6 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Δευτέρα σήμερα και σου έχουμε επιλέξει έξι ταινίες να απολαύσεις στην μικρή σου οθόνη.

«Φάντασμα με Γόβες» (2020) σκηνοθεσία Εντουαρτ Χολ

Κωμωδία Ρομαντική – Ένα μέντιουμ, βοηθά έναν συγγραφέα που έχει χάσει την δημιουργικότητα του, αλλά καλεί κατά λάθος το πνεύμα της νεκρής πρώτης συζύγου του…

Ο Τσαρλς (Νταν Στήβενς) συγγραφέας αστυνομικών μυθιστορημάτων, υποφέρει από τρομερό συγγραφικό μπλοκάρισμα και πασχίζει να ολοκληρώσει το πρώτο του σενάριο.

Η νέα του σύζυγος Ρούθ (Άισλα Φίσερ) κάνει ό,τι μπορεί για να τον κρατήσει συγκεντρωμένο, ώστε να μπορέσουν να εκπληρώσουν το όνειρό της να φύγει από το Λονδίνο για το Χόλιγουντ.

Η αναζήτηση έμπνευσης του Τσαρλς τον οδηγεί στην εκκεντρική μυστικίστρια Μαντάμ Ακαρτί (Τζούντι Ντεντς), ζητώντας της να κάνει μια σεάνς στο σπίτι του.

Το αποτέλεσμα της σεάνς θα του δημιουργήσει ακόμη περισσότερα προβλήματα, όταν η Μαντάμ Ακαρτί καλεί κατά λάθος το πνεύμα της πρώτης του συζύγου: την πανέξυπνη και φλογερή Ελβίρα (Λέσλι Μαν).

Έτοιμη να συνεχίσει τη ζωή της από εκεί που την άφησε, η Ελβίρα σοκάρεται όταν ανακαλύπτει ότι η σεμνή και περιποιητική Ρουθ είναι τώρα παντρεμένη με τον άντρα της και διευθύνει το νοικοκυριό της.

Ο Τσαρλς, πλέον βρίσκεται εγκλωβισμένος ανάμεσα στις δύο γυναίκες του και τις όλο και πιο υπερβολικές προσπάθειές τους να ξεπεράσουν η μία την άλλη.

Παίζουν: Άισλα Φίσερ, Νταν Στίβενς, Λέσλι Μαν, Τζούντι Ντεντς, Μισέλ Ντότριτς, Έιμι Φίον Έντουαρντς, Ντέιβ Τζονς, Εμίλια Φοξ, Ζακ Γουάιτ, Ρομίνα Ζαπάτα, Αντιλ Ρέι, Τζούλιαν Ριντ Τουτ, Σάιμον Κανζ, Κάλι Κουκ, Πήτερ Ρότζερς, Ντελρόι Άτκινσον, Τζέιμς Φλητ, Ίζι Βαν Ράντγουικ

*Open, Δευτέρα 21/10, στις 21:00

«The Public» (2018) σκηνοθεσία Εμίλιο Εστεβέζ

Δραματική – Η ιστορία περιστρέφεται γύρω από τους θαμώνες της βιβλιοθήκης, πολλοί από τους οποίους είναι άστεγοι, ψυχικά ασθενείς και περιθωριοποιημένοι, καθώς και από ένα εξαντλημένο και καταβεβλημένο προσωπικό βιβλιοθηκονόμων που συχνά αναπτύσσουν συναισθηματικούς δεσμούς και μια αίσθηση υποχρέωσης να φροντίζουν αυτούς τους τακτικούς θαμώνες.

Σε διαφωνία με τους υπεύθυνους της βιβλιοθήκης σχετικά με τον τρόπο χειρισμού του ακραίου καιρικού φαινομένου, οι προστάτες μετατρέπουν το κτίριο σε καταφύγιο αστέγων για τη νύχτα, οργανώνοντας μια καθιστική διαμαρτυρία.

Αυτό που ξεκινά ως πράξη πολιτικής ανυπακοής μετατρέπεται σε αντιπαράθεση με την αστυνομία και σε ένα μέσο ενημέρωσης που συνεχώς κάνει εικασίες για το τι πραγματικά συμβαίνει.

Παίζουν: Εμίλιο Εστεβέζ, Άλεκ Μπάλντουιν, Τζίνα Μαλόουν, Κρίστιαν Σλέιτερ, Μάικλ Γουίλιαμς, Τζέφρι Ράιτ, Τέιλορ Σίλινγκ, Τζέικομπ Βάργκας, Γκάμπριελ Γιούνιον, Ντέρεκ Πόλεν, Μάικλ Κένεθ Γουίλιαμς, Κι Χονγκ Λη

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 21/10, στις 21:00

«Το Χαμόγελο της Μόνα Λίζα» (2003) σκηνοθεσία Μάικ Νιούελ

Δραματική – Η 30χρονη Κάθριν Αν Γουάτσον είναι η νέα καθηγήτρια Τέχνης που αφήνει τη ζωή της στο Λος Άντζελες για να διδάξει στο Γουέλσλι, ένα συντηρητικό, ιδιωτικό κολέγιο θηλέων, στη Μασαχουσέτη των Ηνωμένων Πολιτειών το 1953.

