13 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Κινηματογραφικές απολαύσεις από την άνεση του καναπέ σου!

«Love Is Love Is Love» (2020) σκηνοθεσία Έλεανορ Κόπολα

Δραματική Κομεντί Ρομαντική – Από τη σκηνοθέτιδα Ελέανορ Κόπολα έρχονται τρεις ιστορίες που εξερευνούν την αγάπη, τη δέσμευση και την αφοσίωση μεταξύ ζευγαριών και φίλων.

Στην πρώτη ιστορία της ταινίας Two For Dinner, ένα παντρεμένο ζευγάρι (Τζόαν Γουάιλι και Κρις Μεσίνα) βρίσκει έναν αντισυμβατικό τρόπο να υπερβεί την απόσταση μέσω της τεχνολογίας, αλλά ανακαλύπτει ότι ήταν πιο μακριά απ’ ό,τι νόμιζαν.

Στο Sailing Lesson, ένα επί μακρόν παντρεμένο ζευγάρι (Κάθι Μπέικερ και Μάρσαλ Μπελ) προσπαθεί να αναζωπυρώσει τη σχέση του για να θυμηθούν τις στιγμές από τον μήνα του μέλιτος μέσω ενός αυθόρμητου ταξιδιού με ιστιοπλοϊκό… και προκύπτουν απρόβλεπτα γεγονότα.

Και στο Late Lunch, μια νεαρή γυναίκα (Μάγια Καζάν) που έχασε πρόσφατα τη μητέρα της συγκεντρώνει μια ομάδα φίλων της μητέρας της (μεταξύ των οποίων οι Σίμπιλ Σέπαρντ, Ροζάνα Αρκέτ, Ρίτα Γουίλσον) για να μοιραστούν τις αναμνήσεις τους.
Ακολουθούν αναπάντεχες αποκαλύψεις.

Παίζουν: Ροζάν Αρκέτ, Τζάστιν Ασφορθ, Κάθι Μπέικερ, Μάρσαλ Μπελ, Κάλεμπ Καμπρέρα, Νάνσι κάρλιν, Πόλι Ντρέιπερ, Στέφανι Γκαμπλ, Μάγια Καζάν, Έλεα Όμπερον, Σεμπάστιαν Πατσέκο, Βαλερί Πέτιφορντ

*Open, Πέμπτη 24/10, στις 21:00

«Κράμερ εναντίον Κράμερ» (1979) σκηνοθεσία Ρόμπερτ Μπέντον

Δραματική – Ο Τεντ Κράμερ (Ντάστιν Χόφμαν) είναι ένας εργασιομανής διαφημιστής, ο οποίος αδιαφορεί για τη γυναίκα του Τζοάνα (Μέριλ Στριπ) και τον γιο τους Μπίλι (Τζάστιν Χενρι).

Όταν η Τζοάνα φτάνει στα όριά της και τον εγκαταλείπει, αναγκάζεται να μεγαλώσει μόνος του τον γιο του, με τον οποίο είναι δύσκολο να έρθει κοντά αφού δεν του δίνει την προσοχή που του έδινε η μητέρα του τόσο καιρό.

Μετά από 1,5 χρόνο η Τζοάνα αφού βρήκε δουλειά, επιστρέφει αποφασισμένη να διεκδικήσει την επιμέλεια του παιδιού της. Η δικαστική διαμάχη που ακολουθεί θα καταστρέψει τους χαρακτήρες και των δύο και το αντίκτυπο θα επηρεάσει και τον μικρό τους γιο.

Παίζουν: Ντάστιν Χόφμαν, Τζάστιν Χένρι, Μέριλ Στριπ, Τζέιν Αλεξάντερ, Χάουαρντ Νταφ

*ΕΡΤ2, Πέμπτη 24/10, στις 21:00

«Πράκτορες 355» (2022) σκηνοθεσία Σάιμον Κίνγκμπεργκ

Δραματική Δράσης – Ένα μυστικό όπλο υψίστης ασφαλείας πέφτει σε λάθος χέρια. Η πράκτορας της CIA Mason “Mace” Brown πρέπει να ενώσει τις δυνάμεις της με την σκληροτράχηλη Γερμανίδα Marie πρώην πράκτορα της MI6, την ειδική στους ηλεκτρονικούς υπολογιστές Khadijah , και την επιδέξια κολομβιανή ψυχολόγο Graciela σε μια παράτολμη και θανατηφόρα αποστολή ενώ ταυτόχρονα πρέπει να βρίσκονται και ένα βήμα μπροστά από την μυστηριώδη, Lin Mi Sheng, που προλαβαίνει πάντα να ανατρέπει τα πλάνα τους.

