8 ταινίες για να δεις απόψε στην τηλεόραση

Η εβδομάδα ξεκινάει καλύτερα με μια καλή ταινία! Δες τις επιλογές σου απόψε!

«Η Κατάρα του Πράσινου Σκορπιού» (2001) σκηνοθεσία Γούντι Άλεν

Κωμωδία Μυστηρίου – Στη Νέα Υόρκη του 1940, ένας ισχυρογνώμων και ετοιμόλογος ντετέκτιβ ασφαλιστικής εταιρείας, ο Μπριγκς (Γούντι Άλεν) συνδυάζει την ικανότητά του να σκέφτεται όπως οι εγκληματίες και τις διασυνδέσεις του για να επιλύει όλες τις υποθέσεις που αναλαμβάνει.

Ωστόσο δεν μπορεί να κατακτήσει την συνάδελφό του Μπέτυ Αν Φιτζέραλντ (Έλεν Χαντ) γιατί εκείνη ήδη βρίσκεται σε σχέση με τον παντρεμένο εργοδότη της τον Βόλταν (Νταν Ακρόιντ).

Μια βραδιά, όμως, σε καμπαρέ, θα πέσουν θύμα υπνωτισμού από έναν απατεώνα μάγο, ο οποίος τους κάνει να ερωτευτούν και χρησιμοποιεί τον διάσημο ντετέκτιβ ως δράστη σε υποθέσεις που αργότερα θα τις αναλάβει για να τις επιλύσει…
Σύντομα αφού όλα τα στοιχεία θα δείχνουν τον Μπριγκς ως ένοχο, η αστυνομία θα βγάλει ένταλμα για την σύλληψή του.

Παίζουν: Γούντι Άλεν, Έλεν Χαντ, Νταν Ακρόιντ, Σαρλίζ Θερόν, Γουάλας Σον, Ελίζαμπεθ Μπέρκλει, Γκρεγκ Στεμπνερ, Τζον Τορνεϊ.

*ΕΡΤ2, Δευτέρα 19/05, στις 21:00

«Ολυμπιακό Όνειρο» (2019) σκηνοθεσία Τζέρεμι Τέισερ

Κομεντί Ρομαντική – Η Πηνελόπη (Αλέξη Παππά) είναι μια εσωστρεφής χιονοδρόμος που αγωνίζεται για πρώτη φορά στους Ολυμπιακούς Αγώνες, η οποία, αφού τελειώνει το αγώνισμά της νωρίς στους αγώνες, περνάει χρόνο στο Χωριό των Αθλητών με τον κοινωνικό και εξωστρεφή εθελοντή οδοντίατρο Έζρα (Νικ Κρολ).

Ενώ και οι δύο είναι πρόθυμοι να δημιουργήσουν δεσμούς στους Ολυμπιακούς Αγώνες, εμποδίζονται από το ίδιο πράγμα που τους ώθησε σε αυτό το σημείο:
τι κάνεις όταν το όνειρο της ζωής σου έχει γίνει πραγματικότητα και βρίσκεσαι αντιμέτωπος με το επόμενο βήμα;

Καθώς η Πηνελόπη και ο Έζρα περιηγούνται στις ευάλωτες πλαγιές, ωθούν ο ένας τον άλλον να αγκαλιάσει αυτός που στερήθηκαν κατά την επιδίωξη των ονείρων τους.

Θα μπορέσουν να βοηθήσουν ο ένας τον άλλον να κάνει το άλμα της πίστης προς το άγνωστο;

Παίζουν: Αλεξία Παππα, Νικ Κρολ, Γκας Κενγουόρθι, Μαρτίνα Σαμπλίκοβα, Μπεν Φέργκιουσον, Νικ Μπαουμγκάρτνερ, Τζέιμι Άντερσον

*Open, Δευτέρα 19/05, στις 21:00

«Οριακές Διαπραγματεύσεις» (1998) σε σκηνοθεσία Φ. Γκάρι Γκρέι

Δράσης – Ένας καταξιωμένος διαπραγματευτής της αστυνομίας πέφτει θύμα μιας ομάδας διεφθαρμένων συναδέλφων του, οι οποίοι τον κατηγορούν ψευδώς για τη δολοφονία του καλύτερού του φίλου. Προσπαθώντας να βρει το δίκιο του, αποφασίζει να συγκεντρώσει ομήρους σε έναν ουρανοξύστη ώστε να αναγκάσει την αστυνομία να στείλει δεύτερο διαπραγματευτή για να τους σώσει. Ελπίζει ότι μέσω του δεύτερου διαπραγματευτή ίσως καταφέρει να ανακαλύψει ποιος κρύβεται πίσω από τη συνωμοσία εναντίον του προτού να είναι πολύ αργά.

Παίζουν: Σάμιουελ Τζάκσον, Κέβιν Σπέισι, Ντέιβιντ Μορς, Τζον Σπένσερ, Πολ Τζιαμάτι.

