11 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Παρασκευή ιδανική βραδιά για να απολαύσεις σινεμά από τον καναπέ σου, μετά από μία κουραστική εβδομάδα!

«Μαθήματα Περσικών» (2020) σκηνοθεσία Βαντίμ Πέρελμαν

Δραματική – 1942 στην υπό Κατοχή Γαλλία. Ο Gilles συλλαμβάνεται από τα SS μαζί με άλλους Εβραίους και οδηγείται σε ένα στρατόπεδο συγκέντρωσης στην Γερμανία. Καταφέρνει να αποφύγει την εκτέλεση όταν ορκίζεται στους φύλακες ότι δεν είναι Εβραίος αλλά Πέρσης.

Αυτό το ψέμα τον σώζει προς στιγμήν αλλά ο Gilles αναλαμβάνει μία αποστολή που θα του χαρίσει την ζωή ή θα τον στείλει απευθείας στον τάφο: να διδάξει Φαρσί στον Διοικητή του Στρατοπέδου, τον Koch, ο οποίος ονειρεύεται να ανοίξει ένα εστιατόριο στο Ιράν όταν τελειώσει ο πόλεμος.

Χάρις σε ένα ευφυές τέχνασμα ο Gilles κατορθώνει να επιβιώσει επινοώντας λέξεις στα « Φαρσί» που καθημερινά διδάσκει στον Koch. Η ξεχωριστή σχέση των δύο αντρών πυροδοτεί την ζήλεια άλλων αιχμαλώτων αλλά και των στρατιωτών. Καθώς οι μέρες περνούν οι υποψίες ότι δεν είναι στ’ αλήθεια Πέρσης μεγαλώνουν και ο Gilles καταλαβαίνει ότι το μυστικό του δεν θα μείνει κρυφό για πολύ ακόμα.

Παίζουν: Ναουέλ Πέρες Μπισκαγιάρ, Λαρς Άιντινγκερ, Γιόνας Νάι

*ΕΡΤ2, Παρασκευή 25/10, στις 21:00

«Happy Feet» (2006) σκηνοθεσία Τζορτζ Μίλερ, Γουόρεν Κόουλμαν, Τζούντι Μόρις

Κινούμενα Σχέδια – Στην καλλιτεχνική κοινωνία των βασιλικών πιγκουίνων, όπου το μεγαλύτερο προσόν είναι η καλή φωνή, ο νεογέννητος Μαμπλ (Ελάιζα Γουντ) είναι διαφορετικός. Είναι φάλτσος και δεν μπορεί να τραγουδήσει όπως οι άλλοι πιγκουίνοι, αλλά μπορεί να χορέψει.

Όσο επαναστατικό κι αν φαίνεται αυτό στους γηραιότερους πιγκουίνους, η μητέρα του (Νικόλ Κίντμαν) δέχεται την εκκεντρικότητά του. Ο πατέρας του (Χιου Τζακμαν) έχει διαφορετική άποψη, αλλά πιστεύει πως η κατάσταση θα καλυτερέψει. Άλλωστε το είδος αυτό των αριστοκρατικών πιγκουίνων φημίζεται για τις ωραίες φωνές και όχι για τις χορευτικές ικανότητες.

Και αργότερα οι χαριτωμένοι αρσενικοί πιγκουίνοι ελκύουν το ταίρι τους με το τραγούδι τους. Στην πραγματικότητα, αν ο Μαμπλ δεν έχει το δικό του «τραγούδι της καρδιάς του», δε θα καταφέρει ποτέ να ζευγαρώσει…

Ο Μαμπλ προσπαθεί να ενταχθεί κοινωνικά για να αρέσει στην καλλίφωνη Γκλόρια (Μπρίτανι Μέρφι), όμως η διαφορετικότητά του αναγκάζει τον αρχιερέα (Χιουγκο Γουειβιγκ) να τον διώξει. Περιπλανώμενος βρίσκει στη χώρα της Αδελίας μια φυλή πιγκουίνων, οι οποίοι εντυπωσιάζονται από τις χορευτικές του φιγούρες και τον θαυμάζουν για τις ικανότητές του.