Η δράση εκτοξεύεται από το Παρίσι στο Μαρόκο και έπειτα στην Σαγκάη όπου η ομάδα πρέπει είτε να καταφέρει να συνεργαστεί και να σώσει τον κόσμο , είτε να πεθάνει.

Παίζουν:  Τζέσικα Τσαστέιν, Πενέλοπε Κρουζ, Φαν Μπινγκμπινγκ, Ντάιαν Κρούγκερ, Λουπίτα Νιόγκ’ο, Εντγκαρ Ραμίρεζ, Σεμπάστιαν Σταν

*Star, Πέμπτη 24/10, στις 21:00

«Η Xαρτοπαίχτρα» (1964) σκηνοθεσία Γιάννης Δαλιανίδης

Ελληνική ταινία, κωμωδία – Η Αλέκα είναι μια παθιασμένη χαρτοπαίχτρα. Ο άνδρας της, ο γιος της και η κόρη της αγωνίζονται να βάλουν μυαλό στην άμυαλη μητέρα τους, αλλά μάταια. Η μανία της Αλέκας για το χαρτί την οδηγεί στις πιο απίθανες επιπολαιότητες.
Για να καλύψει τη χασούρα της από τα χαρτιά και τα χρέη της πουλάει συνέχεια οτιδήποτε χρήσιμο ή άχρηστο υπάρχει στο σπίτι και οι λογαριασμοί του τηλεφώνου, του νερού και του ηλεκτρικού μένουν απλήρωτοι. Ώσπου ο άνδρας της βρίσκει τον τρόπο, που θα φέρει αποτέλεσμα: την κάνει να ζηλέψει, φλερτάροντας την πιο καλή φίλη και συμπαίκτριά της.

Παίζουν: Ρένα Βλαχοπούλου, Λάμπρος Κωνσταντάρας, Λίλη Παπαγιάννη, Κώστας Βουτσάς, Χλόη Λιάσκου, Γιώργος Βρασιβανόπουλος, Σαπφώ Νοταρά, Νίκος Φέρμας, Άγγελος Μαυρόπουλος, Περικλής Χριστοφορίδης, Κώστας Νάος, Νικήτας Πλατής, Γιάννης Μπέρτος, Νάντια Τζάκα, Εύα Μπάρτον, Νάσος Κεδράκας, Όλγα Μάγιερ, Γιώργος Λουκάκης, Θάνος Μαρτίνος, Ραφαήλ Ντενόγιας.

*Alpha, Πέμπτη 24/10, στις 22:30

«Χθες το Βράδυ» (2014) σκηνοθεσία Στηβ Πινκ

Κομεντί Ρομαντική – Ενώ βγαίνει με τον φωνακλά φίλο του Μπέρνι, ο Ντάνι γνωρίζει την επιτυχημένη επιχειρηματία Ντέμπι η οποία είναι εξίσου επιφυλακτική με τον Ντάνι όσον αφορά στις σχέσεις. Ωστόσο, ο Ντάνι και η Ντέμπι νιώθουν αμφότεροι αναμφισβήτητη έλξη και καταλήγουν να περάσουν την πρώτη από πολλές νύχτες μαζί. Οι δυο τους προσπαθούν να πετύχουν να γίνουν ζευγάρι, παρά τις προειδοποιήσεις του Μπέρνι και της Τζόαν, της καλύτερης φίλης της Ντέμπι. Εν τω μεταξύ, ο Μπέρνι και ηΤζόαν βιώνουν τη δική τους περίεργη χημεία.

Παίζουν: Κέβιν Χαρτ, Ρεγγίνα Χολ, Μάικλ Ίλι, Τζόι Μπράιαντ, Πόλα Πάτον, Τρέισι Γκρέιβις, Τζο Λο Τρούλιο, Ανταμ Ροντρίγκεζ, Ντέιβιντ Γκρινμαν, Μπράιαν Κάλεν, Χάλι Μπόιλ, Τζέσικα Λου, Σελίτα Ιμανκς, Τζέιμς Μακ Άντριου

*ΕΡΤ1, Πέμπτη 24/10, στις 23:00

«Εξολοθρευτής: Σκοτεινό Πεπρωμένο» (2019) σκηνοθεσία Τιμ Μίλερ 

Δράσης – Έχουν περάσει περισσότερο από δύο δεκαετίες από τότε που η Σάρα Κόνορ εμπόδισε την Ημέρα της Κρίσης, άλλαξε το μέλλον και ξαναέγραψε τη μοίρα της ανθρωπότητας.

Η Ντάνι Ράμος (Ναταλία Ρέγιες) ζει μια απλή ζωή στην Πόλη του Μεξικού με τον αδερφό της (Ντιέγκο Μπονέτα) και τον πατέρα της όταν ένας υψηλά προηγμένος και θανάσιμος Εξολοθρευτής – ο Rev-9 (Γκάμπριελ Λούνα) – ταξιδεύει πίσω στο χρόνο για να την κυνηγήσει και να την σκοτώσει.