*Skai, Δευτέρα 19/05, στις 22:15

«Ψηλός, Λιγνός και Ψεύταρος» (1985) σκηνοθεσία Γιάννης Χαρτοματζίδης

Ελληνική Ταινία Κωμωδία – Ο Πίπης Παρλαπίπας, ένας ψηλός και λιγνός γεροντάκος με μεγάλη οικονομική άνεση, έχει περάσει τη ζωή του λέγοντας μεγάλα αλλά χαριτωμένα ψέματα. Αυτά τα ψέματα αποφασίζει μια μέρα να τα αφήσει κληρονομιά στους συγγενείς του. Τους καλεί και τους δηλώνει πως αν καταφέρουν να γράψουν τις τερατολογίες του και να τις προσαρμόσουν για την τηλεόραση, τα κέρδη του θα είναι μεγάλα γιατί όλες οι ιστορίες παρουσιάζουν διασκεδαστικό ενδιαφέρον.

Παίζουν: Στάθης Ψάλτης, Καίτη Φίνου, Γιάννης Ρώτας, Τέτα Ντούζου, Ανδρέας Ντούζος, Αρτέμης Μάτσας, Σπύρος Καλογήρου, Μαρία Ψάλτη.

*Alpha, Δευτέρα 19/05, στις 00:00

«Η Μέρα της Βαστίλης» (2016) σκηνοθεσία Τζέιμς Γουότκινς

Περιπέτεια – Ο Μάικλ Μέισον(Ρίτσαρντ Μέιντεν) είναι μετρ σε μικροκλοπές και ξαφρίζει τους πάντες χωρίς να αντιληφθούν τίποτα, παρά μόνο όταν είναι πλέον πολύ αργά. Μια μέρα όμως θα κάνει το μεγάλο λάθος!
Κλέβει μια τσάντα, που δεν έπρεπε, μια τσάντα που έχει μέσα ένα αρκουδάκι και μπαίνει αυτόματα στο στόχαστρο τρομοκρατών αλλά και της Interpol. Το παιχνίδι περιέχει μια βόμβα, η οποία λίγο αργότερα εκρήγνυται σκοτώνοντας 4 ανθρώπους.

Από τις κάμερες ασφαλείας αποκαλύπτεται στη γαλλική αστυνομία το πρόσωπο του Μέισον, ο οποίος θεωρείται πλέον τρομοκράτης. Την αληθινή ιστορία πίσω από τη βόμβα θα προσπαθήσει να ανακαλύψει ένας πράκτορας της CIA ο Σον Μπράιαρ (Ίντρις Έλμπα), η οποία φαίνεται να φτάνει μέχρι τα ανώτερα κυβερνητικά στρώματα.

Για να απεμπλακεί από όλο αυτό το απίστευτο μπέρδεμα, ο πρώην πράκτορας της CIA και ο νεαρός μικροεγκληματίας ηγούνται μιας αντιτρομοκρατικής επιχείρησης στο κέντρο του Παρισιού, μετά από ένα μπαράζ βομβιστικών ενεργειών. Η ταινία μάλιστα ξεκινά με βομβαρδισμό του Παρισιού την ημέρα της εθνικής γιορτής της Γαλλίας!

Παίζουν: Ιντρις Ελμπα, Ρίτσαρντ Μάντεν, Κέλι Ράιλι, Σαρλότ Λε Μπον, Χοσέ Γκαρσία, Τιερί Γκοντάρ.

*ΕΡΤ1, Δευτέρα 19/05, στις 00:00

«Αθώος Μέχρι Αποδείξεως του Εναντίου» (1990) σκηνοθεσία Άλαν Πάκουλα

Δραματική Μυστηρίου – Ένας διακεκριμένος εισαγγελέας ερωτεύεται τη βοηθό του, η οποία τον χρησιμοποιεί για να ανέλθει επαγγελματικά. Εκείνος κάνει τα πάντα για να διατηρήσει τη σχέση τους μυστική, αφού είναι παντρεμένος.

Όταν όμως η ερωμένη του δολοφονείται, αναλαμβάνει να ερευνήσει την υπόθεση και δεν αργεί να θεωρηθεί ο βασικός ύποπτος, καταλήγοντας να καθίσει ο ίδιος στο σκαμνί του κατηγορούμενου….

Με πολύχρονη πείρα στη σκηνοθεσία ταινιών νομικού περιεχομένου, ο Άλαν Πάκουλα, βασισμένος σε νουβέλα του Σκοτ Τάροου δημιουργεί ένα ακόμη συναρπαστικό δικαστικό δράμα.