Οι μικροσκοπικοί πιγκουίνοι ‘κατευθύνονται’ από τον μάγο Ραμόν (Ρόμπιν Γουίλιαμς), ένα τρελαμένο ροκ γκουρού, τον μόνο πιγκουίνο που ισχυρίζεται ότι έχει δει τους εξωγήινους.

Τα ξένα αυτά όντα δεν είναι άλλοι από τους ανθρώπους που καταστρέφουν το οικοσύστημα και ‘παίρνουν’ τα ψάρια από τους πιγκουίνους. Ο Μαμπλ, μαζί με τους καινούριους του φίλους, ξεκινά ένα ταξίδι για να παρακαλέσει τους ‘εξωγήινους’ να σταματήσουν να τους στερούν την τροφή.

*Open, Παρασκευή 25/10, στις 22:00

«Τέλειοι Ξένοι» (2016) σκηνοθεσία Θοδωρής Αθερίδης

Δραματική  Ελληνική Ταινία Κομεντί – Ο καθένας από εμάς έχει τρεις ζωές: μια δημόσια, μια ιδιωτική και μια μυστική. Κάποτε, οι ζωές μας ήταν ασφαλείς στις αναμνήσεις μας και στα προσωπικά μας αρχεία. Σήμερα είναι κλειδωμένες στις sim των κινητών μας τηλεφώνων. Αν αυτό το μικρό πλαστικό αντικείμενο μπορούσε να μιλήσει, τι στ αλήθεια θα αποκάλυπτε; Το «μαύρο κουτί» της ζωής μας πόσο μας καθορίζει τελικά;

Η ταινία εκτυλίσσεται ένα βράδυ με πανσέληνο, όταν μια παρέα φίλων συγκεντρώνεται για δείπνο. Η ψυχολόγος της παρέας, Μάρθα, προτείνει να παίξουν το εξής παιχνίδι: να αφήσουν τα κινητά τους ανοιχτά επάνω στο τραπέζι και να μοιραστούν με όλους ό,τι φτάνει σ αυτά. Εξάλλου, όπως όλοι ισχυρίζονται, δεν έχουν μυστικά! Είναι όμως έτσι; Και τι θα συμβεί όταν το δείπνο θα έχει τελειώσει;

Παίζουν: Θοδωρής Αθερίδης, Σμαράγδα Καρύδη, Μαρία Ναυπλιώτου, Άλκις Κούρκουλος, Ευαγγελία Συριοπούλου, Γιάννος Περλέγκας, Μάκης Παπαδημητρίου.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 25/10, στις 22:00

«Υπάρχει και Φιλότιμο» (1965) σκηνοθεσία Αλέκος Σακελλάριος

Κωμωδία – Ο Ανδρέας Μαυρογιαλούρος  είναι υπουργός, αρμόδιος επί των δημοσίων έργων. Με αφορμή την πρόσφατη ανέγερση του νέου μαιευτηρίου στην εκλογική του περιφέρεια, έχει προγραμματίσει ένα ταξίδι ως εκεί για τα εγκαίνια.

Ένα μικρό ατύχημα με το αυτοκίνητο σε ένα ξεχασμένο και αποκομμένο χωριουδάκι της περιφερείας του, θα γίνει η αιτία ο υπουργός  να ανακαλύψει τις ρεμούλες και τις απάτες του ιδιαιτέρου του Γιώργου αλλά και του κομματάρχη της περιοχής, Γκρούεζα.

Παριστάνοντας τον απλό πολίτη, θα γίνει αυτόπτης μάρτυρας της κομματικής εκμετάλλευσης και της κοροϊδίας, που υφίστανται όσοι κάτοικοι του χωριού δεν είναι με τους “ημετέρους”. Μετά από όλα αυτά, το φιλότιμο αναλαμβάνει δράση.