Η επιβίωση της Ντάνι εξαρτάται από τη συνεργασία της με δύο πολεμιστές: τη Γκρέις (Μακένζι Ντέιβις), μια παντοδύναμη πολεμίστρια από το μέλλον και μια σκληραγωγημένη Σάρα Κόνορ (Λίντα Χάμιλτον).

Καθώς ο Rev-9 καταστρέφει τα πάντα στο πέρασμά του χωρίς οίκτο κυνηγώντας τη Ντάνι, οι τρεις τους στρέφονται σε ένα T-800 (Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ) από τον καιρό της Σάρα που μπορεί να είναι η τελευταία τους ελπίδα.

Παίζουν: Λίντα Χάμιλτον, Άρνολντ Σβαρτσενέγκερ, Μακένζι Ντέιβις, Ναταλία Ρέγιες, Γκάμπριελ Λούνα, Ντιέγκο Μπονέτα.

*Star, Πέμπτη 24/10, στις 23:30

«Ο Κατάσκοπος που Γύρισε από το… Ρίο! Μυστικός Πράκτορας OSS 117» (2009) σκηνοθεσία Μισέλ Χαζαναβίσιους

Κωμωδία – Το καμάρι των γαλλικών μυστικών υπηρεσιών, ο χιουμέρ Μπονισούα ντε λα Μπαθ, γνωστός με την κωδική ονομασία OSS 117, έχει μια νέα αποστολή που τον οδηγεί στο Ρίο ντε Τζανέιρο, στη Βραζιλία της δεκαετίας του 1960.

Συνεργαζόμενος με μια σέξι πράκτορα της Μοσάντ πρέπει να συλλάβει έναν ναζιστή εκβιαστή με έναν ενοχλητικά μακρύ κατάλογο Γάλλων συνεργατών του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου.

Παίζουν: Ζαν Ντυσαρντέν, Λουίζ Μονό, Ριμ Κερισί, Άλεξ Λουτζ, Μουν Ντέιλι, Ριουντιγκερ Φόγκλερ, Λουντοβικ Μπουρς, Γουόλτερ Σνορκελ, Σερζ Χαζαναβίσιους

*Open, Πέμπτη 24/10, στις 00:30

«Ντε Γκωλ» (2020) σκηνοθεσία Γκαμπριέλ Λε Μπομάν

Δραματική – 1940. Ο Ντε Γκωλ αντιτάσσεται στην προτεινόμενη ανακωχή και πιέζει να συνεχιστεί η στρατιωτική δράση εναντίον των δυνάμεων του Χίτλερ.

Καθώς η ανακωχή είναι προ των πυλών, ο Ντε Γκωλ διαφεύγει στη Βρετανία, αφήνοντας πίσω την οικογένειά του η οποία θα αναγκαστεί να πάρει το δρόμο της προσφυγιάς

Εκεί, με σύμμαχο τον Τσώρτσιλ, και στην προσπάθειά του να ενθαρρύνει τα εκατομμύρια των συμπατριωτών του θα εκφωνήσει ένα πύρινο λόγο στο BBC που θα τον μετατρέψει στο σύμβολο της Γαλλικής Αντίστασης.

Παίζουν: Λαμπέρ Γουιλσόν, Ιζαμπέλ Καρέ, Ολιβιέ Γκουρμέ, Καθρίν Μουσέτ, Φιλιπίν Λίροϊ Μπολιέ, Βίκτορ Μπελμοντό, Κλοντίν Ακς, Ζυλ Κόχεν

*ΕΡΤ3, Πέμπτη 24/10, στις 00:30

«Εφιάλτης μέσα στο δάσος» (2018) σκηνοθεσία Στίβεν Κεμπ

Δραματική Μυστηρίου – Βασισμένο σε μια τρομακτική αληθινή ιστορία, το Girl In the Bunker αφηγείται τον δεκαήμερο εφιάλτη της Ελίζαμπεθ Σοάφ και πώς τελικά ξεπέρασε την αιχμαλωσία της. Προσποιούμενος τον αστυνομικό, ο Βίνσον Φίλοου απαγάγει την 14χρονη Ελίζαμπεθ, την οδηγεί στο δάσος και την αιχμαλωτίζει σε μια υπόγεια αποθήκη.

Οι γονείς της ψάχνουν μανιωδώς να την βρουν και κινητοποιούν την αστυνομία σε μια εφιαλτική αναζήτηση. Η τραγική ειρωνεία είναι πως το κορίτσι κρατείται αιχμάλωτο.

