Φωτιά σε σπίτι στο Δισπηλιό Καστοριάς

Σήμερα το μεσημέρι, γύρω στις 12:00, ξέσπασε φωτιά σε σπίτι στο χωριό Δισπηλιό, κοντά στην Καστοριά. Το περιστατικό προκάλεσε άμεση κινητοποίηση της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας και της Αστυνομίας, που έσπευσαν στο σημείο για να συνδράμουν στην κατάσβεση και την ασφάλεια της περιοχής.

Συμφωνα με πληροφορίες του mpetskas.com, η φωτιά η οποία ξεκίνησε από άγνωστη μέχρι στιγμής αιτία, φαίνεται να προκάλεσε έντονες φλόγες, με τον καπνό να είναι ορατός σε μεγάλη απόσταση. Η Πυροσβεστική επιχειρεί με ισχυρές δυνάμεις και ειδικό εξοπλισμό, καθώς η εξάπλωση της φωτιάς θα μπορούσε να απειλήσει γειτονικές κατοικίες, δεδομένου ότι το σπίτι βρίσκεται σε κατοικημένη περιοχή.

Η Αστυνομία έχει αποκλείσει την πρόσβαση στον χώρο γύρω από την κατοικία για λόγους ασφαλείας και για να διευκολύνει την ομαλή επιχείρηση κατάσβεσης.

Η αιτία της φωτιάς θα διερευνηθεί από το αρμόδιο ανακριτικό τμήμα της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας μετά την πλήρη κατάσβεση.


Ανανέωση  – Οι πυροσβέστες οι οποίοι έδωσαν μάχη με τις φλόγες κατάφεραν να σβήσουν την φωτιά. Από την πυρκαγιά δεν κινδύνευσε κανείς, αλλά η σοφίτα και η σκεπή της οικοδομής υπέστησαν ολοκληρωτική καταστροφή.