Ο υπουργός αποφασίζει να παραιτηθεί από τη θέση του, να  αποκαλύψει την αλήθεια, να τιμωρήσει τους συνεργάτες του και να επαναφέρει στην τάξη την κακομαθημένη κόρη του και την αδιάφορη γυναίκα του…

Παίζουν: Λάμπρος Κωνσταντάρας, Διονύσης Παπαγιαννόπουλος, Νίκη Λινάρδου, Ανδρέας Ντούζος, Νικήτας Πλατής, Μέλπω Ζαρόκωστα, Χρήστος Δοξαράς, Γιώτα Σοϊμίρη.

*Alpha, Παρασκευή 25/10, στις 22:30

«Τα Τελευταία 8 Λεπτά» (2011) σκηνοθεσία Ντανκαν Τζόουνς

Δράσης Μυστηρίου – Ο Τζέικ Τζιλενχααλ είναι ο στρατιώτης Κόλτερ Στίβενς, ο οποίος ξυπνά μέσα σε ένα επιβατικό τρένο με κατεύθυνση το Σικάγο, χωρίς να έχει καμιά ιδέα για το πώς βρέθηκε εκεί.

Το τελευταίο πράγμα που θυμάται είναι να πετάει με ένα ελικόπτερο για μια αποστολή στο Ιράκ.
Όμως για τους ανθρώπους γύρω του, συμπεριλαμβανομένης και της φίλης του Κριστίνα, αλλά και της αντανάκλασής του στον καθρέφτη είναι κάποιος άλλος. Είναι ο Σον Φεντρες, δάσκαλος σε σχολείο.
Ενώ μιλάει για αυτό το μπέρδεμα στη Κριστίνα, το τρένο συγκρούεται με ένα άλλο τρένο και σκοτώνονται όλοι.

Ο Στίβενς ξυπνά απότομα μέσα σε ένα αμυδρά φωτισμένο πιλοτήριο. Μέσω μιας οθόνης βίντεο, ο αρχηγός της Πολεμικής Αεροπορίας Κόλιν Γκουντγουίν επαληθεύει την ταυτότητα του Στίβενς και του λέει ότι η αποστολή του είναι, να βρει τον βομβιστή του τρένου πριν τον στείλει πίσω στη στιγμή που ξύπνησε στο τρένο.

Πιστεύοντας ότι δοκιμάζεται σε μια προσομοίωση, ο Στίβενς βρίσκει τη βόμβα σε έναν αεραγωγό μέσα στην τουαλέτα, αλλά δεν μπορεί να αναγνωρίσει τον βομβιστή, προσπαθώντας να τον εξουδετερώσει πριν το τρένο εκραγεί ξανά….

Παίζουν: Τζέικ Τζιλενχααλ, Μισέλ Μοναγκαν, Βέρα Φαρμιγκα, Τζέφρι Ράιτ, Μισέλ Αρντεν, Ράσελ Πήτερς.

*ΕΡΤ1, Παρασκευή 25/10, στις 23:40

«Αόρατος Επισκέπτης» (2016) σκηνοθεσία Οριόλ Πάουλο

Μυστηρίου – Ο Αντριάν Ντόρια, νέος επιχειρηματίας στο αποκορύφωμα της καριέρας του, ξυπνά κλειδωμένος σε ένα δωμάτιο ξενοδοχείου, ενώ δίπλα του βρίσκεται το νεκρό σώμα της ερωμένης του, Λάουρα.

Χωρίς να μπορεί να εξηγήσει το πως βρέθηκε εκεί, αλλά και να βρει άλλοθι για το έγκλημα, ο Ντόρια προσλαμβάνει την Βιρτζίνια Γκότμαν, διακεκριμένη δικηγόρο, για να τον υποστηρίξει.