Το «είναι και φαίνεσθαι των πραγμάτων» της χιτσκοκικής συλλογιστικής εισβάλλει στην επιβλητική ατμόσφαιρα του κόσμου των δικαστηρίων, «προμαχώνα» της ορθολογιστικής αντίληψης. Όμως, η ενδοσκοπική ματιά του Πάκουλα προχωρά ακόμη παραπέρα: αν τελικά είσαι αθώος ή ένοχος απέναντι στην κοινωνία και τη ζωή, καθορίζεται απλά και μόνο από μια δικαστική απόφαση ή από κάτι άλλο, που βασίζεται περισσότερο στην εκτίμηση των ενεργειών σου από την προσωπική σου συνείδηση;

Ο Πάκουλα δεν απαντά, απλά θίγει άμεσα το ερώτημα από τη στιγμή της έναρξης της ακροαματικής διαδικασίας μέχρι το συγκλονιστικά απρόσμενο φινάλε.

Παίζουν: Γκρέτα Σκάτσι, Χάρισον Φορντ, Μπόνι Μπεντέλια, Μπράιαν Ντένεχι, Ραούλ Τζούλια, Πολ Γουίνφιλντ

*Star, Δευτέρα 19/05, στις 01:00

«Αψηφώντας το Θάνατο» (2007) σκηνοθεσία Τζίλιαν Άρμστρονγκ 

Δραματική Ρομαντική – Στα πλαίσια της παγκόσμιας περιοδείας του το 1926, ο διάσημος μάγος Χάρι Χουντίνι (Γκάι Πίρς) φτάνει στο Εδιμβούργο.
Ενώ το κοινό καταχειροκροτεί την ανάδυσή του διάσημου μάγου από τα νερά του λιμανιού, που είχε βυθιστεί αλυσοδεμένος, η Μαίρη (Κάθριν Ζέτα Τζόουνς) και η 11χρονη κόρη της Μπέντζι (Σάρσε Ρόναν) προετοιμάζονται για το δικό τους σόου.

Παρατηρούν το κοινό και συλλέγουν χρήσιμα στοιχεία για τη βραδινή τους «μεταφυσική» παράσταση, ως αχτύπητο δίδυμο μέντιουμ «Princess Kali and her Dusky Disciple».
Η Μαίρη και η Μπέντζι μαθαίνουν ότι, μετά το θάνατο της μητέρας του, ο Χουντίνι έχει στραφεί προς τα μέντιουμ και δίνει 10.000 δολάρια σε όποιον καταφέρει να του αποκαλύψει τα τελευταία της λόγια προτού πεθάνει. Η Μαίρη, αποφασισμένη να πάρει τα χρήματα, βάζει τα δυνατά της για να μαζέψει πληροφορίες.

Ο Χάρι κι ο μάνατζερ του κ. Σουγκαρμαν (Τίμοθι Σπαλ) συναντούν δεκάδες μέντιουμ, αλλά μόνο η Μαίρη με την Μπέντζι καταφέρνουν να κερδίσουν την εμπιστοσύνη του.

Ο κ. Σούγκαρμαν ανακοινώνει στον τύπο το επόμενο μεταφυσικό πείραμα του Χουντίνι: τα τελευταία λόγια της μητέρας του βρίσκονται σε ένα σφραγισμένο φάκελο, αλλά θα αποκαλυφθούν από ένα μέντιουμ που θα επικοινωνήσει με την ψυχή της. Καθώς η ημέρα της αποκάλυψης πλησιάζει, ο Χάρι και η Μαίρη γνωρίζονται καλύτερα και η έλξη μεταξύ τους είναι αμοιβαία.

Ο Χουντίνι αρχίζει να είναι ασυνεπής με τις παραστάσεις του και ο μάνατζέρ του ζητάει από τη Μαίρη να εξαφανιστεί. Εκείνη όμως είναι αποφασισμένη να φύγει με τα 10.000 δολάρια ή με την αγάπη του Χάρι.

Η εντυπωσιακή ομοιότητά της με τη μητέρα του περιπλέκει τα πράγματα..

Παίζουν: Κάθριν Ζέτα Τζόουνς, Γκάι Πιρς, Σάρσε Ρόναν, Τίμοθι Σπαλ, Μάλκομ Σιλντς, Ολίβια Νταρνλέι.

*Open, Δευτέρα 19/05, στις 01:00

«Η Επιστροφή του Μπεν» (2018) σκηνοθεσία Πίτερ Χέτζες

Δραματική – Ο 19χρονος, εθισμένος στις ουσίες, Μπεν Μπερνς επιστρέφει απροσδόκητα στο πατρικό του. Η Χόλι, μητέρα του Μπεν, νοιώθει ανακούφιση, αλλά παράλληλα ανήσυχη με την κατάσταση της υγείας του. Μετά από ένα ταραχώδες 24ωρο, μυστικά έρχονται στην επιφάνεια, μα η μητρική αγάπη αποδεικνύεται για ακόμα μία φορά ικανή να νικήσει και να κρατήσει ασφαλή τον Μπεν.

Παίζουν: Τζούλια Ρόμπερτς, Λούκας Χέτζες, Κάθριν Νιούτον

*Alpha, Δευτέρα 19/05, στις 02:00