Ελληνική βραδιά με γαλανόλευκη και Αντετοκούνμπο στο Ντιτρόιτ

Οι εικόνες των παιδιών στο παρκέ, με την ελληνική σημαία στα μπλουζάκια τους, έκαναν τον γύρο του κόσμου. Πίσω τους, ταπεινός, με το κεφάλι χαμηλωμένο σε ένδειξη σεβασμού, ο σταρ των Μιλγουόκι Μπακς Γιάννης Αντετοκούνμπο

Μια μικρή ελληνική γιορτή στήθηκε την Τρίτη στο γήπεδο των Ντιτρόιτ πριν από το παιχνίδι των Μιλγουόκι Μπακς με τους Πίστονς, όπου και πάλι έλαμψε με την εκπληκτική του απόδοση (double-double με 21 πόντους) ο Γιάννης Αντετοκούνμπο.

Η παρουσία των Ελλήνων στο Ντιτρόιτ είναι παλιά και παραμένει ισχυρή.

Οταν οι βασικές πεντάδες των δύο ομάδων παρατάχθηκαν στο παρκέ της Little Caesars Arena, τις συνόδευσαν ελληνόπουλα από το Ντιτρόιτ που φορούσαν μπλουζάκια με την ελληνική σημαία.

Με τις εικόνες αυτές γιορτάστηκε η βραδιά «ελληνικής κληρονομιάς», ένα έθιμο που τηρείται σε πολλά γήπεδα του ΝΒΑ κατά τη διάρκεια της κανονικής περιόδου.

Στο αγωνιστικό κομμάτι, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο έδωσε μία ακόμη εντυπωσιακή παράσταση, κάνοντας double-double με 21 πόντους (8/16 σουτ και 4/5 βολές), 8 ριμπάουντ, 11 ασίστ, 3 κλεψίματα και 2 κοψίματα σε 35 λεπτά συμμετοχής.

Οι Μπακς κέρδισαν εύκολα τους Πίστονς με 115-105, επέστρεψαν στις νίκες και παραμένουν στην πρώτη θέση της βαθμολογίας στην Ανατολή.

protagon.gr