Μέσα σε μία νύχτα, οι δυο τους θα πρέπει να συνεργαστούν για να ξεκαθαρίσουν τι έχει συμβεί, ξεκινώντας έναν ξέφρενο αγώνα δρόμου ενάντια στο χρόνο, αλλά και σε όλους τους νόμους της λογικής.

Παίζουν: Μάριο Κάσας, Μπάρμπαρα Λένι, Άνα Βάγενερ, Χοσέ Κορονάδο, Φρανθέσκ Ορέγια.

*Open, Παρασκευή 25/10, στις 00:00

«Μετά την επόμενη μέρα» (2004) σε σκηνοθεσία Ρόλαντ Έμεριχ

Δράσης Περιπέτεια – Τι θα συνέβαινε αν το φαινόμενο του θερμοκηπίου έπαιρνε πραγματικές, απειλητικές διαστάσεις; Πώς θα έμοιαζε ένα μητροπολιτικό κέντρο, όπως η Νέα Υόρκη, εάν οι λιωμένοι πάγοι της Ανταρκτικής έρρεαν μέσα στις μεγάλες λεωφόρους της; Όταν αυτό, που έμοιαζε μακρινός εφιάλτης, αρχίζει να γίνεται πραγματικότητα, ο παλαιοκλιματολόγος Άντριαν Χολ, θα προσπαθήσει να σώσει τον κόσμο αλλά και το γιο του. Πρέπει, όμως, να ακολουθήσει αντίθετη κατεύθυνση από αυτή, που θα ακολουθήσουν οι απεγνωσμένες ορδές του πλήθους, καθώς μετακινούνται σε πιο θερμές περιοχές για να γλιτώσουν από την εκδικητική μανία της φύσης…

Παίζουν: Ντένις Κουέιντ, Τζέικ Τζίλενχααλ, Έμι Ρόσουμ, Σήλα Γουάρντ, Όστιν Νίκολς

*Star, Παρασκευή 25/10, στις 00:00

«Ράκος…Νο14: Και ο Πρώτος Μπουνάκιας» (1986) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Σπίνος, κοκκαλιάρης, οδοντογλυφίδα, απένταρος, φουκαράς, ανακαλύπτει ότι έχει τρομερή δύναμη στα χέρια.

Αμέσως αλλάζει η ζωή του. Διάφοροι κομπιναδόροι προσπαθούν να τον εκμεταλλευτούν πλασάροντάς τον για πρωταθλητή της πυγμαχίας…

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Σοφία Αλιμπέρτη, Μάγδα Τσαγγάνη.

*Alpha, Παρασκευή 25/10, στις 00:45

«Η Διερμηνέας» (2005) σκηνοθεσία Σίντεϊ Πόλακ

Δράσης Μυστηρίου – Η Νικόλ Κίντμαν είναι η Σύλβια Μπρουμ, μία διερμηνέας του ΟΗΕ που κατάγεται από μια χώρα της Αφρικής, η οποία τέλει υπό καθεστώς δικτατορίας.

Ζώντας στον πολυεθνικό μικρόκοσμο του ΟΗΕ προσπαθεί να αφήσει πίσω της τα δύσκολα χρόνια που έζησε στη χώρα της.
Ένα βράδυ, μέσα στο κτίριο που εργάζεται θα ακούσει άθελά της κάποιους να σχεδιάζουν τη δολοφονία του δικτάτορα. Επειδή καταλαβαίνει πως κινδυνεύει και η δική της ζωή, καταφεύγει στο FBI που αναθέτει την υπόθεσή της στον πράκτορα Τόμπιν Κέλερ (Σον Πεν).

Εκείνος είναι από την αρχή δύσπιστος και αρχίζει να ερευνά το παρελθόν της Σύλβια που περιπλέκει αρκετά την υπόθεση, αφού μοιάζει να έχει τα δικά της κίνητρα για να διαρρεύσει αυτό που άκουσε. Και οι δύο όμως θα πρέπει να βρουν την αλήθεια πριν την προγραμματισμένη ομιλία του δικτάτορα στη γενική συνέλευση του ΟΗΕ.

