα καταφέρει να απελευθερωθεί και να συγκρουστεί σε μια επική μάχη με τον Hellboy, μια μάχη ικανή να φέρει το τέλος του κόσμου.

Στόχος της η καταστροφή της ανθρωπότητας και ο μόνος που μπορεί να την σταματήσει είναι ο Hellboy. Πιο βίαιος, πιο αιμοδιψής και πιο σαρκαστικός από ποτέ.

Παίζουν: Ντέιβιντ Χάρμπουρ, Μίλα Γιόβοβιτς, Ιαν ΜακΣέιν, Σάσα Λέιν, Ντάνιελ Νταε Κιμ, Έμα Τέιτ, Τόμας Χειντεν Τσερτς, Μπράιαν Γκλίσον, Πενέλοπι Μίτσελ, Κάτια Πένεβα, Μαρία Τεπαβιτσάροβα

*Star, Σάββατο 19/10, στις 02:00

«Ο Ροζ Γάτος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική κωμωδία – Ο Πάνος και ο Αρχιμήδης είναι συνάδελφοι καθηγητές που συγκατοικούν. Ο Πάνος είναι ένας σύγχρονος νέος, ενώ ο Αρχιμήδης είναι πολύ συντηρητικός. Ο Πάνος θα προσπαθήσει να βάλει δυναμικά τον Αρχιμήδη μέσα στη ζωή. Γρήγορα όμως ο Αρχιμήδης αναπτύσσει μια διπλή προσωπικότητα. Τη μέρα είναι ένας συγκρατημένος καθηγητής, και το βράδυ γίνεται γλεντζές και ερωτύλος. Όταν η αδελφή του θα πέσει θύμα απαγωγής, ο Αρχιμήδης θα μπει σε κλινική προκειμένου να ξεπεράσει το πρόβλημά του.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Πάνος Μιχαλόπουλος, Έφη Πίκουλα, Μιχάλης Μουστάκας, Κώστας Μακέδος, Βάνα Μπάρμπα, Τέτα Κωνσταντ, Θωμάς Κωνσταντινίδης.

*Alpha, Σάββατο 19/10, στις 02:30