Σε αντίθεση με τις τυπικές διδασκαλίες του κολλεγίου, η Κάθριν θέλει οι μαθήτριές της να γίνουν ηγέτιδες του κόσμου και όχι απλές νοικοκυρές. Χρησιμοποιεί μοντέρνα τέχνη για να δείξει ότι δε χρειάζεται να ακολουθήσουν το γυναικείο στερεότυπο. Πιστεύει ότι οι γυναίκες μπορούν να κάνουν πολλά περισσότερα πράγματα από το να είναι μόνο σύζυγος και μητέρα.

Η έντονη προσωπικότητά της και ο δυναμισμός της έρχεται σε αντίθεση με τον συντηρητισμό του κολλεγίου και των υπευθύνων οδηγώντας την Κάθριν σε μια απόφαση που θα της στοιχίσει πολύ περισσότερα από τη δουλειά της…

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Κίρστεν Ντανστ, Τζούλια Στάιλς, Μάγκι Τζίλενχααλ, Τζένιφερ Γκούντγουιν, Μάρσα Γκέι Χάρντεν, Ντόμινικ Γουέστ, Τζούλιετ Στηβενσον, Τζον Σλάτερυ, Ντόνα Μίτσελ, Τέρενς Ρίγκμπι, Λώρα Άλλεν

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 21/10, στις 21:00

«Το Μεγάλο Κόλπο» (2008) σκηνοθεσία Ρότζερ Ντόναλντσον

Περιπέτεια – O Τέρι, οικογενειάρχης, πωλητής αυτοκινήτων με σκοτεινό παρελθόν, επιστρέφει στα παλιά μονοπάτια της παρανομίας μετά από μια δελεαστική πρόταση της Μάρτιν, πρώην μοντέλου και παλιάς του φίλης.

Για πρώτη φορά του δίνεται η ευκαιρία να αποκτήσει πολλά χρήματα και να εξασφαλίσει το μέλλον τόσο της δικής του ζωής όσο και της οικογένειάς του, αν δεχθεί να οργανώσει και να φέρει σε πέρας, μαζί με τους φίλους του μια ληστεία σε θυρίδες τράπεζας του Λονδίνου. Αυτό που δεν ξέρει όμως είναι ο πραγματικός στόχος της ληστείας και τα κίνητρα, που κρύβονται πίσω από την πρόταση της Μάρτιν.

Η βασιλική οικογένεια, ανώτερα στελέχη της μυστικής αστυνομίας και επιφανείς πολίτες εμπλέκονται σε μια υπόθεση που τα έχει όλα, από ροζ σκάνδαλα, μέχρι εμπόριο ναρκωτικών και αντιεξουσιαστική δράση…

Παίζουν: Τζέισον Στέιθαμ, Σάφρον Μπάροουζ, Στίβεν Κάμπελ Μουρ, Ντάνιελ Μέις, Ντέιβιντ Σάτσετ, Πίτερ Ντε Τζέρσεϊ, Τζέιμς Φόκνερ, Άλκι Ντέιβιντ.

*Alpha, Δευτέρα 21/10, στις 00:30

«Ο Κανονιέρης» (1987) σκηνοθεσία Ανδρέας Καραμητσιούλιας

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Αντώνης Αντώναρος είναι ένας ποδοσφαιριστής με μεγάλες επιδόσεις στους αγωνιστικούς χώρους αλλά και στις καρδιές των γυναικών. Όλα πάνε καλά για την ομάδα του, όσο ο Αντώνης είναι καρπερός κάθε φορά που κατεβαίνει στη μικρή περιοχή των αντιπάλων.

Θα αλλάξουν όμως τα πράγματα, όταν η ευφορία των γκολ επεκταθεί και στα.. γκολπόστ των ερωμένων του.

Παίζουν: Γιάννης Βούρος, Τέτα Κωνσταντά, Θάνος Παπαδόπουλος, Νίκος Ρεντίφης, Μαρία Πολυκάρπου, Βέρα Γκούμα, Δημήτρης Πανταζής, Φώτης Βρετάκος, Νικολέτα Νεφελή, Κώστας Μοναχός, Χρήστος Σάββας, Ανδρέας Βάσιος

*Open, Δευτέρα 21/10, στις 01:00

«Η Εποχή των Δολοφόνων» (2013) σκηνοθεσία Μαρκ Στίβεν Τζόνσον

Δραματική Δράσης Τρόμου – Ο Μπέντζαμιν Φορντ, είναι αμερικάνος βετεράνος, που είχε πάρει μέρος στον πόλεμο της Βοσνίας. Πλέον ζει σε ένα σπίτι απομονωμένο μέσα στο δάσος, προσπαθώντας να ξεχάσει το παρελθόν του, το οποίο όμως θα ξαναζωντανέψει εξαιτίας ενός παράξενου επισκέπτη.

Ο Εμίλ Κόβακ, ένας περίεργος Ευρωπαίος τουρίστας, κάνει έντονη την παρουσία του στην περιοχή και ανάμεσα στους δύο άνδρες αναπτύσσεται μια ασυνήθιστη φιλία. Στην πραγματικότητα, όμως, ο απρόσμενος επισκέπτης είναι ένας πρώην Σέρβος στρατιώτης, που θέλει μονάχα ένα πράγμα, να πάρει εκδίκηση.

Παίζουν: Τζον Τραβόλτα, Ρόμπερτ Ντε Νίρο, Μίλο Βεντιμίλια, Ελίζαμπεθ Όλιν.

*Star, Δευτέρα 21/10, στις 01:30