Παίζουν: Τζούλια Λαλόντε, Μόιρα Κέλι, Χένρι Τόμας, Νιλ Νάπιερ, Τζούνο Ρινάλντι, Νέκα Έλιοτ, Στιβ Παρκ, Τζέσικα Γκρέκο, Νιλ Νάπιερ, Τζακ Μάρεϊ, Ρόουζ Νάπολι, Σάρον ΜακΦάρλεϊν

*Mega, Πέμπτη 24/10, στις 00:40

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Πέμπτη 24/10, στις 00:45

«Ξαφνική απειλή» (1995) σκηνοθεσία Πίτερ Χάιαμς

Περιπέτεια – Ο διεθνής σταρ δράσης Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ ενώνει τις δυνάμεις του με τον Πάουερς Μπουθ σε αυτό το γεμάτο αγωνία θρίλερ με σκηνικό έναν αγώνα χόκεϊ επί πάγου του Στάνλεϊ Καπ.

Ο Βαν Νταμ υποδύεται έναν πυροσβέστη που δουλεύει στο στάδιο που γίνεται ο τελικός του χόκεϊ κι έχει εξασφαλίσει μια θέση για την μικρή του κόρη.

Στο στάδιο, όμως, μια ομάδα τρομοκρατών καταφέρνει να απαγάγει τον αντιπρόεδρο που βρίσκεται στο στάδιο και πολλούς ακόμα ομήρους, μεταξύ των οποίων και το μικρό κορίτσι.

Με τους απαγωγείς να ζητούν λύτρα ενός δισεκατομμυρίου δολαρίων μέχρι το τέλος του αγώνα, ο Βαν Νταμ θα προσπαθήσει να σώσει την κόρη του, αλλά και ολόκληρο το στάδιο, καθώς οι απαγωγείς το έχουν υπονομεύσει με τεράστιες ποσότητες εκρηκτικών

Παίζουν: Ζαν Κλοντ Βαν Νταμ, Πάουερς Μπουθ, Ρέιμοντ Μπάρι, Γουίτνι Ράιτ

*Skai, Πέμπτη 24/10, στις 01:00

«Απαγωγές στο Κλίβελαντ» (2015) σκηνοθεσία Άλεξ Καλύμνιος 

Θρίλερ – Βασισμένο σε πραγματική ιστορία. Οι Ταρίν Μάνινγκ και Ρέιμοντ Κρούζ πρωταγωνιστούν στην αληθινή ιστορία της Μισέλ Νάιτ, μιας 21χρονης ανύπαντρης μαμάς της οποίας η ζωή άλλαξε αμετάκλητα όταν απήχθη από τον Άριελ Κάστρο (Κρουζ) στο Κλίβελαντ και κρατήθηκε αιχμάλωτη στο σπίτι του για περισσότερα από 11 χρόνια. Λίγο αργότερα, ο Κάστρο απήγαγε επίσης δύο έφηβες, την Αμάντα και την Τζίνα και τις φυλάκισε μαζί με την Μισέλ.  Όταν η Αμάντα μένει έγκυος στο παιδί του Κάστρο, η Μισέλ την βοηθά να γεννήσει. Παρά το ότι υπέμεινε πάνω από μια δεκαετία βαρβαρότητας, η Μισέλ καταφέρνει να μείνει δυνατή. Στις 6 Μαΐου 2013, διασώζεται από το σπίτι που υπήρξε η φυλακή της και κερδίζει μια ακόμα ευκαιρία να πάρει πίσω τη ζωή της.

Παίζουν: Ταρίν Μάνινγκ, Ρέιμοντ Κρούζ, Κέιτι Σαρίφ, Σαμάνθα Ντροκ, Παμ Γκριρ, Τζόι Μόρτον, Ντέιβιντ Μανζανάρες, Τζιμ Καντάφιο, Σαμ Πορέτα, Ζαν Ζαρζού, Λορα Αν Πάρι

*Mega, Πέμπτη 24/10, στις 02:30

«Επαφή» (1997) σε σκηνοθεσία Ρόμπερτ Ζεμέκις

Δραματική – Μετά από χρόνια καρτερικής αναμονής, η αστρονόμος Ελέανορ λαμβάνει ένα μήνυμα από το… μακρινό Διάστημα!

Με τη βοήθεια των συναδέλφων της, κατορθώνει να αποκρυπτογραφήσει το μήνυμα, που αναφέρεται στην κατασκευή μιας μυστηριώδους μηχανής.

Παίζουν: Τζόντι Φόστερ, Ντέιβιντ Μορς, Γουίλιαμ Φίκτνερ, Μάθιου Μακόναχι, Τομ Σκέριτ.

*Star, Πέμπτη 24/10, στις 02:30