Παίζουν: Νικόλ Κίντμαν,Σον Πεν,Κάθριν Κίνερ, Τζέσπερ Κρίστενσεν, Ιβάν Αταλ, Έρλ Κάμερον, Κέρτις Κουκ, Τζωρτ Χάρις.

*Skai, Παρασκευή 25/10, στις 01:00

«Η Κωμωδία του Έρωτα» (1987) σκηνοθεσία Οδυσσέας Κωστελέτος

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Μια πρώην τραγουδίστρια και ηθοποιός, ύστερα από 12 χρόνια γάμου με έναν διάσημο δικηγόρο, αμφιβάλλει για την αγάπη του.

Έτσι, για προκαλέσει το ενδιαφέρον του, αφήνεται στο φλερτ ενός πρώην και ενός νυν θαυμαστή της.

Στο ερωτικό αυτό παιχνίδι μπλέκονται η γυναίκα του ενός θαυμαστή, η ερωμένη του άλλου, καθώς και μια θαυμάστρια του άντρα της. Δημιουργείται ένα πανδαιμόνιο παρεξηγήσεων.

Παίζουν: Τιτίκα Στασινοπούλου, Ερρίκος Μπριόλας, Γιώργος Μούτσιος, Νανά Βενέτη, Σάββας Τασίου, Ισμήνη Καλέση, Πάνος Βέλιας, Κάτια Αλεξάνδρου, Μίμης Θειόπουλος, Στέλλα Κωνσταντινίδου, Αλέκα Μακρή, Άγγελος Μαρίνος, Αθηνά Μερτύρη, Πόπη Μοντανάρη, Γιούλη Μπάρκα, Λάκης Ξάνθης, Θάνος Προφήτης, Σία Φαράκη

*Open, Παρασκευή 25/10, στις 02:00

«Νοκ Άουτ στον Έρωτα» (1982) σκηνοθεσία Ερρίκος Θαλασσινός

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Κοκός (Σωτήρης Μουστάκας), ένας φωτορεπόρτερ της πυρκαγιάς, που οι γκάφες του δεν περιγράφονται, αναλαμβάνει να φωτογραφήσει ένα παράνομο ζευγάρι που βρίσκεται στη Λεμεσσό.

Ετοιμάζεται να φύγει με το βοηθό του, τον Θανάση τον Κεκέ για την Κύπρο, όταν χωρίς να το θέλει και χωρίς να το καταλάβει βρίσκεται μπλεγμένος στην κλοπή μιας χρυσής γλαύκας της Αθήνας από το Αρχαιολογικό Μουσείο.

Η σπείρα των αρχαιοκαπήλων που διέπραξε την κλοπή, με αρχηγό τον Τζίμη και υπαρχηγό τη Μάγια, ακολουθεί τον Κοκό στην Κύπρο, για να πάρει πίσω τη γλαύκα. Φυσικά, όχι μόνο δεν θα τα καταφέρουν, αλλά θα πέσουν όλοι τους, εκτός της Μάγιας που είναι μυστική αστυνομικός, στην παγίδα της αστυνομίας.

Μαζί τους συλλαμβάνονται ο Μάθιους και η Ρόζα, ο ελληνο-αμερικανός αρχαιοκάπηλος και η διευθύντρια του ινστιτούτου μασάζ που αποτελούσε και το κέντρο διακίνησης των κλεμμένων αρχαιοτήτων.

Παίζουν: Σωτήρης Μουστάκας, Μαρία Μπονέλλου, Θανάσης Παπαδόπουλος, Κώστας Καραγιώργης, Κώστας Παληός, Λάκης Κομνηνός.

*Alpha, Παρασκευή 25/10, στις 02:30